R2-D2

A Gamescom egyik legnagyobb élménye nekem R2-D2 volt. A Microsoftnál jön ki egy új franchise az SW univerzumból Kinectre, a partira behoztak egy igazi droidot is. Nem különösebben tűnik fel az embernek az ilyesmi, droid-droid, viszont ez forgatta a fejét és meglepően jól gyorsult-lassult, közlekedett a parketten, és még hangja is van:

A droidot közelről is szemügyre vettem, és minél tovább néztem, annál inkább láttam, hogy ez nem egy akármilyen droid, ez az a droid. A koszok, a legapróbb elemek is úgy néztek ki rajta, mintha ténylegesen az 1977-es filmből került volna elő (kattintsatok a képre, feltöltöttem nagyban is Flickrre):

Eleinte azt hittem, hogy ül benne egy mókus, de kiderült, hogy távirányítja egy 26 éves pattanásos képű fiatalember. Megkérdeztem az egyik hostess macát, hogy mutassa meg nekem, ki irányítja. Odamentem a fickóhoz, tökéletesen beszélt angolul, de kiderült, hogy német. Onnantól kezdve nem érdekelt semmi, csak vele dumáltam. Később Grath is csatlakozott hozzánk, és a három nap egyik kivételes, sőt, mágikus momentuma lett, amikor nem a játékok érdekelték elsősorban.

A droidot a 26 éves fiatalember készítette, 2 éve ment rá. Elmesélte, hogy a modell az eredeti film pontos mása, az eredeti prop alapján készült. Lucas borzasztó módon vigyáz az eredeti kellékekre, semmit nem ad ki, soha. Ez a modell is egy munka kapcsán jutott ki valahogy néhány napra, akkor szarráfotózták és szarráméricskélték, centiről centire megvan róla minden.

A fenti modell sem áll meg itt, készülni fog hozzá még egy csomó minden, mint a filmben, pohártartó, fogó, sőt, még a hologramot is meg fogja csinálni. (Állítólag jó irányba halad a dolog.)

Az volt a furcsa számomra, hogy egy 26 éves gyerek hogy keveredhet bele az eredeti trilógiába ennyire mély szinten. Az ő válasza az volt, hogy ezek a filmek annak idején igazi mesteri, precíz alkotások voltak. Minden modellt, makettet meg kellett csinálni hozzá, ez tetszett meg benne, azóta nincs megállás. A trilógiáról mindent tud, de tényleg olyan szinten, hogy az eredeti 1993-as LaserDisc kiadás (azt hiszem ennek a neve az “original unaltered trilogy”) miben tér el a DVD theatricaltól — bár ezt egyszer még én is elolvastam. De az, hogy a 2004-es kiadásban az egyik CG jelenetben melyik Red Squadron X-Wing felfestését rontották el? Na és azt, hogy melyik stormtroopernek hibás az alkari rovátka száma?

Apropó, stormtrooper. Állítólag most nagy buzz van a stormtrooper communityben, kiderült, hogy az eredeti-eredeti-eredeti jelmezek közül valaki kijuttatott egyet. Eddig stormtrooper jelmez még nem került ki, az összes jelmez csak referenciafotók alapján készült. Most viszont megvan hozzá minden infó a kiöntéshez. (Apró gondja csak annyi, hogy két jobbos kéz van hozzá, de ezt könnyen lehet orvosolni.)

A nagyvállalati környezet és a Gamescom talán a leginszignifikánsabb embere az a pattanásos képű valaki, aki irányít egy droid modellt a Kinect Star Wars franchise-hoz. Biztos vagyok benne, hogy a készítő egy felvételen, publikációban, kiadványban sem szerepel. Álljon tehát itt most a büszke alkotó, aki egy utolsó Mestere világunk tényleg igazi Jedi lovagjainak. Maximális respekt a részemről és akkor ez egy understatement.


Daniel Sczudlik

31 hozzászólás

TBS

Az alsó fotóért nagy respekt. Ha rendes vassal lövöd címlapos. 🙂 Ügyes vagy!

(Persze a srác is.)

dvorcsak

És most miattad Lukas bácsi jól rászál a srácra, s beperli tizenhúszbillió dollárra. 🙂

payskin

Szerintem, ha ‘maximális respekt’, akkor esetleg vedd ki belőle a ‘a pattanásos képű valaki’-t. Értem, hogy mit akarsz vele mondani, de feleslegesen negatív. Képzeld el, hogy megtalálja a blogbejegyzést, lefordítja, biztos nem esne jól neki ezt olvasni. Vagy a fene tudja.

[engé]

Hát bizton nem papercraft, mint ami itt csücsül a gép mellett. Késztetést érzek, hogy megcsináljam jóóóval nagyobban… 😀

klarky

Engem a háttérben álló BMW 1000x jobban érdekelt volna. Az valami autós játék miatt volt kint?

krs

Minden respect a scrácé. De az ábrázatát elnézve simán mehetett volna castingra Peter Jackson Hobbit-jába.

Petike

klarky: uj M5-nek tunik, valoban megert volna par fotot 🙂

fapina

meglehetősen maximalista és ortodox hívőnek tartom magam.

(konkrétan csaka GOUT = George’s, Original, Unaltered Theatrical version – ami 1edül elfogadható; s ennek alapján természetesen csak az eredetiváltoztatásnélküli ANH, TESB, ROTJ… ezek pediglen nem GL miatt, hanem a designer okán, mindörökké legyen áldott és a legnagyobb az összes között: Ralph McQuarrie. az ő stílusának köszönhet mindent GL. megsatöbbi)

szóval ezzel a fanatizmussal nem találkoztam,
respekt mind2őknek –

…bár a srác ha ekkora szorgalommal bír, önálló sci-fit is kreálhatna.
deezmellékes.

kudos.

elvé

Lényegtelen mi van a szavak mögött Józsi, nem tíz ember olvassa a blogodat, kizárt, hogy mindenki mindent elsőre értsen. Lesz, akinek degradálóan hat a “pattanásos képű”, így függetlenül attól, hogy ez téged érdekel-e vagy sem, nyilván az érintettet szíve legmélyén nem feltétlenül villanyozza fel.

Másrészről viszont köszönet a posztért, mindig is felnéztem az ilyen és hasonló csodabogarakra. Pozitívak. 🙂

Sancho

Köszönöm, hogy ráleltél erre a csodabogárra és megosztottad a történetét. Óriási! 🙂

vargatom

Asszem a sztori a rohamosztagosokkal az, hogy az angol csávó, aki az első filmhez csinálta a jelmezeket, megtartotta az öntőformákat is és elkezdett rajongóknak megrendelésre csinálni. Lucas meg beperelte azonnal, de a bíróság elkaszálta és tök legálisan mehet tovább a móka.

Cleanx

és az ő bolygóján is oxigént szívnak? 🙂 Félelmetes arcszerkezettel bír :))

zsoltbarabas

Aszem jó ez a NEX-5, még ezzel a “sima” kitobival is.

Alsó képért télleg gratula. Rendes géppel se lenne szebb, max. nem R2-D2 lenne rajta hanem Darth Vader…. mer a rendes gép az ilyen ám… 🙂

Amúgymeg qrvanagy lehetett élőben látni egy ilyet… 🙂