iPad

Annak idején, főleg a bemutatásakor, még nem tudtam, hogy ez mire lesz való. Nagy méretű iPhone? Mi lesz a jó abban, hogy odaülök elé? Miért kellene a laptopom mellé vásárolni egy újabb kütyüt?

Remek termék, nagyon kézre áll. Tegnap például bevonultam a kádba, mint a disznók, dagonyázni. Nirvanát hallgattam rajta, közben olvastam. Ma meg a kanapén, ahogy besütött a nap, ugyanezt.

És amikor azt mondom, hogy Nirvanát hallgattam, akkor nem tettem hozzá, hogy iTunesen Wi-Fi synckkel átdobáltam két ikont (értsd: két albumot) a deszkára, miközben csobogott a víz, aztán a tökéletesre rajzolt iOS 5 “Music” alkalmazásban kiválasztottam a számot, majd átmultitaszkoltam iBooksba, ami tökéletesen szinkronban tartja az olvasott tartalmat a telefonom és iPadem között. Ráadásul, ha egy ismeretlen szóra vagyok kíváncsi, csak megkoppintom, definiálom. Máskor meg kiemelek részeket az olvasmányból (szeretek kiemelni jó gondolatokat).

Egyre jobban tetszik.

62 hozzászólás

kutato

Az igazán hitech az lenne, ha át sem kellene dobálni rá az albumokat, hanem egyszerűen streamelnéd őket a házi multimédia centerről.

Marci

2011-ben ezek a dolgok csak belőlem nem váltják ki az “OMG” érzést? Még mindig a 3310-esnél kéne tartanunk, vagy mi a szösz? Szerintem így sem fejlődik elég gyorsan a technológia.

Zeusz

Szia kutato!

Én megveszekedettül hiszek a régi, vincseszteres Apple TV-ben, ezért ami szerinted hitech, az nálam a valóság.:) És nyilván még ezernyi háztartásban.

yano

OFF és egyben halványított is:
ha PR cikket írsz odaát, akkor ne tűnjön annak (Telltale neve minden 3. sorban)

thingol

az ibooks sync az valami ujdonsag? automatikusan syncel? mer en erre varok mar miota de en meg nem talaltam meg ezt a featuret

Chal

Version: a 3310 és az ipad között pont annyi év van, amennyi egészséges és elvárható szerintem.

Torda

iPad-en be lehet állítani hogy a gép könyvtárát streamelje. Az egész könyvtár “átkerül rá” fél perc alatt, utána meg azonnal lejátssza bármelyiket. Miért nem ezt használod?

Marci

Hát látod ebben tévedsz, Józsikám. Az állandó elégedetlenség egyre jobbá tesz.

Malachi

szerintem jó dolog az iPad, ha valakinek arra van szüksége. szóval nem kötnék bele. de ez:

“És amikor azt mondom, hogy Nirvanát hallgattam, akkor nem tettem hozzá, hogy iTunesen Wi-Fi synckkel átdobáltam két ikont (értsd: két albumot) a deszkára, miközben csobogott a víz, aztán a tökéletesre rajzolt iOS 5 “Music” alkalmazásban kiválasztottam a számot, majd átmultitaszkoltam iBooksba, ami tökéletesen szinkronban tartja az olvasott tartalmat a telefonom és iPadem között.”

ez inkább rémisztő, mintsem nagyszerű. egy play gombot lenyomni a hifin még mindig user friendly-bb számomra. bár lehet, hogy rosszul ragadom meg a lényeget. én még egy könyvet se vittem a kádba, soha.

Gaboro

Na ezért tart ott az ország, ahol éppen! Mert nem egy üveg jó magyar bort visznek az emberek magukkal az kádba, hanem ilyen kínai izéket. 🙂

Kikkekke

A kádba egy jó nőt kell vinni ÉS utána jöhet az ipad. Esetleg közben..

mr x

OFF: Józsi láttad, micsoda twica kopipészt gyönyörűséget műveltek az apple blogos fiúk? Persze egy ocsmányabb kivitelbe…

Lenny

Szép s jó ez. De. Malachinak igaza van. Viszont azt egy kicsit továbbfejlesztettem. Inkább bekábeleztem az egész lakást (igen, még a fürdőszobát is) és mindenhova raktam hangszórókat. És iTunes remote-tal wifin vezérlem a muzikot.

klarky

@Gaboro: Én kis srác koromban a hol Videoton magnómat cipeltem be a fürdőbe és azon hallgattam a Poptarisznyát (meg persze vettem fel a magnós blokkot), hol pedig a fekete-fehér Junoszty kis tévémet (mert azon meg néztem a Tarzant) és mégsem volt előbbre az ország. 🙂

(sajnos egyre gyakrabban érzem azt, hogy ez az ország soha nem lesz már előrébb)

@Marci: +1 ! Igazad van, csak az örök elégedetlenség az, ami tovább viheti a világot.

ShoeCollector

Amióta iPad-em van rendszeresen nyomulok vele a kádban… Ez nálam alap program este 🙂
Sorozatot nézni is… ugyan itt 😉

belabacsi

ez a valamit nem értek és rábökök dologban csak én érzem azt, hogy a butuláshoz vezető út egyre inkább támogatott? minek megtanulni, majd rábökök és megmondja…

enyhe párhuzam a régen fejből tudtál minimum 30-40 telefonszámot… most mennyit tudsz maximum? 3-4?

Spor

Azt kell tudni élvezni ami van és nem azután sóvárogni ami nincs. Aki notóriusan telhetetlen, az soha nem tud boldog lenni.

H2CO3

Józsi: csak az iBooksban van ilyen ‘koppintok oszt definiálja’, vagy iPad-en a Safariban is (azt tudom, hogy Mac-en a Safariban van)?

