59 hozzászólás

csiga

(A Cserpesben nem bízom. Környékükbeli barátaim szerint is a létező legrosszabb minőségű tejből készítik a termékeiket. Bizonyítékom nincs, de a barátaimban jobban bízom, mint a cég jó hírében.)

csiga

Egyébként nehéz egy ilyen felsorolást megcsinálni. Minden hétvégén kimegyek a helyi piacra, köbö ismerem a környékbeli termelőket mézből, lekvárból, tejtermékből, sörből, stb. de ezek nem olyanok, akiknek honlapja lenne vagy nagy tételben gyártatának eladásra. Kimész a piacra, nevét és címét is vállalja a címkén a bizalom jeleként, megveszed, élvezed.

LOL

Cserpest hypeolják az ügyfélkezelés miatt, de én nem vagyok elájulva a cuccaiktól, se régen, se most. Konstruktívan nem tudok hozzászólni, kérem kapcsojja ki.

Merkaptán

Mondja meg valaki a Cserpesnél miért félszázalékos zsírtartalmú a kakaó? Én tejben a 1.4/1.5%-ost iszom, a fél százalék sajnos gyenge (gaz egyes helyeken van növelt fehérjemennyiséggel és úgy kevés zsírral is iható, de ez már túl ipari). A zsírra szükség van az izátvitelhez. Mellesleg a Cserpes kb. az egyedüli akit fel tudsz sorolni. Joghurtban OK, de könnyen megunható, tejben nem nagy szám, sajtban, turóban pláne.

CharlieBrown

Eper: kollégám bátyja. Évek óta az első epertranszfer volt múlt héten, amit meg tudtam enni cukor nélkül, _rekeszből_, és szartam rá, hogy kis homok karistol a fogam alatt 🙂
6 kiló /rekesz 2000-ért ajándék!!!

Kecskesajt (köményes, vagy hagymás, vagy fokhagymás, vagy natúr: másik kollégám.

Ilyenek ezek a kockák a gép előtt 😀

Kenyér: http://www.lipotipekseg.hu/ A legutóbbi élményem velük valami kézművesfeszt a millenárison: https://dl.dropbox.com/u/17637963/IMG-20110212-00009.jpg

Kéz nem az enyém, meg ez a hagymás zsírosdeszka ver 1.0 volt, én 2.0-ra upgrade-eltem kicsivel többért 😉

CharlieBrown

Ja, a valódi jó magyar termelő meg nem a web előtt droidkodik, hanem TERMEL. Imélben is csak freemailje van, mert szarik rá. Munkából él, nem a felesleges körítésből.

minicoreduo

1. szabaly: csak attol a hentestol, termelotol, zoldsegestol fogadsz el arut, akivel mar ittal egy palinkat.
2. szabaly: ha szar, vagy csak nem olyan minosegu, visszaviszed es penzt visszakered (mindig kerj blokkot, hogy ne legyen felreertes)
3. szabaly: ha etteremben ettel egy jot es nagyon izlik az alapanyag, akkor elkered a beszallito szamat vagy veszel az etteremtol egyenesbe. (mindketto barati aron szokott mukodni)

HISZEN A JO MINOSEGU ALAPANYAG BIZALOM KERDESE.

Any more question?

_alesi_

@minicoreduo: azért elég hülyén venné ki magát, ha a piacon üveg pálinkával a kezemben vásárolgatok 🙂

maadie

Charlie, te mióta lettél kofa? 😀 mert ilyen kontaktokkal te nyilván piacozol.. 😛
Najo a lényeg kecskesajtost kicsit lehet konkretizálni?

kereszte

a cserpes dolgokra +1 én is szeretem, nagyságrendekkel jobb, mint a nagy gyárak lto és uht termékei – de másról szegmensről is beszélünk. sajnos ők is már nagyüzemiek, de a tejszín, joghurt és a kefír odabasz jó szerintem.
kenyér-pékáru szegmensből én is várnék tippet, mert a lipóti már olyan franchise-dolog lett és a mostani búza-liszt minősége okán is sokkal rosszabbak. http://www.jokenyer.hu/ ludwig&mentesit istenítettem egy ideig de mióta ők is helybensütősök (=félkészt termék megy a pékboltokba és ott kemencésítik) és spórolósok lettek már nem a kedvenceim.

minicoreduo

O kinal meg teged, ha megkinal teged (Nala mindig van, hiszen telen fazik, nyaron melege van). Egyebkent en is vittem mar hazit. Erre valo a bevasarlokocsi. Vagy ha nem vagy annyira szomjas akkor mellenyzsebbol, urasan kiszolgalsz egy-egy kortyot.(Liquor Flask).

