Amerikai iTunes kontó használata Magyarországon

Magyarországon nem működik teljes pompájában az Apple kíváló digitális boltja, az iTunes Store. Itthon lehet iOS alkalmazásokat vásárolni rajta keresztül, viszont a pénzes kínálatból semmi egyebet. Ebben a posztban bemutatjuk, hogyan tudjuk mégis használatba venni az amerikai boltot Magyarországról feltöltőkártyák használatával.

Célszerű két iTunes Store kontóval dolgozni. Az egyik kontó a magyar, ehhez tudjuk hozzákapcsolni a magyar hitelkártyánkat, értelemszerűen eddig is ezzel dolgoztunk, vásároltunk a telefonunkra alkalmazásokat, játékokat. A másik kontó lesz az amerikai, amivel zenéket, filmeket, tv sorozatokat fogunk magunknak vásárolni, vagy kibérelni.

TL; DR

Aki ismeri már a rendszert és nem akarja végigolvasni, annak is van információm rögtön az elején: érdemes a redeem4all.com-os fiúktól venni a kódokat. Én velük dolgozok egy ideje, megbízható forrásból szerzik a feltöltőkártyákat, rendesen boltból, szkennelve adják át azonnal emailben. Nincs semmi várakozási idő, ha a pénz átért, jön a kód.

Amerikai iTunes kontó készítése

Aki úgy döntött, kipróbálná, leírjuk részletesen a dolog pontos mikéntjét.

Először is győződjünk meg arról, hogy nem vagyunk belépve az iTunes boltba! Az iTunes program menüjében a “Store – Sign out” résszel tudunk kijelentkezni. Ha még nem vagyunk bejelentkezve, akkor itt értelemszerűen a “Sign In…” lesz az utolsó menüpont.

Másodszor győződjünk meg arról, hogy az amerikai boltot látjuk. Ha nem lennénk ott, menjünk el az iTunes Store címlapjára:

Ott pedig a lap aljára. A jobb alsó sarokban levő országikon jelzi azt, hol vagyunk. Ha nem az amerikai zászlót látjuk, kattintsunk rá és válasszuk ki (“United States”).

Ezen a ponton tehát az amerikai boltot látjuk, de nem vagyunk még a saját amerikai kontónkkal oda bejelentkezve. Hozzunk létre egyet!

Az amerikai bolt használata ugyan megköveteli az amerikai hitelkártyát, viszont az ingyenes tartalmakhoz nincs szükség hitelkártya használatára. Ezt az Apple boltja annyira támogatja, hogy még egy részletes leírással is szolgál azt illetően, hogyan kell eljárni. Ezt a módszert fogjuk bemutatni mi is. (A “Store – Create Account” menüpont azért nem járható út ebben az esetben, mert az hitelkártyát kér tőlünk.)

Töltsük tehát le az “Apple Remote” ingyenes programot. Keressünk rá a Store-ban, vagy kattintsunk az egyszerűség kedvéért erre a linkre: http://itunes.apple.com/us/app/remote/id284417350?mt=8 — kiemelés tőlem, iTunes linkek esetében innen látjuk, mely boltba fogunk kerülni.

Amint megpróbáljuk telepíteni, az alábbi képernyőt kapjuk:

Kattintsunk a “Create New Account” feliratú gombra! Az ezt követő képernyőket töltsük ki értelemszerűen.

Email címnek egy Apple vonatkozásban eddig még nem használtat adjunk az “Apple ID” megadásakor. A következő képernyőn ki kell választanunk a fizetési módot. Ez legyen a “None”, mert feltöltőkódokat fogunk használni.

A cím esetében adjunk meg egy igazi amerikai címet. Ideális esetben egy ismerősünk címére töltsük ki, ha nem rendelkezünk amerikai rokonnal, ismerőssel, kollégával, egyszerűen keressünk rá egy pizzériára a Google Maps-en, és adjuk meg annak a címét. Az alábbi módon kell kitölteni a mezőket:

Névnek nyugodtan adjuk meg a saját nevünket, viszont email címnek létező emailt kell használnunk. (Egyáltalán nem baj, ha .hu-ra végződik.) Erre fogjuk kapni az aktivációs emailt. Ha megjött, kattintsunk rá, lépjünk be az imént létrehozott kontóval és készen is vagyunk!

Amerikai iTunes kódok beszerzése

Ahhoz, hogy az iTunes bolt tartalmait meg tudjuk vásárolni, dollárt kell feltöltenünk a kontónkra. A kódok beszerzésének több módja van, lehet ismerőssel vetetni (Amerikában bármilyen boltban árulnak 25 – 50 – 100 dolláros feltöltőkódokat), lehet eBay-ről túrni és sokan kínálnak online módszerrel is.

Mi most a magyarul beszélő redeem4all.com weblapot ismertetjük, mert ez igen gyorsan és könnyen működik. Csak bekattintjuk, mennyi dollárra van szükségünk, kifizetjük PayPal-en keresztül (ha nincs PP kontónk, tudunk fizetni regisztráció nélkül is a PayPal-en keresztül kártyával), aztán postafordultával máris nálunk az email a copy-pastelhető kóddal és a linkkel, ami a kártyánk szkennelt változatát is tartalmazza — ha esetleg erre is szükségünk lenne.

Azt konkrétan tudom, hogy ezek a kártyák legális, bolti beszerzésűek, ezért teljesen nyugodtan tudom ajánlani bárkinek a megvásárlását. Én korábban kísérleteztem konkurens magyar szolgáltatásokkal, ott sok volt az átfutási idő, eBay-jel is, ott letiltották a kontómat egy időre, viszont a redeem4all tökéletesen megbízható és gyors. Egy 50 dolláros kártyát ugyan 59 dollárért adnak + PayPal költség, így 60,99 dollárt fogunk kifizetni, viszont ennyi a felára annak, hogy nem vagyunk kinn az USÁ-ban.

A szkennelt kód, amit kapunk:

Szeretném jelezni, hogy az iTunes Store “rendőrség” nem megy az IP címek, kamura kitöltött pizzéria címek után, viszont egy dolgot NAGYON KOMOLYAN vesznek: a kódokat. Aki itt okosít, meg olcsón akar vásárolni eBay-en, könnyen megégetheti magát. Ez a megégetés az Apple ID teljes letiltásával jár, nem érdemes az addig ott megvásárolt tartalmakat kockáztatni. Én már faragtam rá, azóta személy szerint nem veszek eBay-en kódot, persze aki akar, kísérletezzen csak, én nem javaslom.

iTunes kódok feltöltése

Ha beszereztük a kódot, lépjünk be vagy az “iTunes – Store – Sign In…” menüponttal, vagy pedig az iTunes bolt címlapjának jobb felső sarkán levő “Sign In” feliratva kattintással. Ha bejelentkeztünk, a címoldal (kis házikó ikon) jobb felső sarkán levő “Redeem” menüpont után kell bemásolnunk a szerzett kódot.

Ha megvagyunk, jóváírják a számlánkon, aztán mehetünk is shoppingolni!

Miért iTunes Store?

