A Rockstar Games a mai napon bejelentette a Grand Theft Auto V-öt

New York, NY – 2011. november 3. – A Rockstar Games, a Take-Two Interactive Software, Inc. (NASDAQ: TTWO) kiadói részlege, büszkén jelenti be, hogy a Grand Theft Auto V teljes gőzzel készül.

A sorozatot megálmodó Rockstar North műhelyében készülő Grand Theft Auto V Los Santos városába, valamint hegyekkel és tengerpartokkal tarkított környékére vezet – a Rockstar eddigi legnagyobb és legambiciózusabb játékában.

“A Grand Theft Auto V a Grand Theft Auto univerzum radikális újragondolása.” – nyilatkozta Sam Houser, a Rockstar Games alapítója. “Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy új elképzeléseinket megoszthassuk a rajongóinkkal.”

A nyitott világú játékok által nyújtott szabadság, történetmesélés, küldetés-alapú játék és a többfős, internetes játék egy merész új irányaként a Grand Theft Auto V a gazdagság hajszolására fókuszál, napjaink újraértelmezett Dél-Kaliforniájának kulisszája előtt.

Rockstar Games mindig is úttörő volt a nyitott világú játékok műfajában – a Grand Theft Auto sorozat minden idők egyik legsikeresebb szórakoztatóipari szellemi tulajdona. A világszerte több mint 114 millió eladott példánnyal büszkélkedő Grand Theft Auto sorozat hathatós segítségével kerületek a videojátékok a kulturális főáramba. A Grand Theft Auto V a 2008-as, minden addigi rekordot megdöntő, kritikusok által elismert Grand Theft Auto IV-et követő rész. A Rockstar Games a 2010-es kasszasikerével, a vadnyugaton játszódó Red Dead Redemption-nel, majd a 2011-es, úttörő detektív thrillerével, az LA Noire-ral folytatta a díjnyertes nyitott világú játékok alkotásának hagyományát.