Mozilla Seabird

Az elmúlt hét egyik “híre” volt, hogy a Mozilla is beszáll a telefonversenybe. A videó tényleg impresszív:

Mindenki felkapta rá a fejét, hiszen felületes vizsgálat alapján termék is lehetne. A Mozilla “Open Web Concept Phone”-nak hívja, viszont maguk is leírják világosan, hogy ez az egész egy technológia demó YouTube videón, semmi több. Olyannyira, hogy idézem is:

Does Mozilla have plans to produce a mobile phone?

No. Mozilla produces Firefox for Mobile, the popular Firefox browser for mobile phone systems such as Nokia Maemo and Android.

Nem más az egész, mint egy tehetséges tervező Billy May gyakorlatilag egyszemélyes projektje. Persze mutat ötleteket, milyenek lesznek majd a telefonok egyszer csak, viszont engem is becsapott azzal, hogy felületes módon, pusztán a hírek, headline-ok alapján haladva azt vettem ki, hogy a Mozilla tényleg fog telefonkészüléket csinálni.

Megmondom őszintén, hogy nem szeretem a nagy nyilvánosság elé tárt concept megoldásokat (bár újra leírom, hogy ötletparádénak jó a Mozilla videója), a piaci termékeket szeretem, amik belátható időn belül beszerezhetők. Azzal a módszerrel sem értek egyet, amikor újságok concept képeket közölnek Apple termékekről azzal a képaláírással, hogy “ilyen lehet majd az iPhone 5?” — nononono, bulvárbetegség.

10 hozzászólás

Pepinke

Én teszem azt, a valódi concept artokat szívesen megnézném. Például az iPad különböző fejlődési fázisait, illetve a különböző variációkat a témára. Persze ezek nyilván ipari titoknak minősülnek, mindenesetre érdekes lenne.

freddy

Egy kis kötözködés. A demó az egy vagy pár darab kipróbálható, vagy bemutatásra szánt példány ha hardverről van szó. Ez csak concept mint ahogy későb írod is.

pxl

Itt a koncepció maga a termék: olyan köztes termék, amelyet más termékek fejlesztéséhez (gyártásához) használnak fel, például az említett mobil böngészőhöz. Mivel a végtermék nyílt fejlesztési folyamat eredménye, így a köztes termékeknek is annak kell lenniük.

Így ez nem egy “nyilvánosság elé tárt concept megoldás”. Ez maga a termék (legfeljebb nem te vagy a felhasználója, de persze lehetsz az is).

abence

Egy ilyen cucc milyen hamar merulne le? Tenyleg igazuk van azoknak akik azt mondjak hogy jelenleg az egesz ipar egy nagysagrendel jobb energiatarolora var.

Ha az meglesz utana johet a zsebprojektorrral integralt fluxuskondenzator…

De tetszik a concept.

Sparrow

Állat cucc lenne, de ez a kivetítős játszadozás véleményem szerint 15 perc alatt lemerítené az akkut. 🙂

al

A kivetítés nem érdekel, de ha valaki ezt legyártaná és a kivetítőn túl minden benne van (na jó, nekem a vetített bill se kell), akkor a telcsi must have. Mondjuk androiddal 😀 A forma is remek, meg a beépített füles is.