Spagetti egyszerűen

Imbisz – Szimplán:

Most ezt már nem tudom bent tartani. Jó lett, nagyon, és hogy ne higgyék, csak magamat dicsérem, a fő érdem az otthoni paradicsomoké, amik nem láttak vegyszert, napot viszont annál inkább. Persze a saját nevelésű bazsalikom is remekül teljesített. Tudom és befejezem, de azért ha hozzájutnak még igazán édes paradicsomhoz, egyenek egy jó spagettit vacsorára. Vagy ebédre. A reggelit azért nem ajánlom.

27 hozzászólás

Takoca

iszonyat durván beindult a nyáltermelésem (nem baj ha nem írom meg emailben is, hogy mennyire?)
Asszem ezt a hétvégén kipróbálom!

kutato

A spagettivel az a baj, hogy főtt tészta, ezért elnehezít, és elhomályosítja az agyat, ha sokat eszik belőle az ember. Márpedig én szeretem, ezért nehéz megállni, hogy ne egyek sokat belőle. Van erre valami megoldás? Az akaraterő nem mindig működik. 😛

Ger

Nyami!

Basszus: gyerekkoromban az iskolai menzán spagettinek csúfolt valami köszönőviszonyban sincs ezzel! Emlékeztek? Szétfőtt tészta összekeverve valami pörköltszaftos darálthússal meghintve hidag sajttal. Brrr!

nehaiu

Az szerintem rosszabb volt, hogy még mindig a menzai “spagetti” volt az egyik legjobb dolog amit készíteni tudtak. 🙂

wotan

bírom az ilyen gasztronáci hozzáállást, _nyilván_ a saját nevelésű bazsalikom az egyetlen amivel jó lesz, szóval én már esélytelenként indulok.

jkorr

@wotan: szerintem Józsi nem ezt mondta, én legalábbis máshogy értelmeztem.

Km

Nagy kár, h a magyarok hagyományosan szarrá főzik a tésztát. Én ezt is a menza konyha gastro rombolásának tulajdonítok. (és egyébként éttermekben kézlevágással büntetnék)

truhali

@kutato: olasz száraztésztát válassz, durumlisztből készül, lassabban szívódik fel a benne lévő szénhidrát és nem dobja meg hirtelen a cukrodat.

A kaja meg guszta 😀

truhali

@Km: ja, tényleg. Anyósom meg az agyonfőzésen felül még darabokra tördeli a spagettit, azzal az indokkal, hogy nem tudják enni ha hosszú, és hiába mondom, hogy vannak rövid méretű, felszúrható tészták, mert az apróra tördelt spagettit meg végképp nem lehet sehogy enni 😀

Frau Paprika

Köszönöm a 15 percet, a spagetti nem várt ekkora figyelmet.;)

@wotan: gasztronáci még nem voltam, tréfás így a reggel, egyébként csak arra akartam utalni, de jó hogy megnőttek az erkélyen azok a bazsalikomok. Nincs jobb vagy más ízük, szóval hajrá, nem indulsz esélytelenként…

Km

truhali:
Meg lehet azt is enni – kanállal 🙂 ismerős egyébként ez is 🙂
Egyébként félelmetes mennyire nincs kultúrája itthon a spagetti készítésnek/fogyasztásnak. Pedig nagyon sokan szeretik.

HDCase

OFF: Az Another World 20th Anniversary az AppStoreban!!
Vagy ez csak nekem újdonság?

Pepinke

Ha elmentek egynél több olasz városba, akkor azt látni, hogy ugyanaz a recept kétszer nem ismétlődik ugyanúgy!
Tehát felesleges a “kanállal esszük a spagettit” buzulás, mert lehet hogy egyik helyen így eszik, másik helyen meg nem.
Ettől még a tésztát nem kell szétfőzni, na de bazdmeg nem vagyunk Olaszországban…
Szerintem mindenki maga döntse el, hogy neki mi a finom! És úgy készítse el…

truhali

@Pepinke: azért az olvasást még gyakorold. 🙂 Ugyanis nem “buzulás” történt, hanem arról volt szó, h egyesek kanállal kénytelenek enni a spagettit, mert főzés előtt APRÓRA TÖRDELIK.

Pepinke

truhali: sokan gondolják, hogy kanállal kell enni.
Nem erre a szövegre reagáltam egyébként.
🙂
Most akkor mondjam, hogy azért a gondolatolvasást még gyakorold? Na persze nem tudnád…

truhali

@Pepinke: miért ne tudnám gyakorolni? Épp azt tettem… :-)))

Massey Ferguson

Megcsillagoztam a Reader-ben, elővettem és ma elkészítettem magamnak ebédre, kisebb alapanyag módosításokkal, de a lényeg úgyis anyám saját nevelésű paradicsomain van. Most rámegyek a második adagra!