Heti Meteor #19 – Bitkőfejtés

Sziasztok, ez itt a Heti Meteor, egy picit de-riskelve a heti megjelenést a szokott időnél néhány órával korábban. A héten arról beszélgetünk FB2-vel, hogy kinek milyenek a menzával kapcsolatos tapasztalatai, hol menüzünk, hogy alakul a testünk, mire kell figyelni. Persze nem marad el az Apple téma sem, FB2 megindul a Grand Central felé, bár még nem tudjuk, mit kellene venni, 3DS, Mario, PSN szigorítás, aztán kütyü: Jawbone UP, iTunes Match, majd vissza még a balkánozás témakörbe és az éttermi élmények felé. A végén persze Walking Dead S01E01, 02 és 03 összefoglalás — megyünk tovább jövő héten a 04-es epizóddal.

Podcast disclaimerünk: ha vidéki, vagy külföldi utazás, otthoni házimunka, unalmas vonat, HÉV, troli — a válasz a podcast. A Heti Meteort ezért találtuk ki, ezért csináljuk és még mindig bírjuk. Ez a 19. adás.

A podcast feed címe: http://feeds.feedburner.com/hetimeteor
Tizenkilencedik adás direkt link: http://plastik.hu/media/meteor/heti_meteor_19.mp3
iTunes podcast link: http://itunes.apple.com/hu/podcast/heti-meteor/id451725699

Shownotes

http://jawbone.com/up/
http://motionx.com/
http://fns.csokolade.hu/2011/11/22/apple-and-care/

22 hozzászólás

Csuki

Fb2 utazása miatt hoztátok előre a megjelenést?
Ilyenkor nagy a kísértés, de már bevált dolog a csütörtök reggeli meteoritozás.

misran

Jó volt. Azért a sztereózás elég durva rémkép. Fekszel az ágyban a feleségeddel, és mindenki nézi a saját ipad-jén ugyanazt.. 🙂
Egyébként ebből jó üzletet lehetne csinálni. “Sztereo” filmeket kell kiadni, ahol az egyik film romantikus vígjáték, a mésik pedig valami lövöldözős szexkrimi. De a csattanók, a poénok időben ugyanott vannak. így sztereózhatsz a feleségeddel, és együtt sírtok, együtt nevettek, könnyes szemmel összenéztek. Az más kérdés, hogy a feleséged gépén épp kiderült, hogy a főhős mégsem házas, nálad meg épp halomra lőttek 8 gengsztert.. 🙂

SAA

Vazze Jozsi, olyat mondtal,amit erdemes lenne folyton hangoztatni 🙂 Csak a pozitiv dolgokrol 🙂 es extra kiemelessel 🙂
ha van egy jo etterem,akkor reklamozni, akaratlanul. csak igy lehet a “kocsog” szolgaltatasoknak keresztbe tenni 😀

Milo

Én is elkezdtem nézni a zombis sorozatot a ti ajánlásotokra. Pont a 3. részig éreztem azt, hogy jó ez a sorozat, utána mintha esne a színvonal. Előszedtek sok érzelmi klisés baromságot a gusztustalan marcangolás kárára. Kell bele persze az is, de itt-ott túlzottnak éreztem. Az első 3 rész viszont zseniális. Végre klasszik zombikat használnak (nem futnak és nem másznak fel sehová).

SPOILER
Bár a 2. évad egyik részében úgy tűnt, mintha az egyik gondolkozna (amelyik besétált a lakókocsiba az autópályán). Túljátszotta a statiszta. 😀
SPOILER OFF

reconka

jawbone-rol
-nem kekfogas, ha szinkronizalni akarod akkor ott a jack dugo benne.
-Kimutatast keszit mennyit aludtal stb, HA bekapcsolod mindig elalvas elott az alvo uzemmodot
– ha reszletesebb adatokat akarsz egy futasrol, “aktiv” allapotba kell tenni a kutyut (ilyenkor tobbet fogyaszt)

en is azt mondtam eloszor hogy tok jo, de az biztos hogy en nem kapcsolgatom ezt a cuccot nap mint nap, sportolas elott, utan, elalvas elott, felkelesnel.

src

fb2, ha veszel prepaid visa cardot valami kis boltban amerikában, ha már arra jársz, akkor azzal nem menne a match előfizetés?

sgabo09

Amikor elkezdtétek nézni a The Walking Dead-et, gondoltam adok neki én is egy esélyt. 3 nap alatt ledaráltam az első évadot és mára már beértem a másodikat is. Lett egy új aktuális kedvenc sorozatom, köszönöm Meteor!

hakapeszi

A Spotify premium mekkora adatforgalmat generál mobilon keresztül? Mondjuk FB2 esetében mi a tapasztalat rendszeres felhasználóként?

Vacilálok kell-e premium vagy elég-e az unlimited (tudom más felhasználás a kettő), mert jelenleg sajnos véges a mobilnet keretem havonta.

Infy

Már nagyon várom, hogy belefogjatok az Walking Dead 2. évadjába, már csak azért is, mert kíváncsi vagyok ti hogyan fogjátok látni.

!!!SPOILER ALERT ON!!!
Én a magam részéről elkaszáltam a sorozatot 2. évad 4. része után, sikerült egy nézhetetlen valamit csinálni belőle. Nagyon-nagyon vártam a 2. évadot, de már az előzetes hírek is kicsit aggasztóak voltak a stábról. Inkább elolvasom a képregényt.
!!!SPOILER ALERT OFF!!!

thorishere

Utána néztem én is a Jawbone-nak, lelkes voltam de hamar elmúlt, nagyrészt az amazon.com-os review-k miatt. A manuális szinkronizálás és kapcsolgatás is deal breaker, épp ezért nem használom például a sleepcycle-t ami nálam nagyon bevált amíg játszottam vele, de napi szinten lusta vagyok bekapcsolni. Egyelőre az ára is a duplája annak amiről induláskor szó volt. Ha egyszer teljesen automata lesz, esetleg pulzust is mér, azonnal veszem.

Til

Én is elkaszáltam. Nekem már az elsőnek se tetszett a vége, nagyon gagyi volt, de a második aztán tényleg egy semmitérő gyökérség.

reconka

thorishere: errol beszeltem, kinek van kedve napi szinten ki be kapcsolgatni este regge, ha kicsit futkosol, vagy bicajozol.
Amugy meg nem nez ki strapabironak

Chal

SPOILER

Nagyon csípem a poszt apokaliptikus témát, pláne ha zombis, ezért azonnal minden idők legjobb sorozata lett nálam, mikor anno indult. A második szezon viszont minősíthetetlen, első két résszel lassú mélyrepülésbe kezd, aztán gyorsan zuhanóspirál. Gyakorlatilag egy elkurt zombis barátok közt, ami egy rohadt tanyán játszódik 95%-ban.

Kellenek az érzelgős barátok köztes részek minden sorozatba, de a 2. szezon csak erről szól, nem ezt ígérték, nem ebben állapodtunk meg, ez egy fos lett.

ui: remélem a kislány zombi lesz, és megeszi az idióta anyját. Az talán kielégítene 🙂

SPOILER

Dr. Lakatos Winnetou

Hol az e-heti meteor? Vagy valamiről lemaradtam?