A tökéletes tok

Jelenlegi iPhone 4 (és nem 4G, meg 4GS, ahogy sokan mondják, köztük a Vodafone is) tok megoldásnak az Apple által gyártott bumpert használom tavaly november óta. Két problémám van vele:

1. ha az autóba akarom tenni, vagy más kiegészítővel használni, akkor le kell sajnos vennem a tokot, ez körülményes, nem helyénvaló

2. a tok alá homokszemek, más koszok kerülnek és megkarcolják a telefon kerületét:

Egyetlen ok miatt használom mégis, mégpedig azért, mert időnként leejtem és ez védelmet nyújt. Visszatérhetnék a kivehető tokra is, de már az is előfordult, hogy a fülemhez szorított telefon ugrott le a vállamról. So not cool.

Úgy tűnik nincs jó megoldás.

59 hozzászólás

urbijoe

de van megoldás,
ne vegyél ilyen drága telefont és ha leejted akkor nem fogod kitépni a hajad 🙂

Pepinke

urbijoe: hát hogy mondhatsz ilyet? 🙂 Akinek nincs telefonja, az nem ember! Főleg ha iPhone-ról van szó.

Angelday: Különben meg nem kell aggódni, majd megveszed az iPhone 5-t, meg 6-ot, stb… Azok újra szépek lesznek és karcementesek. Olcsóbb, mint egy gyerek, le lehet cserélni, mindig van frissítés, nem kell felelősséget vállalni…
Izgalmas az élet, mi?
🙂

Lajos

1) A telefon legyen könnyű
2) A telefon legyen erős

1+2: ???????

Matrixfan

Megmondom őszintén a legjobban a sima iPod zokni jön be. Néztem drágább és elegánsabb tokokat is de nem tetszik, hogy mindegyik vastagítja a telefont és kényelmetlen zsebretenni. A fóliát meg nem viselem el, nem zöldséges device ez 🙂 A 3G fogása stabilabb volt az biztos, de én ettől nem tartok. Mondjuk lehet nem vagyok mérvadó mert a zokniban hordott, rendesen nyüstölt 3G-m is úgy néz ki mint új korában.

piguet

szerintem (bár nekem is Iphone 4-em van, és szeretem) azért kicsit felháborító, hogy nem tudják normálisan legyártani. az előző 3gs-emet még mindig használják, szinte semmi karc. a 4-es meg 2 hét alatt szarrá karistolódott! azért ne már hogy csak tokban tudjam használni….

PeTaki

Igaz,a Nokia 5310 egy másik fajta telefon,de ennál könnyebb és tartósabb telefonom még nem volt, többször ejtettem le betonra,aszfaltra,asztal szélére mindenhova de 2 év alatt “csak” 1 kis karc került a képernyőre,kis lepattanás 2 helyen a hátulján és két gomb középen eltörve 😀 De a telefon működik,gyors,nem esik darabokra és senki nem veszi észre ezeket a hibákat,
de akkor sem hasonlítható össze az iPhone 4el 😀

2

Mi van? Hogy ugrott le a válladról? Próbálom elképzelni 😀 Én egy sima mezei belkin tokot használok amiből az autóban sem kell kivenni és nem karcolja agyon a szifont. A tok mar elég megviselt (karcolás szempontjából) szal már most megérte! Otherwise, sokkal kényelmesebb a fogása vele mint nélküle! Van jó megoldás csak még nem talátad meg! hah

Malachi

és ezeket az ocsmány karcokat bumperrel sikerült összeszedni? a fém felületre? az igen. a 3G-m egy éven át volt extraszuper szilikon+műanyag tokban – ami aztán eltörött mert egy dzsunka szar – az alá is bement a finom por, de nem karcolt össze semmit. most egy éve tok nélkül is makulátlan a telefon – enyhén mikrokarcos a hátlapja. a következőhöz nem lesz tok.

