Heti Meteor #14 – Bakák

Témáink ezúttal: az iOS 5 alaposabb kivesézése, hiszen már mindketten ezt nyomjuk (notification rendszer, Apple ID, Find my Friends, iMessage, Photo Stream), Siri, belenyalunk a fotózás örök témakörébe, megnézzük az iPhone 4S lecserélési dilemmát, aztán végül eljutunk- és jól megbeszéljük a heti filmünet, a Klónok Támadását — de jövő héten még nem fejezzük be a Star Warst!

Az elmaradhatatlan podcast disclaimerünk: ha busz, vidéki meló, külföldi utazás, vonat, HÉV, troli vagy éppen monoton futás — a válasz: podcast. A Heti Meteort ezért találtuk ki, ezért csináljuk.

A podcast feed címe: http://feeds.feedburner.com/hetimeteor
Tizennegyedik adás direkt link: http://plastik.hu/media/meteor/heti_meteor_14.mp3
iTunes podcast link: http://itunes.apple.com/hu/podcast/heti-meteor/id451725699

30 hozzászólás

Chrys

Mindig miközben hallgatom, eszembe jut, mi az ami nem tetszik az adásban – meg is beszélem magammal, kétszemközt :)-, aztán mégis minden héten várom! Mondjuk nekem a Star Wars témából bőven több volt, mint elég! De azért hajrá, így tovább!
Amúgy Ti mit hallgattok hasonló témákban? Gamer365, konnektor meg a Meteor nem elég, hogy lefedje a heti 5-6 óra vezetést melóba, ötlet?!

koh

off: miota frissítettem ios5-re eltüntek a ical bejegyzések a telómról, a gépen meg megduplázódott minden. (szerintem ez az új ical kezelhetetlen)

Sanyi

Miért kell több apple ID? Nem elég csak az angol? Mit nyertek azzal, hogy van magyar is? A 3. 4. meg teljesen értelmetlen számomra.

Én azért váltottam Nikon D90-re a kompakt viccekről, mert eljutottam odáig, hogy ne a gép tárcsa beállítása határozza meg a képemet.

A 90is van tárcsa, de sose használtam, A, S, M. Ez a három, ebben a gyakorisági sorrendben.
Az AE Lock, a fénymérés, a kompenzáció, az apertúra, az ISO és az AF mode ami kincset ér, meg a RAW formátum.

Marci

Még _MINDIG_ a Star Wars a téma? Na ezért nem hallgatom.

elvé

“A Heti Meteort ezért találtuk ki, ezért csináljuk.”
Ez nem nekünk szól. Ez George Lucas-nak szól. Immáron 4. hete.

zsoltbarabas

A PS3-on és a tévéden is kapcsold be a HDMI Sync dolgot, elöbbinél a System Pref-be van, utóbbinál a külső bemenetek-HDMI résznél.

Ezután a következő bekapcsoláskor megtalálják egymást, majd egy következő éles használatnál, amikor hazamész és minden ki van kapcsolva, csak nyomj egy PS3 bekapcsoló gombot, a PS3 be fogja kapcsolni a tévédet és átváltja a megfelelő HDMI bemenetre. Majd hátradől és örül…. 🙂

zsoltbarabas

Józsi!

Most hallgatlak….. mikor menjek fel hozzád? Viszek pár kategóriás cuccot és eldöntheted mit akarsz….. 🙂
Mutatok én neked occóér is olyat, hogy nehezen mondod meg hogy ötdé vagy sem. 🙂

Benjámin

Józsi,

Count Dooku csinálta a clone army-t, aztán Sidious “átnevezte” őt Tiranus-ra.

Valamint ajánlom figyelmetekbe a Robot Chicken c. sorozatot, Seth Green producálta és rendezte. Az epizódok megtekintése után pedig teljesen máshogy nézel rá (színész is), meg akarod nézni az összes filmjét, olyan jó humora van.

Benjámin

Btw, olyan szépek ezek a lezárások, elköszönések 😀

Krisztian

Fotozas…

Beruhazas: Ne csinald!

Rengeteg penz es nem lesznek jobb kepek es tobb az elvezet!

Sajat peldam: (hobby celra)

Nikon D40 (par objektiv, vaku) koltseg kb: 200 ezer HUF

Nikon D90 (par objektiv, vaku) koltseg kb: 500 ezer HUF

Nikon D700 (par objektiv, vaku) koltseg kb: 1.5 millio HUF

Kepek jobbak lettek de nem a gepek miatt en fejlodtem a rengetek elkeszitett kep, elolvasott konyv miatt…

El is kocsmazhattam volna stb…

Jelenleg Sony A55 es kit objekiv + fix 35mm, 50mm, 85mm
(+ legkisebb sony vaku)

Ha jol tudom akkor a NEX5 ugyan ilyen szenzort hasznal + ezeket az objektiveket fel tudod tenni arra is…

Lattal mar kb 30-50 (ev) kozotti hobby fotost a bazi nagy gepevel fel meteres objektivvel enyhe pocakkal nagyon gaz… igy akarsz kinezni…???