Chal

belabacsi: igen, az említett példák kapcsán szerintem csak te érzed azt.

Marci

Spor: Ez nem a sóvárgásról szól, hanem a folyamatos fejlődésről és az új ötletekről. Persze egyszerűbb mindig megelégedni azzal, ami van és soha nem megkérdőjelezni semmit. Tudod, boldogok a lelki szegények..

dr. Ferenczi Sándor

belabacsi: én még az első, Trabant márkájú gépkocsink rendszámát is tudom fejből, AJY-014. Van értelme? Nincs. A telefonszám egy sima ID, információtartalma zérus.

A szódefiníciókról pedig: kötve hiszem, hogy bárki is úgy használná az iBooks-t, hogy minden második szót definiáltat, mert anélkül nem tudná értelmezni a szöveget. Ellenben azt el tudom képzelni, hogy egy Krúdy ebookot olvasva valaki rábök a Tafelspitz definíciójára és elégedetten olvassa tovább a könyvet, tudván, hogy a hátszínről van szó.

Sőt, talán az azonnal elérhető szómagyarázat még bővíti is az emberek szókincsét, hiszen ha egy papíralapú könyvben találkozol egy ismeretlen kifejezéssel, akkor az esetek zömében továbbolvasol bízva benne, hogy a szöveg kontextusából kiderül nagyjából a szó jelentése, viszont nem rögzíted magadban úgy, mintha azonnal rákereshetnél és elolvasnád a jelentését.

mr x

Józsi az eset kommentálásának mellőzése mellett döntött!

Malachi

mr x – szerintem ezt majd a két dizájncég megbeszéli egymással. erős a nyúlás szag, de hát izé. ez van.

Spor

Marci: Mindenképpen követni kell a dolgok folyását, ezzel én is egyet értek.
Inkább azt próbáltam megfogalmazni, hogy nem kell konzumidiótává válni. Tudni kell egy pillanatot szánni arra, hogy élvezzük egy már megszerzett gadget-et.

HaDes

hát én be nem merném vinni a kádba. fosnék, hogy beleejtem.

Z

Én Squeezebox Radio-t hallgatok a füriben. Egy gombnyomás és ott a zene.

Ger

Én zuhanyzom és énekelek. Jobban, mint Kurt és így lesz meg a Nirvána.

Pepinke

Én meg a Bartók rádiót hallgatom a kádban, vazz! 😀

sirLancy

Vizallo tok szatyor stb? para viz? en nem merem bevinni 🙁

dr. Ferenczi Sándor

(Asszem ezért pirosodott be József iPhonejában a lakmuszpapír. )

Km

Én (is) imádom az ipad-emet. Életem talán legjobb gadget beruházása volt.

Bár én fosnék, h a kádba ejtem 🙂

Bel Riose

Őőő, nálam van system-wide Define gomb. Igaz, én angolul használom a rendszert, és csak angol tartalmakat tud definiálni… de azt mindenhol: Safariban, iBooksban, Notesban, Mailben, stbstb.

Balazs

En meg mindig nem latom, mire tudnam hasznalni.. de nem is vettem meg, es asszem meg egy jo darabig ez igy is marad. 🙂

Readya

Én meg a google musicból streamelek mindent. Nem sync, nem másol, nem dobál. Csak kattint a zenére és hallgatja. És ehhez ipad sem kell 🙂

SAA

Jozsi, nem ertem miert dobalod at az albumokat, hiszen az iTunes kepes Share elni az albumokat es a Musicbol siman mengyitod a Shared-et, ott latod az ossze zenedet.

eFi

Márpedig define van iOS5-ben system wide: ki kell jelölni a szót és a COPY mellett megjelenik a DEFINE gomb is a popupban.

ERTZ

AZ első vagy a második iPad? Én most tervezem,hogy vásárolok egyet, csak ezt nem tudom melyiket.Az 1-eshez jó áron hozzátudnék jutni,viszont a 2-vel már többet költenék mint amennyit terveztem. hmmm

misran

A síkosító mentes, ízetlen, színtelen kotonon keresztül működik a tapi? Mert akkor meg van oldva a kádas para.. 🙂

dr. Ferenczi Sándor

Azt álmodtam, hogy vettem két iPadet. Az egyik ilyen gyúrható, narancssárga gumiból volt, a másik sima fekete.

donci

Ha kell velemeny egy szuz alma juzertol (ez volnek en, bar van ajfonom, alma gepem sosem volt, osx-et is csak tavolrol lattam):
– volt nalam ket hetig iPad es igen, ujsagolvasasra jo, de masra nem vagtam mit kezdjek vele, szep szep de nagy nehez, draga, egy nap utan letettem. Az, hogy nem tudok vele egy rovid mailt se gepelni, mert az ajfonos huvejkujjas modszerrel nem lehet gepelni vele, de ha az olembe rakom, az elso sor utan letorik a nyakam, mert lefele es nem magam ele nezek… nem kosz.
– ellenben van nalam most ket hetig egy vacsiuj Macbook Air 13″… az konstans orgazmus baz mar negy napja. Szerintem megvan a deszka elmeny, mert kinyitom es instant-on, nem kell varni semmire, jo olvasni rajta, az uj tapipadon kivalo a scroll-elmeny, a gesture-ok, es megis van billentyuzetem, amiben nekem nem az a fontos, hogy fizikai, hanem hogy szogben nem egy sikban van a kepernyovel. Sirni tudnek olyan konnyu, eddig nem talaltam kifogast rajta (azon kivul, hogy os x fut rajta, de meg fogom szokni 😉

adam

“Azt kell tudni élvezni ami van és nem azután sóvárogni ami nincs.” ha ez mindenkire igaz lenne egy darab ipad sem kelt volna el a bolygón.