Eltűnt az MBT cipők forgalmazója

Index:

Jogutód nélkül szűnt meg a méregdrága cipőt forgalmazó MBT Magyarország Kft.

A cipőket forgalmazó MBT Magyarország Kft. együttműködése állítólag megszűnt a svájci beszállító céggel, ezért felhagyott a cipők forgalmazásával – írta meg a hvg.hu. Az új importőr viszont elutasította a forgalmazó üzletek által továbbított szavatossági igényeket, arra hivatkozva, hogy a szavatosság felelőssége a korábbi kizárólagos forgalmazó kft.-t terheli.

Importőr van, csak a korábbi szívódott fel. Nem kell aggódni, kedves MBT cipő tulajdonosok! 🙂

25 hozzászólás

alex

Mivel több az MBT az n+1-ik tévéshopos ezzel-napi-3-perc-ráfordítással-lefogysz bullshitnél? Komolyan érdekelnének valami tanulmányok, amiket nem az ő saját marketingjük rakott össze.

cherockee

MBT-ről csak annyit, hogy gyógytornász ismerős egyik tanára találta ki, másik tanára meg szidta. 😀

Nem tudom, hogy most ez is olyan megoldás, mint a lúdtalp betét, ami érzetre javít, hosszútávon viszont csak súlyosbít, vagy tényleg eszetlen jó dolog rugózva járni, meg gördülni. Boltív megvan, sarokra érkezés kiváltva, ez még oké, de gördülés közben az izmok nem kezdenek el veszettül korrigálni?

Dewla

Eleg nagy problema, hogy katasztrofalisan neznek ki. Trampli holdjaro vastag talppal, de sokan eskusznek ra. Lattam mar Hugo Boss oltonyos ugyveden is. Furan nezett ki.

Marci

Ez az MBT cipő akkor parasztvakítás, hogy a tévéshopon is túlmutat, ami azért nagy dolog. Bárkit kérdeztem ezzel kapcsolatban, egyöntetűen nyilatkozott. Röhögök azokon, akik ilyenekben hisznek és megveszik.

Marci

lenardgabor: Nem tudom, hogy ez most valami érv akart-e lenni, de csak megjegyzésképpen: nem minden jó, ami svájci. Sőt.

Dewla

Nekem ket ismerosom allitja egymastol fuggetlenul, hogy amiota ilyenben jarnak nem faj a hatuk…

kovlaszlo

AD, teljesen off topic: neked nem melegszik jobban a MBP Lionnal? Én visszatettem a Snow Leot, jő 10 fokkal melegebb volt alatta a gep átlagban.

DnP

Egy ismeros 2-3 hetente csereltette ujra, mert normal hasznalat mellett megy szarra az egesz mokusvakitasos baromsag. A vegen megunta, es a fogyvedelemhezez fordult. Orulok, hogy megszunik, de sajna van masik 20 hasonlo szarsag.

CharlieBrown

En anno egeszsegpenztarra vettem. A talpa mar reg nem karnyi vastag, es valoban klasszisokkal tovabb tudok benne maszkalni hatfajas nelkul.
Ha kp. kellett volna 50ezret kifizetni, en sem vettem volna meg.
Kinek mi a peferencia. Van, aki NAS-ra kolti, meg millios fenykepezoket nezeget bloggercamnek 😉

Annyira magyar egyebkent fikazni, meg okoskodni, termeszetesen mindenfele tapasztalat nelkul…

marchello

@Marci: próbáltad is vagy csak a kishúgod barátjának a szomszédjától hallottad?

peter

Nekem van egy ilyen gördülőstalpú, nem MBT hanem egy klón: AVIC. 2010 október óta hordom, 19eFt volt. Szinte csak ezt hordom.

Egy hét alatt szoktam meg, elmúlt a sarokfájásom, és nagyon kellemes. Sokkal gyorsabban is megyek benne (már úgy értem, hogy a kellemes sétatempó gyorsabb, mint lapos talpú cipőben).

Az elmélet nem érdekel: nekem jó.

Aszfaltbetyar

Azabaj, hogy (legalábbis a zindex szerint) az új forgalmazó konkrétan leszarja a garanciális problémákat, mert nem jogutódja az előző importőrnek. A régi meg eltűnt, mint szamár a ködben. Tehát az MBT tulajok igenis aggódhatnak, persze kérdés, hogy tényleg típushiba-e a talprétegek gyors elmállása.
Mindenesetre felháborító, hogy egy ennyibe kerülő (btw hihetetlenül túlárazott)termék esetében ennyire fontos a gyártónak a magyar végeken a garancia, a fogyasztói elégedettség, az imidzs…

Addict

Haveromnak van több éve, még semmi baja nincs a cipőnek, azt nem tudom, hogy fájt-e a háta (felszolgáló) de mindig ezt hordja. Pár hét kellett azért neki, míg hozzászokott azért.

DrB

Én most vállaltam be egyet, csak a munkahelyemen (kórház) használom, egész nap futkosnom kell, sokszor megfájdul a derekam. Két hete van a lábamon napközben, rendesen átmozgatja a láb és törzsizmokat. A derékfájás is ritkábban jön elő. Persze, majd hosszútávon derül ki, mennyire segít valójában. Térítéssel 13 e HUF-ba fájt. Nálunk a gyógytornászok kb. 95%-a (vannak vagy 50-en) MBT használ… Nekem ez elég meggyőző indok volt.

Marci

marchello: Ugyanezt megkérdezném tőled is. Bár nyilván 20 éve használod, sőt, még a végén az is kiderülne, hogy a gyártósoron is dolgozik egy cimborád.

marchello

Marci: használom. nem 20 éve. de használom. de biztos csak azért, mert még nem beszéltem az egyöntetű haverjaiddal 😛

p3d3str1an

Nekem a másodiknak hullik szét a talpa jelenleg. Egyébként használatra az a tapasztalatom, hogy kényelmesen lehet benne _menni_ de állni nem, ez utóbbi miatt a térdemet kicsit ki is kezdte… egy kolléganőmnek is van, ugyanezekkel a tapasztalatokkal.

Zsoltik@

Az ebben a (egyébként kiváló) cikkben http://nymag.com/health/features/46213/ ismertetett gerinckímélő cipőkből volt alkalmam hordani a jónak tartottak közül az MBT-t, Nike Free-t és a Vivo Barefoot-ot, és az utóbbi kettő ezerszer jobb és kényelmesebb (a hátamnak is), mint az előbbi, ráadásul az MBT cipőm nem kismértékben csúszós talpú ami a BPi járdaviszonyok mellett életveszély, voltam már egy hét táppénzen bokaficam miatt… Most a preferencia (eltekintve a nyár & szandál kombótól): ha lehet sportosban, akkor Nike Free (valszeg veszek egy újat rövidesen, mert a kérge két év alatt eltört sajna), ha nem akkor Vivo (veszek egy újat mert megint olyan helyen járok, ahol lehet, és legyen tartalékba…).

enteomitiok

meg kellett volna tanulni rendesen járni, nem ilyen szarokra pénzt adni…

cherockee

@enteomitiok:

Bocs, hogy 7 évesen nem figyeltem arra, hogy hogy tartom a hátam és a lábboltozatom. És bocs, hogy 24 évesen napközben, mikor kétezer dolgon gondolkozom, nincs időm figyelni minden léptem, és formálni a járásom.

Nem megoldás egy ilyen cipő, tudom. De beszólogatni, oracle módra sem az, wazz.

(nincs MBT-m)