Rengeteg oka van, miért érdemes az USA iTunes boltból vásárolni. Először is: vásárolhatunk magunknak zenéket. Ezek DRM mentes M4A track-ek, rendesen feltaggelve, album arttal. Az iTunes kontónk benne van a meta adatában, ezért nem érdemes megosztani másokkal (meg különben is, mi fizettünk érte), viszont remek dolog fizetni valamiért és úgy megkapni a CD-t. Sok esetben még a kis füzetet is megkapjuk PDF-ben, vagy akár az iTunes LP-vel igazi “DVD extra” menüket is kapunk az albumhoz. Itt egy jó lista arról, mik érhetők el ebben a formátumban. Kis idő elteltével pedig egy rendes digitális CD kollekciónk lesz:

A zenéken túl filmeket és tévé sorozatokat is vásárolhatunk, vagy bérelhetünk néhány dollárért. Erre szokta mindenki azt mondani, hogy há-há, faszt, majd letorrentezem, de megmondom őszintén, hogy nem mindenki akar ezzel faszakodni egész nap. Én már teljesen belefáradtam abba, hogy hajtsak valami filmet. Mi például nem nézünk annyi filmet, hogy ne engedhessük meg magunknak azt a 900 forintot, míg kibérelünk egy filmet este. Sorozat epizódok még olcsóbbak, de lehet kapni season pass-t is, azzal az új részeket azonnal nézhetjük, és a TV adással egy időben jelennek meg (nem tudom pontosan, azt hiszem így van).

Három dologban tudnám megfogalmazni, miért jó:

1. kényelem — roppant egyszerű egy gombot megnyomni és azonnal elkezdeni nézni valamit
2. minőség — minden itt letölthető CD-t, filmet azonos minőségben kapunk meg, szép rendben:

3. elérhetőség — a kisebb filmforgalmazók filmjeit is elég nagy eséllyel megtaláljuk

Néhány példa, amit nem tudtam máshonnan, csak iTunesből rendes minőségben beszerezni:

Egyszerűen felesleges vadászni, iTunes-en egész biztosan fenn lesz. A tényleg rétegfilmek persze nem lesznek fenn, arra azért még mindig a spéci torrent trackerek vannak, de amiket nagyobb méretben forgalmaztak, fönn lesz az iTunes Store-ban.

Problémák

1. A filmeket DRM-ezi a bolt, tehát ezek addig fognak működni, míg a fenti Apple ID kontónk működik, vagy az Apple csődbe nem jut jogutód nélkül, vagy más licencelést nem találnak ki. A kikölcsönzött filmek, sorozatok megnézésének elkezdéséhez 30 nap áll rendelkezésünkre, ha elkezdtük megnézni, akkor pedig 24 órán belül akárhányszor megnézhetjük. Nekem a tapasztalatom azt mutatja, hogy ez teljesen jó így. Akkor választom a bérlést, ha valami kell gyorsan, de nem érdekel, vagy valami sorozatot akarunk nézni.

2. Értelemszerűen angolul tudni kell hozzá, de be is kapcsolhatók az angol nyelvű feliratok. Akinek ez problémát jelent, annak sajnos máshogy kell megoldania a dolgot. Ilyenkor mindig azt szoktam mondani: meg kell tanulni angolul, amúgy sem hülyeség.

3. A HD filmek is jó közelítéssel 720p bontásúak. Igazából egy 1,5 gigás anyag lesz belőlük, nem érdemes így source-olni őket. A DRM miatt meg főleg nem. Én ritka esetekben vettem filmet (amikor a DVD menü érdekelt valamiért — lásd: iTunes Extras), de leginkább csak sorozatot és filmet kölcsönzök. Az mesteri és deszkán remekül végiglehet nézni, mindenféle konvertálgatósdi nélkül. Annak, akinek fontos a kényelem, nincs más opciója.

Végezetül

Az iTunes Store roppant jó dolog, új sorozatokat, zenéket, filmeket, videóklipeket remekül lehet benne találni, érdemes böngészni. A kínálat naponta frissül, bármikor vissza lehet nézni az újdonságok miatt. Pénzbe kerül ugyan, de a minőséget meg kell fizetni. Aki egyszer kipróbálja és rákap az ízére, soha nem fordul már vissza. Magyar bolt meg soha nem lesz, erre teljesen felesleges várni, felesleges más cégtől használható boltot várni. Magyarországon ilyen szarok vannak, meg a Spar! A kínálatban Lady Ga-Ga, P!NK, meg Katy Perry — szevasztok.

Disclaimer: Ez a dolog egyáltalán nem illegális, viszont úgy járunk el, mint egy Magyarországon élő Amerikai állampolgár, aki innen vásárol tartalmakat. A módszer tökéletesen működik, én magam 2007 óta így használom nagy örömmel és megelégedettséggel. Időről időre írok egy posztot az élményeimről.

115 hozzászólás

El Nino

“viszont remek dolog fizetni valamiért és úgy megkapni a CD-t.”

Oo..szerintem nem, nekem megeri az a ket perc, hogy esetlegesen nekem kelljen feltagelni az albumot. 🙂 Amit meg lehet sporolni, azt meg is kell.

Nemúgyvanaz!

A minőséget meg kell fizetni? A vásárlás módja tényleg minőségi, de amit kapsz érte, tehát a 256kbit-es zene meg a filmek felbontása nem az. Mondjuk sorozatra, vagy iPadon nézésre okés.

Ja és most néztem, nincs fent a Big Bang Theory. Aviszon’látásra.

Marad a home server+airvideo.

codered

Fasza guide, köszönjük!

Néhány pontot kommentelnék is:
– Az egyszeri ember itthon akkor fog tartalmat vásárolni, ha az érdekli, felfogja (ebben segítenének azért a magyar feliratok), könnyen elérhető és nem sokallja az árát. Szerintem az iTunes árak nagyon barátságosak, a store könnyen kezelhető, talán csak a tartalom nyelve az, amin dolgozni kell – bár valószínűleg elég könnyű lenne legalább magyar feliratot beemelni a rendszerbe. A probléma az, hogy kevesen hiszik el, hogy ez egyáltalán működhet itthon. Az Apple igazán foghatná az a rahedli pénzét, és mondjuk (saját érdekéből kifolyóan is) okíthatna olyan ostoba piacokat, mint az itthoni. Biztos vagyok benne, bár csak empirikusan tudom alátámasztani, hogy nagyon sok ember fizetne könnyen elérhető, minőségi tartalomért, főleg ha ilyesmi árszínvonalon mozogna a szolgáltatás, mint az iTunes. Szóval lehet ám piacot venni, és akkor talán lenne magyar iTunes store is és nem kéne ilyen szerencsétlen módszereket használnunk mint a Sparos majomkodás meg a dalok.hu (vagy miafaszom volt az).

– Régóta érdekel már az AppleTV (vagy hogy hívják most) – ezzel kapcsolatosan van tapasztalat? Használnám amerikai iTunes accounttal meg “saját” tartalommal is (ez utóbbi NASon áll rendelkezésre). Mennyire rugalmas a forrásokat illetően, mit/mit nem játszik le, miről/miről nem?

