Heti Meteor #13 – Férfiállatok

Heti Meteor — mint mindig csütörtökön, és ráadásul innentől új grafikával! Témáink a héten: Steve Jobs (de nem túl hosszan), iOS 5 (pont ma jelent meg), problémák a gaming buhera PC intézményével, egy kis bankolás, aztán a heti film megbeszélése: Baljós Árnyak!

Az elmaradhatatlan podcast disclaimerünk: ha busz, vidéki meló, vonat, HÉV, troli vagy éppen monoton futás — a válasz: podcast. A Heti Meteort ezért találtuk ki, ezért csináljuk.

A podcast feed címe: http://feeds.feedburner.com/hetimeteor
Tizenharmadik adás direkt link: http://plastik.hu/media/meteor/heti_meteor_13.mp3
iTunes podcast link: http://itunes.apple.com/hu/podcast/heti-meteor/id451725699

Mivel a múlt héten Steve halálhíre miatt eltűnt a 12-es Meteor, most egy újabb promó:

Múlt heti témáink: influenza a fácse szavazó alapján, iPhone 4S, kis gaming (Rage és GoW3), “elő tudod-e hozni a férfiállatot?”, Apple TV, Józsi praktikus tanácsai azt illetően, hogyan ne féljünk a sötétben, végül heti filmünk, a Jedi Visszatér. (Apropó, a Darth “troll” Vaderes részhez link is van, de csak az adás meghallgatása után kattintsátok meg egyfajta levezetésként.)

A podcast feed címe: http://feeds.feedburner.com/hetimeteor
Tizenkettedik adás direkt link: http://plastik.hu/media/meteor/heti_meteor_12.mp3
iTunes podcast link: http://itunes.apple.com/hu/podcast/heti-meteor/id451725699

57 hozzászólás

Tre Mo Lo

Józsi: Próbálj meg tűvel belenyúlni a jack foglalatba, hátha kosz ment bele és azért nem illeszkedik rendesen. Nekem ez volt a probléma. Nem biztos, de hátha neked is ilyen jellegű.

arvai

Áá az előbb már elinditottam, hogy elalvás elött meghallgatom, de inkább kibirom holnapig, utazás közben jobb. Rá lehet függni a kontentre bakker… Jó lenne még több magyar podcast.

elvé

Mintha Patrovits keze alól származna, tényleg klassz lett 🙂

arvai: Egye kell értsek, életemben egy podcastot nem hallgattam, a HM volt az első, de úgy rákaptam, hogy azóta legalább másik 10 töltődik időszakosan (2 magyar a többi USA). Elférne még egy két anyanyelvű anyag. 🙂

H2CO3

Nagyon tetszik a kontent! Nemrég kezdtem el hallgatni, és mit mondjak, élvezettel teszem! Köszönet érte. Ettől függetlenül az új artwork pocsék.

elvé

És futáshoz is ezerszer jobb, mint a zene. Elkezdek futni, aztán már csak azt veszem észre, hogy elszaladt egy óra. 🙂

kovlaszlo

Gondolkodtatok már esetleg heti kétszeri megjelenésben, vagy felduzzasztani az anyagot 2 óráre? :)))

Benjámin

Kiváló artwork! Világszínvonalú! Publikus a grafikus kiléte?

ShoeCollector

Woooww! Végre, már akartam is írni korábban, hogy cover cserét kellene, de ez most betalállt. Gratula. (Már hallgatom én is autóban 😉

ERTZ

A Star Wars filmek után lehetne mondjuk a Sunshine vagy a Children of the Man című film elemzése.

Kommancs

Józsi, ha garanciális a telefon, kicseréli a T-mobile. Sőt a T-mobile nem is foglalkozik a javítással (mert nem nyúlhatnak hozzá, az apple állítólag nem engedi nekik) csak elküldik az apple-nek ők pedig kicserélik.

p3d3str1an

Kommancs +1 nyugodtan vidd Józsi a T-hez a telefont, nekem is cserélték a 3GS-t egy szó nélkül, pedig kisebb problémám volt vele mint neked.

