10.6.3. Finder FTP bug

Megfogtunk egyet tegnap!

Lényeg a következő: a 0xFFFFFFFF méretnél nagyobb fájlokat nem tudja letölteni. Illetve letölti, de 4,294,967,295 byte hosszú lesz a fájl, vagyis 4 gigás. Egyszerűen nem kezeli a 32 bites hossznál nagyobb méretet a Snow Leopardban is levő Finder FTP modul.

Ui.: ennél a hibánál sokkal fontosabb, hogy a korábban Snow Leó alatti .DS_Store problémára mutatott megoldás nem vezetett eredményre, nálam előjött újra a hiba. Reinstall lesz.

26 hozzászólás

adeak

milyen fájlrendszert használsz? nem lehet, hogy az okozza a gixert?

tyler durden

A 4 giga miatt én is fájlrendszerre gyanakszom. A FAT32 határa pont ott van.

lsg404

József,

Plastik.hu: 1264 like.

Totalcar: 223 like.

Sztárújságírók, lol. Te másik ösvényt választottál, s magasabbra jutsz.

Marci

Külső meghajtóval van ez a probléma? Egyrészt vagy FAT32 a meghajtó fájlrendszere és (mint ahogyan azt már előttem is leírták) maximum 4GB-ig kezeli a fájlokat. Ha külső meghajtó, akkor a Firewire 800 megoldhatja a problémát, ha van rá lehetőség, USB-s vagy Firewire 400-as csatlakozás esetén tuti hiba.

Amúgy meg Path Finder: http://www.cocoatech.com/

klarky

Én ezt a FAT32, NTFS dolgot sem értem. FAT32 lenne jó adattárolásra, jól tévedek? És pont ott van file-mérethatár rögzítve? Minek?

Én emiatt nem tudom asztali DVD-vel lejátszani a külső vinyóm tartalmát. Mikor megvettem a kukacomat sem érdekelte milyen filerendszer van rajta. Most hogy majdnem tele van kiderült, h NTFS, azt meg nem játssza le a DVD usb-n keresztül. Klassz… 8-(((

Xero

Nem sajnálod a temérdek idődet egy tiszta rendszer felépítésére? Én már legalább másfél éve halogatom a reinstallt. A sok-sok adat lementése, appok-apróságok feljegyzése majd ugyan ez vissza. Legalább 6 éve használom ugyan azt a useremet mindig csak migrálgattam. 🙂 Most kezdem érezni hogy egyre égetőbb a kérdés, de sajnálom a tökéletesen belakott rendszert. 🙂

Chal

Klarky: fat32 adattarolásra? Hát ha nagyon rosszat akarsz magadnak…. J
Amúgy értem én, azt támogatja a kütyüd, de sajnos ez a kütyü hibája is, a FAT32-őt el kell felejteni. Ultimate megoldás amúgy nincs, NTFS-t sok helyen csak szívás árán tudsz írni, ráadásul adatvesztés kockázata mellett. Talán amit a legtöbb platform támogat biztonsággal, az az ext2/3, de az meg megint nem az a kategória amit ezek az asztali usb portos lejátszok megesznek. Amúgy én úgy hidalom át ezt a problémakört, hogy az eszközöket próbálom úgy kialakítani/kiválasztani, hogy ne kelljen osztozniuk fs -eken (mobil vinyókon, akármiken), amit lehet, azt hálózaton keresztül intézek közöttük. Így van linux alapú XBMC-s médiacenterem ext3-al (ami egyben háztartási backup storage is), de a kutyát nem érdekli ez, mert minden egyéb kütyü valamilyen hálózati protokollal csatlakozik hozzá (ftp, smb, stb..) rezes giga és n-es wifi felett.

mrfeher

Húú bammeg, hogy ezek tényleg mekkora problémák már…:-)

mxt

Józsi, pár hete raktam újra az SL-t, továbbra is néha újrarendeződnek az ikonjaim. Az egyetlen dolog ami belenyúlhatott az a CleanMyMac, de kétlem, hogy bármi köze is lenne a problémához.

