47 hozzászólás

dertike

pr hiba vezető beosztásban zsófinak lenni. még ha ez is a neve. így nem vehető komoly. uj peti után zsófi, akinek a jele hajó.

medoc

“még ha ez is a neve” ??? Akkor nem. Egyébként valóban.

klarky

És ez most jó vagy sem? Nem értem ezeket a kommentár nélküli kitekintéseket. “Kinek áll ez érdekében?” 🙂

alternaiv

dertike: még jó, hogy nem a PR dönt egy cég vezetőjének kiválasztásában. Elképzelem: “Stephen?! Nemá, öreg, az olyan közönséges. B’meg ott van az a csóka az Oracle-nál, annak normális neve van, kell nekünk is egy Lawrence. A Larry mennyivel jobban hangzik, mint a Steve.”

disclaimer: Nem ismerem Mészáros Zsófi(á)t, de a neve alapján megítélni valakit, nevetséges.

Chrys

@alternaiv: HÜLYE – már bocs – ,nem a cég vezetőjének a kiválasztásában dönt a PR, hanem a sajtóközlemény megfogalmazásában!

Bel Riose

Dertike: a szilíciumvölgy felvirágozása óta nem ciki a becenevet használni 🙂

Gondolj csak Steve-re (Jobs, Ballmer) Steven helyett, vagy Bill-re William helyett, stb. Mond hogy őket senki nem vette komolyan 😀

Ezt a trendet azóta már sok helyen átvették, és szerintem egyáltalán nem hiba, inkább azt tükrözi hogy fiatalos a vállalat.

jimmy carter

azert nehogyma a szilicium volgybe talaltak ki a becezett neveket

Dr. Lakatos Winnetou

De baszki, azt sem tudjatok, hogy kicsoda, milyen szakmai kvalitásai vannak.

sz

Vajon ez azt is jelenti, hogy több Velvet anyag (=pina) lesz az index nyitólapján vagy nincs ilyen összefüggés?

_alesi_

pappito: jogos. De belelapoztam a tumblrébe és második oldalon Voksán virág két kolbásszal a kezében, negyedik oldalon meg egy “a faszt”-al megtoldott reblog. Van remény, azt akarom ezzel mondani.

Repirc

Na és akkor mi van? Jobb lesz? Objektívebb?
Nem ismerem Zsófit és az orientációját sem, de nem hiszek az egy személyes forradalmakban amúgy sem… 🙂

Kretusz

elsö intézkedésként visszarakhatná a velvetre a kommnent lehetöséget.

Gekko

Ezt a saját fotót úgy jelentetted be mint annó a Lutra albumban megszerzett egyik hiányzó matricát

kutato

Gekko: hiánypótló is volt, mert eddig a Google nem adott ki róla használható képet, de a fenti kép már ott is van az első képtalálatok között

Pepinke

Most komolyn, nem kurvára mindegy ki lesz az Inde főszerkesztője? Úgy tűnik a tulajdonos inkább meghatározó, mint a főszerkesztő, különben UP sem jött volna el.
Ez tetszett nagyon:

“Mészáros Zsófi szándéka, hogy az Index – több mint tízéves hagyományához hűen – továbbra is független, kritikus és szórakoztató újság legyen.”

Tízéves hagyomány és független! 🙂
Hehe-hihi-haha.

yzzy

Érdekes döntés. A kommenteken is érződik, hogy nem nagyon ismerik, ezért egyelőre nem egy eladható arc. PR-szempontból ezért tényleg nem jó döntés (nem a neve miatt). Az Index vezetője eddig mindig az arcával képviselte az újságot, egyfajta ikonja volt (ki emlékszik még Nyírő fejére a Balatonban?), és tök mindegy, hogy milyen szakmaiságot mutatott fel. NyA nem volt újságíró, szerkesztő és UP sem a szerkesztői kvalitásai miatt volt jó (vagy odavaló) vezető. El lehetett őket adni, illeszkedtek az Index “profiljába”, managerek voltak, érdeket képviseltek, irányt mutattak, megmondóemberek, véleményvezérek voltak. Azt azért az átlag tudta, h ki az Index főszerkesztője, míg mondjuk az Origóéról (ahol esetleg a szakmaiság többet számított) fogalmuk nem volt.

