Find my Friends wtf

Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miért dobja ezt az üzenetet nekem:

Soha nem érkezik meg levél az Apple-től, hogy aktiváljam, pedig úgy néz ki, arra vár. Francba, itt állok a jövő előtt, és nem tudom magamévá tenni.

update: a probléma abban volt keresendő, hogy az Apple Store-hoz használt Apple ID-vel próbáltam bemenni. Nekem először is át kellett mozgatnom a MobileMe cuccaimat iCloudra, utána bekapcsolni az iCloudot a telefonomon a me.com-os kontóval (nálam másik mail cím, mint a bolthoz használt), végül elindítani a fenti alkalmazást.

update 2: vasárnap este majd egy órát eltöltöttem az Apple ID-im kiganézásával. A probléma ott volt, hogy az Apple egy Apple ID-hez egy elsődleges mail címet enged és nálam valami régi kontóknál hozzá volt rendelve ugyanaz a mail cím. Ezt meg tudtam fixálni, utána már gond nélkül ment a dolog. Roppant fontos, hogy az ember rendesen ganézza az Apple ID-it, legyenek rendben. Innentől aztán még fontosabb ez.

20 hozzászólás

Ger

Feketelistán lehetsz…
Biztos, hogy csak szépet és jót mondtál az Apple-ről? 🙂

vs

Én becserélem ezt az igazán hasznos appot egy nyomorúlt gombra, amivel a main screenről tudom bekapcsolni a wifit.

TheMasterHealer

nekem is igy dobta ki. mind az app.store felhasznaloval (gmail-mail) probaltam belepni. de a me.com vagy iCloud account-al kell belepni es mukodik 😉

alex

“Én becserélem ezt az igazán hasznos appot egy nyomorúlt gombra, amivel a main screenről tudom bekapcsolni a wifit.”

Én másdél éve nem kapcsoltam ki.

vs

No igen, ez is megoldás (de pl az akksi idő szempontjából talán nem a legjobb). Sbs-hez meg jb kell, részemről nem vacakolok vele (bassza meg ilyen tök fölösleges appokkal (lsd post) szarakodik az alma, egyszerű funkciókat meg nagyon lassan csöpögtetnek). Köszönöm, kitomboltam magam 🙂

Asszem

Tudom, hogy már minden fmf-es posztba beírtam, de hátha más is elkezdi használni és hálás lesz: próbáljátok ki a Glympse nevű appot. Ronda, de jó. Mi a családban napi szinten használjuk, hosszú utaknál már nagyszülők kérik, hogy küldjünk Glympse-t, hogy lássák merre vagyunk és mikor érkezünk meg.

Ez a lokáció igazi ertelme, nem a foursquare

Marci

“hogy aktiváljam, pedig úgy néz ki, arra vár.”

Nem kell aktiválni, úgyhogy nem. Out of the box működik.

Freddy

Ez legyen a legnagyobb problémád. Nekem a zenéimet nem játssza le amik eddig simán mentek. A album artokat már visszavarázsoltam, de ott is volt egy kis gyomor görcsöm.

Scrrr

Nekem is ez van. Ez is és az iCloud is arra vár hogy megerősítsem az emailt, amit soha nem kaptam meg…
Valakinek ötlet?

Gekko

Lássuk jól értem-e:

A telefonomon aktiválok egy szolgáltatást, ami – mint az értelme lényegeként állandóan fut – megmutatja hol vagyok real time-ban. De ha bármi olyat intézel, amit nem akarod h lássanak, akkor kikapcsolom. Amiből persze egyből azt gondolják, húúúú hova mehettem, biztos valami “tévúton” járok, vagy valami titkos.

Ja és ez így akkor még egy dolog amit állandóan manipulálni kell, hogy mikor kinek legyek látható. A fentebb említett Glympse-ben meg még jobb, szuper könnyű használatként CSAK beállítom, hogy ki láthatja a helyzetemet, meddig láthatja a helyzetemet és egyáltalán látható-e a helyzetem, és ha valaki nem állandó partnerem akkor annak még linket is küldözgetek.

Szerintem, ennél azért csak kurvára egyszerűbb egy 5 másodperces hívás hogy mégis hol vakarom a tököm éppen.

Vagy ez mégis mi a a rákra jó? Húú józsi csak elindult pedig azt mondta nem megy ma. A rohadék.. Hmm a csajom már megint a bevásárló központ felé ólálkodik, megint tuti elkölt egy rakás pénzt.

Való életben ezen funkciók üzleti felhasználása szerintem több mint elképzelhetetlen.

= sokkal jobb mint bármi más

klarky

@Gekko: Magam is így látom. Tegnap épp erről szólt a beszélgetés handras-nál is, hát nem mondom, h mindenki egyetértett velem. Egyszerűen nem életszerű a dolog.

Én két értelmét látom:

– kisgyerek nyomon követése (vajon hány szülő vesz ilyen készüléket a gyerekének?),
– céges, flottás mobilok követése a vezetőségnek (ami elég rohadék dolog, fognak neki örülni az alkalmazottak)

initram5

iCloud szívás nálam is megvan, a Find my Friends miért nem dobja fel pl. a facebook ismerőseimet, miért kell meghívni boldog boldogtalant ha csak ki akarom próbálni? Szerintem a féltékeny feleségek appja ez.

p3d3str1an

Asszem: köszi a glympsetippet! Én eddig próbáltam a Latitude-t, FindMyFriendset, meg küldtem már lokációt smsban (a Mapsból), de egyik se vált be igazán… az első kettő főleg azért, mert sajna az én környezetemben nem túl nagy lefedettsége van az okostelefonoknak… másrészt pl. a Latitudeben körülményes a temporary share.

greg

én épp most toltam egy disable/uninstall kombót. majd ha nyomozni kell a feleségem/lányom után, majd akkor felrakom.