Nyuszo

ha drága az ideje, akkor fogadjon sofőrt, aki ocsó, és az még mindig jobb, mint rokihelyre parkolni

strl

Jó lett ez a rész is. Grat!
Sikerült hangosan felnevetni a vonaton 1-2t alkalommal, nem néztek hülyének. 😀

p3d3str1an

A podcastban a T-t emlegeti, tehát gondolom (és úgy is emlékszem) Dominósat vett amit hivatalosan, velük függetlenítetett. Ha így van, ki kell cseréljék, mert a garancia az övék.

RRomeo

Az SW prequel-ekben a beszélt lehasznált, avagy “used look” azért nem annyira domináns még, mert az igazából nem egy konstans védjegy, ez egy olyan vizuális elem, aminek oka van, hogy mi miatt “terjed el a galaxisban”. Ez igazából egy a filmeken végigfutó vizuális utalás arra, hogy a prequel-ekben kitárgyalt klónháború alatt, illetve utána az azt következő birodalmi diktatúrában hogyan robban le szépen minden “a korábbi állomány”. Az űrhajók, járművek (néha építmények, ruhák stb.) nagyon szépen el lettek készítve egy-egy, időben korábbi “előd” verzióban, amikből majd kifejlődik az eredeti trilógia egy-egy darabja (legyen az Y-wing vagy Star Destroyer pl. ez a Clone Wars animációs sorozatban is szépen kijön hogy hasonlítanak lépésről lépésre egyre jobban idővel a normáls trilógiában már “megszokott” verziójukhoz), de azok még az Episode I-III alatt még nem annyira “nyűttek” hiszen a story szerint “bright, happy” napok vannak még a prequel galaxisában: nagy demokrácia, köztársaság, békében nyugiban együttélés. Aztán ahogy “sötétedik” be, megy végig a klónháború az egész galaxison és jön el a császár diktatúrája úgy lesznek ezek az elemek is egyre elhanyagoltabbak, leharcoltabbak – ugye egyre kevesebb kedv, pénz, idő ezeket “karbantartani”, esetleg nem szigorúan “célszerszámnak” (újra)építeni stb. Gyönyörűen felépített ív ez ha valaki nyitott szemmel nézi a filmeket. Persze a Tatooin-on ne keressünk sose “nem elnyűtt” gépeket, és a Naboo-n meg nem szép, áramvonalas, “tisztaúj” “shiny” járgányokat, mert benne van azért a bolygók adott gazdasági társadalmi körülményeinek, kultúrájának lenyomata ezekben (kicsit mintha arab országok taxija vs. svájci taxik analógia lenne) 🙂 Mindenesetre egy nagy háború utáni diktatúrában mindenki abból gazdálkodik ami “megmaradt” és örül hogy él meg tud adót fizetni, és nem azzal foglalkozik, hogy “újrafesse a lökhárítót”… 🙂

orb7

Kedves fb2, javaslom add el a PC-det. Nyugodtan beírható a hirdetésbe, hogy mi a gond vele és hogy elsősorban alkatrésznek ajánlod!
Ha viszont megéri neked a feszültség levezetése végett az árat, akkor hajrá, fogd a fejszét. : )

/Ugyanakkor kereshetsz egy lelkiismeretes “PC-st”, aki hajlandó rendesen kitesztelni, hogy mi a gond./

Phyisikus

Isten volt az adás !! 😀 Szét röhögtem magam! Nagyon köszönöm nektek ezt 🙂

Phyisikus

fb2 nek én is azt mondom, hogy kérjen meg ha tud egy olyan embert aki ért is hozzá. Nem kell nagy mágia azért egy ilyen hiba felderitéséhez, csak aki lesz*rja annak mindegy és csak akkor lát hibát, ha be sem indul neki.

