Kovács Ákos

1989, Ákos 21 éves — emlékszem mennyire menő volt ez általános iskolában! A Plastiknation szlogenje is innen származik (“Nyugati a gadget, de keletre tart”). Az amigás/módos zene rendben van.

1991 — ki smárolt erre annak idején? Kovács Ákos biztos teljesen sok nőt lesmárolt annak idején (még akkor is, ha annak idején még térdig-szőrös puncija volt mindenkinek), és noha ma már ez nem jelent semmit, respekt!

2010 — Ákos: Fénybe nézz

Ez a szám (most) más miatt érdekes. A dal szerzője, Szakos Krisztián írt egy remek blogposztot arról, hogyan készült el. Rengeteg hallgatható minta és műhely-infó hangzik el, érdemes elolvasni, nagyon jó és szakmai:

A gitárok felvétele a saját zeneműhelyemben, a Gattaca Studio-ban zajlott, egy Martin DCX1E akusztikus gitárral, Elixir húrokkal, kétszer feljátszva. A hang egy Brauner Panthera mikrofonba zengett bele, melyet egy UA Twinfinity izgatott.

Rengeteg térmikrofon tartozott a dobokhoz, ezeket frekventáltan kezeltem. Az UAD-2-es kártyám Neve RS-88 nevű csatornája jól tűri a dobolást, ezzel masszíroztam a felvételt, gruponként. Végül az egész dobcsoportot megpirítottam egy (UAD-2) Pultec EQ-val, illetve egy (UAD-2) Neve 33609 kompresszorral.

Ákos ősidők óta 442-es hangolással dolgozik, első sorban az élő vonósok okán. Emiatt az egész nótát újra kellett játszani, 8 centtel feljebb hangolt hangszerekkel.

Az ének az oszlopa a dalnak. Ákos hangja speciális tartományokban szól jól, és mellesleg így ismerik a hangját 20 éve. Ha nagyon szétcsavarjuk, eltűnik a “személyisége”.

Nagyon cool rekonstrukció!

Ménemszól.hu – Így készült – A fénybe nézz

80 hozzászólás

phnb

Ákosnak ezt a rettenetes zenét még akkor sem tudnám megbocsátani, ha nem tűnne egy ritka arrogáns pöcsnek, aki ráadásul nemzeti-konzervatív gyökereit is felfedezte, LOL. Azért az Induljon a banzáj jó volt. 🙂

vS

bakker bery ari, 89-ben kettővel kevesebbet kellet volna innod, és most nem ez a nyomi ikon díszelegne itt a falakon. ehh…a fénybe nézz…tacsiszar.

fromdtod

Valaki erősítsen meg! Nekem volt egy videofrelvételem, még videokazettán (milyen régi szavak), amelyen még “Ede és a Bonanza Banzáj” néven futottak, és Ákos ilyen gurgulázó hangon énekelt, és közben egy csaj táncolt a színpadon… mintha valami tehetségkutató csoda lett volna. Volt ilyen, vagy csak álmodtam????

Lenny

Szerintem jelenleg is jó amit csinál, a szövegei vitték az egészet nálam mindig és azok most is ütnek.

Ger

a nyilvánvaló Jamie Winchester-nyúlásról (“keresem az utat…”) nem is beszélve.

VincentV

Hát szerintem nem Ákos a magyar könnyűzene legnagyobb problémája meg rettenete. Bár így lenne. Szerintem egy maximalista köcsög, és ennek megfelelően amit letesz az asztalra, az minőség, elvitathatatlanul. Aztán hogy ezen túl mi van, az már egyéni izlés kérdése, és rohadtul szubjektív.

zozov

phnb : Neked akkor mi a jó zene , ha ez rettenetes ? :O Ha ő arrogáns , akkor te mi vagy ? :O A politikát meg ne keverd ide ….

vs : a ” kultúrád ” ( azért teszem zárójelbe mert az neked nincs ) veri a biztosítékot ….

ger : a dal Jamie – é a szöveg Ákosé .