It’s all about who you know.

klarky

“Imélben is csak freemailje van, mert szarik rá.”

Jól mondod. És ez olyan hatékonysággal működik, hogy anyukám születésnapjára fonott varrókosarat szerettünk volna venni a húgommal. Boltban nem volt így a neten keresgéltünk. Találtunk is egy “mestert” nagyon szép portékája volt a képeken. Ha jól rémlik 4400 Ft volt + 1500 posta.

Mondtuk ok, nem baj. Megrendeltük a hiper szuper netén, na azóta is hozza. Ez volt februárban. Annyit nem volt képes válaszolni sem ő, sem mondjuk az unokája, (ha ő nem ért hozzá), h ne várj, mert nem küldök semmit.

Azóta láttam az Auchanban klassz fonott varrókosarat. 1990 Ft és azonnal vihető. Szóval ennyit a szegény kistermelőről aki majd készül éhen halni. Azért nem menjek már utána az ónodi vásárba ha nem muszáj és a neten is hirdeti magár 3x-os áron!!!

Amúgy meg ehhez kapcsolódóan a múltkor beszélgettem az Anyukám Mondta étterem séfjével. Azt mondta, h venne ő nyulat, bárányt, zöldséget, mindent faluról, de higgyem el nincs! Max. 1-2-t adnak neki nénikék, de erre nem lehet üzletet alapozni, hogy vajon estére lesz e 2 nyuszi vagy sem Mari néninél. Ha van örülünk, ha nincs akkor nem eszik a vendég.

Minden vissza lett fejlesztve az elmúlt években, ábrándozni lehet zsíros tejről, meg friss tyúkszaros tojásról, de jobb ha beletörődsz: ebből egyenlőre nem eszel, hacsak nem valami rokon csinálja neked direkt. Ez van.

cegg

cserpes +1
a joghurt fényévekre van a többitől (a danone-nal való összehasonlítástól kíméljetek meg).

akácmézetet a szüleim vásárolnak valamelyik ismerősüktől (nevet nem tudok, sajnos, csak azért írom, hátha valakinek ihletet ad:)), elég jó.

nagyi lekvárja, szörpje, kompótja, pálinkája.

pékségből is tudok egy jót, de az szerintem nem tartozik ide.

ifa

Egy falubeli (szentendrei) barátom hallgat szintén Csiga névre, aki a REC-ben dolgozik. És mivel a Pismány pékséget linkelted, így azt hittem Te vagy Ő, vagy Ő vagy Te 🙂

yzzy

Én a múltkor vettem a Tecsóban “Magyar tej”-et, a dobozára ez van írva, meg piros-fehér-zöld, gondoltam, támogassunk! Ott kezdődött a dolog, hogy a nyitó részén egyből beleszakadt az a rész, amit meg kell húzni, így szenvedhettem, mire kinyitottam, aztán meg furcsán ment a hasam aznap, amikor megittam. Vettem máskor is, mert, gondoltam, ez biztos véletlen, de sajnos ugyanígy beleszakadt és ismét fostam. Na, azóta inkább veszek olcsó szlovákot, az működik.

klarky

Múltkor gondoltam veszek már fokhagymát, szeretem, mindig van itthon pár fej.

kínai: 1500 Ft / kg
magyar: 469 Ft/ 3 db

Mondom bekaphatjátok… Ennyire nem magyarkodok, jó a kínai.

truhali

Tejet, tejterméket Fuchstól, húst Biatorbágyon a Czimertől, a kenyeret itthon sütöm, mert a bolti/pékséges egy szégyen.

ivady

Pár szentendrei tipp, először is a piac.