Én pont egy hete vettem meg az első feltöltőkártyámat, és vígan használom a rendszert azóta is. Működik, pont azt nyújtja, amit keresek, és kész. Az albumok ára is teljesen rendben van (legutolsó UNKLE album 10 dollárért pl). Filmet még nem vettem, mert nem telefonon szeretnék ilyesmit nézni – ld. még a kérdésemet az AppleTV-ről.
Tulajdonképp amennyi zenét hallgatok meg amennyi filmet/sorozatot nézünk, kb havi 50 (mondjuk év vége felé 100) dollárból vidáman ellennénk a párommal – cserébe elfelejthetném a torrentezés “csodálatos” világát és csak kapnám a kontentot, ahogy akarom és elvárom 🙂

Z. T.

256kbps minőség? 😀

A másik meg, hogy most csak úgy poénból megnéztem, hogy harminc másodperc alatt lellenőriztem, hogy tényleg beszerezhetetlen-e a Psycho rendes minőségben – az eredmény: 1080p + DTS 5.1 😀

De persze megértem, hogy sokkal tisztább, szárazabb és polgáribb érzés ilyen módon fogyasztani a tartalmat, ugyanakkor soha a büdös életben nem fizetnék mp3-ért… – fiatalabb koromban (mikor még nem voltak lossless torrentek) jómagam is egy valag pénzt elbasztam zenékre (CD + FLAC letöltés).

codered

AD: igen, ezt én is hallottam – kérdés inkább az, hogy meg tudom-e nézni a NASról a más módon beszerzett filmeket? Van, ami nincs iTunes-on 🙂
Most is van egy jól működő hálózati lejátszóm (www.venice.hu), ez mindent megevett még eddig, de ha nem muszáj, nem tartanék két külön kütyüt ilyen célra, viszont iTunes tartalmakat is le szeretnék játszani.

Attila

Az ATV nem nagyon jatszik le direkt NAS-rol, legfeljebb olyan fileokat, amik bent vannak as iTunes libraryben. Ennek megfeleloen a kompatibilitasi lista meglehetosen szuk, javasolnam az Apple vonatkozo oldalat megnezni.

Persze mindenre van gyogyir, mar persze ha az neked elfogadhato: nemi jailbreak utan felteheted az XBMC iOS verziojat. En Mac minin hasznalom, es imadom (nem, nekem a mindenki altal imadott Plex nem jott be), de ha lesz uj ATV, akkor a mini atmegy szerverbe, es az ATV veszi at a helyet.

Henci

Jó kis post, egy dolgot hiányolok belőle: célszerű olyan állambeli címet megadni, ahol nincsen adó a digitális tartalmak után!

sb

Én csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy a https://www.pcgamesupply.com -on lehet kisebb értékű kártyát is venni, ugyanannyit pakolnak rá kb. 25$-ból lesz 30$ fizetésnél.

Nem kell megijedni, az első fizetésnél felhívnak telefonon, hogy ellenőrizzék a tranzakciót, az azt követő rendeléseknél pedig legkésőbb fél órán belül le tudod tölteni.

Én kuponozok már jó egy éve, persze egyszerűbb lenne néha a kártyás fizetés, de nem akarok két accounttal bazseválni…

Nemúgyvanaz!

Ja, ami BOTRÁNY szerintem az a “megvásárlási” ár. Menjenek már a picsába. Ha a bérleti áron akármikor streamelhetném újra, akkor oké lenne, de így megnyalhatják a gojszlimat.

Nemúgyvanaz!

Haszna is volt, hogy felnéztem iTunesra, kedvet kaptam egy filmhez, le is rántottam másfél perc alatt. Anyátokat fogok 3000 -ret fizetni érte. Ismétlem, ellene vagyok a wareznak, de ez az ár egy VICC.

De, hogy ne csak fikázzak, itt az évezred üzlete, csak nektek. 51 dolcsiért 50 dolcsis USA card.

Írjatok a srácnak, hogy ezt szeretnétek és küldi a paypal invoiceot. 6x vásároltam már tőle. A neve Troy, címe: troybrya kukac gmail pont com

Attila

Ami az XBMC-t illeti: nem betelepul az ATV menujebe, nem veszi át annak a helyet – azaz az Apple ID-ra továbbra is szükség lesz.

Ha direkt NAS-rol akar valaki nyomulni, akkor sok lehetőség nincs, mert az ATV direktben azt nem támogatja.

Attila

Na, frankon leírtam. Szóval betelepul a menübe, nem veszi át a helyet.

Csuki

Nekem se ezt jelenti a minőség. De tény, hogy pl sorozatok amiket egyszer néz meg az ember azokat tök jó innen kölcsönözni. Én rühellem, hogy mindent tárolni kell, aztán amikor letörlöd, hogy már nem kell mert kb 1 éve nem nézted meg akkor persze szól valaki, hogy nem nézzük meg… és már nincs meg!
Na de mindegy is.
Józsi a heti meteor nagyon tetszik, már várom a következőt. Lehet tudni, hogy kb miről lesz szó benne? Engem foglalkoztat a mobil net kérdés. Mekkora adatforgalom az amivel ellehet lenni egy hónapra? Érdemes e rádiót hallgatni iPhone-on? Mik azok az alkalmazások amik nagy adatforgalmat generálnak?

Adi

A guide-ot köszi, de ettől még mindnyájan továbbra is a gyarmatokon élünk.

codered

Attila: ha jól értem, akkor az iTunes kontent továbbra is nézhető/hallgatható az XBMC-s AppleTV-n?

Attila

Így van. Streameled a gepedrol vagy direkt a store-bol. Az XBMC “csak” egy újabb ikon a menüben. Egyelőre meg béta, valamikor az év vége fele lesz hivatalos release.

Loloke

Nekem egy 1st gen ATV-m van, 40GB. XBMC-t használok rajta, otthoni NAS-ról filmezni, illetve IPTV-t nézni. Ezerszer jobb megoldás, mint bármilyen gagyimédiacenter, amiket lehet boltokban 20-30k körül kapni, igaz 720p a vége (többet nem bír cpuból), viszont cserébe szokásos apple minőséget/kezelhetőséget kapsz. Megmondom őszintén, az iTunes Library sharing opciót egyszer használtam, körülményesebb volt, mint gondoltam, így maradt mindenre az XBMC.
Az ATV1-nél +1 menüpont lesz, ahonnan el lehet indítani az XBMC-t, de egyébként teljesértékü ATV-ként használható, illetve telepít Perian kodeket is, így szinte mindenféle tartalmat le tud játszani, ami a vincsijére felkerül.

ATV2-nél tudtommal csak egy JB kell, aztán mehet fel az XBMC, és ugyanaz a metódus mehet tovább.

Attila

Amit én írtam, az mind az ATV2-ről volt. A regivel ellentétben lejatsza a 1080p-t XBMC-n keresztül, de továbbra is csak 720p-t ad ki (a hardver limitált).

Az új ATV működik Home Sharing-gel, jóval egyszerűbb a dolog, mint a regivel.

Nemúgyvanaz!

@Loloke: “Ezerszer jobb megoldás, mint bármilyen gagyimédiacenter, amiket lehet boltokban 20-30k körül kapni, igaz 720p a vége”

Sírva röhögök 😀

Vágási Matyi

A sorozatrészek adás utáni megnézhetőségének nálunk nincs nagy jelentősége az időeltolódás miatt, mondjuk biztos lesz olyan, aki hajnal 5-kor áll neki sorozatot nézni. 2-3 dollárért nem is veszélyes.

