Goodbye 1984: Super Bowl Ad Teaser

Nem értem ezeket a reklámosokat gyártókat. Tényleg arra a szintre bírnak eljutni még 2011-ben is, hogy hardver specifikációkkal próbálnak eladni, vagy érdeklődést felkelteni egy termék iránt? És ha koncepció videó is, ilyen semmitmondó üzenetekkel? Komolyan mondom, ez olyan, mintha a játékkészítők azzal állnának elő, hogy mennyi poligon lesz egyszerre a képernyőn (egészen biztos vagyok benne, hogy létezik ilyen Black Ops reklám). A semmitmondó specifikáció háború már annak idején sem működött, olyan, mint aki azt nézi a boltban ész nélkül, mire mennyi van írva.

Egyébként egy tabletről van szó (XOOM) és máris elvesztettem az érdeklődésemet iránta. Ahelyett, hogy írnának valami rendes OS-t rá. (Azt hiszem ezzel csak a Palm próbálkozott, értékeltem is a próbálkozásukat.) Hardvert összelegózni manapság mindenki tud, még a kínaiak is. De írni egy mobil OS-t, ami nem átskinezett tömeg-android, azt csak az Apple. (Meg a Microsoft — egy kicsit.)

54 hozzászólás

zamar

Szerintem azért mennek rá a specifikációkra így, mert tudják hogy a Pistike azzal fog menőzni majd a pajtásai előtt hogy az ő telefonja 1080p-be rögzít videót, a Petié meg “csak” 720p-be.

rupert

special a xoomból qrva sokat el fognak adni, függetlenül attól hogy ez a reklám nekem se jön be.

chabba

Mondjuk az üzenet elég rendesen átjön. Több választási lehetőség, nagyobb sebesség, nagyobb rugalmasság, nagyobb szabadság. És ehhez képest a techspecs csak másodlagos.

nehaiu

Látszik, hogy fogalmad sincs az Android platformról. Nem baj, azért írj róla baromságokat nyugodtan.

zamar

Nem fognak mennyiséget eladni, de az én korosztályomban azt látom, hogy az a menő akinek androjidosz a mobijja, mert ott a mozog a háttér. Ekkor én sarkonfordulok és messziről kerülöm őket.

GK

Ha már 2011-es reklámot akarnak csinálni, legalább egy vállalható 3D grafikust felvehettek volna, mert ilyet én is összedobok itthon, pedig nem is értek hozzá.

Azt meg hogy valami nem olyan, mint más valami, talán alá is kéne támasztani, és tényleg nem specifikációkkal kéne kiszúrni helyette az ember szemét.

kecske

az ipaden nem egy átskinezett tömeg ios fut ugye? és miért probléma ha igen?

különben meg lofish

Addict

A XOOM-on Android 3.0 Honeycomb fog futni ami az előzetes alapján köröket fog verni az iOS-re. Sokkal jobban kihasználja a nagy képernyő lehetőségeit mint az, a Google féle appok meg pláne jobbak lesznek (Maps, Gmail, Youtube, Chrome browser). Nagyon össze kell szednie magát az Apple-nek ha ennél jobbat akar csinálni. Mondom ezt úgy h sokkal inkább az Apple felé húz a szívem, de ezek tények.

Viszont nincs benne iTunes (online zene, filmbolt), tehát letölthető tartalomban még mindig le van maradva, meg a Bookstore-t is másolja az Apple-től. Az egyik ebben jobb, a másik abban.

Amúgy itt van milyen lesz: http://www.youtube.com/watch?v=hPUGNCIozp0

biff

A reklám érdemi része engem egyáltalán nem hoz lázba, de a nyitókép, a fehér Apple-fülhallgatós földgolyó szerintem nagyon találó.

Bel Riose

Hol ver köröket az Android 3.0 az iOSre? Megmondjam, hogy egy átlag usernek mi a Honeycomb home screenje az iPad után? Egy nagy átláthatatlan katyvasz, rengeteg infóval. Power usereknek lehet jobb, de nem belőlük élnek meg a gyártók.