– középen a patak felőli oldalon szoktak mostanság erdei szamócát árulni, az a kis apró, amit a mesékben látunk 🙂
– szintén a patak felőli oldalon árulják a vadhúsból készített kolbászokat (szalámi nekem nem jött be), alapanyag nagyrészt szarvashús, de van benne vaddisznó is
– a 11-es felőli hídnál a mézes árus mellett kettővel télen isteni friss májast árul egy néni, a zöldségei finomak, de nem háziak, a májas viszont mindent üt
– az eper szezon lefuttával még szeptemberben is árulnak a szőke csajok epret, málnát, áfonyát (saját termesztésűt) és belőle készült lekvárt, szörpöt
– a vadkolbászos mellett fiatal kiscsaj árul cserépben, vágottan, szárítva fűszernövényeket, illetve snidlinget fokhagymából
– középen a Bio árusnál van isteni paszternák
– leghátul egy srác árul házi szörpöt, van exkluzív üvegben lévő is (ajándéknak)
– a szörpös sráccal stréhen szemben a piac szerintem legidősebb nénije árulja a tyúkszaros nagy tojásait (korán kell menni, mert hamar elfogy), illetve kígyó burgonyát salátához

Nem messze a piactól a a sétáló utcában (Bogdányi és a Malom utca sarkán) van a Skanzennek egy “márkaboltja” itt lehet kapni a Skanzen fatüzelésű kemencéjében készített pékárukat. Múltkor ezt a kovászosat vettem: http://dl.dropbox.com/u/2327449/kenyer.jpg

A piactól nem messze van István barátom Nemes Nedük Borszaküzlete, érdemes megnézni a jópár száz éves pincéjét is. Paprika Bíró u.2. (az udvarban)

Nagyon finom a boltban pörkölt kávék, nem eszement áron. A bolt a Dunakorzón van a Görög étterem közelében a kürtös kalácsos mellett (az is nagyon jó).

És ha remek befejezést akartok, akkor térjetek be Ryan barátom kávézójába, ahol majd Ő jól megmondja mit kell innotok (Dorothea Cafe, Jankó János u.)

Ha valakinek kedvet adtam egy szentendrei kiruccanáshoz, akkor jöjjön piacnapon (szerda, szombat)

cegg

@klarky az a kínai elég trágya, próbáltam párszor. inkább fizetek sokat.

Torda

csodálkozom hogy a magyar Irodalom nem kerül szóba (blogolás is írás). Van egy olyan magyar cég, akik a kommunizmus alatt eltiltott könyveket jeleníti meg, jó sokat. ha érdekel, akkor leírom melyik

TigerZoo

Srácok, pont az itt leírtak hatására megkóstoltam a Cserpes termékeiből párat. Joghurt oké, bár nem volt elég édes, nyilván a cukrozotthoz vagyok szokva. A krémsajt ízlett, főleg a magyaros. 🙂
Vettem többször is, és érdeklődve tapasztaltam, hogy egyszer folyós, máskor meg egész kemény, ami azért elgondolkoztatott: nem bízom egy olyan, nem háztáji gyártóval, aki nem képes egyenletes minőségben gyártani. Pletykaszinten azt hallottam, hogy ez a gyenge alapanyagok miatt van.
Nem kekeckedésnek mondom, csak kíváncsi vagyok, hogy más is tapasztalta -e ezt.
Ja, és konkurenciánál dolgozom, még mielőtt valaki megvádolna. 🙂

A családellato.hu-t én is ajánlom, főleg az almalé, meggylé, és baracklé a finom.

CharlieBrown

HÁHÁHHHHHÁÁÁÁÁÁÁÁÁ mAAdie 😀

A konc szagára te is előkerülsz? 😀

Kollégám kisiparilag csinálja a törénetet. Olyan cuccot tesz bele (snidling, vereshagyma, fokhagyma, satöbbi…) amit a megrendelő kér.
1 guriga kb 1 kg, ez 3.000 HUF. Fél, negyed is van, de tapasztalatból mondom: felesleges kicsiben kezdeni, felesleges meló az utánrendelés 😉

CharlieBrown

Ja, mézet meg muteromtól, ha már ők pergetik 😉 Innen is CSÓK ANYU!!!

