Antennagate

A CNN szerint 2010 legnagyobb “tech” bukása az iPhone 4 antennája volt. Nem tudom, hogy ezt ki merném-e jelenteni, főleg elnézve a lista többi helyezettjét. Pontosan egy hónappal ezelőtt vásároltam meg a saját példányomat, én továbbra sem tapasztalom az antennagate-et. NB, az iPhone (és minden telefon) eldobálja a jelet, ha gyenge a térerő, főleg igaz ez a Vodafone lefedettségi térképére, ha az ember autózik az országban, vagy éppen egy wellness hotelben van a fák között — na, ott nem szokott térerő lenni, vagy állandóan elmegy. Ennek viszont nincs köze az iPhone 4-hez, minden telefonommal ugyanilyen volt ez eddig az elmúlt években.

Egy ilyen wellnessezés közben, ott ahol nagyon eseti volt a térerő, reprodukálni tudtam egyébként a jel eldobását. Két pálcikát jelzett, megfogtam ott, ahol kell, szépen lassan eltűntek a pálcikák, aztán megszakadt az adás is. Az is igaz ugyanakkor, hogy fél méterrel arrébb a telefon magától produkálta ugyanezt.

A konklúzióm tehát a következő: ahol gyenge a térerő, ott igaz az antennagate, viszont a mindennapi használat során az urbánus területeken nem fogjuk tapasztalni, nyugodtan használhatjuk a telefont akár befoglaló keret nélkül is.

7 hozzászólás

Asszem

Szerintem az antennagate egy hatalmas kommunikációs öngól volt, örök muníciót adva az androidos fanboyoknak, igy ebben az értelemben tényleg az egyik legnagyobb fail 2010-ben, függetlenül a hiba tényleges hatásától .

Engem jobban bosszant pl az ébresztőóra elprogramozasa, vagy a proximity szenzor miatti mute-olasok, ezek sztem súlyosabbak mint az antennagate.

RustyRush

Kettő dolog: ez lenne az utolsó dolog ami visszatartana az iPhone vásárlástól, amennyiben még nem vettem volna meg (de igen).

Másik: Ezeket a fikázásokat a készülékkel kapcsolatban azok kántálják, akik egyébként sem vennének, nem tervezik vagy egyszerűen sokallják az árát… az ilyen és ehhez hasonló para keltéssel meg a saját lelküket nyugtatják, hogy „na… ezért nem veszem meg”. Ennyi. Szerintem.

A nemzetközi ájfonosodásról pedig annyit, hogy még mindig tíz emberből hét megkérdezi, hogy „ez meg milyen telefon”… amit hallanak is, azok ilyen baromságok, mint a fenti link, nem saját tapasztalat. A Nokia N96 is eldobta, a sony.e k800i is eldobta a térerőt… és? Utóbbit még szerettem is 🙂

Chrys

Az elmúlt kb. 3 hónap tapasztalata az, hogy az enyém ugyanazokon a helyeken, ugyanolyan körülmények között – mindkettő tok nélkül, ugyanúgy fogva , ugyanazon a hálózaton stb.- könnyebben eldobja a jelet, mint a korábbi iP3G-m!
És a proximity szenzor is nagy fail! Kipróbáltam még párat ebben a kategóriában,és a hibák ellenére is azt mondom, sokat kéne nekem ahhoz vkinek fizetnie, hogy más telefont használjak!! 🙂

prosthetics

nekem a tapsztalatom az, hogy jóval erősebb benne a wifi mint a korábbi iphone-okban, hogy ledobja-e a jelet… van ahol igen, de ott más telefon is, tehát igen, van antennagate, de ahogy Jobs is mondta, hogy egy iparági probléma

Vaszkó Attila

Nekem például a szlovák határ közelében az iPhone 3Gs mindig átjelentkezett a szlovák hálózatra. iPhone 4-gyel ez egyetlen egyszer sem fordult elő, mindig tartotta a kapcsolatot. Talán érzékenyebb az iPhone 4-es.