uruk

A lets start the benzáj kb arra volt jó hogy 2005-ig felpörgesse a kolis partikat 1 óra 30 felé. Egyébként gyenge DM koppintásról van szó, és ott 89 környékén voltak tényleg a csúcson. Szerncsére nem a 70-essel jöttem, így a BB és a C64 is kimaradt az életemből. All in all előbbi vérgagyi, utóbbi meg nem számítógép. Ákos ma is valamit másol csak azt nem lehet tudni, hogy a café del márt 😀 vagy a mátrixot. Komolytalan.

klarky

@fromdtod : valóban volt ilyen, ma is elérhető az első Bonanza Banzai DVD-n van rajta bónusz felvételként.

Ákos munkásságát jómagam nagyon sokra tartom, kb. 22 éve követem a pályáját, mindenem megvan tőle, ami csak meglehet, még olyan különlegességek is, mint pl. a koncertek előtt játszott introk, bootlegek.

A politikai kinyilatkoztatásai nekem sem tetszenek, (sőt!!!), de próbálok róla nem tudomást szerezni. (Bár azért ha valaki figyel, mióta győztek a fülkeforradalmárok és egyik pofont kapja a nép a másik után azért ő is csendben van, politika off)

Ja – ha már kérdezed – én a Valami véget ért c. számra csókolóztam életemben először, Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban egy Edit nevű lánnyal. 🙂

Szakos Krisztiánhoz csak annyit, hogy ahhoz képest, hogy rajongóból lett zeneszerző irtó jól csinálja és amit elért azt tehetségének köszönheti. (ha jól emlékszem egy remix versenyen indult, amikor is Ákos elérhetővé tette az egyik számának összes hangmintáját, sávját és pályázatot írt ki annak újraértelmezésére)

Rengeteg dologban volt úttörő kiadványok terén, sajna sok dologra nem volt kész a közönség és elsikkadt, míg mások jól sültek el, de megpróbálta és beletette a maximumot. Emlékszik még valaki arra a zenei formátumra, ami szaggatásmentesen volt képes véletlenszerűen variálni egy szám sávjait épp hangulatától függően? Vmi magyar fejlesztés volt, nem jut eszembe a neve. Ákos olyat is adott ki. Teljesen újszerű volt, mégis elfelejtődött.

Ja, még annyit, hogy Ákost divatos dolog szidni, meg cikizni lépten-nyomon, de úgy vélem, hogy ezt 95%-ban olyanok teszik, akik még a rádiós számait sem ismerik maradéktalanul, nemhogy az albumait. Ákos zenéjére oda kell figyelni, a szöveget be kell fogadni, és ha úgy sem tetszik lehet kritizálni a kritikusoknak. Felületesen értékelni nem ér.

(és ez most úgy általában szól azoknak, akik leírják őt)

biff

Józsi, egyrészt örülök, hogy ilyesmiről is írsz, másrészt viszont. Hobbizenészként azt kell mondjam, pont a lényeg marad ki a cikkből. Amit ad, az egy bevásárlólista: nézd, én ilyen profi cuccokkal/zenészekkel dolgoztam. Persze, érdekes ezt is tudni, de az, hogy “megpirítottam nemtommilyen EQ-val,” az azért összességében pont semmit nem mond, azt lenne jó tudni, hogy mit kell érteni “pirítás” alatt. Ugyanígy az önálló hangsávok is érdekesek – de tanulni egy “előtte – utána” párból lehetne. Szakmai… pff. Nem.

Ami a dalt illeti, nekem több okból sem tetszik, de az végül is mindegy; a hangzás a végén steril lett, mint egy mosópor.

klarky

@uruk: “Egyébként gyenge DM koppintásról van szó…”

Ez a legszánalmasabb felvetés, ami rendre előjön. Miért? Ezek szerint minden zenekar aki pl. gitárt használ és hosszú hajúak a tagok, azok pl. a Metalica-t utánozzák?

Ez egy stílus volt, millió zenekar volt aki ezt játszotta.