“Magyarországon ilyen szarok vannak, meg a Spar! A kínálatban Lady Ga-Ga, P!NK, meg Katy Perry — szevasztok.” Rebecca Black kéne még. Amúgy van Fatboy Slim és Faithless is!

kövi

Zeneboltként nekem a 7digital vált be. Legális, van PayPal, bódottá. Persze jobb szeretném én is az iTunes-t, de már fáraszt az örökös hekkelés. A lustaság vitt a legalitás mezejére 🙂

p3d3str1an

A redeem4all-lal nekem is az a bajom, hogy kb. 3-4havonta veszek egy 15dolláros cardot, 50-esre egyben ritkán van pénzem. Másrészt fura hogy úgy tesznek, mintha természetes lenne rápakolni paypalköltséget… (kb. mintha boltban ha kártyával fizetsz, drágább lenne a kaja).
Legyen inkább 61dollár kiírva, és senkinek nincs rossz szájíze (egyébként az általam ismert és megbízhatónak tartott – korábban itt is ajánlott – konkurrenciánál még így is olcsóbbak).

Loloke, az “IPTV-t nézni” pontosan mit jelent? (milyen adók, honnan stb. mert én keresgéltem, de bénavagyok és nem találtam semmi értelmeset)

Mike

Teljesen egyetértek. Hetente kábé 2 filmet nézek meg ez 2000 huf kölcsönzési díj, egy ebéd ára. A drága időmet meg másra használom.

csiga

Szépen megírt guide, kudos.

De.

Havi olyan 3-5e forintokat hagyok náluk, magyar account-al, magyar bankkártyával, ugye csak szoftverre (illetve beleértve az in-app vásárlásokat is, pl. magazinokra). Vennék mozgóképet és könyvet is, ahogyan most is teszem pl. az Amazon.com-ról a Kindle-ömre (zenét pedig csak azért nem, mert nem hallgatok zenét, nem érdekel) – de nem tudok. A fentebb írtak alapján persze ezek is megoldhatóak lennének, minimális felárral, de ebben látok némi elvi akadályt: én vagyok a vevő, egy túlkínálatos fogyasztói társadalomban ne kelljen már küzdenem a termékért, küzdjön annak előállítója értem. Vagy ha nem – különösen pedig akkor nem, ha az elérést még blokkolja is – akkor viselje annak ódiumát, hogy az engem érdeklő multimédiás tartalmat úgy szerzem be, hogy abból ő nem jut bevételhez.

Csak csendben jegyzem meg, hogy az ilyen fake címes, offshore típusú vásárlás jó eséllyel EULA-, így szerződésellenes, azaz a megvásárolt tartalmak mindig ki lesznek téve annak a veszélynek, hogy egyszer csak eltűnnek, arra hivatkozva, hogy az egyik fél a másikat megtévesztette. Elég, ha pl. egy rosszul menő magyar filmforgalmazó egyszer csak panaszkodni kezd az Apple-nél, hogy miért enged olyan filmeket megvásárolni Magyarországról, melyekre neki van exkluzív terjesztési joga…

medoc

Hát, nem tudom… Még én fussak tiszteletköröket azért, hogy használhassak egy szolgáltatást, illetve vegyek meg drágábban “amerikai pénzt”?

Kösz, de nem. Ami elérhető a magyar store-ból, azt nagyon szívesen megveszem, de ha nem elérhető, akkor inkább a warez.

A redeem4all.com 11 dolláros scannelési költsége pedig arcpirító. Jól drágán dolgozó csempészek, nem vitás 🙂

medoc

1. Ad, kotorászni nem nagyon kell, vannak szofisztikált eszközök a sorozatok töltésére (mást nem warezolok).

2. félreértesz… Nem azt mondtam, hogy van olcsóbb, csak azt, hogy ez arcpirítóan magas ár.

Nemúgyvanaz!

angelday: Az általam ajánlott forrás is Paypalon nyomja és így is megéri neki az 50 dolcsis kártyát 51-ért adni, különben nem foglalkozna vele.

codered

Szerintem itt marhára nem arról van szó, hogy az R4A drága/olcsó 🙂 Mindneki onnan szerez iTunes kódot, ahonnan tud. AD csak említett egy lehetséges forrást, amit már használt és kipróbált, de tényleg szabad a vásár.

muturko

Kissé túlmisztifikálod ezt a torrent dolgot, mintha valami baszott nehéz dolog lenne. Átlag IQ-val rendelkező embernek nem okoz nehézséget. De ha mindenáron fizetni akarsz, hát csak nyugodtan. Viszont ostobaság azt állítani, hogy olyan nehéz más forrásból beszerezni a filmeket… még egyszerűbb is.

medoc

Kövezzetek meg, de szerintem röhejes, hogy 2011-ben ilyen kerülő utakon kell szolgáltatásokat igénybevenni.

Ráadásul úgy, hogy jópár éve az EU tagjai vagyunk – ahol ugye az áruk, személyek és szolgáltatások áramlása szabad (kellene, hogy legyen).

Ha a legális oldalát nézzük (ahogy Csiga is rámutatott fentebb), az így vásárolt zene sem jogtiszta… De legalább fizetsz érte. Tedd, ha ettől tiszta a lelkiismereted.

nehaiu

“Erre szokta mindenki azt mondani, hogy há-há, faszt, majd letorrentezem, de megmondom őszintén, hogy nem mindenki akar ezzel faszakodni egész nap.”

Én nem tudom, hogy neked miért számít faszakodásnak az, hogy rákeresel egy filmre, kiválasztod a néhány verzió közül a neked szimpatikusat, kattintasz egyet és letöltöd. Eszméletlenül bonyolult dolog lehet, mégsem kell hozzá egy több oldalas guide képekkel, mint amiről a poszt is szól.

Én sem a torrentezés híve vagyok, mert valóban fizetnék pl. a filmekért, ha lehetne – az ezzel kapcsolatos álláspontomat csiga már korábban megfogalmazta. Ettől függetlenül azt állítani, hogy a torrentezés a szürkeimportból beszerzett, majd fake amerikai címre bejegyzett accounttal vásárlással szemben “kényelmetlen”, elég nagy butaság.

Arról nem is beszélve, hogy az egészet úgy állítod be, mintha nem lenne illegális, holott szerintem nincs köztünk túl sok amerikai állampolgár.

tDr1v3r

Józsi, a lossless zene mennyivel drágább az m4a-snál? Vagy egálba vannak, és mindegyiket együtt megkapom?

Sandokan

Hát ez nekem nagyon bonyolult dolog. Kártyarendelés, regisztráció, kód megadás… Na ne! A saját kártyámmal akarok fizetni és nem ELBÚJNI egy kamu cím mögé! Ne gyertek azzal a dumával, hogy erről nem az Apple tehet. Hát ki? Könyörgöm ki? Ha egy boltban kp-vel fizetek és nem tudnak visszaadni hát kimegyek. Én szenvedjek a felváltással – na nem! Akkor az Apple se akarja, hogy órákat pocsékoljak el a szaros boltja miatt.