Bel Riose

Uhh, ezt így hogy? 2 haverom is használ bumpert, egyiknek se karcolódik alatta a fém. Sok a zsebpiszok? 🙂

Én csak a telefon hátuljára raktam védelmet, mert bármennyire is eddzett üveg, az ember kirakja az asztalra, tologatja, mozgatja amikor felveszi, és bizony az asztalon lévő kosz egy idő után összekarcolja, ez sajnos haver 4-esén látszik. Ezen kívül nincs rajta semmi, zsebben hordom kijelzővel befelé fordítva, és soha semmi mást nem teszek mellé. Így hasznàltam eddig az összes telefonom, és soha egyiksem karcolódott, ennek sincs még semmi baja, és remélem nem is lesz. Tokot nem teszek rá, mert ronda / bumszli lesz tőle. Persze az ilyen módú használat megköveteli, hogy nem szabad leejteni, ezen sokat segít a hátlapra felvitt bőr ” layer”, sokkal nagyobb a tapadása mint a csúszkáló üvegnek. Mondjuk én a 3G-met se dobtam el soha, pedig azt teljesen “natúrban” használtam, nem raktam rá semmilyen védelmet, a műanyag hátlap meg hajlamos volt csúszkálni izzadt tenyérben.

Ha te viszont hajlamos vagy dobálni a készüléket, és kell a bumper, akkor érdemes fóliát tenni a tok és a telefon közé. Van olyan invisible shield, ami a telefon oldalára megy fel, a fém keretre, és mint a nevében benne van alig észrevehető. Neked lehetvez az ultimate solution 🙂

Vs

Elő- és hátlapi fólia, semmi más (a tokoktól böszmésedik a kütyü, nem tetszik). Esik kel a telefon (igen, beszélgetés közben is megesik az ilyesmi :), eddig semmi baja (nincs karc a fémkereten se). Van biztosítás a készüléken (ez mennyire beteg 🙂 )

jplush

Hmm en szerencsesnek mondhatom magam, nem hasznalok tokot, leteszem mindenhol minden feluletre, meg az edzoteremben a foldre is es semmi karc nincs a hatlapjan. 3x sikerult leejtenem jarolapra illetve betonra is es semmi. Szerencse rulz. 🙂
Tegnap tettem az elolapra egy matt foliat. Ez a legnagyobb okossag amit valaha gyartottak az iPhonehoz! Nincs tobb ujlenyomat, zsir, nem kell torolgetni a telefont, hogy lassuk mi van a kepernyon, foleg napfenyben megfizethetetlen. Az mar csak plusz, hogy a mellettem ulok nem latjak mivel molyolok eppen.

CharlieBrown

otterbox.
van többféle “durvasági fokú”. lájtostól a hardkór földhözb.szásig.
defenter-reflex-outer-impact
aztán csemegézhet az ember. http://www.otterbox.com/apple-iphone-4-cases/apple-iphone-4-cases,default,sc.html

Élvédő fóliát már összekaristolt telefonra nem érdemes feltenni. mintha a szart nejlonba csomagolva tennéd a hűtőbe 🙂

jplush: a matt fóliánál van jobb, ha a meletted ülőket akarod kizárni 😉 tükrös fólia. kolleganőm ilyet tett fel rá, alig látom a telefont. még szemből is 😀 😀

adeak

én nem használok tokot. fizetek havonta +700 forintot a T-nek és cserébe nem kell agyonfosni magam, hogy mikor törik szét a készülék. neve is van: biztosítás.

Andris

sajnos ez a biztosítás-a visszaélések miatt-, azóta 3000 ft/hó, így már annyira nem poén 🙁

veszig

Nekem Griffin Reveal Etch van. Ennek van hatlapja is, sokkal csunyabb benne a telefon mint nelkule, de mukodik. Mikor nem az asztalon vagy kezemben van, mindig ugyanabban a zsebemben tartom, amibe mast nem szoktam tenni (== nincs homok benne) es igy nem megy be ala semmi.

Asszem

Nekem CaseMate tok van rajta, ronda de erős. Viszont most erőteljesen gondolkozom egybolyanon amin van kitamaszto pocok, szerintem a legnagyobb találmány, egyetlen olyan hardverspecifikacio amit ha beepitenek az otosbe akkor elgondolkodom a valtason

Andras

Szerintem ezen teljesen felesleges ragodni, mire tonkremegy addigra megveszed az 5 os szeriat

vycman

moshi iGlaze-hez adnak hátlapvédő fóliát, benne van a dobozban. épp azért, hogy, ha bemegy alá a por, akkor ne karcolódjon. az átlátszóval legalább látszik a hátulja is… ha már tokkal lehet csak használni…

oribali

Nekem kocsiba van ilyet tatóm amibe tokkal is bele lehet rakni a kis édest 🙂

pxl

Komolyan olyanok vagytok, mint a fotelt huzattal takaró, majd a huzatot pokróccal védő, arra kispárnát tornyozó, majd a párnára újabb párnavédő párnácskát (huzattal nyilván) és a fejrészre helyre kis csipketerítőt pakoló anyókák.

klarky

@pxl: náluk a huzaton is van huzat védő huzat… 😎

Könyörgöm ez egy használati tárgy! Használni kell, majd eldobni!

