Gesztenyés (Budakeszi)

A budai részeken keveregtünk Lindával vasárnap, teljesen spontán módon érkeztünk meg a Budakeszi főutcáján levő Gesztenyés étterem és kávézóba. Igazából csak egy kávét akartunk inni, viszont a kellemes idő és kert miatt úgy döntöttünk, hogy megnézzük az étlapot, rendelünk fröccsöt, és egy egyszerű levest.

Az étlapon szereplő nyár végi ajánlatban megütötte a szemem a húsleves gazdagon: gombóccal, hússal, velős csonttal. Miért ne? A meglepően olcsó (850) ára alapján kérdeztem a pincért —

— hogy mekkora adag? Kicsi-e? Azt mondja, hogy nem, és mustárt, paprikát és pirítóst is hoznak mellé. “Ha nincs különösebb baja, akkor jöhet.” Én voltam meglepődve a legjobban, hogy egy teljes értékű, háziasan elkészített húslevest kaptam, valóban gazdagon. Íme:


korrekt az environment mapping a fröccsön, nem?

A húsokat és a velős csontot külön tányérra is tettem:

A leves, bár nem 5-ből 5, de teljesen korrekt volt egyébként (a hús egy picit rágós, a lé picit zsírosabb a kelleténél, viszont tele volt zöldségekkel, kétféle gombóccal, a képen is látható paprika, mustár és torma a teljesség érzetét hozta), az árához képest pedig egy teljesen valószerűtlen dolog. Én 850 forintért egy sárga- és fehérrépákkal kirakott, 3 húsból álló, barna színű löttyöt szoktam húsleves címen fogyasztani. A fent fotózott, komplett étel 2-4 ezer forintba kerül — feltéve, ha lehet kapni.

Nem ettünk egyébként sok mindent, Linda lencselevest fogyasztott tejfölös tormával és baconnel, ízre teljesen jó volt az is. Én még ráküldtem egy palacsintát a végén, nagyon gusztusos és jól elkészített étel szintén.

Mindenképpen vissza fogunk jönni enni egy nagyot is. Zavaró körülmény, hogy Budakeszi átmenő forgalma pontosan a terasz mellett halad el, így nem idilli ebből a szempontból, viszont azt látni, hogy egy tisztességes budai vendéglő. Apropó, a Remiz ugyanebben a műfajban (vasárnapi húsleves) roppant nagy csalódás volt, kétszer is voltunk ott a nyáron, de legközelebb indítványozni fogom, hogy tegyük meg azt az extra néhány klikket és menjünk el Budakeszire.

Megelőlegezem neki az 5 csillagot, különösen azért, mert a visszajáró pénzt véletlen az étteremben felejtettük, este jutott eszembe, felhívtam őket és előzékenyen közölték, hogy már borítékba tették — BRAVO!

★★★★★

Mostantól bevezetem, hogy az éttermet “online” szempontból is értékelem. A Gesztenyés honlapja Flash alapú, értelmezhetetlen bonyodalom, semmi kedvem nem volt nézelődni rajta. A helyszínen láttam, hogy Facebookon is aktívak, viszont elfelejtették kiírni a címüket, így most nekem kellene megkeresnem őket. (…) Megkerestem, bár ne tettem volna! Egy posztot írtak, de ez nagyon hideg zuhany lett!

Vendégeink, Barátaink! Sajnos a gazdasági válság nekünk sem kegyelmezett! Próbáltuk túlélni, de úgy néz ki, hogy nem sikerült 🙁 November 23-án hétfőn, (reméljük nem végleg) bezárt a Gesztenyés! Bár mi még reménykedünk és bízunk, de a tényeken ez sajnos nem változtat.

Miért, MIÉRT?! Hinnem kell benne, hogy nem a Remiz lesz a budai éttermi kategória egyetlen versenyzője. Könyörgök! Az isten szerelmére!! NEMÁR!!

update: most derült ki, hogy ez a Facebook poszt tavalyi, tehát lehet, hogy már kilábaltak a válságból, csak a social media managert kellett véglegesen leépíteniük.

update 2: úgy tűnik, a Gesztenyés mégsem ment csődbe, legalábbis idén biztos nem, csak új Facebook lapot indítottak, a régit valószínűleg magára hagyták (miért?). Lám-lám, ez az átka annak, ha csak annyit írnak ki: keress minket Facebookon!

update 3: visszamentem a pénzemért és tisztáztam az étterem körüli helyzetet. Valóban becsődölt a hely tavaly, viszont egy új tulajdonos teljesen új stábbal vette át, én már oda érkeztem. Visszavárnak.

