Mégis lesz fehér iPhone 4?

A Steve Jobs által is bemutatott, teljesen fehér iPhone 4 a mai napig nem jutott el a boltokig. Az Apple eredetileg tavaly júniusban sajtóközleményben jelentette be, hogy a fehér készülék gyártása során nagyobb gyártási kihívásokkal kell szembenézniük, mint hitték, így előbb 2010. július végéig, utóbb pedig 2011 tavaszáig tolták el a megjelenést. A fehér iPhone azóta eltűnt a vállalat honlapjáról és egyéb promóciós anyagaiból is.

Ettől függetlenül a vállalat soha nem jelentette be, hogy megszüntetné az eleve meg sem jelent fehér iPhone 4 terméket, és a megjelenésre enged következtetni az a tény is, hogy a Mac OS X Lion fejlesztőknek kiadott bétájába bekerült a fehér iPhone ikon is:

A fehér iPhone 4 ikon egyelőre nincs modellazonosítóhoz kötve a Mac OS X 10.7 bétában.

27 hozzászólás

Cruy

A pontok a kozelsegerzekelot illetve az ambient light szenzort rejtik. miért kérdezik meg egymillioszor? Mert NEM TUD GOOGLEt használni?!

gasztony

Cruy és ezt olyan nehezedre esett leírni?

A Google-ben mit adtál volna meg ilyenkor kulcsszónak? “pontok a hangszóró felett iphone 4”? Gondolkodj már egy picit te is reálisan!

Dervenkál Egon

gasztony: “pontok a hangszóró felett iphone 4”. Pont ezekkel a szavakkal megtaláltam a választ egy szifon.com találatban.

Hátha fehér…fehér. Ezt a kérdést sosem tartottam relevánsnak. Jó a feka is.

TZ

nem vágom, hogy miért akkora kihívás fekete helyett fehérben gyártani…
ha technikai újdonságok miatt késik, akkor pedig azt nem vágom, hogy az miért csak a fehéret érinti…

zamar

Komolyan…Próbálok rájönni, de nem sikerül. Soha nem nézné meg senki ekkorában, ha normál méretű lenne. Ezen felül felesleges helyet is foglal.

Marci

TZ: A fekete iPhone 4-en ugye a FaceTime kamerától balra vannak az érzékelők, amiket jól takar a fekete előlap, mint a 3G/3GS esetében. Ez a fehér előlapon látszana, sőt, baromi hülyén nézne ki. Az Apple meg mint ugye éllovas megalomániás, ha a designról van szó, ezt csak nem engedheti, ezért a fehér készülékeken a speaker fölött helyezték el az érzékelőket és ezért jelentősen meg kellett változtatni a gyártási eljárást. Gondolom.

4Si

Marci: Tevedsz baratom. Ugyanugy vannak az erzekelok a fekete 4-nel, mint a fehernel. Kozepen!

4Si

Amugy pedig sokkal szarabb ez az erzekelo a 4-ben, mint a 3G/3GS-ben az elhelyezes miatt, mert amint egy kicsit elorebb tartod hivas kozben a telefon aljat egybol vilagitani kezd a kijelzo…

codered

Ja, és kell a halálnak fehér iphone. Ritka bénán néz ki (olyan csajníz beütése van), ráadásul ez az egész kavarás körülötte – “meg kell változtatni a gyártási eljárást”, yeah right.

Ha tippelnem kell, a tegnap ismét megszellőztetett cheapo iphone-nak kéne fehérben jönnie.

Marci

4Si: Lehet, nem tudom pontosan, a lényeg az volt, hogy más eljárással készül a kettő, gondolom ez okozhatja a problémát.