Ha mar venni akarsz valamit akkor:
http://us.leica-camera.com/photography/m_system/m9/

root

Olvastam a fotós eszmefuttatásodat és az jutott eszembe, hogy neked nem érdemes semmit venni, mert úgy se lesz jó. Ameddig egy fényképet az elkészítésére használt technika alapján ítélsz meg és 1000×-re nagyítva kurkászod a pixeleket és hibákat, addig nem érted a fényképezés lényegét. Egy gyufásdobozzal is lehet érdekes képek készíteni és milliós cuccal is tucatfotót. Ettől függetlenül vegyél amit akarsz és légy boldog vele, de a jelek szerint nem vagy az…

Pack20

FB2-nek üzenem, hogy Bp-én mar müxik a maps tömegközlekedési része. Ezt már iOS 5 előtt befrissítették. Bár lehet arra gondolt, a podcast alatt, hogy több alternatívát nem ad ki.

p3d3str1an

Pack20: kiad az, az órára tappolj az ikonsor alatt, ott lesznek a beállítások, pl. hogy indulási vagy érkezési idő alapján akarsz terveztetni, és kapsz három alternatív tervet is.

p3d3str1an

boci: nem siklottak el fölötte, 13-án kitwittelte Józsi.

codered

Engem inkább az zavar, hogy iOS alatt a Google Maps POIk még mindig nem klikkelhetők. Vagy van erre valami megoldás, csak én nem tudok róla?

p3d3str1an

codered: sajna én is úgy tudom, hogy erre csak a webappjuk az alternatíva IOS alatt

ropi

@Chrys
tcgte.com minden hetfo reggel ezzel boldogitom magam.

RRomeo

Azért kell venni nagyobb, profibb gépet, mert a meglevőt már kinőtted, hiányoznak pl. beállítási lehetőségek és/vagy egy halom olyan feature ami egy tükörreflexes belépő szintű vagy félprofi gépen megvan, a Tieden meg nincs, vagy jóval gyengébben. Nem arról beszélek hogy az mondjuk 18 MPixel, vagy szebb az 1080-as videója amit felvesz…
Amig a meglevőt nem használtad ki, azaz nem érezed már idegesítőnek a limitációit addig csak valóban igazi konzumidióta vagy aki csak azért szeretné lecserélni a gépet mert az menőbb, “profibbnak, súlyosabbnak” hat meg biztos “jobb képminőséget produkál”. Különös ismertetőjele ennek a kasztnak hogy nem csak a gépet veszik meg hanem azonnal több objektívet meg vakut, tehát kiegészítőt is, majd 1 év múlva havi 2 képet ha csinálnak a teljes felszereléssel, tehát értelme nem volt a nagyberuházásnak az utána következő pillanatnyi játékos öröm pár hónap alatt kimúlt 🙂
Ki tudod-e használni vagy sem, ez a kérdés. TUcatfotókat csinálni nem probléma bármelyik géppel, de nem mindegy hogy egy halom pénzt költöttél-e arra, hogy nagy arccal, nagy géppel csinálj-e semmilyen fotókat.
Más kérdés hogy a pénzével mindenki azt csinál amit akar, ez csak az én véleményem.

M1K1

Jozsi, az eletem majdnem tokeletes, mar csak ketto apro kivansagom volna:
– megosztanad a podcast feed listadat, ha van olyan? Az eddigi gyujtesem heti update-je epp, hogy kitart egy hetig. Nem a hetimeteor linkre faj a fogam, hanem podcastokra, amiket te hallgatsz.
– Hetimeteor feedback: hangeffekt, hatterzene sokat dobna a komforterzetemen. A ket bugo ferfihang kicsit monoton tud lenni ot kilinel hosszabb tavokon.

Koszi.

M1K1

Ujraolvasva, sikerult eleg faxkalap modon fogalmaznom az elobb. Lemaradt a vallon veregetes, pedig arra jocskan raszolgaltok. Nagyon szorakoztato az adas.

miszterti

Akik a film miatt rinyálnak: miért hallgatod végig? Az gyakorlatilag egy minden más témától különálló rész, szerintem jól elkülönítve a “-térjünk rá a filmre? -térjünk.” párbeszéddel, ilyenkor simán megállítod és kész.
Vagy lehet azt csinálni, amit én: amikor a filmes rész jön már igazából nem figyelek oda, csak ha valami röhögés van, vagy ha Józsi száját elhagyja egy kósza “fasz” vagy valami hasonló kaliberű szó. 🙂

Dewla

Videójátékos témában (természetesen a kötelező konnektoron kívül 😀 ) javaslom az alábbi angol podcastokat: Gamers with Jobs, Weekend Confirmed, The Game Infomer Show, The Joystiq show. Nekem ezek (és a Meteor) vannak a rotációban a Meteoron kívül, ez pont kiteszi nekem a heti 4-5 óra vezetést és 2-3 óra futást.

Nem videó játékos témában ajánlom a The Bro Show, Enough és a Stuff You Should Know c. adásokat, főleg az utóbbi nagyon klassz szerintem.

H2CO3

@Chris: én a filmet soha nem hallgatom meg belőle! 😀 De a többit nagyon szeretem, húzom is lefele gyosan! 🙂