Tényleg kofának néznek itt a végén… 🙂

cegg

a mecseki almalé volt még király, ha valaki látja mostanában, szóljon!

tamas

nehany eve Csitenek egesz jo krumplibiznisze volt, sajnalom, hogy most nincs, kene. (:

bacsi2

Őrségi Tejüzem termékei. Nem tudom Budapesten lehet-e kapni, az üzem itt van a lakóhelyem közelében. Zalaegerszegen (pl.) a tejházban lehet kapni a cuccaikat. http://www.orsegitej.hu/

csiga

@ivady: a Görög Köcsög melletti pörkölő/kávézó neve: La Mocca, egyetlen hibája hogy hétfőnként nincs nyitva 🙂

Zeusz

Jó, akkor én kérdezek: Galgafarmról mi a vélemény?

Ma voltam ott tolmácsolni, kóstoltam sajtot, kenyeret, kalbászt (kurvajó volt!!!, a többi csak simán nagyon jó), meg lekvárokat.

Kikkekke

Kecskesajt beszerzesi forrast keresek! Pliiiz! Mindenem a kecskesajt! Fuggok tole, mint Jozsi a minecrafttol!

Arra nem tudok alapozni mar sajna, hogy faluszelen-orszaguton neha ki van teve a tabla: Kecskesajt van elado! mert elkenyelmesedtem igy 30on tul.

ivady

@Kikkekke A szentendrei piacon szombaton mindig árulnak kecskesajtot, a 11-es felőli hídnál vannak egy sötét színű furgonból árulják, az eladásig hűtőben tárolják. Van natúr és egy két standard (fokhagymás, snidlinges…) és van mindig pillanatnyi hangulatuk szerint ízesített (vargányás, szarvasgombás, kakukkfüves, de volt már tonhalas-hagymás túrókrém is).

ivady

Ja és mindent meg lehet kóstolni, így nem otthon fog kiderülni, hogy nem jön be az ízvilág. Pl. a szarvasgombás jól hangzik, de nekem nagyon nem jött be

csite

@tamas: egyelőre csak saját részre termelünk, nem tudtam területet szerezni, ahol olyan minőségben tudnánk csinálni, ami számomra elfogadható.
Próbáltam embereket meggyőzni, hogy termeljenek, és segítek értékesíteni, de hitetlenek.

Meglátásom szerint akkor lesz előrelépés, ha baráti körökben felmerül az igény arra, hogy elmenjenek “Kisfaluba”, találjanak ott egy családot, aki tud annyit termelni, hogy juttatni tudjon nekik is. Jól járhatna a baráti kör, mert egy bizalmon alapuló, általa irányítható árut kaphat, jól járhat a család, mert munkája lesz, és bevétele.

GrandMasterB

A Szatyor Bevásárló Közösség egy informális egyesülés, amelyet néhány lelkes, környezettudatos vásárló indított útjára azzal a céllal, hogy magas minőségű -lehetőleg organikus termesztésből származó- helyi termékeket vásárolhasson, korrekt áron.
http://szatyor.org/

klarky

Mai tapasztalásom a boltban:

125 gr. magyar juhtúró 419.- Ft
125 gr szlovák Brindza 339.- Ft

És nehogy azzal jöjjön valaki, hogy a magyar jobb. Mert a fent említett fokhagymánál ezt még elhiszem, de itt erős lenne ez az állítás…

Deáki (Nyitra Vármegye)

@klarky
a szlovák brindza szerinted nem magyar???
mi is készítünk brindzát és magyarok is vagyunk
🙂

cegg

hátha érdekes: albertfalvi piac szombatonként 8-12 termelők saját maguk hozzák a dolgaikat.

TeZe

Méz, propolisz is: Jung József őstermelő Bajóton, Komárom-Esztergom megyében. Sokféle és ultra, persze postán is küldi.

Telefon: 06-30/417-0566 vagy: 06-33/449-334