100 hozzászólás

Fassy

Ami kell:
Saeco alap kávébabos főző + Frei Tamás kávé.
Ilyen szinten kiváló, változatos, megfizethető, fairtrade.

Zsoltik@

A világ legjobb üzlete – szerintem – a gyerekekre alapozva bármilyen termék árusítása. Két gyermekes apukaként, midőn a tegnapi gyereknapon ~ 600 forintot fizettetek volna velem egy kutyát formázó rettenetesen randa lufiért. És volt aki megvette. Válság, mi?! És a pohár félhideg csapolt penetráns Borsodi is 500 volt.

chabba

Fassy: még az sem feltétlenül. Persze ízlés kérdése a dolog, de nálam egy 5000 Ft-os french press, hozzá valami jófajta, durván őrölt kávé és ennyi. Az eredmény leveri az iroda többszázezres olasz csudaespresso masináját.

feverdof

A Kopi Luwak se rossz. De ez teny, hogy a patronos cucc is finom, de egy rablas. Akkor mar inkabb Gaggia Baby!

zsebtv

Mi ezt isszuk pár hónapja. A családi konszenzus, hogy ilyen minőségű kávét, ilyen kényelmesen szinte lehetetlen máshogy házilag összehozni.
Sokáig egy hagyományos, 15 baros presszó gépünk volt, amibe frissen tartott Illy kávé került. Mindig volt benne egy kis szerencse faktor, nehéz volt azonos minőséget tartani.

Tény, hogy nem olcsó, 100-120Ft adagonként, de mi nem is az egyéb otthoni alternatívakkal, hanem a rendes kávéházas kávékkal versenyeztetjük. Úgy már nem olyan vészes.

Javaslom egy manuális tejhabosító (Bodum Latteo) beszerzését a kávégép melle!

yzzy

Miért, nem is borotválkozol? Nem nyomtatsz? Kocsit sem vettél? Ruhád van? Az i-izék nem drágák, azokon nincs _kellő_ hasznon? Csak ezért marhaság nemet mondani, mert mások szemtelenül nagyot profitálnak belőle (mintha ez lenne a mondanivalód). Még ha rossz lenne…. Jó üzlet, ez az ára, cserébe kényelmes, tiszta és tényleg finom.

zz top

Elefántnak szar, nekünk remek. Ugye reaktor? Angelday, Gheorghiu Klúni nem fog azért sirvafakadni mert így döntöttél. A nespresso egyébként kötelezően jár az iPad mellé. Az egy reális érv lett volna, hogy nincs rá pénzed, de mint pixel és szín-fanboy ez bizony elég szar érv.

hómer szifon

Elefántnak szar, nekünk remek. Ugye reaktor? Angelday, Gheorghiu Klúni nem fog azért sirvafakadni mert így döntöttél. A nespress egyébként kötelezően jár az iPad mellé. Az egy reális érv lett volna, hogy nincs rá pénzed, de mint pixel és szín-fanboy ez bizony elég szar érv.

retz

Szerintem is bőven jó.Mi is most váltottunk erre és azt kell mondjam,hogy reggelente és délután 1 adag egyáltalán nem drága.A lefőzős kávénak gyakran a felét kiöntöttük,meg nem is szeretem ha már pár órát állni hagytuk.Rengeteg dologra lehetne azt mondani,hogy nem meg ,hogy nem éri meg.Mondjuk naponta szoktam 1 csokit venni,az sem olcsó akkor az is nem,naponta iszok + dobozos almalevet,de csak mellékesen mivel vizet iszom.Akkor az is nem?….szerintem egyáltalán nincs ezzel gond,kényelmes és nem tonnaszámra kell inni.Az ne is vegye meg aki naponta literszám vedeli a kávét.

LOL

Szerintem napi 2 kávéval simán belefér, kávézóban 2-3x-osát minimum kifizeted érte. Mondjuk én napi 4-5-öt biztos megiszok, az már húzósabb összeg havi szinten, egy ideje direkt nem mentem el kapszulát venni emiatt.

Én megvettem hozzá a Nespresso tejhabosítót is, az már inkább lehúzás kategória volt (asszem 28.000 körül volt akkor), de a kézi nekem nem jön be, ez jó habot csinál, drágán 🙂

Összehasonlítva a többi otthoni kapszulás és patronos kávéfőzővel, nincs párja.

Félmilliós kategória körül már biztos van jobb, de az már sokkal nagyobb helyet is foglal.

tallian.miklos

Nem érdemes a french pressen készült kávét és az espressot összehasonlítani, más italokról van szó. Az almás pitét és a cidert sem hasonlítod össze, pedig mindkettő almából van. Én speciel borzasztóan gyűlölöm a french press / vacuum / stb. változatokat, de szóval az meg az espresso nem ugyanaz a dolog. Lehet az egyiket szeretni, és a másikat nem.

