Masterpieces: Sony’s PS3 re-release of Ico and Shadow of the Colossus is a must-buy

Ars Technica:

Where other games were content to slap textures onto geometry, light the scene by fading from full-saturation color to black, and call it a day, Ico employs a huge (especially for its time) dynamic range of light and color saturation laid over an almost comically limited set of textures. Like an impressionist painting, Ico is a mess close-up, but it becomes ever more convincing as you pull back to take in the entire scene. Ico aims to achieve a mood, an atmosphere, an emotional result.

Szeptember 30-án kerül a boltokba. Múlt héten egyébként XBLA-ból vásárolható a Resident Evil 4 HD, azt is lehetetlen lesz nem újra fókuszba helyeznem.

10 hozzászólás

Zool

Én szó szerint emiatt a 2 játék miatt vettem anno PS2-t. A Shadow of the Colossus fogott meg igazából, minden évben minimum egyszer végigtoltam, amíg tönkre nem ment a PS2. Szerintem hihetetlen hangulata van, és olyan egésszé állt össze az egész képileg, zeneileg, játékmenetileg, történetileg, amit nagyon kevés másik játék tud megvalósítani. Emlékszem amikor először végigtoltam és végignéztem a záró videót, utána még percekig ott ültem utána, hogy bazzeg. Nálam ott van a minden idők legjobb játékai között. Most, hogy olvastam ezt a posztot, megnéztem újra a végét, és még mindig megfog (szívem szerint most nekiünék megint tolni vele így éjjel, de sajna nincsen már konzolom).
Thx a posztot AD 🙂

Zoli Vagyok

Én emiatt veszek most Playstation 3-at, a régit is nagyon kedveltem. Egyik barátomnál láttam még ezeket a játékokat és már akkor is nagyon tetszett.

balint

Dettó. A Colossus engem is úgy magával ragadott, hogy. Az én ps-em viszont időközben eltűnt, mielőtt végigtolhattam volna. De egyszer úgyis. Egyszerűen zseniális.

Zozoka

Roppantúl örülök a classic HD sorozatnak, ez a kettő játék tuti vétel.

MillionStab

Nekem is must buy a cucc!
Viszont az Re4 HD remake állítólag egy kalap szar! Fos texturák, nincs benne Move support, – pedig a Wii változatban már volt – ja és még a frame rate is szar! Érdemes megnézni a gametrailers.com review-t! Pedig Ps2-n isteni gamma volt! Imádtam!
Viszont lesz Crysis Okt. 4-től PSN-n meg Xbox Liveon is 20$-ért. Engem speciel az is érdekel.

Marci

Nem ezzel játszik Sandler a Reign Over Me-ben teljesen véletlenül? Nem hittem volna, hogy létezik ez a játék.

Biff

A hatalmas hype után nekem csalódás volt a SotC – nem rossz, de én nem látom benne azt a különlegeset, amit a jelek szerint mindenki más igen. Biztos velem van a gond. (Nem szorosan, de talán ide tartozik, hogy a Demon’s Souls (a “hardcore Zelda”) viszont szerintem is _tényleg_ olyan jó, mint mondják.)

riviera

én mondjuk a metal gear 2 miatt vettem anno PS2-t, amit szintén melegen ajánlok (szerintem olyan mint a final fantasy csak militaryban), de: ico ÜT, colossus ÜT! Iszonyat kurvajók, és a Last Guardian miatt tuti beszerzek egy ps3-at, az kurva élet.

zsoltbarabas

Én má kijátszottam hirtelen mindkettőt, a Zikót és a Sedót is. Könnyebb, hisz vagy 2 hete megvan…. 🙂
Brutális, mind 2D mind 3D-ben mindkettő.