Nekem is van telefonom (igaz nem került csak a töredékébe, mint egy iPhone), van rajta egy olcsó, de teljesen vállalható tok és viszlát. Ha lejár az előfizum megy a vaterára és jön a következő.

Hiper-szuper 20 ezres tok, meg biztosítás! Anyám… A kocsimon sincs biztosítás, nemhogy a telefonomon. Az elkerülhetetlen úgyis elkerülhetetlen, a többire meg vigyázok én.

Get life!

vycman

klarky, inkább az a szomorú, hogy az iphone 4-re kell tok, mert ha tegyük fel, meglöki valaki a kezedet, kiesik belőle, akkor azonnal kopik, karcolódik, törik. a 15 ezres nokiámra én sem használok tokot. 🙂 és könnyebben baszom be a táskámba a kulcs mellé, mint a touch4-emet. 🙂 kicsit azért legyünk már igényesek…

klarky

@vycman: Persze legyünk, én is azt mondom, hogy vigyázni kell a cuccra, azért vettem én is tokot a telefonomra. Én is hülyét kapnék, ha karcos, koszos kijelzőt kellene nézegetnem 1,5-2 évig, csak kell húzni egy határt. Mindenbe csak annyi energiát kell ölni, amennyit megér a dolog.

Én még minden használt dolgomat újszerű állapotban, saját dobozával papírokkal adtam el. Magam is ezt mondom tehát, de nehogy már én legyek a telefonomért, a telefon legyen értem! Nem?

nehaiu

Egy iPhone életciklusát amúgy is csak egy évesre tervezték, szóval ha novemberig kibírja, már teljesítette feladatát. Baromi drágán, de teljesítette.

Mondjuk az már más kérdés, hogy ha tok nélkül használnád, akkor simán összetörne pár nap múlva, tokkal viszont nem tudod rendesen, kényelmesen az autóba rakni. Szóval nem tudod rendesen használni. Ráadásul nem is túl szép ez a bumper, meg vastag, meg mittudomén…

Valahogy nem bánom, hogy nem vettem iPhone 4-et.

macskamenta

Nekem is Otterbox van, a Commuter sorozatból, eddig bevált. Előtte egy Griffin Wave volt, de elég hamar megadta magát, nem bírt ki egy évet sem.

HaDes

SwitchEasy Vulcan UltraBlack tokot használok.
Autós megoldásnak pedig a Macally mGrip-et válaszottam és nem bántam meg. Bele tudom tenni a telefont tokostól és a tartó eléggé szorítja két oldalról, hogy ne essen ki belőle. Eddig legalábbis nem sett ki.

H2CO3

Én többször leejtettem a 3G-met, de nem sok baja lett (csak karcos lett).

Turrican

off
#Lajos
Tavaly én is ezt a kérdést tettem fel. Magam is meglepődtem, de létezik válasz! A gyártó neve: Sonim. A típus neve: XP3 quest PRO. Már hazánkban is beszerezhető, sőt, képviselet is van, 3 év garanciával, minden lószar. Nem olcsó, nem is “okos”, de überbeszarás-atombiztos.
on

vycman

@klarky így van. Én sem szeretem amúgy a tokokat, de ip4-et nem merném nélküle használni. Még szerencse, hogy a touch mehet simán zsebbe. Egy idő után ígyis-úgyis karcos lesz a hátulja…

Saabi

Az öcsém egy Kim Luca tokkal használja az iPhone 4-ét, én ugyanilyet keresek Desire-re. Szerintem nagyon jó darab. I-dokiék tesztelték még tavaly karácsony elött, valahol felvétel is van róla a youtube-on.