A nespressot és társait a high-end espressok közé pozícionálják, de ott egyszerűen nem állják a versenyt. Érdemesebb otthon kísérletezni, még akkor is, ha abban több a változó – leginkább nem is a változó sok, hanem a kis mennyiség miatt nem lehet minden ponton a megfelelő befektetést megtenni eszközben, tanulásban. Lesz szerencsefaktor ugyanezek miatt, de az a nespressonál is van, a folyamat minden pontján, és esély sincs arra, hogy tanulással megszabadulj tőle.

Mindenki maga dönti el, hogy egy brand mögött meglátja-e azt a tényleges értéket (szaktudást, odatett tervezési munkát, pixelbuzériát, vagy csak életérzést), amibe a márka kerül. A nespresso mögött én egyiket sem látom. Egy rossz kávét akarnak eladni Hollywood ügyeletes hobbi-anticorporate főszereplőjével, Clooney-val.

(Nem hiszem, hogy az irodai gép mérce lenne, azt nem arra optimalizálják, hogy jó kávét főzzön, hanem arra, hogy a napi tisztítást és karbantartást a takarítónő is el tudja végezni, különösebb károkozás nélkül.)

A.lajos

A Nespressót sokan nem szeretik, hogy pont Józsi drágállja, az nekem kicsit furcsa.

Pont olyan, mint egy Apple termék: Jó minőségű, jól használható, kényelmes – kicsit drágábban, mint a többi alternatíva.

lenardgabor

Nekünk fél éve van Nespresso gépünk, és nagyon szeretjük. Finom, kényelmes, elfogadható árú. Csak ajánlani tudom. A munkahelyemen is ilyen van nagy örömömre.

speed

az a durva, hogy nekem még mindig fingom nincs, mi van a kepen, maximum tippelni tudok a kommentek alapjan, de a jelek szerint tudatlanságommal egyedul maradtam 😀

Dervenkál Egon

Szigorúan személyes meglátás:

Egy rendes kávé mániás akár 5-6 kávét is megiszik egy nap.
Reggel felkelek. Nespresso. Zuhany, fogmosás, borotválkozás. Na jó. Nesspresso.
Nap közben viszont hiába a kávéházi kínálat konkurenciája a brand, nem megyek haza kávézni. Sőt, ha meglátok egy kávéházat, beülök. Ha megkínál egy ügyfél, elfogadom, mert szeretem.
Este meg: basszus 11-ig biztos szívok a másnapi anyagaim előkészítésével. Valami lazás Nespresso.
Ráadásul, ha otthon dolgozom, akkor ott is lemegy az 5-6 kávé. Hétvégén dettó.

Nem veszek ilyet. Több ismerős példájából okulva, akik párjukkal együtt toltak be napi tizet. Havi háromszázat basszus. 120 egy adag? Na az kicsit durva otthoni kávézásra. Ráadásul mondom: ettől még leülünk teraszra és nyomunk kávéházi cuccot is!

Andras

velem a minap tortent,eppen papir kavefiltert kerestem, de nem volt… mondja az elado,az mar nincs, mar a patronos kavek vannak csak! nem ertem. raadasul ez mereg draga egy csesze kaveert. 🙂
ez raadasul egy eleg nagy bolt volt, nem kis sarki.

pigeon

bocs, de szvsz ez sznobositott instant kave. Az irodaban van, ott mas a helyzet mivel 20 ember hasznalja es senki nem akar kavefozot pucolni 3 naponta, plusz az egyetlen alternativa a parnas senseo ami (nekem) hab, cukor es tej nelkul ihatatlan.

A “de ha naponta hatszor beulnenk kavehazba, siman behozza az arat” dologrol meg http://modoros.blog.hu/2011/04/29/ez_mind_a_tied_lehet 🙂

_alesi_

Nemrég egyik ismerősöm csinált kávézót. Ennek örömére két hét alatt végigitatta velem a teljes Frei kínálatot, meg tudja rák még mi mindent és persze jött a kérdés, hogy ez aztán már KÁVÉ, nem?
Mivel vitt a csordaszellem, így nem tudtam kimondani, hogy én kurvára nem érzem a meghatározó különbséget, meg úgy eleve elmaradt a mások arcán sugárzó orgazmus-közeli állapot. Nade, utolsó napon betoppant egy arc, aki valamilyen helyi kávé apostol volt és kiderült, hogy mi most -ha szart nem is, de- moslékot iszunk, nem kávét. Majd ő megmutatja. Hozott is valamilyen kávét és miután ledarálta a két órás kávétermesztő/pörkölő gyorstalpalót, odatolta elénk a fekete aranyat. Az ízek kavalkádjáról tartott előadást már nem hallottam, mert kiküldtek, miután a barátnőmnek túl hangosan súgtam oda, hogy “Ez olyan, mint anyám omniája otthon”. Szóval belém kár a kávé, így csak az utolsó sorból tisztelem azokat, akik értenek is hozzá.