Sandokan

Még egy észrevétel: az meg milyen dolog, hogy csak Mac ill. Windows gépekről lehetek az ügyfelük. Megértem én, hogy nem supportálhatnak 101 op. rendszert, de akkor legalább valami felhő alapú lenne a dolog. Lásd: https://read.amazon.com/ ! Igen az Amazonnál nem szarral gurigáznak!

codered

nehaiu: kétlem, hogy az iTunes store állampolgárság alapján szűrne, úgyhogy ez fasság.
A torrentezést illetően meg vegyük végig ezt a faszakodást mégegyszer, hm:
– rákeresel egy filmre: én ugyan sokakhoz képest csak kocamód torrentezek, úgyhogy nem nevezném magam expertnek, de így is, volt már film amit nem találtam meg elsőre (vagy normális minőségben, vagy beégetett feliratok nélkül vagy mittomén). Tehát jó trackert kell tudni találni – és ez bizony idő.
– kiválasztod a néhány verzió közül a neked szimpatikusat: ha emlékeim nem csalnak, akkor nem az van, hogy van egy darab, faszán működő, jó minőségű, esetleg felirattal “ellátott” verzió, hanem tudnod kell, hogy melyik ripper csapat milyen minőségben dolgozik, milyen feliratot tosz az anyag mellé, meg mi az a TS, meg tudomisén. Ja, és azt is érdemes mostanság figyelni, hogy még az is lehet, hogy valami forgalmazók által kreált fake release-t találsz. Tehát a kiválasztás is idő (talán a legtöbb).
– letöltöd – van ami gyorsan lejön, van ami nem. Van ahol van UL/DL ratio, van ahol nincs. De semmiképp sem az van, hogy elkezded a letöltést és az anyag kiszámítható módon, x idő múlva lejön. Streamelni meg egyáltalán nem tudsz így.

Szerintem a fentiek kimerítik a faszakodás fogalmát. Az iTunes regisztrációt meg csak egyszer kell megcsinálni (egyébként marha egyszerű), és utána feltöltőkártyát vásárolni.

A legszánalmasabb, amikor valaki azért torrentezik, merthogy úgy véli, hogy jó minőséget csak így lehet szerezni (igen, vannak ilyenek is, 30-40-50 gigás filmeket töltögetnek) – akkor miért nem veszi meg CD-n/DVD-n/BluRay-en? Muhaha.

Sandokan

Azért kérem szépen nehogy már csak iTunes meg torrent legyen már. A világ nem fekete-fehér…

codered

Sandokan: valóban béna, hogy az Apple nem tesz valamit az ügy érdekében. Bár van egy olyan érzésem, hogy nem csak rajtuk múlik – Európában a sok ország nagyon megnehezíti a szerzői jog gyakorlását, így a licencelést is. El tudom képzelni, hogy mondjuk az aktuálisan futó, itthon is népszerű amerikai sorozatok jogai 4-5 különböző cég kezében vannak Magyarországon, és ezekkel külön-külön kéne megállapodnia az Apple-nek. Aztán, ha továbbmész egyet keletre, rögtön másik 5 céggel kell megállapodnod, ugyanarról a tartalomról. Európa 🙁

Sandokan

Elmegyek egy frankó áruházba ahol portás van a bejáratnál. Megkérdezi, hogy honnan jöttem. Mire én: from Hungary és költenék itt sok-sok zsét. Elzavarnak a sunyiba. Fél óra múlva vissza csoszogok de most már azt mondom, hogy az USÁ-ból vagyok és beengeded.

Hát nooormális?

http://www.apple.com/legal/itunes/us/terms.html#GIFTS

“The iTunes Service is available to you only in the United States, its territories, and possessions. You agree not to use or attempt to use the iTunes Service from outside these locations. Apple may use technologies to verify your compliance.”

novertigo

Immáron sok éve lehet tudni, hogy mekkora kurva nagy öngólt lőnek a kiadók ezzel, ahogyan az elektronikus terjesztésük megy (inkább nem megy) maguknak. Öt perc alatt szinte bármit (filmet, zenét, ekönyvet) le lehet tölteni netről. Valójában nekem ez nem fér a fejembe.

codered

Sandokan: a sztori másik oldala, hogy van aki nem is akart bemenni a frankó áruházba, csak szimplán elveszi ami kell neki 🙂 Mondjuk egy könyvet alapul véve, mindegyik könyvesboltban elkéri a könyvet és lefénymásol belőle fejezeteket külön-külön, majd később otthon összefűzi.

A T&C-ből idemásolt rész pedig sajnálatos, és őszintén remélem, hogy az Apple nem fog élni ezen jogával, hanem inkább megbecsüli a fizető vásárlót. Nyilván ez akkor érvényes csak, ha jobban megéri nekik ez, és esetleg hajlandónak mutatkozni pereskedni/megegyezni a jogtulajdonosokkal arról, hogyan “csúsztak át” a balkáni vásárlók a szűrőn és tudtak vásárolni tartalmakat az USÁból, ideát 😉

PeTaki

Sokan nem azért torrenteznek, mert a minőségre meg az egyszerűségre mennek. Egy dolog van a mai világban, ami eldönti, a PÉNZ, akinek van, az csináljon vele amit akar, de akinek nincs, az valószínűleg soha nem fog iTunes-t használni, addig amíg nem lesz neki.

Ennél jóval egyszerűbb, ha vesz egy 8-10 MBos internetet, az még árban is jó, onnantól kezdve azt szed le amit akar, olyan minőségben amilyenben akarja. Aki megteheti, hát tegye meg, de ne szóljuk le a másikat, amiért nem fog pénzt kiadni, amiért megteheti olcsóbban(ha internetszámlát levonjuk, akkor gyakorlatilag ingyen)

Nekem ez a véleményem erről, az első dolog a pénz, a második, hogy én személy szerint Apple-ellenes vagyok(ettől még olvasom a blogot rendszeresen, csak nem vonzz az Apple politikája) De hát kinek a pap, kinek a paplan…

codered

Petaki: akinek van pénze számítógépre/internetre, lesz pénze a tartalomra is. Mellesleg a logikádat követve megteheted azt is, hogy a Tescoban kenyeret lopsz, hiszen otthon már van vágódeszkád, nem?

PeTaki

Tudtommal az iTunes nem olyan dolog, ami ma már létfontosság.Nem fogok kiadni pénzt olyan dologért, amit számomra tisztességes módon megszerezhetek, anélkül, hogy mást ezzel károsítanék/magamat bajba keverném(hagyjuk most a torrent miatti pereket) Gép nélkül kb. 10-20 évvel le lennél maradva, internettel szintén. A torrent pedig nem lopás, nem más tulajdonát lopod… Ha lopnád az eredeti tulajdonosnak nem maradna meg, itt pedig már rég nem beszélhetünk tulajdonosról. Ha mástól elvenném, ami az övé, akkor nem torrenteznék, de itt nincs ilyenről szó, megmarad neki is, de lesz nekem is egy, meg még ezer-ötezer-tízezer másik embernek. Mellesleg nem fogok kidobni rá pénzt, ha egyszer nézem meg/hallgatom meg, mert nemtetszik. A torrentnél megteheted, hogy kipróbálod, megnézed, satöbbi, de utána megveszed, mert tetszik. Minecraftot is így vettem meg, 1 hónap után, mert megtetszett, mellett van még 3-4 ilyen játékom, amit először kipróbáltam utána megvettem, azóta is használom őket.

