Kijár a credit

Ma kerestem egy levelet, de csak fonetikusan tudtam beírni a keresőbe a cég nevét. Nem volt találat, viszont a Google motorja feltette a kérdést: “Did you mean: ‘cégnév helyesen leírva‘?” Az is kiderült, hogy a kukában volt már a levél, véletlen kitöröltem, mert SPAM-nek néztem. Egy mozdulattal vissza tudtam tenni a beérkező levelek mappába. Ez egyszer.

Másodszor pedig a Google Chrome böngésző. Egyre jobban tetszik, párhuzamosan futtatom és vannak munkafolyamatok, amiket kizárólag azon végzek. Még nem állítom, hogy lecserélném a “stock Apple” böngészőmet rá, viszont sajnos el kell ismerni, hogy az 5.1-es WebProcess architektúra nem igazán jött be ebben a formában az Apple-nek.

iNteRNeTTo szlengben:

Chrome — DRÓTOS
Safari — FÓTOS

15 hozzászólás

troll

Szerinted hányan tudják az olvasóid közül, mi az az iNteRNeTTo ? 🙂

a.

defaults write com.apple.Safari DebugNewWindowsUseSingleProcessWebKit 1

Lacc

hologroove: pár hete, ahogy Safari-t használtam, majdnem ugyanígy fogalmaztam meg magamban a dolgot, csak én épp úgy láttam, hogy a Safariban van rossz oldalon 🙂

Fr0st

Gruber elkezdte tesztuzemben a Webkit nightly buildeket pont emiatt (gondolom Te is olvastad). Mit szolsz hozza?

bLaCkDoGoNe

Én fordított átállást érek meg a Lion megjelenése óta, mivel a Lion elrontotta a remek spotlightolható HU-EN EN-HU szótáraimat (már csak a szócikk jelenik meg találatként, nem rögtön a fordítás, ahhoz külön hoverelni kell a találatra), a háromujjas dupla érintésre felugró szótárazás pedig nekem nem működik Chrome alatt.

medoc

chrome nagyon jó. próbáltam átszokni a safarira, de egyszerűen nem ment.

a kombinált cím-keresőmező nagyon hamar megszokható

Customi

Én _mindig_ Safari-t használok, mindenre azóta, amióta áttértem a Mac-es világba (kb. akkor, amikor Józsi megvette az első Mac Minijét). Ha egy weblap nem jelenik meg benne normálisan, akkor az a weblap hibája.

DE – amióta megjelent ez az új Safari, baromi sok bajom van vele (vagy a ClickToFlash-alternatíva miatt akadozik ennyire), úgyhogy remélem, jön valami újabb belőle, vagy én is krómolok (az villámgyorsan működik).

Józsi, nem tudsz valamit új iWork/iLife-ről/ról?

gergely

aki safarit hasznal az meg is erdemli. ugyanaz az eset mintha ie-t hasznalnal windowson.
nekem fajt azt hasznalni pedig szep. de attol meg nem lett semmi hasznalhato.

uTomi

Fatter próbáld ki a 15-ös beta Chrome-ot! Baromi jó lett az új tab page na meg beraktak egy kis eye candy-t is amikor két újjal váltogatsz az oldalak között!

Xero

Tipp Chrome-hoz:
-address field – about:flags
-Override software rendering list – Enable
-GPU compositing on all pages – Enable

Bizonyos helyzetekben már gyorsít.

Én is most vagyok átszokó fázisban…