jp

@speed: nem vagy egyedul, en sem vagom. 🙂 Kommentek alapjan egyertelmuen valamilyen kave, amit soha eletemben nem fogyasztottam igy a tudatlansagom ertheto. Fasza az elet kave nelkul, csak mosolygok a sok fuggon akik reggelente keptelenek funckionalni amig meg nem isszak az elso kavejukat, a fozo gepet meg zombi modra ostromoljak. 🙂

Ger

Én a Szarvasi kotyogósból lefőtt espressot szeretem. Hosszútávra egy Pavoni-t szeretnèk.
A kapszulás finom, praktikus, de nem hozza az espresso sűrűségét, intenzitását, szemetet hagy maga után.
Én cukor és tej nélkül iszom a kávét, az instantok és automatások szóba se jönnek.

dib

Régóta nézegettem én is, végül vettem az Aldiban kapható gazdaságos árú készüléket 15e vagy 20e, a kapszula pedig 59 Ft/db. Szerintem nem rossz és reggelente nem pukkan rám az egyszemélyes kínai kotyogóm (volt már rá példa, jobb volt bármilyen koffein bombánál)

kemuri

Nespresso, és semmi bajom vele. Persze nem értek a kávéhoz (annyira nem is akarok egyenlőre), de így laikusként hibátlan.

Régen mindig utáltam kávét csinálni (nem is csináltam), filter, bugyogás, várni rá, fele megmarad, stb.

Ezzel szemben Nespressonál Apple élmény van : kapszula berak, gomb megnyom, és 30mp múlva már a kávét iszom. Én ebben az esetben látom a brand mögötti értéket, még ha drága is.

Andras

valahogy nalam is a jo “Kotyogós” kave az ami a kavet jelenti. De gondolom ez mindenki hozza magaval 🙂

truhali

Na jó, megnyugodtam, h nem csak én nem tudom, mi van a képen 🙂 Valami kávés cucc, de felhomályosítanátok, h mi ez a sok színes bigyó? Én rúzsnak néztem…

IIsti

30 másodperc alatt kávé? És a szertartás része hol marad? Amikor merengve lehet nézni a kávéfőzőből csöpögő kávét, előtte komótosan elmosni, eltörölgetni (szárazra!) a kávéfőző szűrőjét, alaposan kiengedni a csapot, hideg vízzel feltölteni a tartályt, akkurátusan telepakolni a szűrőt kávéval, elmélkedni azon, hogy beletömjed-e méregkészítés céljából, vagy inkább csak lazán hagyod, hogy a szíved ne ugorjon ki, beleteszed a szűrőt a kávéfőzőbe, aztán bekapcsolod, és figyeled…

HoBa

Lehet meglepo, de a kavezas egyik fellegvaranak szamito Olaszorszagban is elismert a kepen latott termek..
Itt a kavezas mas kultura, nem csak elvezet, szukseglet de szocialis mikroesemeny: leveszed a friss briost a talalorol, megragadod a Corrieret, Giovanni kerdezes nelkul rakja eled a capucciot… Ki mosolyog, ki meg magyarazkodik, vagy csak nez maga ele: nyert a Milan, kikapott a Juve. Ehhez szavak sem mindig kellenek…
Mondom ezt ugy, hogy nem vagyok nagy kaves..

tms

ilyen van nálunk is az irodában, személy szerint csak ritkán iszom – nem vagyok nagy kávés -, de szerintem jó… a vendégeink szerint isteni 😀

GeneticHUN

Józsi ismét bizonyította hogy apple “fun”boy 😀 Ott nem baj, hogy túl van árazva. Minden másnál felháborító!!!

CharlieBrown

@ GeneticHUN: amit kávén megspórol, azt betolja apple cuccba, vagy valami játék DVD árába 😉
Nincs ezzel gond. Valami jobban megfogja az embert. Személy szerint csak a kávé illatát szeretem, ezért ruppót nem adnék egy ilyen szerkezetért, viszont szerverre, vagy gadgetre bármennyit képes lennék elkölteni 🙂

buvosszomszed

Szinten a nem kavezok taborat erositem, viszont felismertem mi van a kepen.
Az mondjuk ott lenne, ha megjelennenek az “ujratoltott” kavekapszulakat arulo “mesterek” 🙂 (a festekpatronbiznisz utan szabadon)

GeneticHUN

CharlieBrown: végül is igazad van. Mindenkinek megvan a maga dilije. Én a Mhz-ekre költök 😀
Soha életemben nem kávéztam én sem. Az irodában nálunk is van ilyen gép azt tudom.

CharlieBrown

@ buvosszomszed: egyet megnéztük asszonnyal Media Marktban hogy működik. Helyrehozhatatlan likakat szúr a gépezet a kis patronra minden irányból, úgyhogy a riszájkling kilőve 😀

zsombi.com

az üres kapszulákat újra felhasználják vagy kuka?

