A Gameloft csinált egy World of Warcraft klónt iOS-re?

Nagyon úgy tűnik, az “Order & Chaos” ratyinevű játék 27-én jelent meg.

iPhone:

iPad:

Az univerzális alkalmazás 5,5 euróba kerül és 3 hónapnyi előfizetést tartalmaz. A játékon belül tudunk vásárolni további hónapot (1 hónap 0,75 eur), illetve aranyat, vagy rúnákat magunknak, amikkel gondolom nagyobb faszt lehet az orrokra növeszteni, vagy ilyesmi.

Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egy Gameloft méretű cég hogyan képes ekkora nyúlással előrukkolni. Mondjuk a Samsung Galaxy S-nél se értettem ugyanezt, meg is lett az eredménye a perelkedésnek. De most komolyan: ki akarna csinálni egy klónt? Otthon mit mondunk? Á, talán majd nem veszik észre, mert nem pont úgy néz ki. De, pont úgy néz ki.

Más. A hétvégén 0,79 euróért kapható a Gears, elég jó és univerzális (!), iPad+iPhone egyben, egy árért. Innentől kiemelten fogok foglalkozni az univerzális cuccokkal, mert azok a fejlesztők a főnökök, akik így árulják és nem külön:

25 hozzászólás

StoneBridge

Régebben úgy gondoltam a Gameloft komoly játékfejlesztő cég iOS-re. Az is egyébként, a gagyi kategóriában. Aztán kipróbáltam más cégek játékait is, és elkönyveltem, hogy a Gameloft a hibákkal és szarul grafikázott játékokkal összeegyeztethető (Assasin’s Creed, Asphalt, NOVA, stb).
Bocs, ha valakinek bejönnek a játékai, én ha meglátom a céget, már nem érdekel. Nem véletlen, hogy top50-ben is alig van játéka…

Zila

Minden Remix. Apple lenyúlta az egeret és a guit a xerox-tól és továbbfejlesztette, MS lenyúlta a guit az Apple-től és továbbfejlesztette, tömegtermékké tette. A nagyságos Blizzard baszik kihozni a wow-ot iOS-re, hát megteszi helyette a Gameloft. Szarabb? Lehet, de legalább van…

@angelday: ugyanazokat a kék-lila nyilakat használta? WHOA! Mekkora kutatás-fejlesztési ugrást spórolt meg a Samsung? Micsoda szellemi értéke az Apple-nek a kék-lila nyíl… Vihar egy szaros biliben az egész.

SeSam

A WoW egy asztali számítógépre kifejlesztett és tökéletesített termék. Ezt a komplexitást és játékélményt nem lehet visszaadni még konzolon sem, nemhogy egy telefonon. Kiegészítő szolgáltatások vannak: Armory app, in-game chat, Authenticator, stb. De ha WoW-ot szeretnél játszani, akkor legyen asztali géped, mondja a Blizzard, és szerintem ez jól van így.

Til

angelday: az lehet, de nem ezért perlik, hanem a hardver hasonlósága miatt.

Zila

@SeSam: ezesetben a Gameloft nem a Wow-ot klónozza, hanem simán csinált egy telefonra optimalizált MMORPG-t. 😉

Chal

Amúgy mára azt sokan elfelejtették, hogy a wow-ban nem volt semmi eredeti ötlet akkor, amikor megjelent. Előtte is játszottam már néhány mmo-val, és volt szerencsém részt venni a closed betaban. Emlékszem, lépten-nyomon olyan megoldásokba és featurekbe botlottunk, amelyekről konkrétan tudta mindenki egyből, hogy melyik játékból nyúlták.
Mégsem haragudott soha senki a Blizzardra emiatt, mert csak a jó dolgokat lopták el, és ezeket gyúrták össze a maguk módján. Így valahogy mégis egyedi lett, legalább is a magas minőséget tekintve biztosan.

Somez

A Blizzard meg fogja csinálni iPadre is a WoW-ot vagy az utódját. Tuti nem hagyják ki ezt a lehetőséget.

Chal

Ja, csak tudod milyenek, bejelentik, aztán majd 3 év múlva már láthatsz is ingame videókat 🙂

csiga

1.) Nem hasonlít a WoW-ra. Generic pécés MMORPG kinézete van.
2.) Megvan a piaci rés, ha a Blizz szarik rá, akkor a Gameloft örömmel megél belőle.
3.) Amikor indult, a WoW is egy gigantikus EQ lenyúlás volt a Warcraft univerzum karaktereivel megtöltve.

