Ego

Nagyon vicces, sok év után is, hogy amikor épp indulok ki a szobából, a macska meg elindul utánam, aztán meggondolom magam, visszafordulok, akkor neki is meg kéne fordulnia, viszont nem ez történik, hanem ilyenkor ő továbbközlekedik mellettem, mintha ténylegesen arra lenne épp dolga. Pedig nem: akkor indult el, amikor én, csak fél kimutatni az érzelmeit.

29 hozzászólás

_alesi_

ha igazi arc, akkor fél perc múlva visszatér és levágja a “ha már elindultál a tálam felé, akkor leszel szíves meg is tölteni, b’zzeg”-fejet.

Chal

Az enyém megáll, de hogy utána mi történik vele azt nem tudom, sose figyeltem. Roppant ravasz.

Asszem

Szerintem csak meg akarta nézni, hogy nem-e csinálsz hülyeséget és ha már arra járt, akkor leellenőrzi a konyhát is, hogy megvan-e még a tál, újra van-e rendesen töltve és nem-e kell belebújni valamelyik szatyorba.

Tzupi

klasszikus, de hát ezért szeretjük azokat a bolhazsákokat 🙂

A.

AD, végre le kellene ülnötök a macskáddal, és átbeszélni ezt a magatartást, mert téged láthatólag zavar ez az érzelmi hidegség. Ne hagyd kibeszéletlenül.

misran

Hehe, minden macska egy ku..va. Önzetlen (és ostoba) kutyák +1 :).

BaLL

Mikor veletlenul nem teszem be 1-esbe a kocsit es emelt motorhangon a kuplung felengedesevel se indulok el, akkor alcakent meg nyomok 2-3 koverebb gazt, berreg a motor, es csak utan indulok neki – immar tenyleg betalalva sebessegbe (:

Lenny

A macskák ugyanúgy szeretik a gazdájukat. Az enyém az ajtóban vár mikor megjövök, nyomja oda magát, dörgölőzik, örül, hogy megjöttem. Vagy felugrik mellém az ágyra és dorombol, kedveskedik. Viszont szokott ilyent is csinálni, de az esetek nagy többségében ha megfordoluk ő is jön velem arra amerre irányt változtattam.

[engé]

A macskak rohadt sznob es egoista allatok. Ezert erzunk mi, emberek kesztetest arra, hogy piszkaljuk oket. Fokent a gyermekek… 😀

szimi

[engé]: Akik késztetést éreznek, hogy piszkálják őket, azok piszkálnák a kutyákat is csak az harap.

TBS

Lenny, a macsek a szagokért dörgölődzik. És tudod miért nyalogat alvó embert..? Mert ha véletlenül már nem élne, akkor az bizony kaja. Stb. 😀 Ezek az állatok durva ragadozók – némileg háziasítva. Fél méterrel nagyobban már nem sok embernek kéne…

vycman

A macska nem egy ragaszkodó állat, oda szokik ahol a kaját kapja.
Különösebb mélyebb érzelmeket ne várj el tőle, a gazda iránti szeretet, tiszteletet, mint olyat nem ismeri. Persze van 1-2 normálisabb macska akik egy kutya lelkivilágával rendelkeznek. 🙂

novertigo

Nálunk a macska szintén szürke perzsa, nem fehéres hanem feketés pofával.

A feleségem a gazdája, vele jött az életembe. A lényeg: Én azt figyeltem meg, hogy a macska és gazdája igen sok tulajdonságban hasonlítanak. Állatot tartani önismereti trip. Ha csinál valamit viccesen egósat rögtön eszünkbe jut, milyen tükröt tart nekünk.

Azt ismeritek, hogy: Egy macskának nem gazdája van hanem személyzete?!

Lenny

Hát pedig ha mondjuk nem vagyok itthon csak az asszony meg a macska és a macska hallja, hogy nyílik a lépcsőházajtó (földszinten lakunk) vagy mondjuk kaputelefonozok akkor pattan fel és rohan az ajtóhoz mert tudja (vagyis gondolja), hogy én jövök. Engem szeret, asszonyt annyira nem. 🙂 Pedig mindkettőnktől kap kaját. És akkor is nyalogat ha ébren vagyok! 😀

Gekko

A macska sokkal önállóbb állat mint a kutya, ezért nincs rászorulva a mulya érdek viselkedésre.

Egy dolog a fontos, sose adjatok a macskának whiskas jutalomfalatot, mert drogos lesz tőle. Az enyém képes 1 órát ülni és szugerálni, amint felállok szépen csalogat a konyha felé és mutogat a fejével a szekrényre. Ha kap, az élvezettől tarajos lesz a háta.

utó

Az enyém ki van költöztetve a kertbe, amióta gyerek van. Viszont enni rapszodikusan eszik, szereti otthagyni, viasszamenni.

Minden ezermesterségemet összeszedve teljesen jól felszereltem egy macskaajtót a sufni ajtajára. A nyakában a mágneskulcs, akkor nyílik az ajtó, ha ő odamegy. Tehát a kaja bent, és ő odamehetne érte, amikor akar. Na ezen a macskaajtón kizárólag kifelé hajlandó közlekedni.

Így aztán a sufni folyamatosan nyitva, és gondolom, a környező macskák állandóan felzabálják a maradékát.

De ez semmi, mert most már egy komplett süncsalád is beköltözött a sufniba. Szeretjük őket, persze, csak összesz*rnak mindent.

Chal

Ezt a lépcsőház dolgot előadja a miénk is, de úgy, hogy a hetediken lakunk. Leül az ajtó elé, nyávog, kaparja, majd 1-2 perc múlva megérkezik a feleségem, aki addigra ért fel lifttel a hetedikre. Tudom reprodukáltatni vele szinte minden nap. Erre mi a tudományos magyarázat? Szaglást nem hiszem el.

TBS

Chal, hallottál már kísérleti macskáról..? Kísérleti nyúl, kísérleti egér – ezekkel dogozik a tudomány. A macskák a tudomány szempontjából nem léteznek az ufó tulajdonságaik miatt.