Mert egyrészt környezetszennyezési oldalról is van hatása a kapszulás kávéknak, másrészt van egy óriási piaci rés 🙂

buvosszomszed

@CharlieBrown ez valoban kicsit neheziti a dolgot 🙂

LOL

Charliebrown: A minap olvastam az instructables.com-on egy tutorialt a házi újratöltésről. Szóval létezik. Nem próbálnám ki, de létezik.

truhali

Kávékapszula? Na, ne! És mit jelentenek a különféle színek? Eltérő ízesítés, vagy erősség? Vagy semmilyen funkciója nincs, pusztán dizájn?

pappito

szerintem jó döntés

kávéfőzőt a Jura gyárt svejcban

gecidrága, de őröl meg tejhaboz meg minden és le van tudva egy életre

Lajos

@IIsti Én azért szeretem a Nespressot, mert megment a “szertartástól”. Gomb megnyom, kávé kijön, finom 🙂 A szertartások egyébként fontosak, lásd például a “borotválkozást pamaccsal” tábort, de nekem itt a hiány az előny.

@truhali: pontosan. Íz, erőssség. Lásd:
http://www.nespresso.com/#/hu/hu/coffee_nespresso/grands_crus (Flash alapú)

@zsombi.com Fejlettebb országokban van visszagyűjtés, a terv a 75% újrahasznosítás:
http://www.ecolaboration.com/#/aaa/en/capsules/recycling/switzerland

misran

Lehet, hogy a cucc kényelmes és tiszta. De egy adag kávéért minden alkalommal kidobni egy alumíniumgolyót, az perverz. Ez gyökeresen ellene megy a kék/zöld gazdaságnak. Persze sok minden más is.
Ha az újrahasznosítás megnyugtató módon meg lenne oldva, talán még rendben is lennénk, bár még úgy is pazarlás.
Az ízekről nem nyilatkozom, jó ha 2x ittam ilyen patronost rendezvényen, nem éreztem a hatalmas különbséget, inkább csak nagyon furcsának találtam.
Nemsokára a patront csak le kell nyelni egy kis forró vízzel :).

sabe

azt nem veszitek észre, hogy koffeint, stimulánst tömtök magatokba? függők vagytok mind

kianek

napi 2 patron
az 240,-
évi 730 patron
az 87.600,-

egy 33 éves munkavállaló esetén a nyugdíjazásáig elkölt:
2,8 M Forintot
valószínű a 33 évesnek van párja aki szintén fogyasztó:
így közösen 5,6M Forintot költenek

és 2 kávé között vesznek hasonlóan árazott almát, vagy gant gatyát stb

és nem értik, h. miért nem tudott venni a gyerekének lakást érettségire
vagy miért nincs komoly megtakarítása?
Igen, hallom: Kianek, te sosem eszel semmit?
Hm.
De, igen: mértéktartóan.

Szívesen megnézem a vagyonleltárukat ezeknek az embereknek haláluk után:
22 000 üres kávé patron
34 000 üres cigis doboz
28 750 üres üdítős palack
3 köbméter apple termék
——————————
a nemzetünk 10%-a teszi ezt:
ahogy teszi ezt az olasz (írja Hoba) is, no meg a portugál, görög:

s tesszük ezt mi is, mert szeretünk a németeknek dolgozni.

Milyen más lehetne, ha ezt a pénzt Ukrán termőföldbe vagy netán Eon részvényekbe
fektetnénk.
Igen, már hallom: te a befektetésekért és a pénzért élsz?
Én is kérdeznék: patronos kávéfogyasztó, te ingyen dolgozol
vagy csak kávéra gyűjtesz és apple termékre?

LOL

kianek: akkor ne is élvezd az életet, minden megtakarított pénzedet fordítsd a gyereked majdani lakására és jól neveld majd bele, hogy te büdös kölök nehogy vegyél valamit ami jó, hanem gyűjtsd te is a kisunokámnak, így majd egyre nagyobb és szebb lakásban lehetünk egy nagy savanyú család.

CharlieBrown

@ kianek: nálunk csak feleség kortyolna, így megúsznánk ~3millából 😉
Én a készülék ára miatt mondtam határozott NEM-et ( Mondjuk asszony sem akart, csak én mondtam, hogy nézzük meg mit tud a masina. ).

MCS-ék is kihozták nemrég, hogy a párezres kotyogó a legjobb, akkor meg miért kéne 50 (100!!!) ezreket kiadni egy kávégépért?!?!?!
http://index.hu/video/2011/02/16/attraktor_kavegepek/

kianek

LOL@
olvasd el mit írtam!
Nem azt írtam, h. nagyobb és szebb és savanyú.
Ezt te írtad!
Jó kávékapszula gyűjtést!
🙂

csite

Az csak a kérdés, ki miért kávézik?
Az ilyennel csak a jó minőségű koffeinbevitel van letudva.

