Csoki Tools v2.0

Kicsit több, mint egy évvel ezelőtt indítottuk el a “Csokoládé Tools” nevű Mac bináris repónkat a prosumer közönségnek. Az elmúlt hetekben szépen farigcsálva átköltöztettük az egészet a Tumblrre: csokitools.tumblr.com — kapott szebb dizájnt a Dizájnkalózok jóvoltából, és persze egy sokkal jobban használható struktúrát, blogos megjelenést, illetve bekövethetőséget.

Akit az érdekel, hogy ebben mi a jó, javaslom, hogy olvassa el a fent linkelt eredeti indító posztunkat, abban foglalom össze, hogy miért indultam neki. Továbbra is azt gondolom, hogy ez jó dolog, és sokan nem akarnak csomagkezelőt telepíteni a gépükre, viszont örömmel használnak parancssorból lame-et, meg wget-et.

Szeretném megjegyezni, hogy mind a dizájnért, mind pedig a HTML munkáért fizettem (illetve: fogok), amit a blog jelenleg elég ritkás hirdetési bevételei fedeznek majd. Köszönöm mindenkinek a segítséget ebben a projektben.

15 hozzászólás

hornos

ha sudo-val kell installálni, akkor miért jobb ez, mint a fink? olyat megértenék, hogy icc-s mpi john the ripper, nem flame csak nem értem, btw magyarul tilos a tembleren beszélni? végülis ez egy külföldi fmcg market niche vagy belföldi? (az mc ok, mert valamit írsz is róla) önmagában a design semmit nem ér

HW

Annyira szeretnem használni, olyan faszán néz ki, csak nem értem, mire jó 😮

Zila

@HW: Ez egy website, ahol válogatott parancssoros eszközöket lehet letölteni OSX-hez. Nem kell használni semmire a siteot, csak odamész, ha valami kell letöltöd és telepíted 🙂

eFi

H2CO3: gcc benne van a stock Apple developer csomagban, apt-get itt nincs, port van helyette – mármint annak, aki erre vágyik.

Mindenki másnak, aki nem vágyik a forrásból fordítok orgazmusra (mert mondjuk nem ért hozzá) de a csoki tools-ra felpakolt alkalmazásokat azért szívesen használná, ott a precompiled bináris – ezt akarja kifejezni a site-on a “Some well known Unix tools compiled for Macs” mondat.

hornos

a fink az dpkg és bináris is, én mondjuk porton vagyok, de a lényeg, hogy nagyon nincs kimaxolva a dolog, kár

Dervenkal Egon

Józsi, a disclaimer mit jelent? Hogy szolgáltatásért még a bloggerek is fizetnek, vagy inkább azt, hogy véget vetünk a “haveri alapon elintéve” életmódnak? Azt értem, hogy a csoki neked nem biznisz, dehát szép kódhoz kóder kell.