Új Apple blogot nyit a szaturált piacon a Plastik média

BUDAPEST, MAGYARORSZÁG – 2011. ÁPRILIS 28. — AZONNAL KÖZÖLHETŐ — A Plastik média blog ma sajtóközleményben jelentette be legújabb termékének azonnali elérhetőségét, a TWICA nehezen értelmezhető mozaikszóból álló Apple hírblogot. Az egyébként is kis piacú, már jelentősen telített magyar Apple hírblog piacra szánt új blog hatalmas kihívásokkal kell, hogy szembenézzen, ha meg akarja tartósan vetni a lábát. A blog alapító szerkesztője, Sasvári József ugyanakkor nem fél a kihívásoktól, elmondása szerint úgy érezte, meg kell próbálnia kiállni arra a porondra, amit a legjobban ismer és szeret.

“Nem tudom, hogy mit hittem, amikor belefogtam egy szeriőz Apple blog kialakításába. A dolog nem volt ennyire tudatos, inkább organikusan fejlődött ki a táptalajon. Eleinte csak a saját kreatív mezőmre írtam néhány hírt, amit megpróbáltam olyan stílusban megírni, hogy csak tényeket, nettó állításokat tartalmazzon, aztán ez ment tovább egészen addig a pontig, amíg belejöttem, mint dugó a dughatóba” fogalmazta meg a nehezen megfogalmazhatót Sasvári.

Az amúgy is életmódot váltó felelős szerkesztőnek jó időben jött ez a kis igazítás: a mai nap volt az első, hogy felbukkant a régen várt hármas (3) számjegy a kilencven kiló mögött. Hatalmas kúszás vette kezdetét másfél hónappal ezelőtt a 99 kiló óta, a szerkesztőre korábban nem jellemző perzisztencia, küldetéstudat és a kitartás jegyei immáron megjelentek, elvehetetlenül. Az ezzel járó metroszexuális irányultság, tegyük hozzá, sokkal jobban mutat az amúgy is a másságot hirdető Apple cég mellett.

A blog első nyilvános napja után, ami egy remek bemutatkozás volt a fehér iPhone 4 bejelentésének napján, Sasvári elégedett volt a mért eredménnyel. Csaknem 5 ezer látogatást regisztrált az egyszerű hírblog, ami sikerre eddig még nem volt példa a Plastik média által felkarolt blogok esetében. “Nem gondolom azt, hogy üstökösként fog száguldani egy Apple hírblog, sőt, pénz, money sincs benne, nekem mégis ez a legkedvesebb témám, amit örömmel végzek. Reggel ezzel kelek fel, este ezzel hajtom fejem nyugovóra 2005 óta” tette hozzá a technológiát cseccsel magába szopó alapító-szerkesztő erősítve a miértet.

A végtelenül titokzatos Apple cég meglepően érdekes tud lenni a macska kíváncsiságú fogyasztók számára. A nem kis mértékben okosan erre épített marketing fantasztikus eredményeket produkál a világban. Másképpen hogyan lehetséges az, hogy a TÍZ HÓNAP KÉSÉSSEL végül tegnap hivatalosan is elstartoló fehér iPhone 4 sorokat képes generálni Hong Kongban?

Arra a kérdésre, hogy minek a rövidítése a TWICA, Sasvári elmondta, hogy az angol “The World I Call Apple” kifejezésből származik, ami hűen mintázza azt a megközelítést, amit a szerkesztő magáénak vall. A hírblog elérhető a http://twica.blog.hu/ címen és nélkülözi a Plastik média megszokott egyéni stílusát, helyette tényekre szorítkozó, szerkesztett tartalmat árul.

22 hozzászólás

TBS

😀 Rég láttam Tőled ennyire dagályos és nehezen érthető szöveget. 😀

Hajrá aPPLE! Hajrá AD!

LOL

Másoknak hónapok, évek munkája, hogy Index címplaposak legyenek (és még úgy sem biztos), Józsinak elég fingani egyet a fehér iPhoneról. Így aztán baromi nehéz 5.000 látogatót elérni első nap… Ettől eltekintve jónak és hasznosnak ígérkezik a Twica, sok sikert hozzá.

