Bingó

Az alábbi bingót teszem meg a mai napon:

  1. iTunest átfázisolják iCloudba, de csak amerikai kontósoknak lesz hozzá streaming
  2. jönnek az automatikus update-ek
  3. bejelentik ma az új Time Capsule-t, ami képes lesz deployolni a frissítéseket a lakásban (én ezt mára várom már és kell is, veszek 2TB)
  4. iOS 5 újdonságok, ezen belül is notifikációs rendszer
  5. Lion egy-két dolog, amit még nem tudtunk eddig (pl Safari reader, App Store elérhetőség), pontos dátum, ami elég hamar lesz

Elég mozgalmas nap a mai, este 7-kor az E3 is elstartol, a Microsofttal az élen.

Találkozunk 18 óra után!

update: hehe, a Time Capsule-t kicsit elsiettem, a többi zseniálisan beigazolódott. 🙂

35 hozzászólás

alma

most kezd csak igazán begyorsulni az Apple
(a lejtőn lefelé)

gasztony

@alma: ha nem tetszik nem kell venni… senki sem kényszerít rá. Szerintem pedig épphogy jó irányban halad.

A 18 óra után mit takar? 18:10 vagy 18:45? Már csak avégett is kérdem, mert egy idő után lehetetlen lesz elindítani a plastiknation stream-et. 🙂

Lajos

Ezek elég biztos tippek. A Wifi Sync remélem végre megoldódik.

klarky

“bejelentik ma az új Time Capsule-t, ami képes lesz deployolni a frissítéseket a lakásban (én ezt mára várom már és kell is, veszek 2TB)”

Ez mit jelent? Nem értem…

Asszem

Ami jó, az legyen lopva, úgy értem mágikusan implementálva. Cult of Mac-en van egy screenshot új noti rendszerről, uaz, mint amikor beszéd közben visszaváltasz a Home Screenre, megjelenik még egy menüsor. Nem rossz, de szerintem helypazarlás.

Én amit nagyon várok, azok a widgetek, főleg az 1×1-es kontroll-widgetek. Egy ikonnal tudjam ki és bekapcsolni a wifit, állítani a fényerőt, lelőni a 3G-t, stb. Ha ezt megadják, akkor nem kell többet jailbreakelnem.

Szerintem az értesítési üzeneteknek tökéletes helye lenne a duplaklikes multitask képernyőn, az egy teljesen kihasználatlan terület, oda kéne rakni őket, és persze azonnal lehessen az alkalmazásba lépni notificationből.

Valamelyik concept videón volt egy olyan notificatinon gyűjtő alkalmazás, ahol a badge mutatta az összes értesítések számát, szerintem ez is jó ötlet, rá lehet rakni a tálcára és akkor mindig látszik, hogy mennyi üzenet van.

Arra leszek kíváncsi, hogy fogják a meglévő értesítési lehetőségeket változtatni. Vajon megmarad az alert? Opcionális lesz? Tudom, hogy ez már túlbonyolítása a dolognak, de lehetne pl. profilhoz kötni (pl. berakom “Most játszom” módba a telefont, akkor semmilyen alert nem jöhet fel).

Annak is nagyon örülnék, ha megoldanák azt, hogy sleepelt telefon is jelezze, ha van új értesítés, akár csak egy egypixeles diszkrét villogással, de az is lehet, hogy felvillanhatna az appnak az ikonja. Vagy ez is legyen opcionális.

Az a lényeg, hogy a sleepelt iphone ne egy néma fekete kődarab legyen.

Asszem

Az iCloudra nem tudok ráizgulni, főleg, ha fizetni kell érte, pláne, ha csak Amerikában lesz elérhető, de amúgy sem gondolom, hogy jó ötlet lenne a zenéket 3G-n streamelni.

Mondjuk azt el tudnám viselni, hogy amíg wifi közelben vagyok, addig rátöltöm a tellára a többgigás kollekciómból azokat, amiket éppen hallgatni akarok majd útközben, de ez annyit nem ér, hogy havidíjat fizessek érte.