Ha gasztronáci szemmel nézzük ez csak egy meki szintje.

LOL

Nem akarnék belemenni vitába, de ha mindenki vesz egy lakást a kövi generációnak, akkor vagy egyre több lesz, vagy egyre nagyobb… érted… na de nekem mindegy.

Megyek iszok egy kávét.

LOL

eFi: ilyen van nekem, a fentebb említett 28.000-es összegért. 🙂 kipróbálom a receptet! 🙂

eFi

LOL: ha gond a vaníliakivonat beszerzése, menj el a Starbucks-ba vaníliaszirupért.

novertigo

A kapszulás kávé hogyismondjam, izé… mérsékelten környezetbarát.

Maradok a kávéfőző gépemnél és variálom a jobbnál-jobb kávékat.

A kotyogós és az egyéb, keserűre főző masinák elkeserítően szar kávét tudnak főzni, ahhoz képest ténlyeg megváltás egy ilyen kapszulás kütyü. Csak azt a sok szemétbe kerülő kapszula…

imiapek

kianek: de ha senki nem vesz semmit(vagy csak a 10%-át) csak megtakarít, akkor egy idő után Te sem fogsz megtakarítani mert Te sem fogsz fizetést kapni…

tamas

publikus kerdes, foleg a kavebuziknak: az illy francis francis se jo? (jobb-e a nespressonal?)

nem fuggok a kavetol, siman elvagyok hetekig-honapokig nelkule, reggel eszembe se jutna inni. az izet viszont szeretem, tarsasagi elmenykent tolnek itthon eszpresszokat, capuccinot, anyamkinjat, illetve foznek vele.

a kotyogos altal fozott hig levest utalom.

klarky

@_alesi_: Szerintem legközelebb kicsit időzz el a Frei kávék felett, hidd el jók és tényleg van különbség az egyes fajták között.

Megér még egy próbát én olyan három fajtát vég ittam (úgy értem vettem a boltban és azt főztem míg el nem fogyott, tehát nem csak egy-egy csészét kóstoltam) és finomak voltak, nekem ízlett mind.

Ilyen kapszulás képet max akkor vennék, ha végre megállapodnának a gyártók és bármelyik gépbe bármelyik kapszulát betehetném. Mert az nem biznisz, hogy elkötelezem magam 5 – 6 évre és azt iszom annyiért amennyiért ők gondolják.

Van egy régi Philips Cucina Duo -m, azt megpakolom és hajrá. Nekem bőven jó, pedig szeretem a kávét, iszom is ha csak lehet…

zsombi.com

@imiapek: szerintem itthon még messze vagyunk attól, hogy soha ne vegyen senki semmit, és csak megtakarítson 🙂

Az odafelé tartó úton pedig még jó sokáig érvényes Kianek üzenete…

Meine Meinung nach.

LOL

@novertigo: a Nespressonak van recycling programja. Nem tudom, hogy ez Mo.-n hogy máködik, de pl. Bécsben kb 30 helyre vissza tudod vinni az elhasznált kapszulákat.

Mondjuk mivel a kapszulák a saját lábukon nem fognak visszamenni, ehhez nyilván a szándék is kell és itt kezdem sejteni, hogy Mo-n valószínűleg nincs és nem is lesz ilyen még egy jó darabig.

klarky

@LOL: ha ad érte a tesco 1 ft-ot, akkor majd lesz. Isteni amikor arra kelek, hogy a trollok túrják a kukát, először kidobálják az üres alu dobozokat a földre (egy csattanás) majd laposra tapossák őket (második csattanás) és elviszik. És ez megy minden fordulónál. Hogy háborodna meg, aki ezt kitalálta ráadásul a tescoból szeméttelepet csináltak.

TBS

eFi: 🙂 Jó cucc. Lányok reggeli kakaója ilyennel készül pár éve… Ha épp kakaót igényelnek. 🙂 Frappáns, praktikus. AEG botmixer mellett a legjobb konyhai beszerzésem volt. 😀

Ger

@tamas: a kotyogós gőzt termel és átnyomja a szűrőn a gőzt (nem segítesz rá nyomással, mint a karos espresso gépekkel, de nyomás van, így espresso jön ki belőle). Finom kávét lehet vele csinálni, csak nem mindegy, hogy mennyire és hogyan tömöd meg a szűrőnél. Aki meg leégeti a tőmítést és keserűre csinálja, az meg is érdemli.