Eddig az IOS-nek egyetlen esztétikus, szép, intuitív interfészel ellátott konkurense volt, és az a WebOS. Kár hogy a Palm a csőd szélén lavírozott, és középtré hardvert rakott köré. Na de azóta az oprendszer mögé beàllt egy tőkeerős óriás, a HP. Február elején bemutatjàk majd a WebOS-es tabletjüket, és szerintem ettől kell majd a legjobban tartani az Applenek. Nem az Androidtól, azt egyik gyártó se lesz képes olyan szorosan összehangolni a vassal, mint az Apple vagy a HP.

Kosztalma

Android? Egy iOS koppintás az egész:
[img]http://mobilarena.hu/dl/cnt/2010-07/62109/facebook2.png[/img]
[img]http://mobilarena.hu/dl/cnt/2010-07/62109/ss4.png[/img]
Ez a híres Galaxy S 2 képernyőfotója. Amíg nem lesz egyéni ötletük, mint a Win7 pl (bár szerintem az totális zsákutca, de legalább van benne fantázia) addig nem körözik le az iOS-t.
Szerk. 0:30-kor tényleg Hétfőt kell még megadni? :O

Addict

Bel Riose: Sztem meg pont az iOS homescreenje van baromira lemaradva a rengeteg kis ikonnal. Se widgetek nincsenek se semmi. Tablet méretben ez hatványozottan zavaró. Egy átlaguser is értékeli az ilyeneket (időjárás, nagyobb óra vagy amit akarok) simán nemcsak a nördök hidd el.

eFi

Én személy szerint nagyon szurkolok a Motorolának is, meg az összes többi tablet gyártónak is, hogy keményen szorongassák meg az Apple pozícióit és legyen sokféle szerethető tablet. A reklám nekem sem tetszik: rég elmúlt az az idő, mikor a techspec volt a termék maga (mert igenis volt ilyen korszak, csak ma már a karórádban több a resource, mint amikre ~20 éve kódoltunk). 2011-ben nem lesz elég, ha a dobozra rákarcoljuk, hogy “barátom a felhasználó”. Btw ha már 1984, akkor nekem inkább ez.

Krisztian

Ebbol a reklambol kiderul egy atlag embernek, hogy mire is kene varnia?
Nekem meg a feliratokat is nehez volt olvasnom… ( tul gyors vagy en vagyok tul oreg 🙂 )
Legalabb valami pucer not rakhattak volna bele… Vagy 2-ot…

Franco

Akkor en itt most leis zarnam ezt az Apple vs. Android dolgot. ‘Ha masokat kovetsz, legfeljebb masodik lehetsz.’

_alesi_

“One authority”, meg “It’s time for more choice” – erre odalökik az Android 3.0-t, amit a tabletek 90% fog használni a jövőben.
Gratulálok! Az idei “Hogyan köpjük pofán a szlogenünket és csináljunk segget a szánkból”-díj januári abszolút győztese a Motorola. Gyász.

Andras

Azert nem teljesen ertek egyet,mert szerintem pontosan,hogy kell ez a termek es ‘ellen’reklám. Ok,hogy Apple, meg elfogultak vagyunk, de azert ra kell dobbeni,hogy masok árán, nem igazán lenne ezen a szinten egy termék sem.
Nem hiszem,hogy az a megoldás,ha kuss an Androidra, meg Win platformokra. Sőt, kifejezetten kell a változatosság. Azért nem mindenáron akarom Steve millioihoz hozzájárulni.
Egyebkent en teljesen elkulonitettem amit mond a reklám es ahogy mondja. A reklám kivitelezése, tetszett, megfogott. Es pont azt mondta nekem,hogy “hoppá, ideje lenne másmerre is nézni,nem csak az az egy irány van,amit az Apple diktál”.

adeak

Azért én megállnék egy pillanatra! Ez egy Super Bowl reklám teaser. Valaki elgondolkodott ennek a jelentésén? (mert ugyebár a poszt egy része erről a “fosról” szól). A Super Bowl meccsek alatt nézik legtöbben a TV-t USA-ban. Nem nehéz kitalálni, ezen adás reklámspotjai a legdrágábbak. Kicsit fejlettebb a reklámpiacuk, mint nálunk Magyarországon. Általában a Super Bowl alatti reklámokat MINDENKI megnézi, mert egyedi, (sokszor egyszeri) és előtte még soha nem látott szpotokról van szó. Izgalmasak, érdekesek és látványosak.