Til

Szerintem nem kell majd sokat várni az otthon futtatható saját iCloud szerverre…

dobisan

Jajj ne akadékoskodjatok már. 😀

Egyértelmű hogy Józsi a nagy eseményre igen bájosnak akar mutatkozni így vesz két terra bájt. 😀

Bár szerintem az egy kicsit sok lesz. Nem jó ha az ember túl bájos. 😛

Józsi. Syxtus invitált már a plastik mc szerverre ház(map)nézőbe? Mert ha enm akkor én ezt most meglépném. 🙂
Egyszer felkukkanthatnál. 🙂

BB7

Hasonlókat tippelek, de iOS 5 feature-ök nem lesznek megszellőztetve, csak mikor kiadják.

evone

“Az a lényeg, hogy a sleepelt iphone ne egy néma fekete kődarab legyen.”

utána meg mindenki sírna meg vergődne mint egy 2 éves dedós kisgyerek, amiért fél napot megy az iphoneja csak 🙂

Bandroid

Omm.

Átméretezhető widgetek az Android 3.1 és a Microsoft farvizén (utóbbi live tile néven emlegeti szemérmesen) Akaromakarom, mert ez meghúzza a trendet, fél év, és lesz végre szép megvalósítása is.

Nem szólok többet. Omm.

Asszem

evone: jaja, ez igaz, kérdés, vajon egy pixel felvillantgatása mennyivel dobná meg a fogyasztást? Vagy ilyent technikailag nem lehet? Nem értek hozzá, de azt tudom, hogy a Desire-n nagyon szerettem a led-et, ami villogott, ha van valami. Ezért a funkcióért hajlandó lennék akár 23 perc üzemidőt is beáldozni.

Asszem

Bandroid: átméretezhető futó alkalmazások, főleg iPad-on (ahol lenne is értelme), na az lenne fincsi.

Bel Riose

Stream szerintem mindenhl elérhető lesz, ahol vannak zenék és filmek a storeban, tehát NY-európában is.

Nekem amcsi kontóm van, szóval várom bármit is jelentenek be 🙂

Asszem

Azért nagy a tét, még egy évet fostalicska OS-el egyre nehezebben fog lehúzni az Apple, vagyis feleslegesen adna esélyt a konkurenciának a normális felzárkózásra, remélem nem fogják elkényelmeskedni.

Csaba

Szerintem egyáltalán nem jó irányba halad az OS X. Nyilván kellenek új funkciók és kell a megújulás, de nem a megbízhatóság meg a stabilitás rovására. Akik használtak Tiger-t, esetleg még korábban cseppentek bele az Apple világába, azok tudják, hogy miről beszélek.

Nekem az első operációs rendszer Mac-en az a Leopard volt, de még annak a stabilitása is érezhetően romlott 10.5.4 és 10.5.8 között. Sajnos.

Persze még mindig sokkal jobb, mint a Windows vagy a Linux (desktop rendszerről van szó természetesen), de akkor is a lejtőn megyeget lefelé minőség-ügyileg az OS X.

eMeM

szerintem wifi sync nem lesz. nem biztonsagos es megbizhato ilyen feladat elvegzesere (legalabbis steve talan igy gondolkodik)

bjmatt

A notifikációs rendszer és az értesítő rendszer között mi a gyakorlati különbség?

bestyen

Szerintem nincs kizárva egy új iPhone hardver se. Nem számítok iPhone 5-re , de egy 4S-t elképzelhetőnek tartok. Csak max annyi, hogy megkapja az A5-öt, hogy hardverileg egy szinten legyen a jelenlegi csúcskategóriával. Esetleg még 4″ kijelző és 8MPx kamera.

Bel Riose

Nem lesz új hardver bejelentés. Mindenki, aki ebben bízik az nagyot fog koppanni 🙂

uruk

Az utolsó értelmes cuccuk a MBAir13 + 10.6 (telefonban a iP 3G). Sic transit gloria mundi. Egyedül a streaming lenne érdekes a többi nu-ku.

Zila

@bjmatt: az, hogy az egyik angolul mondja az értesítést a másik nem 🙂

Malachi

“engadget is only live before and after the announcements, from outside. Liveblog only from in the conference”

sucks