Valami nem klappol

Lindánál és a saját telefonomnál is a következőt tapasztalom: a készülékkel elvégzek egy drótos backupot (“Sync” feliratú gomb), utána letöltöm az iOS 5-öt, felrakja magát, visszatelepíti magát a másolatból, viszont nagyjából két hétnyi SMS, híváslista, notes stb. hiányzik a készülékről. (Két hét = talán a legutóbbi, talán a 10.5 iTS előtti, backup delta.)

A sajátomnál annyit el tudtam érni, hogy visszamentek rá a notes-ok, és a híváslista, de az SMS-ek továbbra is hiányoznak.

Más is tapasztal ilyesmit?

update: feladtam, az SMS-ekkel nem tudtam zöld ágra vergődni. Minden átmegy, de néhány SMS-em hiányzik. Annyit kinyomoztam, hogy volt egy pont két nappal ezelőtt, ami után nem volt képes további új üzenetet rögzíteni. PhoneView programmal a telefont közvetlenül böngészve ott vannak az üzenetek, viszont iTunes 10.5 backupot készítve sajnos a keletkező másolatból hiányzik. (Abba most nem mennék bele, hogyan, ki lehet túrni.) A végén már egzotikus hibaüzenet is megjelent, kikapcsoltam a francba az egészet. Tényleg kezd olyan probléma lenni, mint amilyet FB2 rajzolt le a #13-as Meteorban.

37 hozzászólás

wyctim

Józsi: Gondolom neked ez a rész az iTunesban dugig lesz backuppal. http://cl.ly/AyfI Néha sajnos összefossa magát az iTunes mentés és ez a vége (félbeszakadt sync, egyéb fájlrendszer hiba esetleg a telón).

Van egy olyan érzésem, hogy ezeket az adatokat már nem fogjátok visszahozni backupból.

Gyuli

Nekem olyan problémám van hogy original iPad mikor fenyerő csökken elkezd kicsit vibralni a kép plusz mikor bootol a cucc a fekete képernyőn random helyen felvillan vagy 4pixelnyi sárga pont és ezek iOS 4-en nem jelentkeztek. Lehet egy reinstall megoldja a gondot.

ac3

nekem allandoan errorozott backupnal, meg ios install elso lepesenel [nem ment fel], aztan egyszercsak backup error, majd automatan felment az ios5. Utana irja hogy akkor visszatenne 1 mentest [igazi mentesem 1 evvel ezelotti], a mai mentes meg nem ment… igy elszallt minden.

Asszem

Off: én a Twican sajnálom a kommenteket, mert így elolvasom és elfelejtem, jobb volt kommentek kel

rkit

Nekem az album art visszamászott rá egypár rádugdosás után, de én is sokat szívtam vele. 5.78 gigabájtot kért backupra (!), nagynehezen felszabadítottam 6,5 vagy 7-et, azt restore közben mind megette (!!!), úgyhogy konkrétan állt egy ideig a dolog, amíg egyrészt a Findert visszahoztam a halálból (mert elfogyott valami application memory), másrészt amíg felszabadítottam valamennyi helyet.

Szóval elég nagy szenvedés volt ez. Nekem az sms-eim megvannak, viszont nagyon sokmindent (twitter, facebook, emailfiókok, wifi hálózatok) újra kellett kalibrálni.

Mindezt 3GS-en és sima Leopard alatt. Ja, azóta a telefon zenelejátszója akárhányszor a T-hez érek, eldobja magát és visszakerülök a home screenre. Szóval ja. :-/

Chal

Ha fontos cuccok voltak benne, akkor megmentheted őket, de melós. Itt vannak a backupok:

~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/

Az sms db egy sqlite file, meg kell keresni (nem egyszerű, de akár ki is lehet grepelni), aztán vagy átmásolod egy új backup alá, vagy valamilyen sqlite managerrel kibuherálod belőle a szükséges adatokat. Illetve magának a backupnak a piszkálására, egyikből másikba átrakásba szinte biztosan van valamilyen os x alkalmazás (pontosabban meg lennék lepve, ha nem lenne).

codered

Nekem elsőre sikerült az upgrade (iPhone 4, v4.3.5-ről). Tény, hogy sokáig tartott a backup meg a restore, de probléma nélkül lement (16 gigás telefonon úgy volt 2 giga szabad helyem, hogy kb 8-at a média foglalt el, a többit meg appok és egyebek).
Azóta is faszán működik.

rkit

(Bocsánat, azt elfelejtettem, hogy a zenejátszós crash csak cover flow-ban jön elő.)

