19 hozzászólás

mad

@yano: nyilván meg lehet jobban is csinálni (más anyagokat használni, satöbbi), de amúgy tetszetős.

yano

@mad : otlet hatalmas, es jol is nez ki, lehetne gyartani ragasztos muanyag kabel vezeto sint ami ilyen belepattintos, lenne kereslet ra

Las

Hogy fut az XBMC ps3-on? Kell hozzá a linux feature? Azt viszont kiszedték régebben a firmwarebol, nem? Vagy már visszakerült? Ha nem, akkor ezen valami régi van? Tanítsatok, lusta vagyok kuglizni! :)) HTPC helyett nem lenne rossz egy konzol. Mondjuk nagy poén, hogy “Xbox Media Center”, és ps-en fut 🙂

Kátai

Jobb megoldás lenne ha nem lenne ennyi drót,csak a gond van vele.na majd a kov.gen.ps3

Las

Na, ha valakit még érdekel: felszopható ps3-ra az XBMC, de vdpau és hasonló featurék felejtősek, szóval HD mozizás biztosan nem lesz. Az egész amolyan tech-preview állapotban van, slim-en nem működik, és nem-slimen is gyakran crashel. Kár.

Pedig az első generaciós xbox milyen ultimate megoldás volt anno.. Tökéletes mediacenteret lehetett faragni belőle, és mellette adottak voltak a konzol funkciók is.

Las

Moszi: …aminek nincs hdmi kimenete, és 720p-s videókat sem bír dekódolni. De ha csak SD-re kell, akkor jó megoldás.

Az újgenerációs appleTV-re pedig tudtommal nincs xbmc, és a HD tartalmak ott is erősen kérdésesek lennének, az A4 kevés hozzá.

Az xboxos idők óta használom az XBMC-t, szóval kb. 6-7 éve. Mostanra már úgy vagyok vele, hogy ehhez választok hw-t, más megoldás nem érdekel. Sajnos jelenleg úgy néz ki, hogy az egyetlen kényelmes és járható út valamilyen az pc+linux összerakása (akinek van rá pénze annak meg mac mini). A vdpau sokat dobott a dolgon, én is egy kis itx-es atomos géppel használom azóta (Asrock nettop), de a régi nagy álmom, hogy egyszer megint valamelyik aktuális konzolon lehet nyomni (tudom, a wii-n megoldott, de az meg érthető okokból szintén nem jöhet szóba).

Las

Amúgy az egész sajnos ott baszódott meg, hogy az XBMC egy homebrew alkalmazás, tehát hackelni kell hozzá a konzolt. A mai világban pedig online frissülnek már a firmwarek, amiket ha nem követünk, akkor elég gyorsan bukjuk a gaming lehetőséget, ha meg követünk, akkor pedig a homebrew xbmc nem fog működni. Ezért is költöztették át anno a projectet linuxra a srácok, mert teljesen kilátástalan volt a helyzet konzolon (xbox360-on), a régi xbox meg ugye megintcsak nem hd képes, tehát azt el kellett engedni (bár a mai napig lefordítják rá a releaseket).

uruk

@Las: Mindegy. Egy Zotac lehet PS3 media server is. A PS3-ból csak optikai hang jön ki, tehát a Sound Stick II nem viszi, ezért kell hozzá megvenni a brand hangszórót és a távirányítót. Utóbbi kettő egyébként tényleg nagy ötlet, ha mozi kell.

Péter

>kozelebbrol mar nem annyira szep

Kérdezz meg egy proktológus, hogy jó segge van-e a nőnek. Ne rontsd el az életed!

Péter

Kérdezi ez a blog, hogy milyen nap van ma. Mondom vasár. Nem fogadta el.

MrBrightside

@Las: van XBMC minden iOS eszközre, azaz AppleTV 2-re is (és Plex kliens is) . Lejátszik simán 1080p-t igaz csak 720p-t tud kiadni. Az iPad és iPhone verzióra jelenleg még nincs igazán touch interface-re optimizált felület, de ez is készül. Az originál Apple TV-ből is lehet HD médialejátszót csinálni, csak a Wifi adaptert ki kell cserélni egy Broadcom Crystal-ra, amit az XBMC már natívan támogat.

Las

Én sima ipaden próbáltam, de kegyetlenül szaggatott a HD tartalom (értelme ott nem sok van ugye, csak teszt volt). AppleTV 2-ön mitől/miért jobb? Amúgy ez meg a 720p onlyba fullad bele, szóval mindegy is… :S