Már 3175 MHz-nél járunk – világrekord Kingston HyperX memóriákkal

A Kingston Technology Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bejelentette, hogy a svájci Ocaholic.ch tuningoló közösség ismét két új világrekordot döntött meg a piacon elérhető leggyorsabb kétcsatornás memóriakészlettel, a Kingston HyperX-szel. A RAM-modulokkal elért két új órajel csúcsot 2011. október 20-án állította fel két svájci tuningoló, Roger Tanner („splmann”) és Marc Voser („Besi”) az IM.TOP rendezvényen, a svájci Ingram Micro forgalmazó Luzernben megrendezett, belső kereskedelmi vásárán.

A két számítógép megszállottnak CAS 6 (Column Address Strobe Latency) mellett 3095 MHz-es, illetve CAS 8 mellett 3175 MHz-es órajelet sikerült elérnie. Ezek az eredmények a legmagasabb sebességet jelentik, amelyet memóriákkal valaha sikerült elérni CAS 6 és CAS 8 használatával. Az Ocaholic tuningosai a memóriafoglalatokat egy alumíniumból és rézből készült hűtőbe építették be, a memóriamodulokat pedig -196 °C hőmérsékletű folyékony nitrogénnel hűtötték a csúcssebességű órajelek eléréséhez.

„A tuningolás lényege, hogy van egy világszerte aktív közösség, amely a gyártók által megadottnál jelentősen magasabb órajelen próbálkozik a számítógép-alkatrészek üzemeltetésével. A mi közösségünk, leginkább a memóriamodulok tuningolásában szerzett hírnevet magának. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy sikerült megdöntenünk a CL7-es modulokra vonatkozó, francia kollégáink, Benjamin Bouix (Benji Tshi) és Jean-Baptiste Gerard által augusztusban felállított világrekordot. Ugyanakkor izgatottan várjuk a tuningközösség reakcióit” – fejtette ki Marc Büchel, az Ocaholic.ch oldal alapítója és főszerkesztője, valamint a svájci tuning rendezvények szervezője.