GeneticHUN

Józsi és fb2… az baj, hogy fogalmatok sincs arról milyen jó gaming pc. Egyáltalán nem lennétek attól kisebbek, ha kérdeznétek olyantól aki ebben benne van… Nem az hogy majd ti kitaláljátok, hogy összerakjátok.
fb2.. mi az hogy megfagy ?? Hogy fagy meg? az egér mutató is megfagy? újraindul magától fagyás után ?? kiáll kék képernyővel ?? stb..stb..stb.. A PC-t csak lehúzzatok és közben azt is bemutatjátok mennyire nincs fogalmatok róla. Már bocsánat…

Szindbad

Nyugodtan el lehet menni ökörködős irányba, nekem bejön. Tervezel kereskedelmi rádiózni?

Szindbad

GeneticHUN : Persze, nem lenne igazán nagy kunszt megkeresni a hibát, csak embereink egysszerűen nem akarnak 2011 végén ilyesmivel szopni. Ez érthető.

GeneticHUN

Abban abszolút igazat adok, hogy ha egy cégtől vette a gépet kompletten akkor jogos a felháborodás. Csak ha még a gép vásárlás előtt meg kellett volna kérdezni egy hozzá értő embert.

heAdsho

@FB2

Pro tip: Szétverés helyett add oda valakinek, aki örülne neki, még akkor is, ha néha lefagy, meg ki kell porszívózni. Biztos ismersz olyat.

_alesi_

Nekem nagyon nem jött be a Green Lantern. A felétől már csak azt vártam, hogy vége legyen.

Dodi

Segítségre lenne szükségem! Futás közben szeretném hallgatni Józsi podcastjait. Hogyan tudom letölteni mp3-ban őket?
Sajnos mobil netem most nincs, csak a letöltés marad. Windows op.rendszerem van. Előre is köszönöm a válaszokat.

syradan

Skacok, maradhattok a sorozatoknál. Ha ajánlhatok: Indiana Jones, Back to the future, Lethal weapon 😉
Jók vagytok, csak így tovább!

DoberMann

fb2: én felaprítás elött mindenképp kipróbálnék pár dolgot a pc-n: kivenném a memóriát és egy másikkal próbálnám futtatni, kicserélném a sata kábelt, vagy egy másik sata portra dugnám az alaplapon, ha van alaplapi videókártya, akkor kivenném a PCI-E or AGP -s kártyát és csak alaplapin használnám egy ideig, ne adj isten belenéznék az Eseménynapló / Rendszer logok -ba, a kipórszívózás se rossz tipp.

Dodi

Kösz H2CO3!
Csak a Transformeren (asus tablet) próbáltam, az meg nem kérdez semmit csak nyomatja…:)
Kipróbáltam pc-n és működik:)

H2CO3

Nincs mit 🙂 nem tudtam a körülményekről. Ja, és ha ilyen az asus tablet, akkor válts iPad-re 😀

Sanyi

“…olyan könnyen ki lehet ütni mint a zsákot”
Én heti 2x nekikezdek a zsáknak, stratégiát változtatok, lesből támadok, de bameg mindig Ő nyer. Taníts Maesro.

alternaiv

Nagyon féltem attól, hogy ez az egész arról szól majd, mi mindent adott nekünk SJ és mennyire hiányzik majd, és az emléke örökké, meg gyújtsunk gyertyát az XMS előtt (najó, TUDTAM, hogy ilyen irányba nem mentek el). Megleptetek. Nagyon jó adás volt, az eddigi legjobb, ezt kell mondjam.

Csuki

Sajnos a pc- gaming nem szolgál ugyan azzal a kényelemmel, mint a konzolos.

codered

Jó volt az adás, külön tetszett a dzsunka-gémerpécé rész. So true…

eMeM

Jozsi, nem olvastam vegig a kommenteket bicsi. BT nekem is csinalt ilyet az egerrel. a library/preferences/com.apple.bluetooth.plist-et torold ki a picsaba es jo lesz

koh

Nekem 2x cserelte a t-mob az iphonet igaz varni kellett egy hetet de kicsereltek.