_sbt

iPhone 3GS, mindenem megvan. Meg kell várni, amíg befejezi a visszatöltést. Háttérben megy. Amíg nem végzett, addig ne dugj rá másik készüléket frissíteni.

Magdinéni

Steve Jobs elment, mindennek vége! (Isten áldjon!) Apple rohamos léptékkel fog elsüllyedni! Sajnálom! (Ahogy azt is, hogy halványabb lesz e nemes komment, de nem baj, ez így is a véleményemet reprezentálja!)

adeak

Érdekes, nálam nem ez a jelenség volt amit Józsi leírt, de azért megosztom a saját tapasztalataimat:

– a Favourite-eket elég gyakran rendezem át, mert munkámnál adódóan sokszor változik a favourite listám, meg listán belül is a nevekhez rendelt számok. iOS 5 előtt rendes backup, aztán airplane mód, majd vissza teszi magát a rendszer, csakhogy egy ősrégi favourites lista lett backuppolva, kb fél óra volt újra rendezni mindent, emlékezet szerint

– a fotókat visszaszinkronizálta, de valami miatt az albumokat “üresen” hagyta és egy manual körben kellett újra rátenni az üres albumokba a fotókat.

érdekes, bár pont nem érdekel, az imessage eszméletlen nagy funkció és a find my friends-szel is jókat szórakozunk kollégákkal, ismerősökkel.

Fulopszabolcs

Nekem 2 iPhone4-en és egy iPad-en tökéletesen felment az iOS5, minden megvan. Bár 1óra volt darabja az update-nek.

Herczegfalvy

Nekem ugyan ezt produkálja a 4S is. Valami tényleg nem OK. Közeleg a világvége.

Bel Riose

Megnéztem, nálam még megvannak az első, februári SMS-ek is az update után… érdekes hiba, tőled hallok róla először.

Z. T.

Mai friss:
Épp ezt a tracket hallgattam a 47-es villamoson: http://vimeo.com/7469607 amikor hirtelen elkezdett akadozni a zenelejátszás. AKADOZNI. A telephone-ipod-internetmobájldivájsz triumvirátusból az ipod elkezdett akadozni…

Elővettem a telefont, lepauseoltam, majd elindítottam és elkezdte normálisan lejátszani, de a tüske még sokáig bennem marad… :/

Gaboro

iPhone-ra nincs ilyen SMS-ről a Gmailbe biztonsági másolatot készítő app a boltban? Praktikus dolog.

Chal

Nincs. SMS-t meg csak szinkronizálni sem tud sehova, egyszerűen nincs rá opció, mintha csak a telefonon létezne a dolog. Nem értem miért tekintik ilyen fattyúnak az SMS-t. Jó, biztos az az ideológia van mögötte, hogy csináld IP-n az üzenetküldést, használj e-mailt, vibert, akármit (most mondanám hogy “vagy isms-t”, de azt se tudja szinkronizálni, mert a normál sms app-ban van, és ezáltal az sms db-ben :).

Egyedül úgy tudod lementeni, hogy filerendszer szintű backupot készítesz róla az Itunes-al (ez az amibe nem kerül be Józsinál néhány SMS). Pedig egy kutyaközönséges sqlite db a telefon filerendszerén, ahogy az addressbook, notes, calendar, ésatöbbi. Egyedül az SMS az, ami ilyen fekete bárány az Applenél.

rkit

Van egy SMS Export nevű app, amivel .xls-be meg .txt-be (meg még talán pár formátumba) ki lehet menteni. A telefonra kell megvenni (0,79 euro), majd a számítógépre is le kell tölteni egy programot.

SeRapH

Nekem sikeresen leirtotta az update az összes kontaktomat (mobilemet használtam), és kézzel kellett visszaírnom mindenkit icloudban, szóval fantasztikus update volt ez.
Ráadásul nem hiszem el hogy 1.0 óta meglévő grafikai bugot még mindig nem javították ki a photosban.

pack20

Nekem is voltak szaggatások podcast és zenehallgatás közben.
Rögtön első napokban a Heti meteor aktuális adásában előjött, napokban pedig futás közben a zene laggolt be.

Bár néha 1-2 másodpercnyi szünet eddig is észlelhető volt Heti meteorban update előtt is.

Józsi, helyenként a közepébe is belevágtok nem? Néha érezni, hogy hopp most ugrunk egyet és iPhone meg elveszti a fonalat.