SakmaN

Te Józsi! A világ legnagyobb mobilgyártói szívnak, mert százféle telefont gyártanak a mindenféle igényekre (pl. a 10 éves gyerekemnek biztosan nem vennék 150e Ft-os telefont), Epül meg csak évente egy fajtát (mert nekik a célzott réteg A konzumidióta), és AZT is elcseszi! ÉRTED? AZT AZ EGYETLEN EGY félét!?! Neeeeem, sikeres ember NEM vesz EPÜL terméket! -> Up: király User experience (nekem szo-szo), Down: szívás mézesmázas csomagolásban, kispórolt anyag, hanyag field test, elbaszások el nem ismerése – userekre kenése, 1-1,5 éves ÉLETCIKLUS, mocskosdrága, etc… Nekem Nokia 3103-asom van, TELEFONÁLNI faszán lehet vele, kicsit több, mint 1 éve van meg, 10x legalább leejtettem, HIBÁTLANUL működik, ha dupla sztaniolpapírba csomagolva marokra fogom akkor is! 😀 30e volt (drágálltam). Konklúzió: a te karcolódó, térerőteldobó ifosod árából 10 évig van telefonom, ez idő alatt te egy kocsi árát elköltöd arra, hogy villogjál és bosszankodjál, hogy ennyipénzért mérilyenrossz… Megérdemled? 😀

Jes

SakmaN fingod nincs a dolgokról. Ha Józsi csak telefonálni szeretne az eszközén biztos egy olyan igénytelen Nokiát vesz hidd el…

Silver42

Nekem is bumper tokom van (gyári) és ilyedtem meg is néztem, hogy karcos lett-e. Nem lett. Az a javaslatom Józsi, ne vidd magaddal a homokozóba a telefont. 😉

SakmaN neked meg külön gratulálok a buta kommentedhez. Sajnos mindenhol kell legyen pár ilyen egyszerű ember. Ez már csak így megy.

Z. T.

Legközelebb főzőcskézés helyett a mosógép működését tanulmányozd 😀

Tamas

Józsi, nem csak a Te zsebeddel van baj, én is ezért dobtam (részben) a bumpert, minden szöszt összeszedett a nadrág belsejében és betunkolta maga alá.
Ráadásul az én készülékem valami tizedmillis eltéréssel gyártódott le, ezért a sleep/wake gomb nálam nem illeszkedett jól (bumper sarkának enyhe nyomására is kapcsolt). Kipróbáltam a családban másik iphone4-gyel, azzal hibátlan. Úgyhogy egyelőre visszatértem a 3g szövettokjához.
Egyébként (többek között) én is ezt a Letique/barna kombót néztem ki korábban magamnak, de még hagyom értlelődni a kérdéskört. Mindenesetre rendeltem a távolkeletről 6 szett elő- és hátlapi fóliát e-Bay-ről, döntés születéséig azok védenek majd még.

SakmaN

Silver42: Köszi a kritikát, de pontosabban is kifejthetnéd, hogy miért “butaság” amit írtam, és miért vagyok “egyszerű” ember. Segítek: vajon azért, mert nem költök villogásra, kihaénnem nyomulásra és egy alma formájú logóra akkora összeget, amit a legtöbb ember szívesen elfogadna HAVI fizetésként? Azért, mert SOHASEM használom ki még ennek a gagyi Nokiának az összes lehetőségét sem, lévén telefonálásra, SMS írásra és ZENEHALLGATÁSRA használom csak? Na jó, néha fotózok is vele… Meséld el léci, hogy MI indokolja, hogy egy TELEFON 150e+ Ft legyen? Mi lenne az a 120e+ Ft-nyi extra? ÉRTELMES extra? Olyan EXTRA, ami a gagyi Nokiám nem tud…

uandras

válaszolhatok én is, kedves SakmaN? egy olyan alapállásból, hogy éveken át kő nokiás lettem, nemrég pedig az 5800-ról váltottam szifon 4-re?

mert akkor elárulom, hogy nekem akkora változást hozott az életembe, amit elképzelni sem mertem. például azt, hogy egy este egy italpultnál állva, két sör között is el tudom végezni tíz perc alatt azt a váratlanul érkező szerkesztési munkát, amit otthon szoktam a gép előtt. hogy nem kell külön diktafont vinnem egy sajtóeseményre. hogy gondolok egyet, és csekkolom rajta az aktuális moziműsort, sőt, még jegyet is foglalok rajta keresztül. vagy megnézem, melyik utcán kell befordulnom a még meg nem járt úticélomhoz. vagy egy hosszú vonatúton fogom magam, és játszok gyerekkorom klasszikusán, a street fighteren. vagy hogy ingyen hívom a haveromat, mert neki is telepítve van a viber app.

nekem könnyített az életemen, nem is kicsit. az érintőképernyős nokiám ezzel szemben csak bosszantott minden egyes alkalommal. milyen érvre van még szükséged?