DM… eszem megáll, ez sosem fog kikopni az emberek fejéből. Semmi közük nem volt egymáshoz azon túl, h elektronikus alapon, szintetizátorzenét játszottak. A szinti meg úgy szól (pláne abban az időben) ahogy. Miért nem Yazoo, Camouflage, Erasure, Kraftwerk, OMD, stb. ???

rzalan

Eltekintve attól, hogy Ákos kúl-e vagy sem, ennyire modorosan csak stúdióval vagy borral foglalkozó emberek tudnak fogalmazni.

Zool

Nem szimpatizálok Ákos zenéjével, de aki azt mondja rá, hogy nem ért ahhoz amit csinál és csak simán koppintásokat gyárt az nézze meg a Józsi által linkelt blogban a youtube-os videót a dobfelvételről. Abban nagyon is látszik, hogy kurvára ért ahhoz amit csinál, és határozott elképzelései vannak amiket profi módon elő is tud vezetni. Kiváncsi lennék mondjuk egy Fluor Tomi vagy SP stúdióvideóra, mekkora lenne a kontraszt ehhez képest. Nem akarok látatlanban beszélni, de sztem max annyi megy ott, hogy eléteszik a szöveget meg a kottát(?) “oszt nyomjad öcsi, majd csak jó lesz egyszer”, a producer meg hangmérnök meg eldönti, hogy milyen lesz a zene…

FDanee

Hehe, elég gyorsan eljutottunk addig, hogy Ákos akkora művész, hogy minden róla alkotott vélemény önmagát minősíti…

Engem egy ex elrángatott az elmúlt pár évben három Ákos koncertre (40, 40+1, tavaly nyári Katona imája turné), eléggé negatív irányban változott a véleményem a művész úrról. Koncerteken baromira szembetűnő, hogy hiányzik belőle mindenféle alázat, és valami hihetetlen nagy a pofája. Ahogy megnyilvánul és ünnepelteti magát, pózol az éppen aktuális rocker image-ében; ott voltam sok jelentősebb külföldi rockbanda magyar koncertjein az elmúlt pár évben, ilyen szintű nagyképűséget sehol nem tapasztaltam (pedig a Deep Purple vagy az Iron Maiden nem ez a szint).
Egy másik (szerintem) vérgagyi dolog: a 40 és 40+1 turnékon tökugyanazokat az előre megírt sztorikat, ugyanúgy, ugyanolyan sorrendben “adta elő” a számok között. Persze, profi volt és vicces, a sok beoltott rajongó kajálta másodszorra is, de nehogy már ne lehessen lazán sztorizgatni a számok között előre megírt szöveg nélkül.

sz

Zool: szerintem SP nagyon céltudatosan építi a karrierjét és az az érzésem, hogy Ákoshoz hasonló jövője lesz.

Chal

FDanee: tételezzük fel, hogy minden úgy van ahogy írod (amúgy osztom én is, nem tetszik a fazon személyisége, kisugárzása). De mi köze ennek a zenéjéhez, és annak a szakmai minőségéhez? Mert Te most itt az embert bíráltad, nem a produktumot.

DnP

Elso zene amit PC-bol hallottam kicsiholni, a Banzaj volt. Speakeren cincogott, fuleltunk nagyon altalanosban a fekete DOS ablak elott. Es megszolalt. Es igazi volt 🙂 Igaz otthon a Last Ninja 3 szebben szolt, de akkor is. Mas szamat nem vagyok meghallgatni, plane az ujakat. Sikitofrasz tor ki rajtam a baromsagaitol.