Sandokan

Azért ez a vágódeszkás dolog sántít. Ha kenyeret lopok tudatosan teszem. HA meglátogatok egy oldalt ahol egy ki nem fizetett fotós képe van akkor mi van? Ki lop? Az oldal üzemeltetői vagy/és én is? A gyanútlan internetező rábök egy linkre – és indul a torrent – büntethető?

A torrentezés egy híg fos zsákbamacska. Ez tény! De az iTunes-t ne állítsuk már be a tökéletesnek itt Magyarországon.

Szerintem ez a bűvészkedés a GIFT kártyával sem korrekt jogilag és fizetni is kell érte. Röviden: Itthonról jogilag korrekten nem lehet kényelmesen digitális tartalmat (zenét, filmet, magazint) vásárolni.

codered

Petaki: érdekes a logikád, azt még elmondanád, hogy pl egy DVD (vagy Bluray) eltulajdonítása akkor most lopásnak minősül nálad vagy sem? Feltételezem, hogy tudod a lemezek bolti árában milyen részarányt képvisel a fizikai manifesztációjuk (gyk a lemez meg a tok).

PeTaki

Miért is “tulajdonítanák el” egy DVD/Blu-ray-t? Nem teszem, mert az lopás, azzal fizikailag eltűnik a tulajdonostól, torrentnél nem. De ez, mint mondtam(írtam) saját vélemény, más másként vélekedik, én így teszek, nem kötelezek mást arra, hogy így tegyen, de más se mondja “ránk”, torrentezőkre, hogy milyenek vagyunk…

codered

Szellemi tulajdonról gondolom még sosem hallottál. További jó szórakozást 🙂

medoc

A torrentezés nem legális. Ami Mo-n legális, az a letöltés (Artisjus matrica, anyone?). Mivel a torrentezésnél fel is töltesz, így már nem legális a móka.

QuippeR

medoc:
Ahogy már korábban is kifejtették, az sem legális, ha USA állampolgárnak kiadva magad vásárolsz az iTunes-on. Nagyrészt nem is erről folyt a vita.

CharlieBrown

torrent vs. iTunes témában nem foglalnék állást, viszont egy kis scriptet közzétennék, mely beépül az iTunes-ba, és pillanatok alatt lehetséges vele az accountok közötti váltás:

1. Applescript editorba bemásoljuk ezt:

tell application "System Events"
tell process "iTunes"
set frontmost to true
try
click menu item "Sign Out" of menu "Store" of menu bar item "Store" of menu bar 1
end try
click menu item "Sign In…" of menu "Store" of menu bar item "Store" of menu bar 1
keystroke "email_cimed"
keystroke tab
keystroke "jelszavad"
keystroke return
delay 3
keystroke return
end tell
end tell

2. elmentjük olyan néven, amit a menüben szeretnénék látni. Ezt mondjuk megcsinálni mindkét accounthoz, és eltenni az iTunes/Scripts mappába.
Sysprefben Universal Access alatt bepipálni az Enable access for assistive devices sor előtti négyzetet.

Ha ez megvan, akkor az iTunes menüsorában megjelenik a kis “pergamen” jel a végefelé, arra katt, és megjelennek a scriptek. Katt arra amelyik accounttal akarunk játszani, és hopp, már bent is vagyunk.
Előnye, hogy nem kell klimpírozni váltáshoz, elég kettőt kattintani.

Enjoy.

Ger

Hallottam az Inforádióban* egy riportot a Magyar Filmforgalmazók Szövetsége elnökével, Bálint Péterrel. Nála gyakorlatilag a filmforgalmazás=mozizás, az internet mintha nem is létezne, de ha van, akkor csak rossz, mert lop. Amíg így gondolkoznak a jogdíjak közelében lévő emberek, ne is várjuk el, hogy online filmvásárlás vagy zenevásárlás lesz. Csodálom, hogy a nyomtatott média ráállt a dologra. Remélem, a filmforgalmazók is hamarosan beülnek az időgépbe és elérnek 2011-be!

*podcasten. mert van, aki halad a korral és úgy szolgáltat.

klarky

Én nem foglalnék állást az ügyben, hogy megéri-e ezt csinálni vagy sem (talán csak annyit, hogy amelyik buliba engem nem hívnak meg, kvázi utálnak, oda nem megyek el minden áron), de a lopás dologhoz lenne egy hozzáfűzni valóm.

A jogtulajdonosok azon hozzáállása, hogy a letöltés alapvetően egy bűnös dolog az fals. Indoklás:

Azért, mert leszedek valamit az nem azt jelenti, hogy a boltban is megvenném. Eszemben sincs. Akkor se mennék el a moziba, akkor sem venném meg a lemezt, ha nem tudnám leszedni,mert annyira azért nem érdekel a dolog. Sokszor van, hogy leszedek valamit, félig se nézem meg/hallgatom meg és már megy is a lomtárba, mert mégsem érdekel. Ezzel kit károsítottam meg?

Ugyanakkor simán van olyan, hogy valamit leszedek és úgy döntök, h ez nagyon klassz, megveszem DVD-n vagy megnézem vásznan mondjuk a következő részt, mert az első is tetszett. Ezzel kb. promót csinált a letöltés a tartalom legális fogyasztásának. Vagy vegyünk egy koncertet. Leszedem a zenét, tetszik elmegyek a koncertre. Amúgy lehet, h el se mennék, mert azt se tudom, h ki az, mi az.

Azért az hatalmas luxus lenne, hogy mindent vegyek meg próbaképp, hátha jó, aztán majd lesz valami. Ilyen jól sosem fogok állni és nem is akarok ilyet csinálni.

human

“A fenti regisztrálósdi kb 5 perc alatt megvan és csak egyszer kell megcsinálni. Ha fel van töltve a kódod, akkor egy kattintással jön minden egy frankó áruházból.”

De angelday, ha valakinek 5 percben elmagyarázzák a torrentet (fenti guide kaliberben) és küldenek egy meghívót valamelyik jobb sitera, akkor után kb. két kattintással szerez be mindent. Ferdítésnek érzem, hogy gányolásnak tünteted fel, mintha csak a Piratebay lenne és a zsákbamacska (a másik kommentelő is a kiadók által feltöltött fake cucc és hasonlóval). Mondom ezt úgy, hogy rengeteg eredeti lemezem van, és sokat költök moziban. Szerintem az ilyen pontatlanságok miatt válik az esetleges normális üzenet is semmissé. És nem vitatom, hogy baromi kényelmes az iTunes bolt, én is költenék ott szívesen, ha nem félnék, hogy az Apple bármikor felfüggeszti az accountom a rengeteg megvett cuccal. Na meg szeretek lemezeke birtokolni, mert csak, de ez személyes preferencia.

Kár hogy a szokásos mi lopás nem lopás és hasonlókba mennek a kommentek lassan. Nem arról szólt a poszt.

Reb

Miért akarsz mindenkit meggyőzni róla, hogy nem akarsz senkit se meggyőzni? 🙂

(+1-eltem a fölös kommentek számát)

Koma

Majd ha lesz TOKELETES webbolt ahol lossless zeneket es filmeket OROKBE Full HD minosegben letoltehetek, akkor boldogan dalolva fizetek erte sulyos tizezreket havonta. Deez, igy, ahogy a posztban le van irva, szanalmas. Arra emlekeztet, amikor a 90es evek Romaniajaban (merhogy ott eltem) boltban vettem a masolt kazettakat, mert nagy volt a valasztek es kenyelmes volt. Az is illegalis volt es szar minosegu, de ringathattam magam abban a hitbem hogy ez egy fokkal jobb mint magnoszalagokat masolgatni. Hat nem.

pappito

hm… csak példaképpen, nekem itt ül 400+ album, amit mind drm mentesen, precízen feltaggelve, album arttal vásároltam, nem iTunes storeból.