A hígabb levet a filteres főző csinálja, ahol fentről csöpög alá a forróvíz és halad át a kávén (ilyet isznak a filmekben az amerikaiak egész nap). Azt én se szeretem.

csiga

Kicsit azért szomorú vagyok, hogy annyira igénytelen ez az ország kávéfronton, hogy frei középszar blendjei a kávézás nonplusszultrái…

Vicktor

100 környékén lehet venni automata gépeket, ami darálja magának a kávét. Az alapanyag nem drágább, mint ha daráltat főznénk szarvasival, de mindig megvan a friss kávé élménye fél perc alatt. Rendben, hétvégente rá kell szánni 10percet hogy elmossam a gépet, és egyszer azért ki kell csengetni azt a 100-at, de szerintem behatárolható időn belül behozza az árát.

doors

Darálós KVfőzőre van valakinek valami jó tippje? KB 30 ezer forintig.

klarky

@csiga: Engem meg az tesz szomorúvá, hogy előbb-utóbb minden fórumon feltűnik valaki, aki benyögi, hogy tulajdonképp mindenki hülye, csak ő az okos.

Senki nem mondta azt, h a Frei kávé a legjobb az országban, csak azt, hogy változatos, (nekem legalábbis) finom és 700-1000 ft-ért ár/érték arányban is jó.

De gondolom neked egy sherpa hozza minden reggel a hátán az alapanyagot Dél-Amerikából, amit itt maga Illy Ferenc unokája pörköl és egy barista szolgál fel.

(bocs, h magamra vettem a kommentedet, de én (is) írtam a Frei kávéról)

_alesi_

klarky: elhiszem, hogy van különbség, de hiába itattak velem vagy hat különböző Frei-t, nem éreztem a meghatározó különbséget. Mondom, én tisztelem a műkedvelőket és ha tehetem, iszok is, csak egész egyszerűen túl pórias az ízlésem, hogy minőséget tegyenek elém.

cegg

használtam ilyet, de mivel itthon nem gyűjtik a kapszulát (vagy letagadják), ezért a nespresso felfüggesztve nálam. gusztustalanul sok szemetet termel. kényelmesnek kényelmes, de ennyire nincs szükségem kényelemre.

egyébként valaki kinyitott már kapszulát használat előtt? én mindenféle összeesküvés elméletet gyártottam rá, hogy igazából mi van bennük, de mindig elfelejtettem kinyitni.

Gekko

Akárhányszor látok kávé reklámot, mindig akkora kamu bullshit marketing szöveg van hozzá, hogy ihajj.

Pl:
“A Martello a világ legfinomabb kávébabjainak egyedülálló ízvilágát hozza el Önnek.

Mindegy, hogy a reggelihez, napközben kis energia-élénkítésre, délután sütemény mellé vagy este a nap levezetésére.”

Aha persze.

“Minden egyes Nespresso kapszulába a világ legkiválóbb kávéit zárták, melyeket Kávészakértőink a legnagyobb gondossággal kevertek, pörköltek és őröltek finomra.
Szakértőink a Nespresso kávétermékek készítésének minden egyes fázisában tudásuk legjavát nyújtják annak érdekében, hogy a végtermék tökéletes legyen.”

Hú anyám.

“A 100%-ban arabica kávéból készült illy kávékeverék tökéletességéhez nem a szerencse, hanem tanulás, kutatás és ellenőrzés vezet. Egy csésze presszókávé ötven szem kávéból készül. Elég egyetlen tökéletlen szem, hogy elrontsa az egészet, de ha illy kávét választott, ez soha nem történhet meg. Mert a kávészemek egyenkénti válogatása, a kézi szüreteléstől a pörkölésig olyan szigorú, hogy hiba nem történhet.”

De komoly.

“offee is the beverage of the creative and active intelligence. It revives and awakes the senses.
This is the reason why it is one of the most consumed products in the world. The traditions, rituals and preparation methods differ from one country to another.
We Italians, world famous for our creativity and passion, invented the Espresso coffee. Our extraction system intensifies the taste, the fragrance and the creaminess.”

Már majdnem elhittem.

Van egy haverom aki megtestesíti a tökéletes konzumidiótát. Na ő hisz minden ilyenben. Ez a legszebb.

Mért, ó mért kell úgy kommunikálni egy szaros hazugságkupacot, hogy azt az átlag idióta agymosott, és a minőségbuzi problémakerülő is beveszi. Értem én, hogy ez így maga a biznisz, de annyira mókás.
Ahogy az említett srác szokta mondani: “NEM, MERT AZ …. SOKKAL JOBB!”
A … behelyettesíthető bármivel.

Semmi gondom nem lenne ezzel, ha mondjuk azt mondaná(tok) hogy azért szereted mert nem tudsz kávétfőzni, vagy mert vannak rá letölthető appok, vagy mert minőségi az anyaga. Nem kell kamuzni! Neked kamuznak!
Te már nekem ne kamuzz, mert nem vagyok hülye. De te az vagy, ha tolmácshal nélkül csak visszamondod a headline-okat.