Gesztenyés kávézó és étterem
Budakeszi, Fő utca 1.
+36 23 450-534
http://budaigesztenyes.hu/
személyenként 2 ezer forintot fizettünk, de nem ettünk teljes ételeket

24 hozzászólás

g3r1

szia józsi!

mivel a környéken lakom viszonylag sokszor jártam már a fent említett étteremben és úgy nagyjából ismerem a sztoriját is. az történt, hogy sajnos a válságból tényleg nem jutottak ki és tavaly ősszel bezárt a gesztenyéskert. ami maradt belőle azt eladták új tulajdonosoknak, akik idén (tavasszal talán) újra megnyitották az éttermet csak ezúttal kicsit más néven – azt hiszem most hivatalosan “budai gesztenyés” vagy valami ilyesmi. gondolom a tulajdonosváltás miatt lett új facebook oldal is.

lipilee

azért a budai oldalon van több értékelhető entry is: Matteo a Pasaréten, Jardinette a Farkasréten (bár ott évek óta nem voltam, pl. azóta elkezdték a torkos csütörtök, meg a sztékszerda, meg mittoménmilyen promókat, ki tudja mi van velük), a Café Provence kint Hidegkúton (ez külön bigup hely), ha csak egy jó brutál salátát vagy hamburgert akarsz, akkor (még egy ideig) Majorka (jó persze esténként felejtős, mert inkább kocsma mint étterem és a sok szocdohányos lerontja az élményt), és hát ne felejtsük ki a sorból a Budagyöngye McDonald’s-t sem (haha).

Az environment mapping megfigyelésen belolkáztam.

g3r1

amióta megújult csak egyszer voltam, szóval annyival tudok többet mondani nálad, amennyivel többet ettem, de nekem tetszett. igazi gasztronáciknak nem merném azt ígérni, hogy őket is 100%-osan ki fogja elégíteni, de szerintem a budapesti mezőnyben meg ebben az árkategóriában tényleg tök jó, én szeretem. arra viszont mindenképpen méltó szerintem, hogy elmenjen az ember és saját maga győződjön meg róla, hogy tetszik-e. lehet, hogy nem ez lesz a kedvenc helyed, de szar biztosan nem lesz.

Chal

Hát én csak annyit tudok mondani, hogy a csődbe menés előtt roppant jó hely volt, kicsit drága, de megérte az árát. Picit félénken ugyan, de még gasztronáciknak is ajánlottam volna. Szóval rendben volt, na, nagyon sajnáltuk, hogy megszűnt.

Az újban még nem voltam, de akkor itt az ideje hogy kipróbáljam.

rakenroll

Keszin továbbmész egy kicsit aztán ottvan a blackhorse.hu
Ott egyél sztéket, fasza.

Andris

Csak a pontosság kedvéért:

A bátyám és társa üzemeltette a Gesztenyéskert Vendéglőt 4 évig. Egy lepusztult kis étterem volt amit teljesen újjáépítettek és rengeteg pénzt költöttek rá, persze mindent hitelből.
Egy polgári klasszikus vendéglőt szerettek volna létrehozni, ami sikerült is nekik, viszonylag jó áron adtak, olyan minőségű ételeket, amiket máshol megközelítőleg sem adnak, hatalmas borválasztékkal együtt.
Az étterem bekerült a 100 legjobb étterem közé, a Chef Fóti Tamás volt, aki kiváló szakember, szuper ötletekkel, kreációkkal, szupertiszta konyhával. (ritka!)

Sajnos a válság beköszöntével, annyival megemelkedett a bankhitel törlesztője, hogy azt már sajnos nem lehetett ésszerűen kitermelni… így a bank elvette az éttermet és odaveszett 4 évnyi nagyon kemény munka… illetve nem veszett el hiszen 4 év alatt rengeteg elégedett vendéget szereztünk… (jómagam fél évig dolgoztam az étteremben, előtte pedig rendszeres vendége voltam)

Az éttermet jelenleg új tulajdonosok üzemeltetik.