Itt egy Ralp Lalama album: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewCollaboration?ids=5280642-51443-2431239-296675890&s=143461

NZD 18.99.-

Ellenben én ezt pontosan 6.70 dollárért vásároltam, legálisan, tisztán, mint a hó. (emusic.com)
http://www.emusic.com/listen/#/album/Ralph-Lalama-Momentum-MP3-Download/11440669.html:

Itt nincs film, sorozat, bérlés meg kisfaszom, ezügyben nem lehet összevetni az iTunessal. De zeneügyben sőt. Háromszoros árat nem fizetek ugyanazért. És itt is van downloader, ami belapátolja az iTunesembe a holmit. Vannak csomagok, havi ennyi, annyi, ahány tracket akarsz. És nem kell hozzá semmi trükk, magyar kártyával is megy simán.

tRehak

@pappito: Ez tenyleg jol nez ki. Olcsobb mint az iTunes de sajnos ugyanaz a baj vele:

“Furthermore, you are prohibited from using or accessing the Service if you live in a country outside of the Service territory, currently the United States, Canada, member states of the European Union, Norway and Switzerland.
Read more: http://www.emusic.com/info/help/terms-of-use-us/#ixzz1V9ri0vzk

Tehat hiaba jelentkeznek fel amikor epp Magyarorszagon jarok, hivatalosan nem hasznalhatnam itt Ausztraliaban:

“Unfortunately, due to licensing restrictions we are unable to offer service in your country at this time. We understand that you are currently in Australia (your IP address xx.xx.xx.xx).”

Persze lehet hogy csak a csatlakozast tiltjak, bejelentkezni mar letezo account-al be lehet, de attol meg nem lesz legalisabb mint az iTunes. Pedig szivesen hasznalnam mert egy vicc az ami itt van.

pappito

nem tudom, nekem 2007 óta van ott előfizetésem, igaz, akkor még Mo-n éltünk amikor előfizettem. innen Új-Zélandról is simán hagynak fizetni az NZ hitelkártyával, NZ IPvel, szóval nekem fel se tűnt, hogy kiestem a szolgáltatási területből.

De mondjuk a Mo-i magyarkáknak azért nem rossz alternatíva.

Szindbad

klarky: Nem. A szerző, az alkotó nem akarja, hogy letöltsd. Add meg neki ezt a jogot, és ne gyárts ellene mindenféle nyakatekert ideológiát.

codered

klarky: “Azért az hatalmas luxus lenne, hogy mindent vegyek meg próbaképp, hátha jó, aztán majd lesz valami. Ilyen jól sosem fogok állni és nem is akarok ilyet csinálni.”

Moziban, színházban, koncerten hogyan oldod meg ezt a problémát?

szgergely

Azért ez vicces dolog, mert torrenten zenét letölteni legális, viszont iTuneson nem.

Álmos

Szóval: hamis címmel regisztrálunk, csempészett gift cardokkal fizetünk, örökre bezárjuk magunkat egy cég platformjára, bármikor törölhetik az accountunkat, ráadásul szar minőségűek a tartalmak (max 720p és 256kbit? viccelünk?), ÉS MÉG A TORRENT A FASZKODÁS?? Azért ez már nem semmi szintű elvakultság.

codered

Álmos: miért van olyan érzésem, hogy ha itthon is működne az iTunes store, te akkor se használnád 🙂 Mindegy, torrentezz csak.

szgergely

Ausztriában a torrent illegális, az iTunes legális. Appokat veszek is, zenét nem. Igaz le se torrentezem. Megvagyok a régi, otthonról hozott kb 50 albumos librarymmal.

klarky

@codered, pappito: Az étel nem játszik, mert annak az ára nem tétel ehhez képest. Ha veszek egy felvágottat 250 Ft-ért és nem jó, akkor megeszem és több olyat nem veszek.

Színház? Koncert? Hányszor mentek egy évben? És ehhez képest hány albumot, filmet néztek meg egy évben? Nagyságrendi a különbség!

Az előző belefér, az utóbbi nem.

Álmos

codered: biztos lehetsz benne, hogy nem használnám, mint az Apple összes többi szarját sem. A Steam-et viszont rendszeresen használom vásárlásra (jelenleg 37 db elem van a könyvtáramban), mert játékot torrentezni tényleg faszkodás az iso mountolásokkal, meg a sok egzotikus crack-kel, ráadásul úgy általában automatikus patchek sincsenek. Zenét és filmet viszont elképesztő kényelmes torrentről tölteni, aki mást mond az hülye vagy hazudik.

Samott

Szindbad: a szerzo abban a percben, hogy nyilvanossagra hozta a muvet “elszakad” a termektol es a mu eli a maga eletet. Nincs tobbet beleugatas abba, hogy mi tortenik a muvel. Az a nyakatekert ideologia amit te meg a szerzok (de leginkabb a kiadok) probalnak belesulykolni a tarsadalomba.

Egyebkent ismeros az erzes amirol Jozsi ir fent, de en egy orosz zenebolttal tapasztaltam meg ezt: az orosz torvenyeket messzemenokig betartva kinaltak zenet olcson, drm mentesen, egyszeru atlathato igenytol fuggo arazassal. Persze hivatalosan toluk is csak az oroszok vasarolhattak volna legalisan… 🙂 A nyugati kiadok szerint ok is csak kalozok voltak, pedig az orosz jogvedo hivatalnak mindig mindent becsuletesen befizettek. Aztan hogy abbol a kiadok mit kaptak az mar mas kerdes… 🙂

codered

klarky: ez már túlmutat az itunes-on 🙂 viszont ott egy album 10 dollár, és belehallgathatsz a dalokba (sőt, még egyenként is vásárolhatsz, 1 dollárért). Tehát végülis kipróbálhatod…

Én egy időben masszívan letöltögettem ezt-azt, de pár éve azt vettem észre, hogy a negyedét se nézem/hallgatom meg, mert egyszerűen nincs rá időm. Tehát a korlátos időmbe csak korlátos mennyiségű film/sorozat/miegyéb fér, és ha mindezeket egyszerűen és jó áron megvásárolhatom, akkor inkább ezt a verziót választom, mint a torrentezést. Pont a kisebb mennyiség miatt simán beleférne a büdzsébe, ha ezeket online vásárolhatnám meg.

codered

Álmos: akkor végülis mi a baj? Használd csak a torrentet, az lesz akkor is, amikor itthonról normálisan lehet majd online tartalmat vásárolni. Aki mást mond az hülye vagy hazudik.

Álmos

codered: a baj ez a mondat: “Erre szokta mindenki azt mondani, hogy há-há, faszt, majd letorrentezem, de megmondom őszintén, hogy nem mindenki akar ezzel faszakodni egész nap.”

