Facebook mint a tökéletes SSO

A Spotify már nem fogad el regisztrációt Facebook kontó nélkül:

Unfortunately you will need a Facebook account to access Spotify from now on, unless you already have an account set up.

This does not stop you creating the Facebook account adding nothing to it and making it totally private as the Facebook account does not have to be actively used.

Egyébként előfizettem egy három hónapos Spotify kontóra (még a szabályozás előtt), és nagyon jónak találom. Sőt, kifejezetten frankóbbnak, jövőbb-belinek tűnik, mint az iTunes, bár még nem cseréltem le. Valahogy azért mégis zavar, hogy az itteni számok a felhőből jönnek, és noha lehet offline syncet is bekapcsolni, ez a playlistezés téma nagyon szokatlan. Nem lehet rendes könyvtárat építgetni, vagy rendezgetni, ezekkel a playlistekkel kell bíbelődni. (Egybe több albumot, vagy számot is bele lehet pakolászni, esetleg mappákba rendezni.) Frankó viszont, hogy a világ zenetermésének nagy része benne van, bármit lehet hallgatni annyira instans módon, mintha tényleg csak az ember gépén lenne minden dal.

A Spotify Radio-vel még erre a Pandora-szerű automatikus rádióadás hallgatására is van lehetőség a megadott kategóriák kiválasztásával:

A program felülete és a felhasználói élmény hatalmas egyébként. A kérdésre, hogy hogyan kell átlépni a Balkán-filtert: külföldi bankkártyával rendelkező ismerőssel kell vetetni 3 havi előfizetést. Nem néz IP-t.

Kíváncsi leszek arra, hogy mi lesz erre az Apple válasza erre a streaming kihívásra. Az iTunes modelljük nem ilyen licenc ugyanis, mindent le kell tölteni, a világ meg a felhőbe igyekszik. (Mondjuk azért a helyben tárolt, offline tartalomnak is számos előnye létezik, a kettő kombinációja a helyes megoldás.)

21 hozzászólás

D@y X

Én sajnálom,hogy ilyesmire itt Magyarországon magyar kártyával nem lehet előfizetni. Meg azért ahogy Józsi írja jó meg szép ez a felhős dolog de pl. nekem igenis kell az, hogy a zenéim meglegyenek a gépen és offline bármikor tudjam őket hallgatni használni.

addikt

Külföldi ismerős perszepersze… sztem meg bszák meg ők az artisjust análorál és akkor szimpátiánk jeléül sokan fogjuk használni. Ha a legalapvetőbb funkciókért is hekkelgetni akarnék valószinűleg a linuxot csiszolnám egy bézsdobozon. Minden másra ott a last.fm

alternaiv

Groovesharkot (www.grooveshark.com) nem ismeritek? Nincs balkán filter és van Android meg Symbian app is (és talán iOS is). A webes cucc ingyenes, az appokért kell fizetni.

Én a Spotify-t nem ismerem annyira (nyilván hallottam róla), megmondaná valaki miben nyújt többet?

H2CO3

“kifejezetten frankóbbnak, jövőbb-belinek tűnik” – szerintem helyesen “jövőbelibbnek”.

_alesi_

Ha nem kell aktív kontó, akkor nem igazán értem, hogy miért erőltetik akkor a Facebook-ot? Google+, Twitter, OpenID van? Mert ez így megint arról szól, hogy egy cég mindenek felett és kapja be, aki nem használja. Innentől kezdve meg tehet egy nagy szívességet a Spotify team.

dawey

_alesi_ oldalan allok, ez pont olyan kocsog huzasnak tunik, mint amikor a Microsoft Live ID-t ker, hogy letoltsek toluk valami ingyenes programot.

sithlords

József, szerinted miért van szükség fizikai, offline tárolásra? Én csak akkor látom értelmét ha nem elérhető a háló vagy drágállom az adatforgalmat.

medoc

The iOS application is only available on Jailbroken phones. We apologize for the inconvenience.
1. Jailbreak your phone, pad, or pod.
2. Download the application from the Cydia App Store.
3. Party like it’s 1999.

Bah… Na ennyivel pl többet tud a Spotify. Van legit app iPhone-ra is.

BTW Spotify-ban tudsz offline elérhetővé tenni számokat, illetve meg is lehet venni amit nagyon szeretnél (de minek?)

alternaiv

medoc: hát a spotify ezzel fogad – “Why is spotify not available in my country?” Innen indulva elég nehéz összehasonlítani a kettőt 🙂

Offline mód Groovesharkban is van, legalábbis a mobil verzióban. Az iOS dologban igazad van, ez erős negatívum. Viszont szolgáltatásban tud többet a Spotify? Vagy repertoárban nagyobb esetleg?

medoc

@alternaiv tud-e többet? nem tudom, mert nem használom a groovesharkot. Spotify szerintem használható, ha konkrétan tudod, mit akarsz hallgatni. A radio része, meg a hasonló zenék keresése/felfedezése elég nehézkesen, rosszul működik, de egyébként szerintem teljesen jó.

Oli

Aki ki akarja itthon próbálni, előfizetés nélkül:
Töltse le a TunnelBeart: http://www.tunnelbear.com/
Kapcsolja be az amerikai/angol proxy-t, és úgy regisztráljon. Utána ki lehet kapcsolni, a program indulásakor tényleg nem ellenőrzi az IP-t.
Erre pár napja jöttem rá, azóta tesztelgetem én is a Spotify-t. Furcsa tényleg ez a playlist alapú zenehallgatás, de ha mondjuk az ember importálja a Last.fm chartjait, akkor az már jó kiindulásnak (vannak erre honlapok). És mondjuk nem annyira döcögős az egész app, mint mondjuk a Grooveshark…

Gaboro

Én is egy pár hete újítottam zenefogyasztás terén, és váltottam iTunesról Google Musical. Na nem azt mondom, hogy annyira megeröltető dolog a mobil ketyerét dugdosni a gépre szinkronizálás végett, de így mégiscsak kényelmesebb, nem csinálni semmit ahhoz, hogy ott legyen a zene amikor kell.

Az árukapcsolás pedig a sátán műve.

Gaboro

Igen. Kissé trükközni ehhez is kell. Kell valami program (http://hotspotshield.com/), ami azt mondja a Google-nek, hogy az USA-ban van a emberke. Nem kell folyamatosan futtatni, csupán két alkalommal: amikor kéri az illető a meghívót (nekem másnapra megjött, de elképzelhető hosszabb várakozás), valamit annak elfogadásakor. A Music Manager letöltése után akár le is törölhető.