Persze, meg jön majd a hibridtök és oroszlán a paradicsomban.

matyee

Nem rossz ez a kapszulás dolog, de meg sem közelít egy frissen darált, jól elkészített espressot. Bár ott a kezdeti költségek magasabb, de idővel megtérül, arról nem is beszélve, hogy egy cég minimális választékát iszod… Aki szereti a kávét és megteheti, hogy több évre tervez, maradjon a rendes kávőfőzőnél és örlőnél

matyee

…és visszaolvasva a “darált” szót tessék “őröltnek” tekinteni 🙂 mielőtt valami barista itt lecsap rá 🙂

csiga

@klarky: nem kell magadra venni, bro. Hazug Frei abból csinál üzletet (amihez egyébként kudos), hogy közepes minőségű kávét ad el a saját nevével egy olyan országban, ahol a többség a szub-gyenge minőséghez szokott. Ez nem okosság kérdése, hanem tény. Ha az emberek, hozzád hasonlóan, ezen keresztül ismerik meg a normális kávék világát, az teljesen rendben van, csak sokan hasra esnek a név előtt és megállnak itt, pedig Frei mellett (a városban, ahol lakom, szó szerint, egy utcányira) ott vannak azok a kis kávézók, ahol gyakran helyben pörkölik a tényleg jó minőségű kávékat, akár a vendég igényei szerint. Úgyhogy nem kell Illy Ferenccel és a sherpákkal ironizálni, csak meg kell találni a jó alapanyagforrásokat, tudni kell azt kezelni és – ha valaki komolyan gondolja – merni kell beletenni a pénzt a jó minőségű felszerelésbe. Ez mondom azért is, mert amíg valaki 30 ezer alatt keres bean2cup kávéfőzőt, addig ez komolytalan.

csiga

@Gekko: nincs olyan érzésed, hogy ez a marketing bullshit lassan mindent elönt? A minap került a kezembe egy kibaszott festékkatalógus. Érted, falfesték. Sajnos már nem tudok idézni, mert kivágtam a kukába, de a fenti stílusban tolták a bullshitet a prémium minőségűnek titulált, egyébként olcsó szaról. Faszom ez is, hogy prémium minőség, tegnap egy szar noname gyümölcsjoghurton láttam az Aldiban meg egy 100e forintos notebook leírásában, miszerint a burkolat prémium minőséget “idéz”.

eFi

TBS: szerintem a legcsodálatosabb az ebben a szerkezetben, ahogy a habosító rész csatlakozik a teflonnal kibélelt kehelybe. Semmi mechanikus kapcsolat, egy mágnes tekeri a kis tejhabrotort teljesen hangtalanul. Imádom!

shrekw

nespresso a világ egyik legjobb üzlete. Kapszulát csak egy helyen lehet venni a márka boltba ami a nagyvárosok belvárosainak legdrágább utcáiban vannak. A készüléket pedig megveheted bárhol!!! Mindenki azt gondolja, hogy a készülék a “hardware” az üzlet :). Pedig a “software” az igazi bíznisz :).

Ez egy olyan üzlet amiben a gyártó a kapszulákon akár 500-600%-os haszonnal dolgozik! Ebből telik az irdatlan mennyiségű és nagyon jó minőségű marketingre, a körítésre, a nagyon drága jó minőségű szóró anyagra, ami már néhány kapszulához is jár, a jó minőségű kiszolgálásra (értsd: több nyelven beszélő kedves pultosok jó fizetésért), jó helyen lévő üzletekre és még egy csomó apróságra. Mindehez persze kell a jó minőségű kávé is. Csak gratulálni lehet ehhez az üzleti modelhez. Iszok is egy jó nespresszót és tovább sajnálkozom, hogy nem én találtam ki…

Ger

OFF
@ shrekw: Esetleg a snus (dohány egy kis tasakban) bevezetésén gondolkodj el, ha ilyenirányú ambícióid vannak. Miután a dohányzást tűzzel-vassal üldözik, ez lesz a jövő a nikotinistáknak.

klarky

@csiga: Még egyszer mondom, h én nem vagyok elájulva a Frei kávétól, mindössze annyit mondtam, h kóstoltam pár típust és nekem ízlett.

Ha elmondom, h nemhogy Frei kávét nem veszek rendszeresen, de még egy átlagos Tschibot vagy Eduschot sem, akkor lehet hogy megvetsz, de ez van, e tekintetben nincs különösebb igényem. Coming outolok, de én legtöbbet a Lidl-s Perfetto nevű kávét veszem (á: 299-329) és tökéletesen megteszi az én filteres kávéfőzőmhöz. Ittam már méregdrága kávéfőző által elkészített kávét, de nekem nem éri meg, hogy vegyek egy Saeco-t ezért.

