24 hozzászólás

trn

Elegge naiv elvaras, hogy a free/openszorsz betukbol mr. google csinaljon proper-ekezetes klingon-betuket is tartalmazo valtozatot, ez mindig is az eloallitok (vagy a felhasznalo feladata lesz).

However, szimpatikusak az uj webes google-feluletek. Mobilos google appjai kozott is mennyivel konnyebb valtani a tabos, ikonos headerlayouttal. A desktopos sotet topheadert pedig valoszinuleg vissza fogjak venni vilagosszurkere/kekre elobb-utobb (/remeli).

uruk

Ngyon kevés olyan font van ami magyar szövegekkel jól mutat, és ilyen értelemben tök mindegy, hogy hány betűt támogat a google.

Gekko

Ahogy nézem nem csak ez újult meg. A google start page is változott megint. még egyszerűbb lett, nincs semmi gomb a keresés mező mellett, és még minimalistább lett a grafika.

A találati oldal is megváltozott. Az egyes elemek alatt más az adatsorrend, nincs teljes hivatkozás legalul, csak a base domaint látjuk a cém alatt.

A felső részen szürke sávba került minimalistán a keresési sáv, újrarajzolt nagyító keresés gombbal.

Bal oldalon sötétebb, tompább árnyalatúak lettek a betűk, barnás szürke és bordó dominál.

Ami viszont érdekesebbb:

Valamint megjelent a találati linkek mellett a +1 ajánló funkció.Ez ahogy nézem már a Google + része.

Ez felvet bennem egy kérdést, miszerint a találatokat ez hogyan fogja befolyásolni: a sokat ajánlott link lesz előbb, vagy csak a közösségi részen lesz jelentősége?
Ez szerintem egy elég komoly támadási felület a Googlenak, hiszen pont ezért támadják sok országban jogilag is, miszerint a saját szolgálatásaival torzítja a találati eredményeket.

suexID

Pont pár nappal ezelőtt pörögtem egy sort twitteren, hiányolva az ékezetes betűket. A Latin Extended készletek csekély száma szomorú, pedig vannak igen szépek ezek között, amiket szükség esetén szívesebben használnék, mint hogy fizetős megoldásba fektessek pénzt, arról nem is beszélve, hogy a megrendelők se mindig értik, miért kellene nekik betűkért fizetni. Persze valahol érthető, senki nem kíván tízezreket fizetni egy decens metszetért.

Gekko

Amiből kell full ékezetsoros azt meg kell házilag hegeszteni. Nem nagy kunszt.

Pepinke

Én speciel dafont.com-ot használom. Úgy vettem észre, elég sok ékezetes készlet van.
Vagy csak én választok szerencsésen…

cegg

a képkeresőt vonalkód leolvasásra + ár összehasonlításra használom mobilon egy ideje, arra nagyon jó. ja meg játéknak is király.