The Letter ‘V’ Six Times

Viridian
Violet
Victoria
Vermilion
Vitellary
Verdigris

2010 vitathatatlanul egyik legjobb indie, az én számomra pedig talán életem egyik legjobb játékélménye volt Terry Cavanagh retro platformer játéka, a VVVVVV (demo itt játszható). Ennek illusztrálására mi sem tökéletesebb, mint a játék egyik legnehezebb szobájának végigjátszása, amit valami elképesztő csoda folytán videóra is vettem:

Hogy mi most az új hír? Egyfelől az, hogy Terry semmi komolyabb játékon nem dolgozik (blog), inkább csak koncepció demókat publikálgat, illetve mindenféle játékkészítői jam-eken vesz részt. Másrészt Edhellon sietett mailt írni, hogy lelkes fiatalemberek közben nekikezdtek a játék C64 portjának. Néhány screenshot máris a C64 változatból, 320×200 pixels, baby!

A fórumon kiadott hír szerint egy Paulko64 nevű user kezdte el a portot év elején, mostanra összeállt már annyira a dolog, hogy kiálljon vele a nyilvánosság elé. Egyelőre még zenészt és további támogatókat keres a projekthez, remélem sikerül neki befejezni a játékot.

Annyira fellelkesültem a dolgon, hogy most megvásároltam 10 dollárért a játék soundtrackjét is 320-as MP3-ban és most azt hallgatom.

Gondoljatok bele, hogy egy független, retró hangulatú, egy megszólalásig C64 játékot készít valaki, zseniális zenével, ami egy szuper és maximálisan tartalmas puzzle-platformer lesz, aztán elkezdenek dolgozni a Commodore 64 porton! Mit mondhatnék erre, mint azt, hogy:

Uraim, egy fantasztikus korban élünk!

24 hozzászólás

Underyx

Soundtrackből a Potential for Anything a legjobb szerintem, folyton azt hallgatom 😀

Underyx

Doing Things the Hard Way-t pedig már háromszor megcsináltam, kiakartam próbálni milyen azon a kis bütykön landolni, aztán végül sikerült is. Azért már miután először megcsináltam, a másik kettő már elég könnyű volt 😛

Underyx

Ja, és bocs még egy kommentért, de nemrég decompile-oltam a VVVVVV-t, és érdekességként gondoltam elküldöm a játékban használt számcímeket (jobb oldalon a feljesztő által használ fájlnévvel):

Predestined Fate -> configmegamix_1.mp3
Pushing Onwards -> vmaintheme.mp3
Positive Force -> vtempo.mp3

A többi az albumban lévő nevén van, néha rövidítve (pl. Popular Potpourri -> poppot.mp3)

Meg ha még ez is érdekel valakit, itt vannak a játékban lévő képfájlok: http://dl.dropbox.com/u/2768226/VVVVVV/VVVVVV%5B0%5D/Image/Image.zip

Pepinke

Én fél perc után idegösszeomlást kapok ezektől a játékoktól, maradok a szimulátoroknál. Azért respect neked! 😀

H2CO3

Underyx: ezexerint linuxos testvér vagy? 😀 Mivel szoktál C(++)-ból GCC-vel generált binárist decompilálni?

src

19 of 20 shiny trinket, és természetesen már csak ez az egy van hátra 😀
Azt vettem észre, hogy még ez a pályarész is jobban megy mint tegnap este 11 körül…
Az edge games volt még a nehéz.
Amúgy a játék nagyon jó, eszembe juttatja Commander Keen-t , Dyna-t, és a régi savelhetetlen Mario-t.
Nosztalgia 😀

src

Végülis meglett a 20, secret lab, óriás poén (:D), super gravitron…
Az idén újonnan próbált játékaim közül mostmár ez lett a legjobbnak minősítve…

Ferdinánd

Milyen remek, fb azt írja, hogy “Share this photo with anyone by sending them this public link:”, te meg megkapod a hibaüzenetet… Amúgy csak a videóban is megnyert fényes vackot nyerő képernyőről egy almashift-négy-space, FÉLISTEN VAGYOK képaláírással 🙂 mondjuk nem mentettem rá, de ma már kb 10ből 1szer siekrül…