WWDC keynote Plastik szakkommentár felvételről

Aki esetleg felvételről szeretné nézni:

A műsor elején kb fél óráig (19:00-ig) E3 Microsoftot néztünk, utána indul az Apple szakasz.

A Twica Apple hírblogra megírtam a részletes, pontokba szedett összefoglalót, itt olvasható. Tervezem, hogy a napokban majd jobban utánanézek egyik-másik dolognak.

Megnéztem a korábbi adásokat is, ma nézték a legtöbben egyszerre a Plastikot, a csúcson 511 egyidejű nézővel. A közvetítés alatt mondtam, hogy aki még nem tette meg, adjon hozzá GameCenteren, “angelday” a nevem. Legnagyobb meglepetésemre ezt láttam az imént:

20 hozzászólás

Muturko

iPhoneosok. Ti is kaptatok egy Push Notificationt az előbb?

Malachi

egyedül az iMessages mozgatta meg a fantáziámat, a többi iOS újítás is örvendetes, de inkább ilyen “ideje volt már” feeling az egész. mikor lesz a következő keynote? 😀
új hardvert akarok!

Álmos

Igaza volt Steve-nek: 2011 valóban a copycatek éve :D:D:D:D

sz

Erőtlennek éreztem az egészet, pedig látszik, hogy rengeteg melót raktak bele.

readya

Upsz. Csak nem az Android értesítési rendszere lett lemásolva csont nélkül? 🙂 Még jó, hogy az Android egy szar. 🙂 Csak trollkodni jöttem, na. De ettől függetlenül igazam van.

Malachi

readya – hát, én erre azt mondom, hogy ősztől az Apple-é lesz a vitathatatlanul legjobban használható telefon a legnagyobb store-ral, a legjobb játékokkal az összes hasznos okossággal, amit össze tudtak lopkodni az Androidból meg a WP7-ből…hát egye fene. 🙂

readya

Malachi

Ja, de még pár jó dolgot nem loptak el. Arról nem beszélve, hogy a kétmagos Gingeres Androidoknál semmivel nem használható jobban az iPhone. Egyébként nekem mindegy. Nem vagyok fan, bármennyire is Android blogger vagyok. Ha 2 év múlva a szifon lesz a legjobb számomra, akkor azt fogok venni. Fan majd akkor leszek ha valaki ingyen adja a telefont. Amíg én vásárolom, olyat választok ami nekem jó. És eddig a szifon nem volt elég jó nekem 🙂

HoBa

Szamomra az a legfontosabb hir, hogy a 3GS-t is tamogatja az iOS5 igy egyenlore nem kell uj telefont venni.

Vs

Jee, update/purchased, korábbi appok vezeték nélkül visszatölt.

Bel Riose

Az az igazság, hogy az iClouddal rendesen odaver az Apple a konkurenciának.

Az Androidban szuper volt eddig, hogy egy Gúgli accal kimentett minden fontosabb dolgot a telefon a felhőbe, de ez attól sokkal komolyabb / robusztosabb. Teljes backupot csinál a készülékekről + alkalmazásokról, zenékről, képekről. Egy androidos telefon ha beszarik, és átköltözöl egy újra, akkor a nevek, naptárak, levelek visszakerülnek, az Angry Birdsöt viszont kezdheted előröl, hiába csináltál meg előtte 80 pályát 3 csillagosra.

Itt szinte minden mentve lesz, minden szinkronban lesz egymással, és mindez teljesen ingyen. Ha olvasok egy ebookot ipaden, és bebookmarkolok egy oldalt, az iphoneon ugyanott nyitja ki. Csinálok egy fotót szifonnal, azonnal ott lesz az Apple TV-n, vagy iPaden mutatásra / szerkesztésre. És az iCloud API-t a 3rd party appok fejlesztői is használhatják majd. Játékok, irodai alkalmazások, todo listák… Minden tökéletesen szinkronban lesz egymással iOS eszközök, Macek és Win PC-K között. Mindezt ingyen.

A konkurenciának fel kell kötnie a gatyát.

readya

Bel Riose

Én még sosem buktam el semmit Androidon. Igaz, nem a Google segítségével, hanem magamnak mentettem. Egyébként nem 5GB helyről beszélünk? Oda elfér a 64GB-os eszközök tartalma?

Malachi

nekem továbbra sem tiszta ez a 30 napos limit. mit tárol 30 napig? ha csak addig, akkor mi értelme?

Dale

Nézd meg a keynote-ot és világos lesz… A 30 napos tárolás a fotóidra vonatkozik csak (dokumentumokra nem), mert ez durván növekvő mennyiség lehet. Az iCloud nem arra van hogy megoszd a fotókat a rokonokkal, ismerősökkel, tehát nem olyan mint a Flickr vagy Picasa. Arra van hogy ami fotókat épp csináltál az iPhone-oddal, azt nem kell keresztül-kasul szinkronizálni a többi eszközeid között. Feltölti az Apple szerverére, a többi cuccod (Mac, Windows PC, iPad) pedig a szerverről leszipkázza a “Photo Stream” szekcióba ami pl megjelenik most a fotó nézegető alkalmazásokban.

Azért 30 nap a limit, mert ezeket nem kell ott tárolni évekig. 30 nap elegendő lesz arra hogy minden eszközödre leszinkronizálódjanak az új képek. Ez csak ideiglenes tárhely, NEKED, a saját eszközeid közé egy buffer amiket ugyanazzal az Apple ID-vel használsz. A mobil eszközökön a “Photo Stream”-ben az utolsó 1000 kép jelenik majd meg (miután letöltődtek az újak amiket még nem szinkronizált), de ha valamit meg akarsz tartani permanensen azt átrakod egy új/létező albumba és kész. Mac-en és PC-n pedig nem törölgeti a régi képeket ebből a szekcióból mert elfér.

Malachi

“A 30 napos tárolás a fotóidra vonatkozik csak”

ez a lényeg. kösz.

cruy

Miert akad meg a livestream 1 perc nezes utan automatikusan?