Plastiknation WWDC 2010

Egy tenyérnyi hely sincsen szabadon
Huszadik századi jelek a falakon
A fiúk, a lányok most összejöttek
Hanyagok és jólöltözöttek

Nyugati a zene GADGET, de keletre tart
És nem állja útját se tenger, se part
Persze nem biztos, hogy jót tesz neked,
Ha kiszolgálják az ízlésedet

Lement az adás, technikai problémákkal. 19 óráig minden nagyon frankó volt, dedikált oldalt készítettünk a közvetítéshez (itt meg lehet nézni), lehetett valós időben lájkolni dolgokat, pörgött a cset. Aztán olyan 15 perc elteltével lehalt a USTREAM háttér, bepusztult a cset, ezt láttuk:

A broadcastert nem lőttem le, így lehetett az, hogy akik már rajta voltak a közvetítésen, végig tudták nézni. Statisztikában ismét felülmúltuk a korábbi közvetítést, 1400-an nézték egyszerre, és ki tudja, mennyi lett volna ez a szám, ha az újonnan érkezők is ki lettek volna szolgálva. Később a hoszting szerverünk is lehalt. A nézőszám köszönhető volt együttműködő partnereimnek, Handrás.hu és Webisztán, a közvetítést a Videopoll szolgálta ki.

Én egyébként tényleg nem tudom, mit kellene csinálni ahhoz, hogy egy nagy forgalmú, élő adás lemenjen hiba nélkül. Ezúttal mindent megtettem annak érdekében, hogy ne boruljon be semmi. Virgós fizetett USTREAM, optimalizált weblap, időben összelőtt stabil technológia. Eddig a legtutibb megoldásnak a kereskedelmi televízió tűnik.

35 hozzászólás

balint87

Józsi, nem akarod betiltani a flash szó használatát a plastik kommentekben?

Adi

Fátter, nem tudom megnézni, pedig ez nem deszka, hanem csak egy 64 bites Firefox Linuxon. 🙂

mc218

Amúgy nekem simán ment végig, csak a chat halt be 19.04-kor.

Sandokan

2010-ben flash?
“hogy nem lehet néhány ezer embert elbírni??” – 🙂

Lokko

“Most nyomjon mindenki egy refresht” – Szépen megDDoSoltuk a szervert 😀

egyébként jó az új telefon, viszont handrás még mindig egy pöcs

H2CO3

Az ájfón négy nagyot ütött, mint a Bazilika harangja délben.

klarky

Na, mi volt srácok? Van benne szódagép, távcsô és levitálni tud? 🙂 Sajna nem értem rá így lemaradtam az eseményrôl.

TcT

Technikai problémáktól és szakmai érdektelenségtől függetlenül végig néztem/hallgattam Magyarország talán legnézettebb streamjét… hát ennyi bazmegelést és anyázást még a Ponyvaregényben se hallottam. Nice job guys!

kerokerokero

Ustreamet nem kéne erőltetni. Ott a livestream, komolyabbnak néz ki. De lehet egykutya, fene tudja.

Azért sajnálom, hogy dugába dőlt az egész. Majd jövőre! Vagy az őszi iPod eventnél.

Gondolatfelhő:
Streamingre kéne alternatívákat bekészíteni. Ha meghal az Ustream, akkor egyből mehetne livestreamre, ha az is bekakál, akkor justin.tv. Satöbbi.
Kommunikációra pedig valami Twitter modul kéne, az nagy valószínűséggel nem szállna el.

ceg

a livestreamen van egy ötvenes limit, ha nem úgy regelsz be & erősítik meg az accod, hogy kb. a hajad növésének a sebességét is leírod.

nem mellesleg dupla annyiba kerül a stream per user per óra, ha fizetős accot akarsz.

ceg

ja, a justin.tv meg már azért is egy vicc, mert csak webcamről lehet nyomni… tovább nem is próbálgattam.

najó, asszem túl nagyok az elvárásaim online stream terén.