Egy lelkes olvasó

speed

oriasi ez a kozlemeny, sirtam a rohogestol 😀 amugy az otezer az azert baromi jo, en is szeretnek egyszer ennyit csinalni… dehat tolom a kontentot, aztan elobb utobb csak osszejon 😀

klarky

Sok sikert hozzá, kívánom, hogy legyen az új oldal megkerülhetetlen apple témában!

Ugyanakkor azt is el kell, hogy mondjam, ha az Appleblog után ez is minden második nap címlapon lesz, akkor baromira feszült leszek…

(Csak azért, mert az nem létezik, h ez mindenkit érdekeljen ebben az országban, tudtommal meg se az indexet, se a másik blogot nem tolja az anyahajó pénzzel, hogy ekkora publicitásra legyen érdemes az ország legnagyobb hírportálján.)

pxl

Az oldal Józsi nélkül nekem száraz reblognak érződik. Ugyanerre több lelkesedéssel, evangelizációval inkább vevő lennék.

Chriss

Fátter azért Te lég nagy FŐNÖK vagy azt kell, hogy mondjam! Hajár a TWICA-nak! De ha túl objektív lesz akkor törlöm a bukmárkok közül 😀

ekkerjoz

Az Index címlappal mi a baj?
Már azon kívül, hogy sok idióta ott maszturbál, bármire.
Nem hiszem, hogy például tiboru komám évekig várt volna címlapra.

luko

Twica-ra valamicske bal margót lehetne tenni? Vagy csak engem idegesít, hogy ipaden a széléről indul a szöveg?

Itt meg mar megszoktam, hogy le kell görgetni és visszaváltani ha mariot akar az ember a fejlecbe… 🙁 handras visszarakta a régi blogmotort mindkétszer amikor sírt a nép…

pxl

@speed

“tolom a kontentot, aztan elobb utobb csak osszejon”

Ez teljesen fals koncepció, illetve buzzword jellegű motivációnak még talán elmegy. A tartalom minősége általában érdektelen vagy még inkább fordított arányban áll a látogatottsággal. Lásd még: teljes modern kori médiatörténelem, de éppúgy vonatkozik ez bármely tejipari termékre is 😉

Azaz nem a “kontentből” lesz a látogatottság, hanem épp fordítva: van látogatottság és ehhez kell valami “kontentet” keresni, célszerűen valami igen egyszerűt, könnyen és gyorsan előállíthatót.

Először építs látogatottságot kapcsolatrendszerrel/pénzzel/modern marketinggel, aztán keress valami éppen divatos témát és bingo: megmondóember lettél, mondhatnám véleményvezér (sic!).

Működhet ugyan fordítva is, de a siker aránya az egyik esetben 100:1, a másikban 1:100 vagy nem tudom, talán egy a millióhoz, de általában ezekben az esetekben is ki szokott derülni később, hogy az illető vagy sima plagizőr (Tarantino mondjuk), netán valami helyi érdekeltségű celeb, esetleg az apuka kőgazdag és a végtelenségig képes finanszírozni a tolomakontentot.

human

pxl: erre hol vannak példák a blogszférában? a hagyományos médiát ne keverd most ide.

fapina

@pxl

olyan mértékben vagy ostoba, h’ annál csak a hited ereje a dúrwább.

eFi

A kedvenc passzusom:

A végtelenül titokzatos Apple cég meglepően érdekes tud lenni a macska kíváncsiságú fogyasztók számára

D@y X

Én örülök az új blognak.Az appleblogot nem igazán szeretem, nekem fura néha a szerkesztők stílusa ahogyan írnak.Angelday írásai viszont jobban szeretem. Sok sikert a bloghoz.

Lajos

Ma is megvan az Index címlap az új blognak. Persze Apple + iPad + South Park kombóval jó az esély 🙂

csiga

@pxl: “Először építs látogatottságot kapcsolatrendszerrel/pénzzel/modern marketinggel”

Tegyük fel, hogy nem totálisan hozzá nem értő ember vagy, csak egy másik dimenzióból jöttél. Áruld már el, hogy az itt érvényes valóságban hogyan lehet látogatottságot építeni pl. kapcsolatrendszerrel.