Zool

FDanee: én nem voltam egyetlen egy Ákos koncerten sem mivel mint írtam, nem nagyon szeretem a zenéjét. A profizmusáról az említett videó és az itt-ott hallott számai alapján (amik tényleg profi módon megírt, meghangszerelt és előadott zenék) alakult ki bennem az a kép ami. A nagy pofáról meg annyit tudok mondani, hogy elég megnézni egy Viva Comet díjátadót az ott megjelenő celebekkel és éppen futtatott sztárokkal. Az ott lévőknek sem kicsi az arca, sőt. Annyi a különbség, hogy az ott megjelenőknek eléggé megkérdőjelzhető az a teljesítménye amire a nagy arcot produkálják, míg Ákos esetében azért van valami az arc mögött.

sz: Nem vágom a mai magyar pop zenét, számomra SP ugyanolyan tucatprodukció, mint a többi. Lehet, hogy neked van igazad, jobban beleláthatsz ebbe, mert én tényleg szarok rájuk 🙂 Aztán az is lehet, hogy az összes mostani Viva Cometes sztár olyan sorsa jut, mint akikből most felsorolok párat, hátha emlékszik még rájuk valaki 🙂

Soho Party, 4F Club, Emergency House, V.I.P., Bestiák, Baby Sisters, UFO, Mr Rick, Hip Hop Boyz, FLM, Happy Gang és még lehetne sorolni.

Illusztris bagázs 🙂 Na ebből azért ki tud emelkedni Ákos…

hpeter

Azért annak “örülök”, hogy a legutolsó rendszerváltás (2010 április) megint lehet “roxszár” Ákos. Korábbi nevén Ákosh, amikor még nem magyarosan írta:-D

LOL

@k3y: hát ez nagyon fos. Viszont ezt már szerettem (anno): http://www.youtube.com/watch?v=4ZC5lksVyQA vagy ha jobban belegondolok most is jól esik meghallgatni. De Ákos kb. az Andante album közben-után már teljesen elfelejtődött nálam. Nem tudtam úgy hallgatni, hogy a politikától elvonatkoztassak és ha esetleg van olyan dalszövege, ami nem arról szól burkoltan, amögé is odagondolom, sajnálom.

Bonanza számokat viszont kívülről tudom még majdnem 20 év után is 🙂

zephyr

Azért tessék megnézni mióta van a pályán, mennyi díjat kapott (mindent megkapott már, amit ebben a szakmában meglehet, közönségtől és _szakmától_ egyaránt). S, hogy amellett olyan értéket képvisel, ami mégha sokak szerint “modoros” is, százszor követhetőbb, elfogadhatóbb, mint a partyparty sztárok, sztárpalánták örökifjú megállapodni nem tudó tömege.

Maximalistának maximalista, de pl egyedül ő adott ki BR hanglemezt itthon (mégha nem is érte meg), vagy ha valaki kilátogat akoncertjére, akkor az ottani technika, színpad, hangosítás, kivetítők, mindig a helyén van, illetve mindig jobb, monumentálisabb mint bármelyik más hazai előadóé. Ezt pedig lehet utálni, fújjogni, a zenéjét, a mondanivalóját is meg mindent, de hogy amit csinál, azt teljes erőbedobással csinálja, és itthonihoz képest nagyon magas szinvonalon az biztos.

S ez a lényeg. Nem az, hogy most nézem a tv-ben, és hogy a világnézetével nem tudok egyetérteni, ezért egy köcsög. Pl személy szerint nem vagyok U2 rajongó, de elismerem a munkájukat és a zenei hozzáértésüket is, mégha nem is az én világom.

Összességében ő itthon a maximumot nyújta a zenei iparban, és lehet utálni/fikázódni, de az, hogy van erre igénye, és egyáltalán van közönség akit ez érdekel (és nem a tiszavirág életű slágerekre utazik) önmagában nagy dolog. Ennek örülni kellene. Szerintem.

