22 hozzászólás

Géza

Így nem várhatsz különbséget, ha a legolcsóbb HD-s telefont mellétesszük talán akkor sem. Ha valós felbontásban kivilágosítod a sötét részeket, vagy végtelentől eltérő mélységélességre is szükséged lenne, vagy kevés fényben próbálkozol akkor már igen.

galffy

Odabasz a Sony szenzor., nem csoda, hogy a saját Sony Ericsson telefonok marketingjét is az érzékelőre hegyezték ki.

_alesi_

Ez most olyan, mintha egy maratoni futó elé járókeretet raknánk, majd azon méláznánk, hogy ő se teljesít jobban, mint a mezőny másik tagja, özv. Krajcsákné Helena ballószögi rokkantnyugdíjas.

klarky

Azért az LCD reklámtábláknál előjön a telefon érzékelőjének hiányossága (?). Ott erősen csíkoz, míg a Canon-nál semmi gond.

marchello

@klarky: az a záridő miatt van. 5D-nél is elő lehetne idézni bizonyos értékek mellett.
iPhoneon gondolom nem állítható.

_alesi_

AD: arra célzok, hogy itt úgymond az MkII-t húzták le az iPhone szintjére – hisz a gépben nagyságrendekkel több van, mint amennyi ebben a videóban lejött.
Természetesen megnyerő az iPhone4S tudása, bár meglehet a vetélytársak is azonos szinten vannak, nem követem a trendeket.

GT

kétségkívül nagoyn jó videót készít a 4S, de vmi fura rajta. nekem váltottsornak tűnik a 4S. főleg az utolsó jelenetnél, amikor ki van rakva nagyba, a mozgó autókon látszik, mintha “szellemképük” lenne, nekem főleg a kerekeknél látszik.

mondjuk nemtudom h progresszívnek van e reklámozva az iphone, de ez nekem zavaró.
plusz azt talán javtották, hogy most már egyszerre van kiovasva a szenzor, és nem dőlnek el a mozgó tárgyak a soronkénti kiolvasás miatt.

jeti

Nem is 50mm 1.4 van a képen, hanem 16-35 v 17-40 🙂
(A videóban persze helyesen van jelezve az 50mm)

karon

mitől kéne leessen az állam? az iphone videó tele van artifactokkal, és még leszkélezve, széttömörítve is jól láthatóan életlen, közel s távol egyaránt.

vagy most jön az, hogy dehát ez csak egy rádiótelefon?

H2CO3

Azért a Canonon jobbak a színek (0:40-nél a bokor zöld színét nézzétek), illetve az iPhone-pon ‘fut’ a kép a kép felső szélén levő LED-es reklámtáblán, míg a Canonon nem (1:10-nél).

Gekko

Érdekes összehasonlítani két raw videó felvételt, egy abszolút konzumer telefont és egy profi fényképezőgépet, aminek van videó funkciója. Teljesen natúr anyagban valóban kimagasló az iphone 4s minősége a telefonok sorában, de azért igenis nagyon megtévesztő az ilyen összehasonlítgatás.

EMrt értitek, hamár 5dMarkII akkor ez a videó egy referencia pl: http://vimeo.com/7151244

vabank!

tényleg kurva jó az iPhone videó is és elképzelhető, hogy jobb egy csúcsnokiánál vagy csúcssonyericssonnál, de jó fényviszonyok mellett manapság már szinte minden kütyü jól produkál

a Canon előnye akkor domborodna ki, ha mondjuk az éjszakai város nyüzsgéséről csinálnának videót, ill. érdekes lenne megnézni ugyanezt az összehasonlítást egy olyan videón ahol emberi arcokat vesz közelről a 2 gép,

nekem az a tapasztalatom, hogy két fényképezőgép/videókamera közötti tudásbeli különbség akkor látszik nagyon ha nem ideálisak a fényviszonyok (éjszaka, szürkület, rosszul megvilágított beltér) ill. emberi arc fényképezésénél

lyesmith

Tegyél mellé egy $100 os HD-s videokamerát. Optimális körülmények között is ugyanilyen képet fog adni. A türkk it az hogy a 5D-t úgy állították be hogy megegyezzen az Iphonéval. Mert mondjuk megnézném az összehasonlítást elégtelen fénynél.