A Motorola nagyon is tudatosan felépített teasert készített, hogy majd a Super Bowl alatt “woaa”, “this is future”, “instant get”, stb impulzusokat generáló spotot adjon le. A célcsoport az amerikai nép. Ezt is vegyük figyelembe!! Azt gondolom, hogy a korábbi (CES előtti) XOOM teaser is nagyon a “boom” hatást fokozta és ez a mostani is. Teljesen más (marketing)szemlélettel közelítik meg a problémát. Annak ellenére, hogy nagyon sok adatot közölnek a teaserben, nem összehasonlítani, hanem diktálni akarnak. És szerintem (marketing szinten) ezt jól is csinálják. Ez stratégia kő keményen.

Azt meg ugye senki sem gondolja komolyan, hogy egy jelenleg még nem kapható terméket úgy minősít, mintha már hónapok óta használná — személyesen. Én drukkolok a Motorolának és mindenki másnak is aki ebben az iparágban szerencsét próbál. Hiszem, hogy az egyre növekvő verseny nyertesei mi, útszéli júzerek leszünk!

phnb

Tényleg felháborító, hogy nem kizárólag Apple termékek merészelnek létezni a világon. 🙁

_alesi_

adeak: Tedd ezt a spotot a 2010-es Super Bowl felhozatal mellé és tippelj mire fognak emlékezni másnap az emberek! Mivel idén se lesz gyengébb a felhozatal, így nyugtázhatjuk, hogy a Motorola névre és a XOOM-ra senki se fog emlékezni. Ez egy semmitmondó, gyenge reklám.
Abban mondjuk igazad van, hogy teljesen más marketingszemlélettel közelítik meg a témát, de jelen esetben ez a jelző negatív előjelű. Erre még az amerikai népnek se lesz woaa és instant get érzése.

Sparrow

Az külön szánalmas, hogy az “Adobe Flash Playert” külön megemlítik a reklámban, mint egyik fő ütőkártyát, wow. Már több mint 160 millió iOS-felhasználó kiválóan megvan nélküle.

Asszem

Tabletvásárlás előtt állok. Tudom, hogy kell, de nem tudom, milyent akarok. Az biztos, hogy Galaxy S-t nem.
Vagy iPad2 vagy androidos. A specifikációkat leszarom, nekem az kell, hogy gyönyörűszép és zökkenőmentes legyen a zoom és a scroll, legyen szép a felbontása, bírja sokáig az aksi, legyen testreszabható, legyen informatív a homescreen (ne kelljen minden infóért külön appokat indítani), tudjon multitaskolni, ne zavarja meg az aktuális munkámat (vagy médiafogyasztásomat :D) minden szar felugró üzenet, de ne maradjak le semmi fontos értesítésről, lehessen könnyen megosztani tartalmat Twitteren és Facebookon, az appok tudjanak beépülni a böngészőbe (pl. ha más rendszerbe is szeretnék megosztani), szinkronizáljon flawless a google accountommal, kezelje a kontaktjaimat automatikusan lehúzva és megjelenítve a fényképeket Facebookról, tudja csoportosítani a kontaktokat, legyen rajta elfogadható minőségű kamera videóchathez elől és hátul, legyen testreszabható a lockscreenje, a tálcája, a tálcán elhelyezett ikonok száma és scrollozhatósága, lehessen az appokat könnyen és gyorsan mappákba rendezni, az ikonok elrendezését a képernyőkön ne legyen kötelező automatikusan igazítani és ne rendeződjön át minden, ha véletlen egy másodpercre rossz helyre viszek egy új appot, legyen hozzá elérhető az a tartalom, amiért egyszer már fizettem, legyen szinkronizálható a telefonommal, könnyen lehessen rá (vagy róla) streamelni videókat desktopra, ne nézzen ki gagyinak, legyen reális mértékben ütés és karcálló, ne legyen nehéz tartani akár fél kézzel is hosszabb távon…

Na nekem ilyen cucc kéne. Az mindegy, hogy alma van rajta, vagy robot, de ezeket tudja.

Szindbad

Az Android legyőzi az iOS-t. Fogdostam pár percig iPadot is, meg Andoridos okostelefont is. Felhasználói élményben nem volt érezhető különbség.