DnP

“mindent megkapott már, amit ebben a szakmában meglehet, közönségtől és _szakmától_ egyaránt”

Ha egyedul vagy egy versenyen, talan sikerul megnyerni. Aranylemez es tarsai tudod mibol allnak mostansag? Lassan kb 10 eladott lemez mar platinanak szamit.

zephyr

@hpeter: Ákos első albumát, a Karcolatokat is Ákos néven jelentette meg. Voltak angol nyelvű kislemezei, ezekkel próbálkozott külföldön, de pár londoni koncertet leszámítva (legutóbb pár hónapja) nem futott be. Ezeken a lemezeken, értelemszerűen úgy írta a nevét, hogy azt ki tudják külföldiában ejteni, ezért volt Akosh. Ákosh- ilyen soha nem volt.

zephyr

@DNP: tessék felmenni a honlapjára ez ügyben. Sok platina lemeze van 15 évvel ezelőttről is, amikor ilyen 70.000 eket kellett eladni. Bonanza időkben pedig 120.000 feletti elaádokat nyomtak. Ákos nem az utóbbi 10 évben szerezte a hírnevét, és nem platina lemezekre gondolok, hanem az “év lírai dala” pl a Minden ami szép volt 1997-ben. Menj fel az akos.hu-ra, ott van egy KÖVÉR biográfia, tessék körbenézni.

talamasca

Nem is értem min megy itt a vita.
Nincs min.
Olyan, mint amikor pl. Handrast osztják olyanok, akik besavanyodva otthon ülnek és semmit se tudtak felmutatni az életben.
Az “Ákos mindent elért, megkapott…” témához: Amikor kezdte, szőrös tökű, kopaszodó magyar rockzenészek kezében volt a “szakma”, amikor igencsak ferde szemmel néztek egy számukra ismeretlen zenei stílussal betörni vágyó tagra…
Elárulok egy titkot: Ákos (Bonanza) azért lett és maradt sikeres, mert az emberek emelték fel, nem a szakma! A szakma a @Zool által felsorolt formációkat tolta, meg is lehet nézni, hogy hol vannak.

DnP

Na jo, a halott viragok illatat, nyogik a fak is tetszett :), de a tobbi szamomra nulla, plane az utolso lemeze. Ahol csak tudom kikapcsolom a radiot ha meghallom.

zozov

vs : ha neked ez megtiszteló az mindent elárul rólad …. 😀

uruk : 1 . tanulj meg írni . 2 . Az a dal a koncerteken rengeteg embert felpörget , szóval valótlanságot ne állíts . 3 . Akkor sem lenne jogod a hülyeséget osztani ha jobb zenét csinálnál mint Ő , hát még így ….

rzalan : tanulj meg írni ….

fdanee : hiteltelen vagy , hisz tavaly Szindbád Turné volt és nem Katona Imája , szóval erről ennyit ….

dnp : bár ebben a hazában mindenki olyan ” baromságokról ” élne mint Ákos …. a lemezeladásról meg annyit hogy aki tiszteli azt az előadót akinek a zenéjét szereti az lemezt vesz ( nem csak Ákosról van szó ) aki nem az meg letölti ( azaz ingyenélő )

hpeter : minek kevered ide a politikát , pláne ha abban is hülyeséget írsz ? :O

cegg

modoros meg fantáziátlan szerintem, de el kell ismerni, hogy az utolsó pixelig profi, jól szólnak a dolgai, stb.

tamas

hat nem tudom, gyerekek, nekem leszaradna a faszom, ha akosra kellene valaha dugnom vagy csokoloznom. nektek nem? szeretitek a giccses-modoros nyalat? szeretitek coelhot is, igaz? 😀 😀 😀

uruk

@klarky: bizony ez így van, vegyük például a legeredetibb DM koppintást http://www.youtube.com/watch?v=cwylk52CQIA ez speciel tényleg jó, és senki nem kiált farkast, az, hogy te nem érted az nem baj, csak a szarról ne próbáljuk meg beállítani, hogy nem az. Ákos sajnos SP és fluortomi között van. De azért, hogy ne csak a nyugatot majmoljuk, ott van pl. a nulladik változat szintén hatalmas DM koppintás, csak az a különbség, hogy ők a magyar maniac street prícserz, magyar ákos a lábuk nyomába se ér. A szöveget meg hagyjuk már, bobafett korában ez igen szánalmas próbálkozás. http://www.youtube.com/watch?v=AzrhD1TEe4Y

