Forma 1 Magyar Nagydíj 2010, péntek

Pénteken kinn jártam, nem volt semmi izgalmas még, viszont csak most értem rá. Péntek délután: szabadedzés, ami gyakorlatilag egy hangulati gondolatkör, ha szabad úgy fogalmaznom, beágyazás a holnap-holnapután előtt. Érdekes módon elég sokan kilátogattak Mogyoród mellé, ebből nem kevés volt a dokkmunkás német arc, akik merev részegen imbolyogtak a fülledt napon.

Rövid videós hangulati alapozás:


Nem jelenik meg a videó? iPhone / iPad verzió

A hang igen komoly, MotoGP-n nem volt ennyire brutál, itt az első sorban bizony kapaszkodnom kellett a korlátba, hogy ne szálljak el. Mellettem egy 6 éves forma gyerek élvezte az egészet. Hiába, a jövő félelmet nem ismerő generációja.

A 25. Forma 1 Magyar Nagydíjat még Palik László fogja végigigazgatni, aztán úgy hallottam, leköszön, búcsúzik a széktől:

Az eseményre Barcához hasonlóan a Right Guard csapatból Németh Ottó hívott meg, visznek mindenhova, jól tartanak, de ez ilyen dolog, kérdezzétek csak meg Jókuti Andrást, ő már az egész bolygót beutazta újságíróként, a legjobb kajákat eszi baszki. 🙂

PS: Bernie Ecclestone-nal ezúttal nem találkoztunk, viszont egy nagyon kedves fiatalember Plastik olvasóként megszólított a fehér asztalos VIP sátorban, akitől végül elfelejtettem megkérdezni, hogy szokott-e kommentelni a blogon. update: itt a közös fotónk

PS2: A Plastik média szerkesztője 24 évvel ezelőtt, 1986-ban volt élete első magyar nagydíján. De gyorsan eltelt az idő!

49 hozzászólás

devi

Attól, hogy Palik távozik remélem még fog F1-et közvetíteni! Nekem kifejezetten bejön a stílusa, feldobja a laposabb futamokat, és amikor valami történik és “begerjed”, akkor olyan aranyköpéseket mond, hogy évek múlva is emlékszel rá, nevetsz rajta, klippeket vágnak össze belőle…stb. Ezzel szemben amikor nem ő van, akkor csak arról beszélnek, hogy ki fog-e bírni ez a gumi 50 kört vagy sem. Nem flame indítónak szántam a Palik melletti voksomat 🙂

CharlieBrown

“A 25. Forma 1 Magyar Nagydíjat még Palik László fogja végigigazgatni, aztán úgy hallottam, leköszön a székből”

Helyesen úgy hangzik a mondat, hogy leköszönés helyett leváltást írsz 😉

Egyébként egy húszfilléres pojáca. Akit feldob a stílusa, menjen cirkuszba, de ne forma 1-et nézzen.
Amikor képes a visszajátszáson őrjöngeni, hogy ÉSMEGINT MEGCSINÁLJA UGYANOTT!!!! ja ez a visszajátszás? Gyulám te akkor is hülye vagy…

Na szal’ ilyen pojácának nem a mikrofon előtt a helye. Wéber-Czollner már elviselhetőbb. Bár ott is Wéber a húzó, de legalább Gyula nincs leoltva rögtön az első percben.

suexID

3750 egy ráadásul gusztustalanul megsütött kolbászért, egy kifliért, odaszart mustárért és egy sörért. Ennél lentebb már nem lehet menni a vendéglátás lépcsőjén.

CharlieBrown

Most néztem meg a videót. BASZKI 3.750.- az elég ízi…

A másik: ilyenkor milyen fasza lenne egy SIMkártyás deszka, amin élőben tolná az ember a laptájmingot lájvban!

CharlieBrown

@ suexID:
“3750 egy ráadásul gusztustalanul megsütött kolbászért, egy kifliért, odaszart mustárért és egy sörért. Ennél lentebb már nem lehet menni a vendéglátás lépcsőjén.”

dehogynem!
ahogy a képen is tökéletesen van prezentálva: odaszart VIZEZETT mustárért…

tyler durden

Ecclestone made in china beszólásánál már csak az volt szánalmasabb, hogy a mindenhez (semmihez) nem értő Pali bátyánk nekiállt jópofizni, leteremtés helyett. Ja meg ahogy magyarázta a korona több mint ezer éves (nem) és István is hordta (szintén nem). Iszonyat ciki ez a műveletlenség az abszurdisztáni banánköztársaság mindenes elvtársától.