Musaka

Asszem: mondhatjuk, hogy elég geek hozzáállásod van. Ezek nem a nagy tömegek igényei. Szerintem a iOS tabletet nem neked találták ki. Androidban egyelőre csak bízhatsz, hogy mindezt zökkenés mentesen végzi majd egyszer, ha megjelenik a 3.0.

Off: Miért kell minden egyes mini verziót külön elnevezni az Androidnál? Nem lenne elég csak az 1.0 2.0 4.0 nak nevet adni? Nem zavaró nagyon?
1.5 Cupcake 1.6 Donut 2.1 Eclair 2.2 Froyo 2.3. Gingerbread
Én már hülyét kapok.

Musaka

Ja és hogy még mindig nem lehet fizetős minőségi appokat venni az Android Marketben itthon, az sem fogja segíteni az elégedett felhasználók körét. Vagy mindenki nézegessen reklámokat, hogy a fejlesztők is megéljenek valahogy?

Zool

Asszem: nálad a robot lesz a befutó úgy érzem… Legalábbis szoftveres oldalon mindenképp.

Zool

Musaka: Ehhez mit szólsz?

Version 10.0: “Cheetah”
Version 10.1: “Puma”
Version 10.2: “Jaguar”
Version 10.3: “Panther”
Version 10.4: “Tiger”
Version 10.5: “Leopard”
Version 10.6: “Snow Leopard”
Version 10.7: “Lion”

😀

kemuri

Bedobom ide is, szerintem ez mindent elmond az egész android platform-ról :
http://d.pr/pCWn

Bal oldalt egy Android (azt hiszem egy Samsungos telón láttam ezt élőben) Dashboard appja (az ikont érdemes figyelni), jobb oldalt meg a rendes OS X dashboard ikonja.

Kíváncsi vagyok a többi ikont honnan lopkodták össze…

wade

kemuri: ez eg 3rd party alkalmazas. a fejleszto lenyult par ikont. ez most az androidot minositi? mert ilyet nem latni ios programokban, ugye?

Asszem

Zool: :D:D:D:D

Én az ubuntu idétlen alliteráló neveitől kaptam hülyét annó, nemtom megtartották-e ezt a jó szokásukat, már rég nem használom, wisszatértem az ablakokhoz.

Andras

itt igazabol nem ertem a fikazasok lenyeget,mert egy katolikus vallasura nehezen huzod ra a reformatust, vagy az ahmadid, vagy az iszlamot.
miert jobb az egyik is mint a masik? valoszinuleg nem a Ferrarimmal jarok ki terepre versenyezni,hanem veszek egy Jeep et. vagy ki tudja.
szerintem ez az egesz technikailag meg nem kiforott,mindenki tapogatozik, mi az aranykozeput. es szerintem aranykozeput nincs. ha fotozni akarok akkor profi foto gepet veszek. ha meg telefonalni akkor telefont.

Zool

Amúgy tényleg miért nem járható út sokaknak az, hogy többféle cuccuk legyen? Miért kell alapból elutasítani valamit, meg folyton fikázni és keresni a lehetőséget arra, hogy hol lehet belekötni ahelyett, hogy a pozitív dlgokat látnánk meg bennük? Nálunk van itthon Windows, OS X, iOS, Android és boldog kiegyensúlyozott életet élünk 🙂

mocskod dzsonni

“A semmitmondó specifikáció háború már annak idején sem működött, ” . De. Mukodik. Amig a kollegam az alapjan valaszt fenykepezogepet, hogy melyikre van rairva, hogy 30X Zoom es mas nem erdekli, addig mukodik. Sajnos.

Musaka

Zool: Te tíz évet öleltél fel (2001-2011 nyara), én 1,5-t (2009 ápr.-) . Ha évente v. 2 évente jelennének meg ezek a verziók, nem szólnék egy szót sem.

Musaka

mocskod dzsonni: nem is jár túl jól vele, ha csak ezt nézi. Majd rájön egyszer.

Zool

Musaka: engem amúgy nem zavar, hogy nevet adnak a verzióknak. Az zavar jobban, hogy miért csak ezeknek a verzióknak adtak nevet? Mi van az 1.6 és a 2.1 közötti verziókkal? Vagy azok nem is voltak publikusak (bár van androidos cuccom, ennyire nem mentem bele, hogy utánanézzek a régebbi dolgoknak)?