Indulging Moments – A C64 demo that never happened

Abszolút bejön nekem ez a stílus, vagyis “újszerű” grafikai megoldások, multicolor helyett hires felbontás, effekt helyett narratíva. Sajnos a demót soha nem fejezték be. Egyébként Sander és Mirage munkája. Íme még egy animgif belőle:

Mirage önmagában is mester, íme egy szintén “hi-res” tőle, elképesztő dither:

Örülhetünk, hogy a mai napig jönnek újabb Commodore 64 munkák.

9 hozzászólás

misran

Hú, ez vagány, van remény, hogy elkészül? Imádom.
Minden korosztálynak megvan a maga szívetmelengető egykori-technológiai szintje, ami feletti dolgok már nem érdeklik, vagy ez abszolut értékben igaz, és ez az, akárhány éves is legyél (a PC-ket illetően term.)?

misran

És Őt már nem melengeti majd a 20000×40000-es felbontás agyimplantátummal megspékelt virtuális valósága, csak a FullHD, valósághű fizikás csilli-villi lövöldözése. A C64 demo meg olyan lesz, mintha most mi egy üveggolyóra izgulnánk? 🙂
Fura elképzelni, de term. hihető.

DnP

Attol meg hogy nincs benne forgo kocka, meg plasma hegyek, meg nagyon is kell ezzel am trukkozni. Itt is az all fent, mint az egysezri filmnel, ahol akkor jo a CGI ha nem is veszed eszre….

edhellon

Sander egyebkent szerintem egy zseni. A fenti sketchek az o munkai, o talalta ki a design-t stb., mondjuk nem annyira csodalom hogy a koderek nem voltak ennyire aktivak: Sandert ismerve ugy gondolom minden layerrol kitalalta hogyan lehet C64-en megvalositani, de mindezt lekodolni iszonyat nagy melo lett volna, valoszinuleg fole lottek egy kicsit a projekttel. Ettol fuggetlenul nagyon sajnalom persze, hogy nem keszult el, az egyik legjobb demo lehetett volna a platformon es mindenkeppen nagyon egyedi lett volna szerintem.

Ha bejon a stilus akkor erdemes megnezni az alabbi videot, szinten Sander munkaja 100%-ban, valami holland egyuttesnek keszitette tavaly vagy tavalyelott:

http://www.youtube.com/watch?v=p_P2KSZXf5c

Credo

Frankó lett volna ilyen játékintro jellegű demó, főleg, ha valami története is volt eredetileg, ennyiből nem derül ki. Sander tényleg nagyon érzi a témát. Mirage is persze, de a grafikai munka dandárja Sander stílusát tükrözi.

Mirage érdekes mákolással ditherelte a Bonnie and Clyde (http://www.amazon.com/o/ASIN/0765307995) borító hátterét. Mondjuk VICE alatt sem ilyen éles, gondolom azért Fake Demo kategória, mert a “screenshot” csak mockup az eredeti szerkesztőből + rasterek.