3.750.- tulajdonképpen ez még oké is lenne, hiszen F1-ről van szó, de akkor legalább JÓL legyen elkészítve az a kolbász és a vizezett mustár kifejezetten a legalja, gondolom a sör is vizezve volt.

Palik és Czollner: eltekintve pár apróságtól, hogy nem tudnak beszélni, idegesítő a hangszínük, nem ismerik fel a pilótákat, nem tudják mi történik, idiótaságokat kreálnak amin debilen vihognak, ezeket leszámítva végülis egész jók tényleg… ORF1 vagy az RTL közvetítés ezerszer jobb.

Maga az F1 sajnos ma már messze van az 5-10-15 évvel ezelőtti F1-től amit imádtam.

tyler durden

Még egy. Amikor közvetítenek a liftből (liftből bazmeg!) folyton hallani az adásban ahogy éppen mobiloznak közben. Ez milyen már?!

asbi

AD, lehet jobban jársz, ha otthon beülsz a tv elé és megnézed a brnoi WTCC futamot. Egyrészt hazai vonatkozás is van, másrészt ott autóversenyzést is látni..
(a VIP jegyet azért irigylem 😀 )

Dale

Biztos hogy még a liftből közvetítenek? Mondjuk az tényleg szánalmas (volt) de azt hittem hogy már nem a Caponában van a hevenyészett stúdiójuk. De meg lehet tanulni becsülni az RTL Klubot is, amerikában a Forma1 közvetítés profi és szellemes, csak nézhetetlen. Kb 10 perc verseny, 5 perc reklám váltogatja egymást, egyedül az időmérőt lehet így kibírni. A versenyt meg letöltöm. Fizetős TV megoldás nincs. 🙁 Nem csoda hogy itt nem népszerű az egész sorozat.

G

3.750, hogy egy rakás szar szakadra rájuk egy ilyen elbaszott kajáért, tényleg gusztustalan…Budapest, 2010, FUCK YOU!

Balambér

@poTomek

“Az egyik évben kettő futam volt.”

Ezt ugye csak viccnek szántad?

RustyRush

És ez a Nike örület? 🙂 Azt néztem az eddigi képeken, hogy majdnem mindig “Nike-ban” vagy. (Ez most csak egy észrevétel volt 🙂

calvinka

Egy Hungarian Journalist VIP-nak nem jár az ingyen sör és kaja a VIP teremben?
Én 2x voltam kint, második alkalommal úgy emlékeztem vissza az elsőre, hogy a kicseszett brutális nagy motorzaj egy idő után megszokható. De nem, második alkalommal is végig a fájdalomküszöb feletti volt a hanghatás… Ingyenjeggyel sem mennék még1x a pálya közelébe F1 futam alatt.

scheerti

Láttalak a Paddock bejáratánál, nem tudom sikerült-e bejutnod. Mi épp akkor mentünk be az istállókhoz, még mondtam is, hogy amilyen kapcsolatai Angelday Józsinak vannak, lehet, hogy még vezetni is engedik:D

scheerti

Nekünk is csak a Virgin volt meg. Igaz, ott kaptunk idegenvezetést is, meg megnyálaztuk a tartalékmotorokat, szárnyakat, egy csaj majdnem Timo Glockot is. Sajnos a Mercedes-boxhoz annyira, de annyira kibaszottul VIP-nak kell lenni, amennyire mi nem vagyunk azok… Így azt nem sikerült körbejárni. Pedig mik vannak odabent!

dvorcsak

Az elso, 25 evvel ezelotti F1 futamon nem voltam kinn. Viszont a megnyito unnepsegen szerepeltem, megpedig egy papirmase autot magamra huzva futottam a celegyenesben, a forgalommal szemben (forgalom nem volt, szoval a menetirannyal szemben). A vegen kaptam csokit.