FDanee

@zozov:
Akkor Szindbád turné volt, mindegy, már új albumáról is játszott számokat, biztos azért kevertem. Nem néztem utána, most sem fogok, hogy tényleg így van-e. Viszont azt, hogy csak ebbe tudtál belekötni, egyértelműen pozitív visszajelzésnek veszem, a magam hiteltelen módján. 🙂

ac3

Akosfikazoknak erdemes elmenni 1x majd egy koncertre [iden mar nem lesz] 🙂
Nehanyan megemlitettek SP-t, Szakos Krisz hangszerelte az uj SP lemez minden masodik dalat + a tavaszi SP lajv koncertet is [es jatszott a zenekarban is ugye….]

A Szakos 1 ZSENI 🙂

Reb

ó én nagy Bonanza meg Ákos fan voltam… egy 12-4 éve amióta elektronikus vonallal foglalkozom már nem követem (csak esetleg amit rádióban hallok)

TV-s megnyilvánulásokból meg interjúkból amiket láttam (azokat azért megnéztem mindig ha épp elkaptam) arra jöttem rá, hogy inkább csak akkor bírom amikor énekel 🙂

tamas

@angelday:

coelho egy kommersz, ertektelen, kozhelyes ponyvagyaros (vo. dan brown), de ezt hozzaertok mar egy ideje megszakertettek.

20 evvel ezelott lehet, hogy jo volt az akombakom, de ki lehet belole noni, ahogy kinovunk az alvin es a mokusokbol, a tankcsapdabol, lovasi andras mindegyik produkciojabol es a quimbybol is.

amugy meg hallgathattal volna hobot, nick cave-et, the poguest, the smithst, stonest, OMD-t, sokmindent. nem feltetlenul a lassuzashoz, persze.

tamas

nincs akkor gond, csak ugy latszik, annyira ra voltal mozdulva a sunara, hogy kepes voltal akosra lassuzni.

keblemre!

😀

(az uj omd-albumrol a pulse cimu szam remek nintendo-zene, fulbemaszos)

vS

talamasca: “Elárulok egy titkot: Ákos (Bonanza) azért lett és maradt sikeres, mert az emberek emelték fel, nem a szakma!”
tévedés. nem véletlenül említettem bery arit (bery ari és a pillangók). a bonanza nagyon is “megcsinált” zenekar, nézz utána ha érdekel a téma. az vitathatatlan, hogy ákosnak később is volt(van) energiája és ötlete, hogy bizonyos igényeket kielégítsen.

zozov: ne udvarolj már nekem, zavarba hozol te bölcs mackó.

zozov

tamas : fejed mindent elárul 😀

uruk : tanulj meg írni , utána TALÁN kommunikálhatunk ….

fdanee : messze nem mindegy , mert hiteltelen vagy így ….

vs : ennyire hogy lehetsz iq hiányos ? 😀

IIsti

Az egész emberből sugárzik egy nagy darab kegyetlenség. (Önmagával szemben is az.) Emiatt szerintem élvezhetetlenek a zenéi, az “Induljon a banzáj” talán még nem az.

tamas

etessuk egy kicsit a trollt, zozov, mi latszik a fejembol? 😀 😀

vS ( iq - )

tamas ne tetézd, gáz a fejed és kész (bebeee, én hülye vagyok, az sokkal jobb), törődj bele, hogy ennél nagyobb bókot ma már nem kaphatsz. de nyugi, a sok hozzászólás (56!) miatt olyan csapás még jöhet, hogy felvesznek az akox (tudom, hülye vagyok, de ezt most olvastam a hivatalos vblog oldalon) fanklubba.

