Új, rugalmas licenckezelési modellel együtt jelent meg a Sentinel 7.0

Budapest, 2011. november 4. – A Novell bejelentette a Sentinel 7.0 elérhetőségét, amely egyszerűbbé teszi az IT biztonsági fenyegetések észlelését, valamint felgyorsítja az infrastruktúra események elemzését és az automatikus válaszadást. Ezáltal segíti a biztonsági szakembereket a bizalmas adatok és eszközök védelmében, megkönnyíti a megfelelőség bizonyítását, és megerősíti a biztonsági műveleteket.
„Az átfogó megoldást kínáló új Sentinel az integrált, egyetlen kattintással elérhető keresés és jelentéskészítés segítségével csökkenti az adathozzáférési szabályozásokkal járó költségeket, időt és energiát, ugyanakkor lehetővé teszi a biztonsági szint és a megfelelőségi állapot továbbfejlesztett, valós idejű áttekintését. A hagyományos szoftverként, vagy opcionálisan virtuális szoftvereszközként elérhető Sentinel gyorsan, alacsonyabb költségekkel telepíthető, így csökken a megtérülési ideje, és ügyfeleink hatékonyan növelhetik a biztonságfelügyelet által lefedett területet” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

A Sentinel 7.0 legfontosabb új szolgáltatásai:

• Rendellenességek észlelése – Létrehozhatja az informatikai környezet „normál” viselkedésének alapkonfigurációját a rendellenes tevékenységek észleléséhez.
• Egységesített megoldás – Egyetlen egységes termékben integrálja a napló- és eseménykezelést.
• Nagy teljesítményű, kétszintű tárolás – A hatékony, fájlalapú eseménytárolási szint 10:1 arányú tömörítéssel optimalizálja az események hosszú távú tárolását, ugyanakkor biztosítja a hagyományos relációs adatbázissal történő szinkronizáláshoz szükséges rugalmasságot is.
• Grafikus szabálykészítő – Gyorsan készíthet és tesztelhet eseménykorrelációs szabályokat a környezetében gyűjtött események használatával, így jobb fenyegetés-érzékelési képességeket biztosíthat.
• Elosztott keresés – Nem csak a helyi Sentinel, hanem egyéb Sentinel vagy Sentinel Log Manager szerverek is kereshetők egyetlen központi konzolról.
• Opcionális, azonnal futtatható szoftvereszköz – VMWare, Xen vagy ISO lemezkép formátumban szállítható, és támogatja a legtöbb hypervizor, többek között a Hyper-V használatát is.