Heti Meteor #11

A szokatlanul hosszan szervezett és ahhoz képest méltatlanul rövid Gears of War 3 parti előtt vettük fel a 11-es Meteort, viszont továbbra is kegyetlenül tartjuk magunkat a fix csütörtöki időponthoz — hiába, a hobbiprofesszionalizmus.

Témáink: A GoW3 kapcsán kicsit XBOX Live Goldozunk — akkor hogy is van ez, meg miért van, innen átcsapunk az iTunes magyar boltba, érintjük a Spotify alkalmazást és technológiát, aztán keynote elemzést tartunk, benne jó sok iPhone 4-et, új funkciókat, kinek lehet érdemes, kinek nem, megbeszéljük, hogy az iPhone 4 érintésproblémás gombját hogyan fixáltuk meg (porszívóval!), picit dumálunk az Amazon Kindle Fire tabletről is, aztán filmezés: benne a Playboy Club sorozat pilotjának megbeszélése, utána pedig a nagyfilm, a Birodalom Visszavág. Jövő héten, kell-e mondani, a Jedi Visszatérrel folytatjuk az elemzést.

Az elmaradhatatlan podcast disclaimerünk: ha busz, vidéki meló, vonat, HÉV, troli vagy éppen monoton futás — a válasz: podcast. A Heti Meteort ezért találtuk ki, ezért csináljuk.

A podcast feed címe: http://feeds.feedburner.com/hetimeteor
Tizenegyedik adás direkt link: http://plastik.hu/media/meteor/heti_meteor_11.mp3
iTunes podcast link: http://itunes.apple.com/hu/podcast/heti-meteor/id451725699

37 hozzászólás

Desh

Kicsit unalmas már, hogy minden héten iphone a téma, de azért így is szívesen hallgatom.

keats

Nagyon jókat riffeltetek a Star Wars témára, csak így tovább! A Yoda “facepalm” poén főleg nagyon nagy volt, kétszer visszatekertem! 😀

d4rksh33p

Ismét nagyon tesztet az adás és megmentették el a telóm! Jelentem működik a porszívós dolog! Ezer köszönet és hála! Várom a jövő hetet!

Malachi

akkor én leszek a kivétel a szappantartómmal – ha valóban 4s lesz (ami egyáltalán nem biztos) ugyanolyan dizájnnal és az említett upgrade-del, akkor én bizony jóárasított iPhone4-et vásárolok majd 1 év hűséggel. egy vékonyabb, áramvonalasabb készülékre vágyom igazán.

Malachi

force-mogyorózás. 😀 hangosan röhögtem, ez igen.
az utolsó 10 perc zseni volt, kösz.

krs

sorozatbol nagyon melle nyultatok hallod. Ilyenekből válogassatok ha jo műsort sorozatot szeretnétek: (most jo megmondoember vagyok én is)
Breaking Bad
Dexter season 6 jovoheten indul

Foto témarol beszelhettek tobbet ne csak annyit h jobban erdekel.
Csak igy tovabb.

Szindbad

A telefont legközelebb kapcsoljátok ki. Hobbiprofizmus, faszom :))

MillionStab

Aki tolja a GOW3-t (horda, multi, co-op) az nyugodtan vegyen fel.
acc:MILLIONSTAB

p3d3str1an

te Józsi, arra nem gondoltál-e, hogy a Spotifynál nem AND van a kijelölt genre-k között, hanem OR?
(az adás jó volt, bár kicsit tartok tőle, hogy kezdtek kifulladni, kérlek ne tegyétek)

Barnabas

Eddie Izzard-tol kb. minden zsenialis.
Ezen konnyesre rohogtem magam tobbszor, amikor eloszor(masodszor, harmadszor) lattam/hallotam.

GOW3 multi: TrumperyKnave9

addikt

Ne űbermikrofont vegyél hanem a telefont rakd végre airplane módva fátter! tűűűűtüttürütürü…..

Derky

off:
Szerintetek melyik a legjobb magyar-angol szótár / fordítóprogram iPhone-ra. Néztem sokat az iTunes-ba, de személyes véleményre vagyok kíváncsi.

Köszi előre is.