PaprikaJanos

zozov, talan csak nem epp azert mered kritizalni mas fejet, mert te vagy lathato az alabbi kepeken, de szivtipro don juan, te!
http://www.lovegarden.hu/zozov/

egyebkent a gugli szerint ahol kritizalni merik akost, te rogton feltunsz, legyen az blikk vagy nepszava, es szepen pontokba szedve okosan kiosztod az embereket. barcsak annyi idom lenne, mint neked, es olyan szep lennek!

zozov

angelday : van különbség hogy direkt írom úgy vagy hogy nem tud valaki írni ( az az süt belőle az értelmetlenség ) , de ha meg célozgatni tetszik meg is kellene nevezni ….

iisti : ahhoz képest rengetegen élvezik a zenéjét ….

tamas : majd ha MAGYARul írsz akkor beszélgethetünk TALÁN 🙂 😉

paprikajanos : a kritika és a hülyeség között óriási a különbség …. ja majd ha megtanulod hogy ha valaki valamit elért azt tisztelni kell akkor lesz miről ” beszélgetnünk ” addig síri csend öcsém és hulla szag …. az meg hogy mit csinálok ahhoz neked közöd semmi ….

tamas

…… zozov , koszonom , hogy kozvetve elismerted , hogy tenyleg demagog es buta vagy …. egyreszt ervek helyett terelsz az “irj magyarul” meg a “fejeddel latszik” temval , masreszt meg a magyar nyelv ugye elegge redundans , es ha nem vagy kepes minimalis informaciotorzulassal ertelmezni egy ekezetek nelkuli szoveget , akkor az eleg szomoru …..

de csak igy tovabb , hajra ,,, hatha te is elersz egyszer valamit !!!!!1111 …..

Repirc

Jó látni itt a sok okos hozzáértő megjegyzést. Tetszik / nem tetszik, érték / nem érték…
A zene értékelése mindíg is szubjektív volt és az is marad. Ha adott érzelmi állapotban elkap akkor jó, jobb esetben veled marad és továbbra is tetszik… Egy dalszöveg már értékelhetőbb objektívebben. Ebben Ákos azért finoman szólva is legalább próbálkozott és egy-kettő még a fanyalgók szerint sem rossz.
Előadásban profi és maximalista, ez baj? Nagy az arca? Nem tetszik a politikai nézete? Nem kell egyetérteni vele, sőt a zenéjét sem kötelező hallgatni (a rádió gombját mindenki maga nyomkodja). Angelday-nek szép emlékei vannak… ezek szerint volt idő amikor megérintette (lásd pünkösdi csókkirályságát) Azért ne ítéljük el a másikat mert nem Iron Maiden vagy Mozart rajongó… Ennyi.

Customi

Amióta a szívemnek ne igazán kedvező politikai oldallal szimpatizál túlzott mértékben (értsd: átmosták az agyát) és ez erősen beszivárog a zenéjébe is, azóta ignorálom a srácot elismerve, hogy jó zenész ettől függetlenül, pontos, precíz, kitartó, nem véletlenül tart ott, ahol tart: ennyi idő után is zenész.

Másfelől sajnálom, soha nem értettem, közszereplő miért vállal nyílt politikai állásfoglalást, ezzel ugyanis akarva-akaratlan megosztja a “közönségét”.

IIsti

zozov: Én nem vagyok rengetegen, és pont leszarom, hogy rengetegen mit élveznek, az ízlésemet és az identitásomat nem a rengetegség vagy az egyedüllét határozza meg. Nekem ákoska, a zenéje, a szövege nem tetszik, és kész.

Mefi

Sosem értettem igazán azokat akik negatívan nyilatkoznak Ákosról, azon túl hogy tetszik vagy nem tetszik, mert az meg szubjektív. Rendkívül szép hangja van, értelmes, kiváló zenész. Hol a probléma? 🙂

Parti Kuszma

Értjük, világos!!! Tehát aki nem Customi “szívének kedvező politikai oldallal szimpatizál”, annak “átmosták az agyát”. Ez persze lehetséges. De mégis sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy Customi agyát mosták át. Nem is kicsit.

Kíváncsi vagyok, mikor ágáltál balos közszereplő közönségmegosztó közszereplése miatt. Mondjuk Kulka, Csákányi Eszter, Fajkasházi meg a komplett, évek óta, heti rendszerességgel RTL-en viháncoló bohóckompánia cúna-cúna állásfoglalásai miatt. Hogy a többit ne is említsük… Vagy ilyen nem volt?

