Pixelhősök kerekasztal beszélgetés

Elképesztően sok nézőt vonzott a Pixelhősök kerekasztal beszélgetés a Tűzraktérben, alig lehetett elférni. Azt hiszem nem követek el hibát, ha most leközlöm a 40 perces beszélgetést vágatlanul. Sajnos nem mindenhol lehet érteni az elhangzottakat, a kamera is ugrál, de ettől függetlenül talán érdekes az anyag.

Végük a billing sorrendjében a kerekasztal résztvevői:

61 hozzászólás

Celtic

Basszus, meg ma ezt is el kellene olvasnom 🙂 de asszem, holnapra marad. Eppen az IDDQD commentjeit olvasom…

Koszi!

Celtic

Ize, most nezem, noscript volt, szoval nem elolvasom, hanem megnezem a videot 🙂

FDanee

Köszi, mindenképp nézős! Áprili Zolee végül nem ment el? Így már nem sajnálom annyira, hogy nem tudtam ott lenni személyesen.

dat

94’ből mennyi 576kbyte-om van otthon te jó ég. Hétvégén elő is szedem őket nosztalgiázni. Imádtam.

dh1

GK: Amiga GURU nextgen amigakra van! Egy volt Gurus (Lazi) kesziti!
Tokeletesen muxik! 😛

Álmos

Beart valahogy mindig mackós alkatnak képzeltem el. 😀 Zoleenak meg konkrétan kvázi-rajongói levelet írtam kiskoromban.. még rajzoltam is neki! 😀 Talán 8-10 éves voltam.. Kár, hogy nem volt ott, megnéztem volna.

_alesi_

Nekem első blikkre az jött le, hogy cov-ot mintha kifacsarta volna az élet. Ettől függetlenül nagy élmény volt viszontlátni ezeket az arcokat, ha eljutok odáig, még az onokáknak is mutogatni fogom.

balint

Hát, így már én sem bánom annyira, hogy nem jutottam fel. Azt tudja valaki, hogy Zolee miért nem vett részt a beszélgetésben? Azért kőkemény lehetett ez a nosztalgia. 😀

Malachi

engem az érdekelne, ha Józsi milyen élményekkel gazdagodott. esetleg volt-e valami leszűrhető tanulság számára ebben a beszélgetésben.

kuf

orok hala, hogy felraktad a teljes videot. 10 eve tervezem,h felmegyek anyamek padlasara a regi Cov-okert, itt az ido. 🙂

gift

Józsi, add meg Linda mail címét, írnék neki, mert találtam egy tök jó ajándékot a számodra 🙂
Karácsonyra pont jó lenne.

szgergely

Sapkában, meg kapucniban beszélgetni? Jó hideg lehetett. 6-8 fok?

tyler durden

Nosztalgia! Ehh mai gyerekek nem is tudják milyen napokat, heteket várni a magazinra, hogy a végigjátszásból kiderüljön hogyan kell megcsinálni egy pályát. Most YouTube-on megnézik HD-ben…ha egyáltalán a mai játékokban el lehet akadni.

zephyr

Amiga tábor 1992. 14 éves volta, Bear-re meg a Shy-ra félistenként néztem… Amiga Guruk (a lemezújságok (!)) is mind megvannak, a zenéjüket is szoktam hallgatni. Hát igen, bizsonyos dolgokból nem lehet kinőni :D…

BCS

most végre tudom hogyan néz ki martin, a legnagyobb kedvencem volt, mikor még újságokat olvastam

smokey2k

Amit Martin mondott, hogy papírújságban nem trollkodnak/parasztkodnak annyira az emberek mint egy online újságban, ebben nagy igazság van. Anno alig bírtam kivárni hogy jelenjen meg a havi cov, volt hogy előfizettem, de ettől független a kedvenc újságosbódéhoz ugyanúgy kimentem havonta, volt egy feelingje 🙂

phnb

Kis túlzással, de szinte CoVBoyyal nőttem fel, és olyan fura most így felnőtt fejjel látni, tök nem így képzeltem és tök másokat gondolnék róla úgy, ha nem tudnám, hogy amúgy ő (volt) “A” CovBoy. Mindegy.

redhood

Nekem még apám fizetett nekem elő Cov-ra, és alig vártam minden hónapban az újságot(emlékszem megőrjítettem apám a mikorjönmikorjönmár hülyeségemmel). Hihetetlen, hogy mai napig(úgy 20 éve) nem tudtam, hogyan néz ki Covboy, mert soha nem lehetett látni róla képet(halvány emlékeim szerint egyszer hátulról, vagy oldalról volt egy kép róla egyik 576 számban, mikor ő volt a főszerkesztője), mert mindig vigyázott rá, hogy véletlenül se. Számomra gyerekkorom egyik meghatározó alakja. Sok sikert neki a jövőben. (a cigit tegye le, az már nem menő!)

