Pereli a Google-t a PayPal a Wallet miatt

Háttér: Google kihozta az NFC-t az Apple előtt — kissé elkapkodva a dolgot —, viszont a PayPal “trade secret”-ekre hivatkozva perelni kezdte a Google-t. A PP blogról:

Sok időt és energiát fektettünk abba, hogy a PayPalt 100 millió felhasználó számára egyedivé tegyük. A PayPal “titkait” komolyan vesszük és személyes ügynek tekintjük, ha valaki nem. A mai napon hoztunk egy döntést és perre megyünk a Google-lel és két ex-kollégánkkal szemben, akik most ott dolgoznak, név szerint említve, Osama Beider és Stephanie Tilenius.

Nagyon tetszik ez az egyszerű, de nagyon komoly kommunikációs stílus, és különösen az “aki itt nem vagány, azzal kibasznak” anti-attitűd, ahol név szerint mennek rá azokra, akik keresztbe raktak nekik. A teljes anyagot tartalmazó PDF is így emeli ki őket név szerint:

Tényleg személyes ügynek tekintik.

16 hozzászólás

klarky

Ott nincs olyan, ha vki elmegy egy adott pozícióból egy cégtől, akkor x ideig nem csinálhatja ugyanazt egy másik cégnél?

Csak mert ha van ilyen és az benne volt a szerződésben már csak a közös pontokat kell megtalálnia az ügyvédeknek és ajtó ablak…

Géza

Ha titok akkor az nem levédett és objektíven megfogalmazott szabadalom, tehát elég nehéz lesz bizonyítani, hogy valós dologról van szó és az említettek árulták el akik személyiségi jogokra hivatkozva esélyesebben viszontperelnek.

EdboyWW

Arcozás helyett inkább profi szolgáltatással kellene a piacon lenni, rátelepedni az NFCre minden platformon, ès saját pályán lenyomni a Google-t. Ez ebben a formában szánalmas és gáz.

doors

Én nem egészen értem itt az NFC-s hírkeltést.
Bécsbe már két éve minden jegyautomatánál kint van az NFC, amihez ha odatartod az NFCs mobilod, automatikusan ad egy vonaljegyed. Mi akkor most az újdonság?

http://www.nfc.at/

Géza

De mit fejlesztettek ki és mi a titok? Mert tényleg nehéz elképzelni, hogy mi ebben a hírben a tartalmi újdonság.

cegg

szerintem meg vessző problémák vannak, bár lehet, hogy mellérendelések…

EdboyWW

Értem én, hogy védeni akarják az IP-jüket, de nem látom a marketen az NFC képes PayPal appot (pedig akadálya nincs).

R.

Tudom totálisan off topic az eredeti témához képest, de mit gondoltok?

Mind két cég delaware-i (meg mint az Oracle meg még hosszasan sorolhatnánk a nagy IT cégeket amik ott vannak bejegyezve). Közben meg egyértelműen Kaliforniában van a központjuk. Offshore lovagok? Nem olyan ez mint itt a szlovák rendszám? És ott ez nem probléma?

R.

codered

Egy országon belüli offshore wtf?
Teljesen normális amit csinálnak, ahogy itthon is a szlovák (+ német, liechtensteini, miegyéb) rendszám, HA azt csak adóoptimalizálás miatt csinálják. Ha azért csinálják, hogy ne kapjanak bírságot, büntetést, az geciség.

doors

A világ legnagyobb optimalizálója közé tartozik a Google, és a Microsoft. Mindkettő Európában pihenteti vagyonát, és törekszik rá, hogy ha költi, Európában tegye. Lásdd: Skype, Nokia szerződés. Készpénzállományuk harmadát le kéne adózniuk, ha hazavinnék. ( Forrás: Kossuth Rádió)

nemeseri

@codered: igen. az államokban teljesen más adótörvények vannak minden államban.

Amúgy a Kaliforniai központ ennél szerintem sokkal banálisabb ok miatt van. Szerintem azért települt a központ Kaliforniába, mert a nagy webes/IT cégek ott vannak és egymással a tárgyalás egyszerűbb, költséghatékonyabb, nomeg munkaerőből is több a konkurenstől érkező. 😀