Majd talán egyszer…

csiga

@Klarky: szerintem félreértettük egymást, eszem ágában sincs megítélni a kávéfogyasztási szokásaidat. A Frei névre kaptam csak fel a fejem.

csikszem

Nekünk ilyen van. Volt filteresünk, aztán ezek a béna tömködős gépek, majd lett egy százezres darálós (Saeco), amit havonta vittem szervízbe, mert beszart. Közben vettem egy 9(!) személyes kotyogóst, hogy legyen mivel főzni, amíg a komoly masina szervízben van. Ennek meg pár főzés után kiszakadt a füle (nem letörött, hanem a füllel együtt kiszakadt egy darab a lemezből). Ekkor elkezdtük nézegetni a Jurákat, meg a másik oldalon a Gaggiákat meg a Rancilio Sylviákat és rájöttünk, hogy ezekkel csak a gond van (és/vagy kurva drágák) és a kávé problémát egyik sem oldja meg, mert daráló kell hozzá, meg tisztogatni kell, meg több féle kávé sem árt.

Így aztán lett a Nespresso, ami just works, nem kell vele tökölődni, van alapból hozzá 12 féle kávé + a koffeinmentesek. Igaz, hogy hulladékot termel, de az üres kapszulák jól elférnek egy szemeteszsákban, amíg nem találom meg a helyet, ahol feldolgozzák őket. Végül pedig: igaz, drága, de… mindenki el tudja dönteni, hogy mi drága neki.

Mondjuk így még nem bélyegeztek meg, mint @kianek: “patronos kávéfogyasztó, te ingyen dolgozol vagy csak kávéra gyűjtesz és apple termékre?” Ez mekkora bullshit. 🙂

IIsti

Gekko: a legszebb szerintem az, amikor azt állítják, hogy “gondosan válogatott kávészemekből” van a zacskó tartalma. Aha, majd gondosan átválogatnak szemenként egyesével egy hajórakomány ~5-10 ezer tonna kávét?

ekkerjoz

IIsti
Jun 1st, 2011 at 9:09 am

Bármilyen magot lehet válogatni szín, tömeg, méret szerint, így érik el a teljesen egyforma, gyommentes, sérülésmentes vetőmagot például.
Ez a technológia még a kgst-n belül is működött, azóta pedig sokkal korszerűbb lett.
Van olyan gépem, ami 50 tonna/óra teljesítménnyel dolgozik búzával, nyilván nagyobb szemű terményből sokkal többet tud kezelni.
És ez egy kicsi, majori gép, négy db férne el belőle egy szabvány konténerben.
De létezik 200-500 tonna/óra teljesítményű, és hát nem tilos egyszerre többet is üzemeltetni.
Valóban szemenként válogatják az értékesebb magot.
Vetőmagtisztítók ötpercét hallották.

Lecsofan

Itt is Nespresso van es koszoni szepen mindenkinek izlett idaig akit kapszulas kaveval mertem kinalni 😀

Xero

Normális gépet kell venni és rendes babbal etetni nem ilyen patronnal bohóckodni.
Én nem vagyok nagy kávés, inkább energia ital párti vagyok, de kipróbáltam már sok mindent.

A családban javarészt frissen darálós cuccok vannak általában normálisabb alapanyaggal teletömve. Ezek minimális összegért hozzák a normálisabb kávéházak espresso színvonalát.

Mondjuk mi itthon jellemzően egy öreg kotyogóst vetünk be, ha kávé kell (mint mondtam nem vagyok nagy kávés), a másik őrölttel dolgozó műanyag csoda nem is tudom merre lehet. 🙂

IIsti

ekkerjoz:
Köszi, jó pap hóttig tanul 🙂
Viszont, ha minden kávéba az I. osztályú magok kerülnek, akkor hova lesznek a II. III., és az unterclass kávészemek?

ridehl

Nekünk Bisch Tassimo van és tökéletesen megfelel,ráadásul a “lemez” is több helyen kapható mint a nespresso,rendelni kell vagy ritkán van itt-ott..

wpeople

Otthonra sztem jobban megéri Inkább venni egy Kis darálót a kotyogós mellè, mint egy olcsóbb darâlós automatát (fõleg a napi 2-3 kedvéért) irodába sajnos nem jók a 100k alatti (papíron mindent tudó) Saeco-k. Mostmár. Az 5évvel ezelöttiek sokkal jobbak voltak. Ha finom kâvét akartok (És többfajtát kóstolni) ajânlom melegen a Semiramist a Lurdyban. Minden nap Más keverèk van a sokfajta kávèbòl És a 3 pörkölési fajtából összevâlogatva.

ekkerjoz

Kávéhoz nem értek.
Gabona tisztításkor, szeparáláskor 1-2 % a rög, törött szem, szár, toklász, léha mennyisége.
Babnál, borsónál 1 % alatt.
A betakarítás technológiája elég fejlett, szinte nem is kell további tisztítás, olyan minőségben aratnak a modern gépek.
Gondolom, kávénál ez a veszteség mégkevesebb, és már csak az első osztályú szemeket szállítják a pörkölő, kiszerelő üzemekbe.
Legalábbis én nem fizetnék másodosztályú, vagy mégrosszabb nyersanyagért.
De mondom, kávét nem vágom.
Nem is iszom.