Nagyjából ennyi lenne a pontos történet.

kuf

Andris,

szomoru volt olvasni a tortenteket, sajnos abszolut nem egyedi az eset 🙁 Kedvenc vaci helyen is bezart a napokban, raadasul az Apeh is ragasztott nekik nemzetiszin zaroszallagot 🙁

http://vacigastro.blog.hu/2010/09/12/breking_bezar_attak_az_aredo_t

ugyan off, de ennek a helynek evi 40m ft a berleti dija.. csak ezt brtual kitermelni egy ev alatt, nemhogy bevetelt 🙁

Jozsi, a leves otos, bar nekem elsore az etkeszlet es a teriteken ragadt meg a szemem. Multheten a Dunapark-ban talalkoztam egy ismerossel, salatat evett.. de uj
villatt kellet kernunk, mert amit kihoztak, etelmaradekos volt. 🙁

Chal

Meg tudom erősíteni mindazt amit András írt az étteremről. Pl. nagyon szép emlék, hogy volt náluk egyszer afféle receptverseny, ahova a feleségem is küldött be egy receptet. A vége az lett a dolognak hogy felkerült az étlapra, és utána mindig meghívtak minket az évente tartandó Gesztenyéskert buliba 🙂

GreeNThumb

Szombaton délután elvittem egy kellmes hölgyet ebédelni. A választásunk a 18. kerületi Kakas étteremre esett. Nagyszerű étterem, az egyik legjobb, amiben voltam. Mindenkinek nagyon ajánlom!

http://www.kakas.hu

/Ez nem direkt reklám, vendéglátással foglalkozom, de annyi közöm van csak az étteremhez, hogy nagyon jót ettünk – ittunk náluk! 🙂 /

erayx

http://www.makbistro.hu
Vigyazó Ferenc utcaban vannak. az a legjobb naluk hogy az egesz etlapot(naponta változik) vegig eheted mert ilyen pintxo-“kostoló” adagok is vannak.
mangalicajuk verhetetlen…. ma van madártej is

S.E:

Mi 2009 tavaszán jártunk ott, ezek szerint akkor még más volt a tulaj. Sajnos negatív tapasztalataink voltak: a leves vegetaízű volt, a sült krumpli és a rántotthús(!) is fagyasztott volt (ld. hypermarketekben kapható fagyasztott hús), s a saláták is készen kapható vegyes mixek voltak.

Mindennek tetejébe tetű lassú volt a kiszolgálás. Igaz, az étterem tele volt, de akkor sem szeretek 1 órát várni a levesre. Majdnem otthagytuk a francba. Egy gyorsnak szánt ebédet sikerült 3 óra alatt elkölteni – nemcsak a levesre: a másodikra is kb. 1 órát vártunk. Ezek után nem mertünk desszertet rendelni…

A posztod alapján a tulajdonosváltás jót tett a helynek. Talán kap még egy esélyt.

Andris

Kedves S.E:!

Az, hogy várnod kellett az egy dolog, előfordulhatott, bár biztos jobb ómen egy üres étteremben elsőre megkapni az ételt? Na mindegy. Talán nem véletlen volt teli az étterem.
Azért a mélyhűtött rántotthúst és a salátamixet ugye te sem gondolod komolyan? És ha komolyan érdekel, a húsleves kb déltől késő estig főtt, szép lassan ahogy kell…vegetával biztos, hogy nem találkozhattál.

A posztod alapján nem lehetett túl jó napod… 🙂

Hapci

Hát, ha az újak ilyen levest adnak ennyiért, ők is tönkre fognak menni…
Egyébként a korábbi Gesztenyéskert elég jó volt, de a marketingjét picit erősebbnek éreztem, mint a konyhát. Valahogy nem vágytam vissza egy látogatás után, pedig semmi konkrét bajom nem volt egyik étellel se, csak nem voltak átütően jók vagy kiugróan olcsók. Valahogy nem tudta eldönteni a stáb, gurmé helyet akarnak, vagy egyszerű budai vendéglőt, ez volt a benyomásom.
Jó lenne egy stabil jó hely ott, valaha kijártunk a Tannéba, amikor még jó volt.