Magyar szótár iOS 5 alá

update 20111112: akit érdekel a végeredmény, ide kattintson.

vbali nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy a korábban nálam is ismertetett magyar szótárat belecsomagolja az iPhone-jába, hogy magyarul tudjon szótárazni a Steve Jobs könyv olvasgatása közben — WeWantAppleHungary! A dolog annál is kacifántosabb, mert ezt csak jailbreak-eléssel lehet (már amennyiben) megoldani, ez pedig ki van zárva, rendes ember nem jailbreakeli az eszközét. A végeredmény:

Érdekel valakit a megoldás? Nyomjátok meg a lájkot! (Ja, itt nincsenek is lájkok. Akkor ne nyomjátok meg, nincs mit nyomogatni ugyanis. Ujjatok maradjon feszített, de nyugodt állapotban az általatok preferált egér hátlapján. Ne kattintsatok vele, nem is lenne hol, ne ösztönözzön benneteket a dolog a megszokott dolgokra. Gondoljatok arra, hogy minden ember csak véges számú lájkot oszthat az életében és ez minden egyes kattintással eggyel kevesebb lesz.)

15 hozzászólás

Km

😀

Na elég volt az eszetlenkedésből, lebbentsd fel a fátylat Józsi! 🙂

Marci

Km: Nem nagy titok. Kicsit olvasottabbnak kéne lenni és akkor nem kéne teljesen alapvető szavak után keresgélni. 😉

Credo

Naná, hogy érdekel. Viszont kérdés, hogy milyen az adatbázis? (Végigolvastam a régi posztot, keresgéltem Vbali blogján is, nem lettem bölcsebb.) Leginkább az Országh-féle Akadémiai nagyszótárt csipáznám, a SZTAKI-ra voltak panaszok a korábbi poszt alatt, a hobbiból összerakottakban meg kevésbé bízom.

Facebook témában egyetértünk (ki is szűrtem a francba, így kényszeres like-megszokásom nincs, Zuckerberg browser-kínzó világa láthatatlan számomra, javaslom másoknak is), a jailbreak viszont szerintem jó dolog, például ilyenekre is. (Ugye a Big Brother korszaka előtt efféléket is mondott Steve: “Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes.” és “It’s better to be a pirate than to join the navy.”)

Az utolsó mondat kapcsán: A következő Meteorban a Lopott idő lesz a boncolt film? 🙂

The Hedgehog

Mondjuk érdekes ták lehet, hiszen tudtammal iOS Jailbreak után nem megy az iBooks, csak úgy hogy manuálisan dobálod bele a könyveket, fájlrendszerből… Yerk!

Customi

Elolvastam a belinkelt postot, de sajna már eFi honlapjáról is eltűnt a cucc, nem csak a SzabadAlma oldaláról.

Repostingot kérek, diksönerit akarok! 🙂

Imi

szerintem pedig rendes ember csak ilyenek miatt jailbreakeli az eszközét. meg az sbsettings miatt 😉