Attól meg nem félnék, hogy a közeljövőben lehet itthonról normális áron, online vásárolni zenét és filmet.

codered

Álmos: tehát baj ha valakinek a torrentezés a faszakodással egyenlő? Szerintem ez teljesen szubjektív dolog, így innentől kb tárgytalan. Én a torrentezést egy szükséges rossznak tartom, ami egészen addig bizonyul – számomra – hasznosnak, amíg nem találok jobbat. Most úgy tűnik, van jobb 🙂 Ettől te még torrentezhetsz és büszke lehetsz magadra, hogy olyan verzióban szeded le az Avatart, ami még Cameronnak sincs.

hot flames

Miért fizetsz kétszer ugyanazért? Az Artisjus sáp, amivel minden adathordozó után lehúznak, pont erre lett kitalálva. LEGÁLISAN letölthetsz bármit, persze nem oszthatod meg. Ezért kell torrent helyett filelockereket használni. Az aggregátor site-okon (pl. rlslog.net) minden filmet és sorozatot megtalálsz, szerintem sok zene is van, de azt nem követem, linkekkel minden nagy filelockerhez. Havi 10 USD-ért korlátlan sebességgel és mennyiségben tölthetsz le. Ha valaki sóher még azt is megspórolhatja: fél-egy óránként egy file-t általában letölthetsz teljes sebességgel free userként. És már minden 720p-s tv-s cucc egy file-ban van, sokszor filmek is, Bluray max. 3-4 darabban! (Ha nem akarsz várni a következö file-ig, ki-be kapcsolod a modemed, a szolgáltató új IP címet ad, és máris új júzerként látszol és kezdheted a következö full speed letöltést. Negatív externália a szolgáltató felé: a modemet 4-5 havonta cserélni kénytelen, mert az olcsó müanyag bekapcsoló gomd nem bírja a gyürödést. Ha lelkiismeretesebb lennék, kihúznám a tápkábelt.) Egy oldalt figyelni nem nagy mutatvány, semmivel nem kényelmetlenebb, mint az iTunes (sokat használom az iTunes U-t). Mondjuk régi cuccokat nehezebb megtalálni.

Vagy tévedek, és ez így nem legális? Minden esetre a US store-t hekkelni biztosan nem az.

Szent László

kameron ide kameron oda, a korábban legálisan megszerzett 100+ GB-os libeket az itunezal egyszerűen nem lehet kezelni, alapvetően két iskola van: az egyik érti hogy miről van szó, a másik meg pörgeti az amerikai nemzetgazdaságot (utóbbi jobb nekünk is)

Szindbad

Samott: Szomorú ezt hallani, de szerzők ezt a mentalitást konkrétabban is sajnálhatják.

tpammpamm

negy ktojel otszaz eve ezt tudja mar mindenki,
Az 50 $ kartya SZINTE SEMMIRE nem eleg

doors

OFF Minecraft Pocket Edition
Alpha licenszem van, nem arról volt szó, hogy minden további minecraft változathoz hozzájutok? Ez vajon érvényes a Handheld verziókra is? Gondolom nem. 🙁

Zila

Hát én majd akkor fizetek ezekért a tartalmakért, ha nem kell trükköznöm. Beballagok a magyar boltba, a magyar kártyámmal és szedem a filmeket magyar felirattal. Addig maradok a magáncélú legális letöltésnél.

stx

Nem úgy lesz hogy csak 90 nap elteltével lehet majd váltani a iTunes kontók között.

Magdinéni

De Józsikám, azért, hogy fake címet tüntetsz fel, nem fog megbaszni az Apple?
Nem illegális más címével regisztrálni?

gab

Nem semmi tortúra, hogy fizethess valamiért, amit ingyen is letölthetsz. 🙂 (csak flémelek) Onnantól kezdve, hogy az Artisjus minden cd-re, dvd-re és pendrive-ra ráteszi a sarcot, nem érzem illegálisnak a torrentet, és semmilyen más letöltést. És teljesen meg vagyok elégedve a scene-csapatok által biztosított minőségi tartalmakkal. 🙂

nehaiu

Amely minőségi tartalmak nem merülnek ki a 720p-ben és a 256kbps-ben, ugyebár. 🙂

Malachi

a pénz arra való, hogy elköltsék. van, aki fél kiló kenyérre és 10 dkg párizsira, van aki villanyszámlára, van aki megnövekedett hiteltörlesztésre költi – AD József pedig digitális tartalmakat vásárol online. mi baj ezzel? ha egyszer – ég ne adja – úgy alakul, hogy neki is fontosabb lesz a kaja+megélhetés megteremtése, nem reklámozza majd a törvényesnek hazudott, egyébként szintén szabálytalan iTunes vásárlást, hanem a torrentezés előnyeiről ír majd nekünk. na.

Geza

Melyik torrent oldalak/kozossegek azok amiket tuzzel-vassal irtani kell, mert sulyos karokat okoznak a nemzetgazdasagnak? Nektek mi jott be, mik a tapasztalatok? En neha, amikor pont nem talalok valamit iTunes-ban, megnezem mi kaphato a torrentboltban, de soha nem talalok semmit ami gyorsan lejonne.

vargitosz

AD, rendben vagy? Már második napja nem írtál, TWICA-ra sem.

We miss your posts.

Z. T.

Geza: rutracker.org, legtöbb dolog losslessben is fennvan és elég gyors általában (~1 MByte/s)

Chal

Szerintem ne tegyünk egyenlőségjelet a törvényes és a szabályos közé. Amcsi itunes kontóval NEM lopod a kontentot, bármilyen hatóság magasról tesz rád, nem sértesz semmilyen jogszabályt. Van viszont egy cég a saját kis szabályrendszerével, felhasználási feltételeivel, ha ezt megszeged, nem törvényt szegsz, hanem szerződést, aminek egyetlen következménye csak az lehet, hogy felbontják. Tehát lehet, hogy nem szabályos szerződés szerint a dolog, viszont attól még legális.

Egyébként én hülyét kapnék ha egyszer lenne magyar itunes, és az addig elköltött sokszáz dolláros kontentomat nem tudnám összemergelni a magyar kontóval (mert hétszentség hogy ilyet majd nem lehet). Jó, tudom, sose lesz itt Itunes, de mivan ha mégis? 🙂

Balazs

Nem igazan ertem, miert kene nekem ugyeskednem azert, hogy felig legalisan (hiszen magyar accounttal nem tehetem meg) tartalmat vehessek egy boltban – ahol nem akarjak hogy en penzt koltsek. Nekem ez a procedura tovabb tart, mint letorrentezni. Majd en vadasszal pizzeria cimeket, hogy penzt kolthessek. Happersze.

Ja igen, nekem is volt USA accountom, aztan egyszer csak banoltak. Hat koszontem szepen. Inkabb megrendelem webshopokbol a magyar arnal joval olcsobban azokat a CD-ket, amiket sem itunes-on sem magyar boltokban nem lehet megvenni

Balazs

Letolteni valoban nem illegalis, ha mar kerded.
Raadasul semmivel sem tobb faradtsag, mint az itunes szabalyait athagni.

Gabriel

Én speciel épp az egyik Heti Meteor podcast hallgatása után agyaltam, hogy írok egy levelet neked, hogy pár pontban szedd már össze nekem ezt a folyamatot. Erre nézem az RSS olvasót és láss csodát szembejött ez az írás. A közös felsőbb tudat működik! Köszönöm!!!