Birkusz

Fáttert a Parlament előtt lehet épp elkapni, már ha le tudjátok tekerni 😀

bacsi2

Köszi hogy toljátok a kontentot, hazafelé végig is hallgattam. Remélem lesz még sok Meteor!

elvé

Derky: Ez szubjektív választ érdemel, az meg nem túl jó útmutató neked. Én az Akadémiai angol szótárt használom, szótárazni tökéletes, ki is ejti az adott szót ha nem tudnád hogyan kell, ámbár speciel fordítani nem tud. (de azért tessék összeszedni magad, és rámenni a nyelvtanra..) 🙂

Ami számomra is hátrány, talán a 19.99€, amit ki kell érte adni… 🙁

thorishere

Köszi a porszívós módszert a hétvégi takarítás alatt kipróbálom. Ha még nem választottatok sorit a Playboy Club helyett, és még nem láttátok, akkor ajánlom a Firefly-t. Simán visszahozza azt a gyerekes rajongást és izgalmat amit anno a Star Wars-tól kaptunk, és – sajnos – nem is hosszú, 14 rész plusz egy film.

codered

Firefly +1, a filmet mondjuk hanyagolhatjátok, de a sorozat nagyon jó, ráadásul olyan scifi, amit az asszony is szeret 🙂

den

iPhone akksiidő/iPad lassulás: bár tudom, hogy az Apple marketing szerint felesleges, de nekem bevált: ne hagyd a háttérben az appokat, ki kell következetesen lövögetni őket. Főleg a játékokat (de minden processz kér időnként egy kis prociidőt a háttérben) – csodát tesz az akksival és az akadozásokkal is.

payskin

Rajongótábor balra el, jöjjön a reality check: ez nem volt jó. Ilyen iszonyú életunt, letargikus párbeszéd volt nagy hallgatásokkal, agyonbeszélt, aztán újra elővett témákkal.

Hangsúly le.
Másodpercekig csend.
FB2 felveszi a következő fonalat.
Józsi, “igen-igen, bla-bla, de az előző témához még azt akartam elmondani, hogy…”
Én: neeeee!

Nemcsak azért kéne lelkesedni, mert ez egy “rádióműsor” (WTF?) és jön az iPhone5, hanem azért, hogy a hallgató ne vágja fel az ereit közben. Helyenként az az érzés fogott el, mint amikor Dan Benjamin szent áhítattal hallgatja Merlin Mann 25 perces monológját, és amikor Mann visszakérdez, Benjamin olyan hangon válaszol neki, hogy legszívesebb azonnal vennék egy retúr repjegyet Floridába, és addig ütném szívlapáttal a szuper kis podcast-stúdiója közepén, amíg mozog.

Tudom, miért hallgatom? Nyilván azért, hogy utána megmondóemberként beszólhassak. De nem. Azért, mert érdekel.

Na, pont a Jedinél hagytam ma abba, holnap utolsó nekifutás. Állítólag az utolsó 10 perc fantasztikus. Úgy legyen.

codered

Nekem ez a fajta őszinte “un-edited” hozzáállás bejön, a bekussolós részeknek pont ezért megvan a helyük, a kontextusban értelmezhető és jó. Szerintem 🙂

Selion

Józsi,

A szívemhez kaptam, amikor azt mondtad, nincs a Vodafone-nál edge! Kérlek, utazz valamerre az országban (pl keletre! 🙂

Selion

joey

Most kezdtem el hallgatni a heti meteort. Hamar végigpörgettem, így hétről hétre várhatom én is a részeket. Nagyon jó és igényes, a témák hibátlanok, néha a könyv vagy a film nem fekszik, de azokat is élvezettel hallgatom. iTunes értékelést hamarosan adok, csak mivel podcast-szűz voltam idáig, belehallgatok másba is, hogy tudjak viszonyítani. De sanszos a hibátlan értékelés.

neocortex

jó ez a cucc, keep up!

vásárolni meg szeretnénk, de ehhez sajna pénz is kellene 🙁
nem azért torrentezünk mert az olyan jó..

Attila

A kardozás. Nekem jobban tetszik a régi trilógia kardpárbaja, valahol ugyanaz a különbség az EP III félelmetesen látványos párbaja és mondjuk az ObiWan-Darth párbaj az Ep IV között, mint mondjuk a Battlefield 3 meg mondjuk a Defender of the Crown között.
Az okos kritikusok azt mondják, hogy ott minden kardcsapásnak érzelmi töltete van (ld. mondjuk Luke és Vader utolsó párbaját, ahol Luke gyűlölettől eltelve vágja le Vader kezét), míg az Ep III-ban a kardolás, ami – be kell vallanom – lélegzetállítóan gyönyörű, látványos, de kicsit üresebbnek tűnik. Biztos mások is javasolták már, és rohadtul hosszú is, de érdemes végignézni:

http://redlettermedia.com/plinkett/star-wars/