Zsófi szakember, újságíró, szerkesztő, 10 éve került oda, nem ős-Indexes, és bár 10 éve nem dolgoztam vele, hogy szakmailag milyen (lett), szerintem az Index főszerkesztői posztjában nem is sokat számít (eddig nem számított). Ez a döntés azonban jelenthet egyfajta stílusváltás (szakmaibb, kevésbé bulváros), de jelentheti azt is, hogy egyszerűen nem tudtak jobb arcot találni, meg millió mást is, persze, ki tudja, mi van mögötte?

De érdekes mindenféleképpen. Egy kis PR mindenesetre ráférne.

_alesi_

angelday: azt akarom mondani, hogy nem egy karót nyelt picsának tűnik. Minden további találgatás fölösleges, hisz annyit se a szakmai, se személyes dolgai alapján nem tudunk leszűrni, hogy kirángatja-e az indexet a kátyúból, vagy sem.

addikt

Brávó, Van egy képed az index leendő főszerkesztőjéről! Brávó 🙂

ekkerjoz

UP-nak utánozhatatlan képessége, hogy ránéz valakire, akitől már olvasott két összetett mondatot, és megmondja, lesz belőle valaki a sajtóban, vagy nem.
Simán nyithatna ilyen karrier tanácsadó irodát vagymit, fejvadász céget.
Adhatná-vehetné a sajtómunkásokat, akár a futballistadílerek.

klarky

“— azt akarod mondani, hogy a privát dolgai alapján és nem a szakmai dolgok alapján mérettetik meg?”

Figyelembe véve a mai HR-es trendeket, mely szerinte hamarabb googliznak rá a nevedre és néznek utánad a socialban minthogy végig olvassák a CV-det igen.

Vagy ha nem, akkor sajna vannak egyenlőbbek az egyenlők közt.

klarky

Ez most miért jutott eszedbe pont rólam? 🙂

Szerintem semmi különös, nem tartom magam egy szélsőséges személyiségnek.

Amúgy klikk a nevemre, ott van 2 év történése posztban, twitben. 🙂

yzzy

“— szerintem kifejezetten jól szerkeszt viszont, vagy nem ismered a munkáját, vagy a fogalmat kevered az írásaival”

Hidd el, ismerem. Mind az írásait, mind a munkáját, mind minden tekintetben. Az, h ki hogyan ír, nem jelent azt, hogyan szerkeszt, nyilván nem sok köze van a kettőnek egymáshoz. A szerkesztéshez más kvalitások, rutinok kellenek, mint az íráshoz. Hogy Péter milyen szerkesztő, arról elég konkrét tudásom van, lévén dolgoztam alatta. De a lényeg nem is ez, hanem hogy oda akartam kilukadni, hogy nem attól lett ő főszerkesztő és nem attól lett az Index olyan, amilyen, hogy UP milyen szerkesztő volt.

Felek, hogy Te nem érted, hogy mi a szerkesztő és a főszerkesztő közti különbség 🙂

fapina

ennyi emeletes ostobaságot kommentek közt rég nem olvastam.
(zsófi mint név pr hiba, meg eladható-e az up névvel az index)
(bruha)

…egyetlen kérdés ami számít, az egész index vonalon,
up csinál-e,
pontosabban up mögé szerveződik-e befektetői potenciál, h’ csináljon újindex.hut.

mert akkor aztán édesmindegya zsófi.

kutato

Meglepő lenne, ha UP nem online főszerkesztőként kötne ki valahol. Egyrészt megvan hozzá a kellő szakmai múltja, másrészt egy kritikus hangvételű kiadványra (különösen, ha az Indexet visszanyesik) jelenleg van piaci igény, harmadrészt tőke is fog akadni hozzá azokból pénzügyi körökből, akiknek elegük van kedves kormányunk gazdasági ámokfutásából.

muki

Kutato: Nincs nagyon annyi tőke, amekkora kell egy ilyen oldalhoz. Ha lenne, már rég elindult volna. Minimum több milliárdos tétel, amit néhány év alatt be kell tolni, míg nyereséges lehet az oldal (hell, az Origo még minding veszteséges). Még a HVG stb. sem fektet 5-10m EUR-t bele néhány év alatt, pedig nekik elvileg lenne.

Szóval ez nem valószínű; kicsiben talán kevesebb pénz is elég. De azt meg miért csinálná UP, persze ha kell a a pénz akkor talán, egy ideig, de nem hosszabb távra. (Mondjuk ha Szélesnek lett volna esze és nem Echo tv-t, meg MH-t csinál. De ő nem fog kritikus oldalt csinálni soha – bár a vicc az, hogy a befektetései ellenére eddig úgy tűnik nem kapott semmmit cserébe, nagyon össze veszhetett Simicskával).