mxt

Csak a doksikat és a képeket hoztam át, azt is manuálisan másoltam vissza külső hdd-ről.
Amit még tudnék említeni, hogy a reinstall után kb. 2 nappal véletlen szétbarmoltam Library mappámat, ezért TM-ből kellett visszaállítanom (ami reinstall után egy szűz hdd-re lett beállítva, tehát nem maradhattak Leo-s szemetek benne). Tanácstalan vagyok…

eFi

Fátter, nem jól mondod, nem 0xFFFFFFFF lesz a méret, hanem rosszabb: simán levágja a 32 bit feletti részt, azaz pl. egy 0x2FF001088 byte hosszú file-ból a Finderbe mountolt FTP 0xFF001088 byte-nyit másol le. Mondjuk az eredmény szempontjából mindegy, szar mind a kettő vége, csak így korrekt a bugreport.

mxt

Nem használok semmilyen dock és/vagy icon buheráló progit, viszont ha a doksikkal lehet baj, akkor elképzelhető, hogy csinálok egy újabb reinstall-t (phew…) és szépen hagyom a külső winyon minden adatom.

klarky

@chal: Ezt én sem akartam elhinni, de most hogy megakartam oldani a laptop nélküli médialejátszás problémáját (majd írok róla postot) voltam jópár helyen. A dedikált eszközök közül is sok csak ezt a filerendszert támogatja (bevallom a 40-60 ezres célszerszámokat nem néztem mert az nekem nem alternatíva) és több elektronikai boltban és hiperben is (tudom, nem ott veszünk ilyeneket, de nem vagyok hajlandó pinceboltokat látogatni hetekig, hogy aztán valahol legyen agy alkalmi vétel csak nekem, csak most) és azt mondták, hogy minden usb-s asztali DVD lejátsza a külső vinyót, ha van FAT32-es filerendszer. Na ez volt a cumi, még a Samsungnak is írtam levelet, megerősítették, úgyhogy ez van.

Azt meg tudom, hogy átalakítani majdnem biztos, h bukó adatvesztés szempontjából, úgyhogy most van két tár: az egyiken van a kontent nagyobb része, a másikra meg át van húzva (ez a FAT32) vagy 20 film. Majd rotálom, egyenlőre nincs jobb 5letem…

MilitaryFigurák

@klarky: Milyen 4 gigánál nagyobb fájl van, amit egy usb bemenettel rendelkező dvd lejátszó elvisz?
Az avi szabvány(ajánlás?) max méretkorlátja 2 giga, mkv-t, iso-t meg nemigen játszanak le az asztali dvd lejátszók. A bedugott külső vinyókat meg többnyire max 32 gigáig tudja kezelni már hogyha fat32-re van formázva… (csak az elsődleges partíciónak kell ilyennek lenni, mögötte lehet több más, az nem zavarja a lejátszót)
Megoldások
1) Média marktba bemegy, 4 gigás pendrive-ot vesz, filmnézés előtt rámásol, örül.
2) Média marktba bemegy, usb külső vinyót(akár ntfs is) kezelő lcd tv-t vesz, 1080p mkv-t betölt, örül

heimzoli

Vadiúj MBP-n szintén él az ikonos probléma, szerintem felesleges emiatt újrahúzni. Nem javul meg. Steve!?

Barnabas

En is fogtam egy bugot. Igaz, ez 10.5.8 Leo.

1: Expose-t alkalmazva megjelenitem a desktopot (kicsusznak oldalra a dolgok).
2: A lathatova valt desktop ikonok egyikere kattintok, hogy “kijelolodjon”, majd nyomok egy entert (helyesebben returnt), hogy atirjam a file nevet.
3: Nem latszik semmi, eltunik az also “buborek” az ikon alol.
4: Ha nyomok meg egy entert/returnt, hogy befejeztem az editalast, akkor latszik, hogy a nevet at lehet irni, meg is jegyzi, csak iras kozben nem latni semmit.