Pozitív hullámok

A Mac-es baráti körömben azt szeretem különösen, hogy tele vagyunk pozitív hullámokkal. Ez a beszélgetés részlet ma este történt (nem összevágott részek, valós idejű screenshot):

De nem csak a technológiai dolgok, apró finomságok, pixelek, hanem a természet és az élet szeretete is gyakran megnyilvánul (szintén egymás utáni buborékok):

Ha jó a kedved, kurjants nagyokat! Ha jó a kedved, kurjants nagyokat! Like!

21 hozzászólás

Z. Tamás

És ez oksági viszonyban lenne a Macintosh-használattal vagy mi?

CharlieBrown

Szerintem túl sokat képzelsz a technika mögé.
Vagy tán azért a haverjaid, mert nekik is Mac van az asztalon? Nem azért, mert jó fejek _MAGUKTÓL_ ?!?!?!?!?!
Ha nincs mac, akkor fel sem töltődik az ember egy kis erdei sétától?

Azt kell, hogy mondjam ezzel a poszttal saját kardodba dőltél.

Z. Tamás

Amúgy, most keltek egy kis negatív hullámot, de: “Ezt a beszélgetés részlet… ” helyett inkább: “Ez a beszélgetés részlet… “

H2CO3

AD: Like. És kurjant. 😀 Vasárnap tettem fel hackintosht a laposra, ma pedig frissítettem iOS 4.1-re. És mind a kettőtől jobb lett a kedvem. Szerintem a Mac, ez az életérzés, ami az Apple illetve az _egész_ technológiai világ mögött van, mindenképpen jobbít az ember lelkén, és igen, higgyétek el, egy jó adag Plastik olvasás, saját blog vezetés, fácsézás, meg fejlesztés után még jobban feltölt az a kis erdei séta. Szeritem pont ezért van Józsi blogjának “About” paneljén az első gondolatok között: “Ez itt Sasvári Józsi blogja technológiáról ÉS életről”…

Függöny.

Lajos Vanka

Én annak is örülnék, ha lenne olyan barátom/ismerősöm, akivel iChat segítségével tudnék kommunikálni. Mindenki csak MSN meg Skype. Utóbbi mondjuk preferált.

Adi

Vajon vannak ezeknek az uraknak _komoly_ pénzügyi, egészségügyi problémáik?

alternaiv

Az asszony macje időnként elveszíti az otthoni NAS-t. És ilyenkor persze engem hív, hogy oldjam meg. Én megoldom, de ez elvesz az életemből felesleges 30 percet – ami Vistaval kb. 2 perc az minimum 20 macen + a nyüglődés, hogy most akkor ezt nekem kell. Ez pont annyira elég volt legutóbb, hogy aznap este már ne menjek el futni – ugrott a feltöltődés. De nem tulajdonítok ennek semmilyen globális jelentőséget, ettől még az Apple jó márka, a macbook jó notebook a repedező, fakuló borítással és a lejáró gombokkal együtt, még a heti egyszeri szükséges újraindítás is belefér – a helyén kezelem a dolgokat és kurjantok.

Reb

Józsi és szoktatok úgy is “beszélgetni”, hogy egy dologról vagy mindenki mondja ami jön belőle éppen, mint a képen? 🙂

dobisan

Én egyszer virtualboxban kipróbáltam mac osx-et de kifejezetten frusztrált az oprendszer. Például hogy lehet macen telepíteni vagy ilyesmi? Pl leszedtem a Firefoxot. Lejött egy dmg fájl. Azzal persze tisztában voltam hogy a mac dmg kiterjesztést használ. Viszont azt hiszem maga a safari fogta és leellenőrizte a dmg fájlt vagy mi. Pontosan ne tudom mit csinált meg nem is rémlik már annyira de mintha valami olyasmit nézett volna meg hogy valid e a fájl vagy Apple által jóváhagyott vagy valami ilyesmi. De olyat hogy telepítési folyamat olyat nem láttam. a dmg fájlt miután letöltöttem és kattintottam (mármint kétszer a fájlra) mintha bemountolta volna mint egy iso fájlt vagy egy képfájlt és a desktopra tett egy firefox nevű “akármit” amiről azért látszott hogy korántsem valamilyen parancsikon (nem is volt ott tűzróka ikon) hanem valamilyen meghajtó. Innentől már nem emlékszem pontosan mi is volt de azt hiszem firefoxot nem sikerült elindítanom.

Bocsánat a homályos leírásért de egyrészt életemben nem használtam mac osx -et így ez nekem teljesen idegen és átláthatatlan volt másrészt körülbelül két hónapja történt az eset így már nem emlékszem pontosan a részletekre.

Lehet úgy érzitek hogy nekem felesleges elmagyarázni hiszen valószínűleg soha nem fogok macet használni de azért ha valakinek van kedve kérem homályosítson fel hogy én rontottam el valamit (igen valószínű. :D) vagy körülbelül jól csináltam csak a folyamattal nem voltam tisztában.

al

dobisan

Elmagyarázom.

A DMG, az valóban egy ISO szerű csomagolt file. Kettő kattra mountolod.

Innentől 2 igazi lehetőséged van.
1, van benne egy PKG file. Ez olyan, mint a windows install. Két katt, next next finish.
2, van benne egy ikon és egy applications mappa. Itt az ikont behúzod az applications mappába és készen is vagy. “Installálva” van.
2b, van egy ikonod és kész. Megnyitod az applications foldert és belemásolod.

Ennyi. Ha meg parancsikont akarsz neki a dockon pl. akkor az applications mappában egérrel katt, nyomva tart és behúzod a dock-ra és kész.

dobisan

Értem. 🙂

Köszi hogy elmagyaráztad. Akkor csak azért nem tudtam telepíteni a programot mert nem tudtam hogy a pkg fájl való erre (bár ilyenre nem emlékszem de biztos ott volt csak figyelmetlen voltam.)

Egyébként van annak valami külön haszna hogy akár háromféleképpen is lehetséges egy programot “telepíteni”? Nem lenne osx-en is elég egy telepítő fájl amivel a program oda kerül ahová való?

Saabi

@dobisan: egyszerű alkalmazásnál felesleges a telepítési folyamat, egyszerűen átrántod az alkalmazást az alkalmazások közé. Ezen mégjobban egyszerűsíteni nem nagyon lehet, szerintem. Van, aki úgy csomagolja a programját, hogy a lemezképen (.dmg) van egy alias a rendszerszintű alkalmazások könyvtárára, de nem vagy köteles oda telepíteni semmit. Viszont ajánlott, ha nem egyedül használod a géped és a többieknek saját accountja van.
Azokat az alkalmazásokat, melyek beépülnek az operációs rendszerbe, már telepíteni kell. Ezek jönnek általában .pkg formában. Ezek telepítése sokszor rendszergazdai szintű azonosítást igényel, mivel így vagy úgy megváltoztatja az operációs rendszer működését.