Malachi

igazából ment, csak nem látták magukat és a csetet. mondjuk kommentek és a cset nélkül talán érthető, hogy szartak bele.

tomi

Azért a ustream választásában van némi protekcionizmus is (jó értelemben).
A fejlesztők, és a startup magyar (vagy legalábbis úgy indult).
Ez most egy UAT volt, nem bírta, de gondolom ustream oldalon le tudják vonni a tanulságokat, és elemezni a hibát.
De emiatt nem kell elpártolni a ustream-től,
azért még nem egy szörcs.hu… 🙂

Ger

Nem akkor lesz a baj, ha Ustream behal, hanem amikor az Engadget nem tud közvetíteni. Mindenki őket használja forrásnak, ahogy elnézem. Amit ők gondolnak, azt gondolják mások is, amit ők kiemelnek, azt emelik ki mások is. Engadget részvényt is érdemes lenne venni, mert lassan horror áron tudják majd eladni a reklámfelületeiket.

A telefon állat! Kár, hogy nincs rá szükségem. A formaterv ízlés dolga, de amit terméktervezésben elkövettek, az csodálatos! A nagy akkuidő vonzó, a giroszkóp újabb távlatokat nyit (talán kellene egy ötletbörzét tartani, ki mire használná) a kezelhetőségben. Várom és megpróbálom meggyőzni magam 🙂

al

Na és akkor Józsi és Steve vajon mivel magyaeázzák a multitaskot? 🙂 Mert ugye eddig: nincs rá szükség, nem kell, minek az, mindenki hülye csak az apple helikopter. Aztán meg hoppá, itt a multitask. Kb az ilyen húzások miatt hiteltelen nálam Józsi istene, Steve. Nem azt mondja ami az irány vagy amit esetleg gondol, hanem azt amit technikailag tud az apple. És mindenki hülye aki mást csinál.

Szerencsére jött az android és ezzel verseny lett. Iphone userek megköszönhetik szépen a google-nak 🙂

bdgr

Al: idobe telt megcsinalni a rendes multitaskot, az android-fele multitask meg (amivel “tobbet” tud mint a szifon) inkabb atok mint aldas. Nem veletlenul a task killerek a legnepszerubb alkalmazasok az android marketen…

payskin

Szerintem remek hangulatú buli volt. Néztük a videóban, hogy “B+ FARMVILLE”, toltuk a kontentot az Engadgetről, valaki még fordította is (reszpekta!). Legközelebb is jövök!

desktop

Streamelés helyett máskor egyszerűbb felvenni, megvágni, majd leadni a kész művet, OK így nem lesz élő, de legalább simán vinni fogja minden és nem hal le + már nagyon untam (míg ment a stream) a sok pö.csölést amit csináltatok, beszéltétek a sok baromságot (időhúzás gyanánt), szerintem a nép jobban szereti a rövid, lényegre törő összeállításokat, mint a több órás értelmetlen majomkodást…

ESz

A Ustream load balancereit tegnap este a WWDC kezdéséhez pontosan időzítve egy összehangolt és szervezett DDOS támadás érte (a Twitter és FB rendszerei is általában feldobják virtuális talpaikat ilyen esetekben). A rendszer a hagyományos csúcsidőket vígan elviseli és a terhelésnek megfelelően automatikusan skálázódik, de sajnos a DDOS az más kalap…

Megoldás létezik speciális DDOS ellen védő hardver óvszerek formájában és ezek vizsgálgatása megkezdődött, szóval remélhetőleg már ehhez hasonló eset sem tudja majd csökkenteni a külföldi és magyar közönség streamnézési örömét.

Zila

@desktop: jelen esetben pont az élő közvetítés a lényeg. Előre nem tudod felvenni, mert nem tudod mi lesz, utólag meg ki a faszt érdekel? Engem biztosan nem, pláne, ha tele a net az esemény utáni összefoglalóval, hírrel, videoval.

al

bdgr

És kiállította az ellenkezőjét? Nem olvastad el rendesen amit írtam…
– a versenyt köszönheti az iphone nép az androidnak. Az apple önmagától beleszart volna, bele is szart sokáig. Nem kell összehasonlítani, ott volt, aztán lett itt is. Pont.
– Eddig az volt a megmondás, hogy azért nincs, mert nem kell. Érted. Nekem ez nem tetszik. Kell, kellett mindig is. Csak nem tudták/akarták megcsinálni és ezért nem volt. Ami nem baj, csak ezt kellett volna mondani. Nem pedig a faszságokat, hogy nem kell.

Érti?