The Art of Flight (2011)

On September, 07 2011, Rice released The Art of Flight, a film made in collaboration with the same team behind ‘That’s It, That’s All’, including John Jackson, Mark Landvik and Jeremy Jones. The film is said to be one of the best snowboard movies ever made, with a budget being well into the millions of dollars.

Megnéztem, döbbenetes, látványos, szuper zenékkel. Persze, mint film nem állja meg a helyét, inkább havas slideshow (mint a traileren is). Aki arra kíváncsi, hogy rengeteg pénzből mit lehet csinálni technikailag, nézze meg. Tényleg, ez a plafon.

iTunes HU Store 720p HD — €9,99.-

26 hozzászólás

anTi

megvették a phantom flex-et a köcsögök, ilyet azért twixtorral meg optical flow-al nehezen lehet összerakni…

Lenny

Pár hete láttam ezt a videót, hideg rázott tőle ahogy össze van vágva a zenével. Nagyon komoly. Kár, hogy a film alatt nem ilyen elektronikus zene megy, akkor végtelenítve nézném. Viszont a fentebb linkelt listában nincs ez a szám. De nagyon kéne. Valaki?

candie

“ilyet azért twixtorral meg optical flow-al nehezen lehet összerakni…”
ilyet szerintem twixtorral meg optical flow-al nem lehet összerakni.
Szoftveres lassítás sosem fogja tudni kiszámolni, hogy mi lett volna igaziból két mozgási fázis között (gondolj arra, amikor pl. egy tárgy forog).
Pláne, hogy gépen kicsibe nézve még elmegy, fullscreen-en már lebukik, úgyhogy a twixtor szerintem marad a youtube-ra forgató bmx-eseknek.

De ha már film a téma – kedvenc – akkor érdemes megjegyezni, hogy az igazi lassításoknak nem a Phantom a királya.
A Phantom Flex 1455fps-t tud 2560 x 1600-as felbontásban. Az más kérdés, hogy a dinamikus átfogása – azok szerint akik dolgoztak vele – a jelenlegi “normál” digitális kameráknál jóval rosszabb, de ez érthető, másra gyúrtak rá a szenzornál. Valamint a belső RAM-jába csak 5 másodpercnyi felvétel fér el.

Ezzel szemben – visszakanyarodva az analóghoz – a legjobb, minőségi gyorsítást filmkamerával lehet elérni. A Photo-Sonics 4C 3250fps-t tud 35mm-es filmre, amiről kedved szerint szkennelhetsz 2K, vagy 4K felbontású anyagot, ráadásul a filmtől megszokott átfogással.
Itt van pár ezzel forgatott anyag, de az Inception-ben is használtak ilyet: http://www.youtube.com/watch?v=iz0En64d0A0

Természetesen ha nem mozifilmhez kell lassítás, akkor viszont ismét a digitális nyer, itt egy laza tíz perces videó, amit 1 millió kockával vettek, meditáljon mindenki üvegben futó hajszálereken: http://www.youtube.com/watch?v=QfDoQwIAaXg

(AD, nincs olyan, hogy duplasárga?!)

klarky

Megnéztem. Nem volt rossz, de ez is csak egy a sorban a TITA és a Life Cycle mellett.

Amúgy szép munka, le a kalappal.

Nilito

József, könyörgöm, mondj végre valamit, mi ez a vessző-pont-mínusz dolog, amit árak esetén mindig a számok között használsz? Mi a logikád?

yzzy

Megnéztem a trailert, szerintem nem is a film csúcs, persze nyilván az is, hanem amit ezek a faszik csinálnak, az verhetetlen.

pnc

zsolo:
Az európai bemutatókkal összhangban, Magyarországon november 9-én, este 21 órától kerül sor a film szélesvásznú, ingyenes premiervetítésére az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a vetítésre előregisztrációval biztosíthatod a helyed, amit erre az e-mail címre küldött levéllel tehetsz meg november 8-ig: redbull.kommunikacio@hu.redbull.com!
Csak névre szóló regisztrációkat fogadunk el!

Az előre regisztráltakat 20.15 – 20.45 között engedjük be, ezután a helyszínen megjelent, nem regisztráltak közül töltjük fel az ülőhelyeket

A vetítés ingyenes!

http://www.mozgasvilag.hu/hir/the-art-of-flight-filmvetites-az-uraniaban

itt egy remek review, a filmről:
http://whitelines.mpora.com/news/art-flight-review.html

két dolgot emelnék ki:
egyrész sose csináltak még boardos moviet ennnyi pénzből
(And what we got, were big things. Really big things. Everything about this movie is super-sized, from the budget (the exact figure is a closely-guarded secret, but most people put it at around $2 million) to the riding, to the huge sweeping landscape shots and the enormous mountains they take in.)
másrészt ezen kurvára röhögtem:
” And then of course, there’s the shots of helicopters filming helicopters filming helicopters…”

anTi

Ha már filmezés, támogassátok/csekkoljátok ezt a magyar filmet is, gyönyörű, és gyermekes-családi programnak is ideális:

http://www.youtube.com/watch?v=RGWyilZPsxI

FB-n találtok infókat, nagyon sok felé szokott csinálni ingyenes vetítést Török Zoltán.

Ebben is gyönyörű slowmo-k vannak 🙂

codered

Anti: én láttam a filmet, tényleg nagyon jó, viszont elég nehezen hozzáférhető.
Se DVD, se BD, se semmi egyéb 🙁 Most már iTMS-on is lehetne terjeszteni, hátha megjön a kedvük!

Zyl

Az viszont csalás, hogy egy képkocka sincs benne az előzetesben 2:38nál látott tűzijátékozásból, pedig én eléggé vártam azt a részt :/

muDao

@pnc
Köszi az infót, írtam is egy levelet még hétfőn, de semmi reakció nem jött még rá, elég volt ennyi, hogy lefoglaltam két helyet vagy kapnom kellett volna valami visszaigazolást (gondolom kellett volna, de ki tudja)

SzGyuri

Az megvolt, hogy Patagoniában, a bevezetőnél egy tavacskában Darwin képmása lebeg? Szép zöld fák között, mielőtt a helikopter elérné a havas lejtőket, a fák között egy tavacska bukkan fel 1-2 másodpercre. Kb. a 30. percnél, pont amikor a narrátor kiejti Darwin nevét, akkor vehető ki legjobban.