desigo

VIPben képcsöves tv mi szánalom.
Videó amúgy fun,csak rövid
thx

RustyRush

Értelek. Azért remélem a ruhákat nem kell visszaadnod 🙂

És, hogy érdemben is hozzászóljak: Nekem azért Molnár Csilla is eszembe jutott a bejegyzést olvasva!

robert

Amúgy a CRT-ket én sem értettem, böszme nagy, és nem valami exkluzív…

ekkerjoz

Az első magyar Nagydíjat 1936. június 26.-án rendezték Budapesten.
Természetesen Tazio Nuvolari nyerte, természetesen Alfa Romeo versenyautóval.
Hartmann László hetedik lett Maserati géppel, az ötödik sorból indult egyébként.
Futottak még Auto Union, és Mercedes Benz gépek, az egyszem Ford v9 nem indult.

Az 1986. évi magyar Nagydíj a második volt.

medoc

Igen, egyszer én is voltam kint egy egyzésen. De nem fogott meg. A célegyenesen átszáguld néha egy-egy hangtorpedó. Valamint a boxba egy kipufogó nélküli traktor hangjával jönnek be 5-tel a gépsárkányok (legalábbis a célegyenesen átszáguldáshoz képest lassúnak tűnik).

Régen izgalmas volt, most legfeljebb délutáni szunyókáláshoz lehet használni. Arra viszont tökéletes.

cegg

Balambér, együttérzek.

Feladat:

Excelben az A24-es és az A25-ös cella között balról hányadik keret jön?

Hány réteg lekvár kell egy 25 palacsintából álló rakott palacsintába?

Hány lépésnyi távolságot teszel meg 25 lépéssel?

Egyik évben kétszer volt. Legrosszabb vicc.

cegg

Próbáltam volna valami ontopicot is, de a kétszer egy évben nagyon betett, elnézést.

ttii

kikúrt szocreál csehszlovák ez az egész magyar f1 ahogy elnéztem ezt a jó 1 percet

D@y X

Jövőre Paddock Club jegyet szerezz ha lehet. Az nagyon nagy élmény!

neozed

Az a kaja annyi pénzért valami szánalom.
Ha már elkérnek érte annyi pénzt, nézzen már ki valahogy, bár az árán nem csodálkozom, mert magyar szokás szerint három nap alatt akarnak meggazdagodni belőle…

Lenny

Én nem hiszem el, hogy van aki szerint a Palik az szórakoztató és jó hallgatni. Az egy fogyatékos. Talán még a F1-et is megszeretném ha az _egész_ bagázst leváltanák akiket látunk-hallunk a tvben.

Balázs

Drága a kaja, viszont a jegy olyan olcsó az egész hétvégére, mint máshol az időmérőre egyedül. És ott sem olcsó a kaja.

Farkas Anikó

Hali Józsi.
Kösz a hangulatjelentést, végre aludtam annyit, hogy most a tévében megnézem az időmérőt.
Tegnap akartam fotózni, de még véletlenül sem jöttek kemény szurkolók lefelé, amikor lett volna időm.
Régebbi fotóim vannak, na majd azokat megosztom:)

Éjszakánként melózom kinn.

Árakról: volt olyan év, mikor minden drágább volt, ma szerintem totál átlag áron találsz meg mindent.

Éjszakai életbe nem kóstoltál bele?:)

Koczka

Jó az a sátor, ahol megvan terítva, ingyen kaja, pia, csak a nép felzabál mindent, kb 1,5 óra alatt. Egy redbull 900forint -.-. De eszeveszett jó a hangulat. Nekem csak a futamra van jegyem, de már alig várom. Lehetne már vasárnap.

H2CO3

Hello Koczka! Látom, te is olvasod a Plastikot! 😀 (sent from my iPhone)

Turrican

off
Most olvastam twitteren, hol főztél te gyulyást! Ha erre jársz legközelebb, vendégem vagy egy nerd-serre!
on

vanabi

Aki nem szereti a forma 1-et annak mindegy, aki viszont oda van érte annak a legnagyobb flash ha kimehet és testközelből, élőben láthatja az egészet, amit nem véletlenül hívnak cirkusznak. Aki picit is át akarja élni light verzióban az ne hagyja ki a WSR-t. Ingyen.