Hogy is van ez az agymosással…?

sz

Nem tudom, hogy a sok fika között elfér-e az információ: akinek esetleg volnának kérdései Ákoshoz, fölteheti a post végén linkelt oldalon, személyesen fog válaszolni.

zozov

tamas : hát ha neked az nem ész érv hogy nem tudsz írni , akkor tényleg nagy gondok vannak ….

cex : egyáltalán nem arról van szó amit írtál …. , de minek ütöd bele az orrod olyanba amiről fingod sincs ? :O

iisti : nem is ezzel van a baj , csak akkor még sem lehet rossz , ha annyian szeretik nem ?

tamas

….. ilyen egyszeru ? ….. hogy en nem tudok irni ? (nota bene, az eszerv az egy egybeirando osszetett szo, na, ki nem tud irni?) ……

ha ez szerinted jo erv, akkor en meg mondhatnam neked, hogy egy retardalt fasz vagy, es hogy szivesen kuldok neked akos-fotot, hogy rejszolhass tovabb otthon — de hat ez nem erv, ez bofoges, ugye.

asszem, rolad mintaztak az “ostoba, demagog” sztereotipiat, meg mindig terelsz, es nem mondasz kontextusba illo erveket. logika- es vitaorat csak nem kell neked tartani, ugye?

zozov

tamas : Van a helyesírási hiba meg a másmilyen hiba , tudod ez az óriási különbség …. tehát még mindig nincs miről ” kommunikálni ” ….

tamas

@angelday: bocsi, jozsef, hogy szettrollolololozzom (-zuk) ezt a postot, de kurva jo arc a zozov, es tulsagosan jo rajta nevetni

@zozov ::::: na , de milyen hiba ? tanits , kerlek, hadd legyek olyan jo , mint te ! (vagy tenyleg annyira retardalt nyelvnaci vagy, hogy nem tudsz ekezetek nelkuli szoveget olvasni, sot, faj is? ha gondolod, szivesen bemasolok neked akos-dalszovegeket EKEZETEK NELKUL, sot, KISBETUVEL, haha!)

zozov

tamas : Én nem trollozom , ugyanis az te vagy . Az meg hogy te nevetsz rajtam , azt nyugodtan rólam lepereg , te rajtad meg aki itt van körülöttem az mind röhög mekkora szerencsétlen vagy hogy nem érted amiről beszélek 😀 Nem veszed észre a hibát ? :O Még vak is vagy , nem csak csúnya , meg szerencsétlen ? 😀 Egyre jobb . 😀 Csinálj azt amit akarsz , a lényeg az hogy nem érdekelsz . 🙂 😉

tamas

na, de mik az ervek? pontokba szedve, ha lehet, hogy en is ertsem, koszi!

zozov

tamas : na jó feladom …. 😀 olvasni sem tudsz ? 😀 rajtad lehetetlen segíteni , még ISTEN sem segíthet meg . 😀 meg különben is szellemi párbajt nem vívok fegyvertelennel ! 🙂 😉 Köszönöm ezt a ” mély ” beszélgetést …. 😀

tamas

zozov, de tenyleg, mit is kell feladnod? 😀 nem csinaltal eddig semmit a sipakolason meg az extra szokozok felesleges, es helytelen hasznalatan kivul. nem szellemi parbajra hivlak, mert bizonyara elvereznek rajta, csak TANITS!

zozov

tamas : Feladtam a veled való kommunikációt mert segg hülye vagy , remélem ezt érted , és eljut , bár persze ha van hová …. Ha te sipáklolásnak nevezed a tényeket arról én nem tehetek …. Már írtam de a gyengébbek kedvéért leírom még1szer ( bár olvasni sem tudsz ezt már látom …. ) más az hogy direkt írom úgy ahogy , meg más az aki nem tud írni azaz te ( emberszerű lény , mert ember az nem vagy …. )