DVD meghajtó elérése távoli gépen

Olvasói kérdés: Józsi, egy olyan problémába ütköztem, hogy szeretném telepíteni a StarCraft II-t DVD-ről, de rájöttem, hogy hasonlóan hozzád, nincs már DVD meghajtó a gépemben, hiszen a helyére egy OptiBay keretbe rakott merevlemez került.

A Plastik média szerkesztőjének válasza: Szerintem töltsd le a Battle.net-ről az installert.

Olvasó: 4 Giga, baszki.

PMSz: Lejön az éjjel.

Olvasó: Nekem most kell, baszd meg.

PMSz: Rendben. Van otthon olyan Mac, amiben van még DVD olvasó?

Olvasó: (füstölög) Van.

PMSz: Menj be azon a gépen a System Preferences – Sharing menüpontba és kattintsd be a CD – DVD sharinget az alábbi módon:

Ha megvan, akkor tallózd ki a Finderben a gépet (ha nem látszik, akkor az előbbi SysPrefs részen kell bekapcsolni azt is) és látni fogod a DVD meghajtóját is:

Kattints rá az immáron megosztott DVD ikonra és onnantól ugyanúgy kell eljárni, mintha csak a saját gépeden levő mountolt DVD-t látnád, tehát rá kell csak kattintani a StarCraft II installer ikonra és máris megy a telepítést.

Olvasó: Köszi Józsi, nagy vagy!

PMSz: Ne nekem köszönd, másrészt meg ne írjatok ilyesmivel leveleket, mert nincs kapacitásom megválaszolni őket. Ez sem olvasói kérdés volt, hanem én kérdeztem meg valakit, mert én sem tudtam. De ha már megtudtam, leblogolom!

14 hozzászólás

r2

“Olvasó: Nekem most kell, baszd meg.”
Azért így elég meredek dolog kér(dez)ni! 😀

ab

“Ez sem olvasói kérdés volt, hanem én kérdeztem meg valakit”

mekkora csavar 😀

Efraim

LOL
Nem tudtad, hogy meg lehet osztani meghajtokat a halozatban ?
Te aztan expert user vagy baszki…

Az Ember, Aki Létra Akar Lenni

Nem nagyon értem a kiindulóhelyzetet. Bölcs férfiember nem szerez be saját maga számára melltartót vagy tampont, mert tudja, hogy nincs meg hozzá a szükséges hardvere.

Csaba

Szerintem tudtad, csak nem gondoltad… 🙂 mert ez már az “annyira egyszerű a megoldás, hogy ez eszembe sem jutott” kategória.

Valószínű, hogy én is előbb kezdtem volna el egy image fájl csinálni a melezről és átküldeni LAN-on, mint hogy eszebe jutott volna ez az lehetőség, pedig már “elkopott” a Sharing ikon a System Preferences-ben, annyit használtam korábban (web/file sharing).

Egyszerűen annyira ritkán van erre az opcióra szükség, hogy kimegy az ember fejéből, hogy láttott ilyent valahol. Akkor is, ha alap dolog. 🙂

nehaiu

RustyRush – Jobb klikk a megosztani kívánt meghajtóra, megjelenő context menüben “Megosztás” pontra kattintva ugyanezt megteheted még testreszabhatóbban, ha akarod.

SeSam

@SeRapH Feltéve ha ugyanabban a workgroupban vannak, meg még vagy 30 dolog mehet félre. Ezzel szemben a Bonjournál egyszerűbbet még nem találtak ki. ;]

Efraim

Ne szivd fel magad…
Pont annyira felesleges volt a hozzaszolas, mint a poszt… 😉