Transformers 3

geekz blog:

Annak idején, amikor el kellett végeznem a Bevezetés a Kommunikációelméletbe című kurzust az egyetemen, akkor tanultunk a Használat és kielégülés-modellről. Anélkül, hogy untatni akarnám a Kedves Olvasókat, csak annyit jegyeznék meg, hogy az elmélet atyjai, Jay Blumer és Elihu Katz szerint az emberek saját szociális és szociokulturális igényeik kielégítésére használják a médiát. Ez a rendkívül hosszú és okosnak tűnő mondat azt jelenti, hogy Önnek ezúttal összesen két választási lehetősége van: 1. A Transformers 3 egy rakat szemét, amelyre nem érdemes pénzt kidobni, és különben is. 2. A Transformers 3 valami állatira zseniálisan szenzációs valami, és különben is.

Én már a kettest se bírtam végignézni.

24 hozzászólás

klarky

“Én már a kettest se bírtam végignézni.”

Én sem, pedig az első rész nagyon tetszett.

doors

nekem ezzel pont ugyanaz a bajom, mint JP-vel. Hogy nem tudnak leállni. Az a fejlo”dés a részek között, hogy egyre töb mindent rombolnak le. JP 1-ben volt egy sziget tele dinókkal, és a végén a ketrecharc. Tök jó volt. A sokadik részbe már egy fél várost le kellett rombolni a dinóknak, hogy látványos legyen a film. Itt is az elso” rész még egész “hiheto””, tehát akár meg is történhetett, de nem tudhatsz róla, csak a film mutatja meg. A második részbe már fél várost rombolnak le, a harmadikba meg pár országot. 🙁 Miért nem lehet a történettel operálni??

ERTZ

Nekem bőven belefér a gyűjtőibe mind a három rész.Főleg már csak azért is mert ezen(is) nőttem fel még gyerekként,így alap ,hogy megnézem.De ha jól emlékszem az Eredet sem tetszett neked,pedig ezekhez a filmekhez képest mondhatni felüdülés volt.

uTomi

“Én már a kettest se bírtam végignézni.”

Köszönjük Józsi. Egyes, leülhetsz. 😀

evone

elkezdtek 14 éves emberek kommentálni ide? vagy miért baj hogy valakinek nem tetszik ez a foshalmaz?
az eredet is csak egy felhypeolt fos volt, az igazság az, hogy annyira unalmas volt, hogy elaludni lett volna rajta kedvem 🙂

sabe

azt megfigyeltétek, hogy az összes ilyen effektfilmben, amikor széttörik az épület _szálkásan_ törik? Nem tudom ez a particle effect nem fejlődött az utóbbi pár évben?

ERTZ

evone: A szövegértéseddel van némi gond,még csiszolj rajta.Ki írt olyat,hogy nem fogadja el Józsi véleményét?Mindenki a sajátjáról beszélt eddig.Az írásod és a megfogalmazásod alapján,téged sorolnálak az általad említett korosztályba.

speed

nem ertem, annyi embernek nem jon be a film, pedig szerintem semmi gond nincs vele, nagyszabasu, orias robotok olik egymast, ezen mi nem tud tetszeni valakinek? 😀

freak

Ha az ember helyén kezeli, akkor a Transformers-széria remek kikapcsolódást nyújthat. Itt nem a dráma, a történet meg a karakterfejlődés a lényeg, hanem a robotok, a robbanások, a pörgő akció, meg a csöcsök lebegése, amikor fut a főszereplő csaja lassítva. Nekem erre is van igényem, és büszkén vállalom.

Ne akard mondjuk egy Lars von Trier filmmel összehasonlítgatni, nincs értelme.

zozov

evone : csinálj jobb filmet mint az Eredet vagy a Transformers 3 akkor mondd majd rá hogy ” foshalmaz ” 🙂 😉 ja és gratulálok a szókincsedhez ! 🙂 😉 😀

ERTZ

Tehát igazából mindenkinek megvan a maga véleménye a filmről,és nem csak erről hanem a többiről is,de nincs ezzel gond.Egyeseknek nem tetszik ugyan,de ezek a filmek mennek,ezekért rajong a nagyközönség ami a bevételben is számít.Összetenném a két kezem ha itthon is ilyen minőségben készülnének filmek,a művészfilmeken és a harmatgyenge vígjátékokon kívül.Mostanában lett divat ez,hogy leszóljuk a VFX kavalkádot,mert ha már valaki tud lézerkardot festegetni a videóira,meg ismeri a videocopilot-ot az már egyből “NAGY” kritikusnak érzi magát ebből a szempontból.Pedig annak idején csak pislogtunk,és élveztük a filmet,kikapcsolódtunk és szórakoztunk.Nincs azzal gond ha valakinek nem tetszik,de ezek a szlengdobálások-sznobköpések korántsem igazi érvek,mellesleg illik pozitívumokat is keresni,nem csak szkeptikusan nekiállni a témának.

bcs

a tranformers filmekkel csak annyi a baj, hogy valami komoly és értelmes robot harcolós film helyett, kapunk egy szörnyen gyerekes, debil és óvodás poénokkal teli, irritáló szereplőkkel és szövegekkel teli, idióta tini románcokkal teli hülyéskedést

de ezt az egész baromságot megmenti a cg szakemberek vérprofi kemény munkája, ami miatt megéri egyszer megnézni

Lenny

Eredet fos meg unalmas… Úgy elment a 3 óra, hogy észre sem vettem. Te inkább nézd tovább a Csárli angyalait vagy a fasza LLCoolJ-s filmeket. Szerintem te még a 14-et sem töltötted be.
A TF3 eddig jónak néz ki, a 2 valóban egy ritka nagy határ szar volt néhány jó jelenetet kivéve (max 25 perc), remélem ezt mesefilmnek készítik viccelődő kiálló fogú (!) robotokkal.

Dale

@bcs véleményén vagyok én is. Profi de gyerekes az egész, pedig valószínűleg nem 8 éves gyerekekre lőtték be a filmet. Egyszerűen nem bírom feldolgozni hogy a robotok, amik tökre advanced cuccnak tűnnek, ostobák. Mindegyik. Mint egy rakás túlkoros, kisegítős melák. Aztán persze belegondolok hogy egy halom ócskavasból is élőlényt tud faragni az AllSpark, szóval akár hülyék is lehetnek, hozzák az átlagot mert az emberi karakterek se sokkal jobbak. Mindenesetre nálam ez törést okoz.

A másik meg a VFX ami hihetetlen profi, ugyanakkor annyira komplex hogy belefájdul a fejem. Egyszerűen annyira sok a részlet amit jó lenne megfigyelni, de mindenből csak pár összefüggő képkockát kapunk rángó kamera mellett motion blurrel, nehéz élvezni a látványt, pedig szeretném.

Azért várom az új filmet, de nem biztos hogy moziban megnézem, lévén szinkronnal nem vagyok hajlandó, átutazni a város másik végébe csak emiatt meg nem annyira örömteli. Sőt most látom hogy az Arénában megy csak angolul (felirat sincs), ott a helyem! Hmmm 3D… Akkó hagyjuk, bukó… 🙁

Zorg

Kizárólag látvány – értsd: csöcsök-pöcsök-autók-sfx – miatt nem vagyok hajlandó semmilyen filmet megnézni (letöltve _sem_). Ez is ez a kategória nálam.

bcs

ne lepődjön meg senki hogy ha a 3. rész is vígjáték lesz, lábakat baszó csivavával