A HP megtartja PC divízióját

A Személyi Számítógép Divízió (Personal Systems Group, PSG) jövőjére vonatkozó alternatív stratégiák értékelése alapján a HP úgy döntött, hogy a PSG a vállalat részeként működik tovább.

„A HP objektíven értékelte a PSG különválásának stratégiai, pénzügyi és operatív hatását. Az elemzés alapján nyilvánvaló, hogy a PSG szervezeten belül tartása szolgálja leginkább a HP partnereinek, részvényeseinek és dolgozóinak érdekeit” – nyilatkozta Meg Whitman, a HP elnök-vezérigazgatója. „A HP elkötelezett a PSG iránt, hiszen együtt erősebbek vagyunk.”

A stratégiai értékelés a különböző üzletágak és funkciók releváns szakértőinek részvételével zajlott. A tényeken alapuló elemzés feltárta, mennyire szorosan integráltak egymással a működés főbb területei, például az ellátási lánc, az IT és a beszerzés. Kiderült, milyen nagymértékben járul hozzá a PSG a HP megoldás-portfóliójának sikeréhez és a márka értékéhez. Az elemzés végül azt is megmutatta, hogy a szétválással elérhető potenciális előnyöket felemésztenék a költségek, ha különálló vállalat keretein belül kellene kiépíteni ugyanezeket a képességeket.

Az értékelés eredménye megszilárdítja a HP eddigi modelljét, valamint a részvényeseinek és ügyfeleinek kínált értéket. A PSG a HP stratégiájának fontos komponenseként támogatja az értékteremtést és az otthoni, nagyvállalati és KKV-ügyfelekkel való tartós kapcsolatépítést. A HP igazgatósága biztos benne, hogy a szervezetbe ágyazott PSG hatékonyan ösztönzi a nyereséges növekedést és felgyorsítja a többi üzletág új megoldásainak bevezetését.