Dani

Kedves FB2 és Józsi!

Nagyon köszönjük, hogy hetente időt, energiát szántok arra, hogy a hazai IT iránt érdeklődő réteg kapjon friss tartalmat. Azt, hogy mindezt még podcast-on keresztül is terjesztitek külön köszönjük. A tartalom jó, a stílus pedig természetesen izlés dolga. Nekem bejön, akinek nem az keressen jobbat. Egyelőre úgysem talál.

Egy észrevételem azonban van. Mégpedig az – ez különösen Józsira vonatkozik -, hogy tele van a beszélgetés idegen szavakkal. Természetesen tudom, hogy az informatika sokszor kívánja az idegen szavak használatát, mert az új techológiáknak sokszor még nincs kialakult hazai megfelelője. Azonban nálad ez már-már veszélyes. Nem is alapvetően az idegen szavak használata érdekes, hanem azok magyar ragokkal történő használata (pl. editálom-szerkesztem, kontentot-tartalmat, usert-felhasználót, stb, stb, stb.) Legalább azokban az esetekben – azért a legtöbb iyen 🙂 – amikor van magyar megfelelője a szónak, azt kellene használni. Ha lehet…

Kérlek ne vegyétek támadásnak és trollkodásnak észrevételemet. Csak építő szándékkal szeretném jelezni, hogy az említett szavak arányán szerintem lehetne csökkenteni. Természtesen ez a ti személyes döntésetek. Ha ez hozzátartozik a műkorkészítők egyedi stílusának a kilakításához – mint például néhány magyarul beszélni nem tudó hazai celeb személyiség esetében -, akkor elfogadom. Úgy is foglak tovább hallgatni benneteket.

Köszönettel mégegyszer,
O. Dani

Dani

Kiegészítés. Bocsánat most visszaolvasva látom, hogy az utolsó gondolatom félreérthető. Nem arra akartam célozni, hogy nem tudtok magyarul rendesen beszélni. Hanem arra, hogy néhány hazai közéleti szereplő – pl rádiós műsorvezető – azzal teszi magát egyedivé, hogy külföldi akcentussal beszél. Remélem, így nem félreérthető az előző hozzászólásom.

g

Géming pc-vel kapcsolatban olyan értelemben igazatok van, hogy nem lehet boltban jó pc-t (és hozzá támogatást) kapni, és ez elég gáz 2011-ben, nem egy fogyasztói társadalom életérzés. De össze lehet állíttatni jót valakivel, aki tényleg (és ezt a szót most aláhúztam ;)) ért hozzá (ilyenek általában nem boltokban dolgoznak, legalábbis én még nem láttam olyat). Ez már tizensokéve így van…

zárójel: én is így állíttattam össze (a cégnél ebben a témaban utazó kollegával), és megy minden, legújabb játékok sem fagyak sosem.

szgergely-troll

@g: lehet kapni, kulcsszavak: Dell, Alien, lóvé! 🙂

src

Talán jár még valaki errefelé néha, szóval megírom ide a kérdést, tán itt van a legjobb helyen.
Szóval az lenne a kérdés, hogy tud-e valaki olyan magyar webbookshoppról ami árulja-árulni fogja a Steve Jobs könyvet, angolul. Érdekelne, mert nem akarok amazonról berendelni, és mégiscsak angolban lenne az igazi.

codered

src: mi a baj az amazonnal? Én már vagy 5 éve rendelgetek évente egyszer-kétszer tőlük, még soha semmi baj nem volt a szállítással.

src

@codered : Mennyibe fájna a szállítás? Ezt így általában is kérdem, tán fennvan valahol, de mégiscsak jobb emberi kapcsolatokat kiépíteni 😀