Nyomtatás Windows nyomtatóra Mac-ről

2011. november 22-én sem tudtam megoldani 27 perc alatt a kérdést, hogy Mac-ről nyomtassak Windowson megosztott nyomtatóra, így 24 hónap múlva fogom újra megvizsgálni az ügyet.

Egyetlen dolog működött: VMware Fusion 4.1 guest OS alól telepíteni a nyomtatót. De az sem ment egyszerűen, kitallózni nem lehetett, csak a \\LAN IP CÍM\megosztott nyomtató neve precíz bemásolásával tudtam feltenni a drivereket.

9 hozzászólás

gypedro

Én sem tudtam megoldani egy Xerox 7232-es nyomtatónál, pedig a legfrisebb Mac-es drivert használtam. De áthidaltam a problémát: ennek a nyomtatónak van HTML-es kezelőfelülete, ahonnan ki lehet nyomtatni a szükséges dolgokat. Így most mindent elmentek PDF-be, majd betallózom a nyomtatóba. A Tiédnek nincs ilyen felülete?

Imeron

Nem hiába van létjogosultsága a Gutenprint OSX nyomtató driver projektnek: http://gimp-print.sourceforge.net/

Anno kb. 2 hét net bogarászás után ezzel sikerült feltelepítenem egy Canon nyomtatót. Sajnos ez a driver csomag is csak kiindulási alap és még kell pár kört szívni a témával mire tényleg megoldódik.

bLaCkDoGoNe

Nekem felemás tapasztalataim vannak ezzel: van olyan hálózati nyomtató, amit nekem sem sikerült hosszas pöcsölés után sem életre kelteni OS X alatt (Xerox – megtaláltam, feltelepült, de nem hajlandó nyomtatni), de van olyan is, ami gyönyörűen működik (HP – a típusa szerepelt az OS X nyomtatólistájában).

Balambér

Az én wifi-s HP-m telepítő lemezére rá volt írva, hogy Mac-re is innen lehet telepíteni. Felcsináltam először windózra, működött.
Aztán áthaladtam a lemezzel a MacBookhoz, arra is felcsináltam. Az is működött.
Azóta is működik mindkettő.

Chal

Remek, nekem meg fordítva nem megy 🙂 Win látja az OS X-en megosztott nyomtatót (Oki valami), nyomtatni is lehet, aztán valami történik, és X idő után soha többé nem megy, queueba se kerül Mac oldalon. Most túrhatom a netet, hogy mi a büdösistenfaszavan.

Felho

Én meg vettem 4000 forintért egy print szervert amit hálózati nyomtatónak lát a Mac és a Pc is és teljesen jól működik évek óta

gergely

Hol a problema, en a System Preferencesben ranyomtam, hogy nyomtato keresese, megtalalta, feltette a drivert es azotan vigan nyomtat. Ilyen erzesem utoljara ubuntun volt. Ez egy HP 3055 halozati printer.