RRomeo

576 Kbyte-nak rajzoltam képregényt (ami meg is jelent) meg írtam egy jó barátommal hatalmas levelet (ugyancsak megjelent), de az újság színvonala nagyon esett, úgyhogy átpártoltam az akkoriban indult GURU-ra, amit a mai napig (!) gyakorlatilag veszek, iszonyú mennyiség gyűlt fel már (el kell gondolkozzam mi legyen vele). Sajnálom hogy nem tudtam elmenni, bár a háttérben való trollkodás ami behallatszik nem kellett volna, ill. lehetett volna kicsit hosszabb és összeszedettebb az egész, igaz nem tudom ez-e a full előadás. Mindenesetre kösz hogy felvetted/felraktad! Nosztalgia rulez!

bögre

cov. kis szaros koromban hogy imádtam.
remélem minden rendben vele, mert eléggé lecsúszottnak néz ki.
soha_de_soha nem fogom tudni elmagyarázni a gyerekeimnek az internet előtti időszakot, amikor hetekig kellett várni a kedvenc újságjaimra, hogy aktuális híreket/dolgokat olvassak.
ez azért megdöbbent.tudom, tudom..így volt ez a tűzzel, kerékkel stb…de baromi furcsa, hogy történelemről kell majd beszélnem nekik.
mert ez az egész éra az.

bop

Martin keresztneve nem Márton! 🙂 Egészen más a nickname eredete. Emlékszem, mennyit nyomkodtam nála a Test Drive-ot, és már akkor sokat magyarázott arról,h nézzem meg ezt a demót, meg hallgassam meg azt a C64 zenét. Ez volt talán ’87-ben. A Csokonai művházban kezdődött minden, rákospalotán…

Malachi

egyébként az egész piszok gáz, uszkve vállalhatatlan. a “közönség” hallhatóan szarik az egészbe és ráadásul paraszt, a “kérdező” makog, a vendégek meg, hát, igyekeznek meg minden de az egész annyira…semmilyen. kár, mert biztosan lehetett volna jó is.

armitage

bop:
én is más civil utónévre emlékeztem Martinnál, az idők mélyéből 🙂 de olyan meggyőzően van itt kiírva fent, hogy szinte elbizonytalanodtam. De ha már ketten mondjuk, hogy nem Márton, akkor 3 eset van:

A. hülyéknek bizonyulunk, mert igenis Márton, rosszul tudtuk 20 éven át
B. mi tudjuk jól, hogy Z**** a neve, és csak jól meghekkelte a Plastikot ezzel a Mártonozással
C. két utóneve van, az egyik, amit mi ismerünk, a másik Márton, csak ezt nem használta régen

wilson

angelday: Zsolt az eredeti vezetékneve, de kilencvenakárhányban átiratta Martinra.

(Dolgoztam vele 4-5 évet az 576-nál)

armitage

Wilson: a vezetékneve Vajdics volt és maradt, te az utónevére gondolsz 🙂

dat

RRomeo: te voltál az aki gyanúsan Peter Parkerre hajazó képregényt rajzolt és megjelent 2-3 számon keresztül? Bulis sapka és társai 🙂 (’95 körül lehetett) 😀

nehaiu

Két napja nincs új poszt, ez tényleg a plastik? Ja, igen tudom, menjek a francba.

rrroka

érdekes, hogy amikor covboy szól akkor elcsendesednek az emberek.
de nagyon megviseltnek látszik. :/ viszont most, hogy így egymás mellett látom őket pontosan értem, hogy miért a CoV és CoVboy tetszett jobban, mint az 576 és Martin.

Krull

Szuper videó köszi hogy feltoltad.

A könyvről: olvasta már valaki? Mit ír a Last Ninjáról? Tényleg magyarok fejlesztették?

Krull

Így van a zenész nem más, mint maga Ben Daglish. Van vele közös fotóm. 🙂 2004-ből a Back In Time Live! rendezvényről, St. Luke’s Church. Nagy figura, egész este mezítláb mászkált. 🙂

A Last Ninja 1 Wilderness című pályájának (2. pálya) zenéje minden idők egyik leghatalmasabb játékzenéje.

http://www.se2a1.net/soasc/dl.php?d=soasc/soasc_mp3%2FMUSICIANS%2FD%2FDaglish_Ben%2FLast_Ninja_T07.sid_MOS6581R2.mp3

Szóval magyar srácok programozták. És kik voltak ők, mit csinálnak manapság?

fichte

úgy látszik én sem tudok, na még egyszer:”mindenképpen lenne, ha lenne benne, aki tud írni” – CoVboy

WoL

Egyrészt köszönet a videóért, sajnos nem voltam ott aznap este (így Jeroen Telről is lemaradtam), másrészt azért ne feledkezzünk meg az underground médiáról sem, amiben itthon a Sledge Hammer (Soc.Brigade, majd Absolute!), a nagyvilágban pedig a R.A.W volt az etalon. A Guru is diskmagként indult eredetileg, csak éppen fizetősként.
A papírlapokban nekem a CoV volt a csúcs, a többi – bár minden elismerésem az igyekezetért – stílusban és karakterben jócskán elmaradt mellette. Szerintem.
Az 576 CovBoyos korszakát már nem ismertem (bár szívesen beleolvasnék azokba a számokba – btw, nincs az is beszkennelve, mint a CoV-ok?), az elején vettem (vagy kaptam) azt is, de max. 1-2 játékleírás tudott lázba hozni.
A Guru azért elég szépen kinőtte magát mainstream játéklappá, volt egy idő a 2000-es években, amikor olvastam.
Na jó, megnézem végre a videót, CovBoy ftw!…

Emerenz

CoVboy jó arc, leülnék vele sörözni bármikor. Kár, hogy nem lehettem ott, és az is, hogy nem beszél többet. Nekem nem úgy tűnik, hogy nagyon megviselte az élet, illetve aki él, és néha felkel a gép mellől, azt mindig megviseli 🙂 Kíváncsi lennék, mi van most vele, mert hogy én is a CoVboy postán nőttem fel. Ír valahol blogot egyébként?