MB

csigának igaza van; a Gameloft kielégít egy olyan igényt, amit a Blizzard valamiért nem tud/nem akar. Nem lehet hibáztatni őket, itt egyedül a Blizz a hiábás, amiért ők maguk nem rukkoltak elő eddig valamivel.

Loloke

En most, 1 ora jatek utan azt mondom, hogy valamiert ez nekem szimpatikusabb, mint a WOW, bar mondjuk a 4.0 patch ota ott nem jatszottam… Mindenesetre ez a jatek egesz jo, ha nem a lehuzasra (ertsd muszaj vasarolnod runat/goldot) epit, akkor egesz jo lehet.

Bel Riose

Til: Tévedés. Az F700-at az iPhone után, a februári Mobile World Congress-en mutatták be.

http://thisismynext.com/2011/04/20/talk-picture-samsung-f700/

A fenti cikk első képén látható “lol @ apple” képe kezdte el tévesen azt híresztelni, hogy 2006-ban mutatták be.

Ez egyszerűen nem igaz. Aki nem hiszi, csekkolja az engadget, gizmodo, techcrunch, stb techsiteokat, akik tudósítottak a 2007 februári MWC-ről.

Álmos

Azon csodálkozom, hogy eddig nem csináltak. Van már Starcraft-juk, Diablo-juk, a WoW még hiányzott a repertoárból..

Egyébként néha egészen jó klónokat hoznak össze, de ettől még csak egy lélektelen iparos cég az egész.

Álmos

@Bel Riose:

“It also has a homescreen that’s quite different than iOS — what you’re seeing above is the function menu. (…) and the list goes on, especially if you look at the F700′s actual homescreen:”

Az a jó, hogy ez mind igaz a Galaxy S-re is. A screenshoton szereplő, iOS-re hajazó menü valójában “csak” az app drawer, nem pedig a home screen.

smokey2k

a “kék-lila” kicsit tényleg erős volt 😀
az apple már ott tart hogy a fehér színű pixelekből csinál iwhite fajtát és utána pereskednek ha valaki fehéret használ (pl.: T-mobile magenta), jó ez is erős volt de nem áll messze az igazságtól, ettől független jelenleg a legjobb kütyüket a hozzá adott értékkel valóban az apple csinálja, de ez a levédetünk mindent még a holdat is már uncsi.

aleksander

Ez a játék (O+C) beszarás.
Leszedtem. Az első benyomások csak pozitívak: mert nem akar többnek látszani, mint ami. És ez dicséretes.
WoW klón? mit nem hívnak annak manapság?
A Gameloft jó érzéssel rárepül a piaci résre. Jól tette.
A WoW egyébként – ahogy csiga is mondta – kőkemény EQ lenyúlás volt 2005ben, amikor megjelent.
A nyúlásokról ennyit.

Egyébként számomra azért is üdvözítő egy ilyen ‘social game’ – mert inkább annak hívnám, sem mint MMOnak – mert kifejezetten arra van kitalálva, hogy vonaton/buszon/reptéri váróban..bárhol tolhatod, ha ahhoz van kedved és nem kell hardcore nyomni, a gép előtt görnyedve éjszakákon át.
Kellemes játékmenet, szuper grafika, ha későbbi frssítésekel feltunningolják (plusz fajok, kasztok), szerintem az idei év egyik legnagyobb sikere lehet iOS-re.

Persze ez is csak egy vélemény.

Álmos

Kéne Android/iOS-alapú csapatszervezéls PvP-be, megdobná a hangulatot ;D Már feltételezve, hogy mindkét rendszer ugyanazokat a szervereket fogja használni, de azért csak igen.

human

“Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egy Gameloft méretű cég hogyan képes ekkora nyúlással előrukkolni.”

De hát mindig ezt csinálták.

Happy

Order & Chaos teljesen élvezhető játék lett, a komplexitásról még nincs képem, de hangulatban megfelelő.

Annyi a gond, hogy csak wifin megy, így iPhone-on magában nem állhatsz neki játszani bárhol.

WoW-ot is toltam elég sokáig, de nekem nem éri meg, hogy hétvégente játszok pár órát, és kiadok havi 3000-et, meg még a kiegészítőket veszem egymás után…