SeRapH

Persze, backupoltam volna, ha nem takarították volna el a PC-s mobileme klienst amivel át lehet exportálni gmailbe. De elérhetetlenné tették, mert jött az icloudos, ami viszont nem tudott a mobilemehez csatlakozni.
Én még fizettem érte, szóval azért elvártam volna hogy ne vágja kukába az adataimat.
Most is úgy oldottam meg hogy egy régi backupot visszaraktam telefonra, airplaneben és icloud.com-on begépelgettem, mert ugye amint beállítottam az accot nyomta is a szinkronizálást és törölt mindent a telefonról. Rengeteg embertől olvastam ugyanezt, csak pepitában, van akinek a @me.com-os mailjei vesztek el, van akinek a konatkok mint nálam, tényleg hihetetlen. Még ha egy ingyenes szolgáltatás lenne, akkor is felháborító, de így hogy pénzbe került, egyenesen elfogadhatatlan.

Azt már figyelembe se veszem hogy az ios5 nem volt képes máshogy, csak set up as new iphone-ként felmenni a telefonra, mert össze vissza crashelt a springboard is, safari is, meg úgy kb minden.

Km

Nekem a teljes utolsó heti aktivitásom (SMS, kontakt és fotóadagom) veszett el 🙁 nem örültem neki, de túltettem magam ezen.
Mindenesetre megtanultam, h nem bízhatok benne anymore 🙁

Balazs

Az normalis, hogy amiota a sync over wifi be van kapcsolva itunes-ban a telefonomra, az itunes automatikusan indul windowsba belepeskor? :]

Deniel

Néha én is jobban örülnék, ha az SMS rendesen megmaradnának és nagyon örülnék egy olyan funkciónak iTunes-on vagy iCloud-on belül, hogy ki lehessen pipálni az SMS sync-et, mint pl a Notes-t.

Talán most már könnyebben fog menni a procedúra, mert elméletileg az iCloud elmenti az SMS-eket is a felhőbe.

Esetleg Backup “szétszedésre” OSX alatt a BackUp Extract-ot használom, de nem egy Apple érzés/élmény ezek a megoldások. ( http://supercrazyawesome.com/ )

HDCase

Én (nagyjából) ugyanigy jártam, mint Te, de azt hittem egyedi eset, eddig nem hallottam mástól. Erre tessék, csak kiderül, hogy “valami nem klappol”.
Az iOS5 frissités napján én is türelmetlenül kattintgattam, hogy letöltsem és belefutottam többször is mindenféle egzotikus hibaüzenetekbe – amik nagyrésze visszaeredetzhető volt a szerverek túlterhelésére, de azért nem csak engem aggasztott, de az iTundes-t is. Nem is sikerült csak sokadikra felraknom az új rendszert, de akkor már csak úgy, hogy Recovery Mode-ba került a teló.
Aztán onnan már látszólag simán és nagyon nagyon lassan felment az új rendszer, örültem is amikor végzett. Aztán az első üzenet az iTunestől az volt, hogy nem sikerült a backup, megpróbálja mégegyszer Restore-olni azt (pedig akkor már egy tökéletesen működő rendszer volt a kezemben, de nem szólhattam bele). Na akkor eltünt egy pár napnyi sms-em és hivásom is a telóból, arról nem is beszélve, hogy természetesen az Appokat is összebaszta és rendezgethettem (immáron másodszor) újra őket. Amikor ezzel végzett, újra besetupolta az iOS5-öt (welcome screen, first steps, stb.) de még ezzel is megbékéltem. Utána tök jó volt minden, le is tudtam a dolgot annyival, hogy elbuktam pár sms-t, nem számit, hiszen van Notification Center! 🙂
Majd tegnap újra összecsattintottam a telót a géppel, akkor megint elkezdte előről az egészet, újra backup, restore, welcome screen, first steps, appok ujra rendezése, eltünt sms-ek és hivások.
Nem örültem. Most nem merem rádugni többet, pedig aztmondja, hogy akkor fog wifin iCloudba backupolni majd, ha az asztali gép elérhető. Ezt mondjuk nem is értem amúgy, valaki elmesélhetné, hogy hogyan működne helyesen ez az egész “éjszakára ott hagyom, aztán reggelre majd szép lesz minden” dolog.

imiapek

Viszonylag ritkán backupolok, sajnos. Júniusi volt az utolsó… Megjön ios 5 backup and restore, fasza minden, aztán restore-nál megáll hibával. Ajjnye. Lehúz, bedug. Utolsó backup június, mondom mivan? Hát nem sikerült a backup, király, nagy nehezen túl teszem magam rajta, de az újjabb restornál a hiba még mindig megvan és akárhányszor rádugom az iphone-t, mindig restore-olni akar, mert hibát talál a backup-ban, a júniusiban, úgyhogy valószínüleg elkezdte az új backup-ot, csak valami miatt nem fejete be és így tönkrevágta a régi-t is, úgyhogy most nem tudom mi tévő legyek.

Ötletek?